Måndagsrapporten – men NÄR blev det onsdag?

Nämen vi kör. Ny vecka. Kul vecka! Nya möjligheter. Ja, så tänkte jag i måndags. Sedan blev det plötsligt… Onsdag. Haha. Well, veckan startade helt klart i ett rasande tempo – men faktiskt inte på ett dåligt sätt, utan ett kul rasande tempo – så detta får bli en slags “catch-up” och en blick framåt på resten av veckan. Voilà, det började med…

MÅNDAG: Icke glömma Klas gympakläder. Står det med versaler i kalendern! Viktigt när man har börjat ettan. Gympa med ombyte och allt. Jag åkte iväg till stor tv-inspelning hela förmiddagen. Sedan direkt till träning med Emilia, då vi passade på att gå igenom veckans uppdrag, inte minst kvällens Säker stil LIVE med Filippa K. Den har vi ju jobbat med ett bra tag men man kommer alltid på idéer in i det sista, saker och ting ändras. Efter träningen spelade vi in några snabba grejer, sedan hade jag ett längre digitalt möte med Polarn O Pyret. Efter det skulle jag möta upp Johan i nya Bookbinders-butiken. Många beslut nu, snart öppnar vi. Pirrigt! Därefter skrivjobb och sedan vips, var dagen slut.

TISDAG: Matsäck till Ernst stod det i versaler denna morgon, icke glömma – gjorde vi inte heller. De små randiga gummistövlarna låg däremot kvar i min väska, puh, men tack och lov fanns ett extra par på förskolan. Underbara förskolan! Hem till Emilia för att spela in veckans podd, få iväg några mail och bolla några viktiga saker. Fick gjort hälften men vi hade nog lite vän höga ambitioner. Ändå nöjd, var sååå kul att spela in podden. Längtar efter att släppa den på torsdag!

Tuff tennismatch avslutade dagen och min kära partner och jag blev slaktade. Hu. Måste, måste, MÅSTE bli bättre på att gaska upp mig när vi ligger under. Måste jobba på självförtroendet i match! Varför spelar jag nästan alltid så mycket sämre så fort det blir lite press?! Gah, blir så arg på mig själv. Oh well, det är väl därmed bra att utsätta sig för det, tänker jag. Just do it. Träning.

ONSDAG: Lämnade tre glada barn, en sprudlande Ernst som skuttade in i hallen på förskolan. Åh, han älskar det, varje lördag frågar han NÄR det är dags att gå till förskolan och leka med kompisarna?! Lille skrutten, är faktiskt oftast och för det mesta en väldigt glad och nöjd liten människa. Och just nu nyfiken på bokstäver, hurra!

Snabb träning på lunchen, ett powerpass med tunga vikter på gymmet i 40 minuter. Skönt skakigt! Sen jobbade jag undan på kontoret, därefter iväg till manikyr – påfyllning av mitt kaffebruna blev det. Sedan till tandläkaren för snabb koll, därefter tillbaka till kontoret där jag väntade in Emilia. Vi jobbade undan och spelade in spottar till vår älskade podd!

Och ja, nu är jag alltså HÄR och nu där jag ligger hemma i soffan och andas ut efter kvällens stora Säker stil LIVE tillsammans med Filippa K. Oj, så kul vi haft ikväll! Så fina garderobshjältar, väldigt lyckad kväll. Blev själv EXTREM-sugen på en grå fleece med zip. Men sent blev det också, hjälp, var hemma strax före elva…

TORSDAG: Plåtning på schemat! Klockan åtta kommer Erica Monteiro hit och fixar make och hår, klockan tio kommer Lisa Höök. Jag har en bra lista att bocka av, som mina kollegor Caroline och Sofi har gjort och har full koll på. Så trygg med dem, teamwork när det är som bäst.

Kommer kaaanske vara trött är jag rädd, får bli en effektiv ansiktsmask på morgonen…

FREDAG: Morgontennis! Sedan iväg och jobba hemma hos Emilia, det är i alla fall planen för vi har en tight deadline. Därefter åka utanför stan för att filma en rolig sak åt Synoptik. Kommer förhoppningsvis vara klart vid 14-tiden så att jag hinner skriva lite. MÅSTE hitta skriv-luckor den här veckan…

LÖRDAG: Stallet för Marianne. Och! Hurra! 40-årskalas för en kär vän, i mycket anpassat format. Ska ändå bli väldigt fint att få fira henne, som är så värd att fira. Hmm, vad ska jag ta på mig, det är frågan. Är sugen på att glittra loss och vara eventuellt väldigt over-dressed MEN tänker att det får man faktiskt vara i dessa tider. Japp, ska bli riktigt kul!

SÖNDAG: Sovmorgon, vågar man hoppas på det!? Jo. Kanske. Och Johan brukar vara snäll med det (och jag mot honom). Sedan på eftermiddagen ska Ernst och jag iväg på efterlängtat kalas hos hans lilla kompis.

13 reaktioner till “Måndagsrapporten – men NÄR blev det onsdag?

 1. Vilket tempo du håller hela veckan. Tycker därför att du borde ha denna punkt i kalendern: Fredag 14-16 fredagsmys med mig själv 😂Unna dig lite egentid Ebba 💕

 2. Så roligt 😍. Jag blir så klart nyfiken på Polarn och pyret. Efter förra vintern med Disney hoppas jag så på att detta blir lika vid jul i år igen. Gärna med ännu fler vuxenkläder. Kan önska att POP skulle utveckla sin vuxenkollektion med. Speciellt vi inom skolan (förskola, skola och fritidshem) skulle ha stor glädje av deras skalkläder, vinterkläder osv. Folk skulle betala och vara SÅ nöjda med varma funktionella plagg i ur och skur.

 3. Hej Ebba!
  Lyssnade på senaste podden och blev ledsen faktiskt över det sätt ni suckade över de kommentarer du fick efter er diskussion om bootsen. Det går att klippa bort en del, ni kanske ska göra det ibland. Inte så att allt behöver vara tillrättalagt men just det som jag och flera med mig upplevde som hånande kändes onödigt. Jag tycker inte du har en sådan ton i bloggen men i podden så framstår det som om du och Emilia är världsfrånvända och inte alls kan förstå t ex att nog de flesta som lyssnar inte sitter hemma o jobbar i cashmereset, har råd att köpa presenter för 15000 (är det verkligen SVÅRT?! att hitta en fin handväska för de pengarna?) och har barnflicka etc På Emilias fråga efter Värvet hur du såg på att vara överklass så blev det bara tystnad. Jag har ingenting emot att ni lever ett liv som de flesta inte lever men det är reflektionen jag saknar och insikten att det inte ser ut så för många. Ni/du väljer så klart och ingen kan vara allt för alla, kanske är det jag som ska fokusera på att plocka mina Ebbarussin ur kakan dvs det jag gillar såsom kokböckerna, träningspeppen (för mig är det pepp, för andra hets det är ju också olika! Önskar att du akriver en träningsbok!) Har gillat podden men får nog inse att den inte är för mig bara o så kan det vara, men personligheten lyser igenom så i poddar kan jag tycka.

 4. Älskar din blogg och hur autentisk du är!!! Alltid fint skrivit och som mamma själv som jobbar tokiga timmar – det är galet hur vi får ihopa allt! Tack Ebba!

 5. Längesen jag slutade att lyssna på podden; dels för att jag tycker den är för flamsig för min smak och dels för att jag inte kan relatera till er livsstil. Bloggen läser mellan varven.

  1. Alice, kan tipsa om någon podd som inte är flamsig? Alla verkar ju vara det…

 6. Här är en till som väljer att sluta lyssna på podden, sluta följa på Instagram, tittar in på bloggen ibland men den känns innehållsmässigt bortglömd.

  Tack Ebba för det som varit, kanske börjar jag följa dig igen i framtiden, men just nu är ditt content inget som är för mig.

 7. Hej! Smaken är delad om podden, och kanske det skulle vara bra att ändra lite. Göra 2 avsnitt i månaden, eller förnya på något annat sätt. Själv orkar jag inte lyssna på podd överhuvudtaget. Det var lite roligt när det var nytt, för 5 år sen.

 8. I Skäringer Mannheimer hade Mia och Anna nyligen en diskussion om människor som hör av sig för att meddela att de slutar lyssna och konstaterade lugnt att de inte tvingar någon och att man bestämmer själv om man lyssnar eller inte, att man kan sluta och sedan börja igen eller bara låta bli. Håller helt med dem. Det är ju verkligen bara löjligt att meddela att man slutar lyssna på någons podd eller läsa blogg.

  1. Håller med om det handlar om att skriva ”jag slutar lyssna nu” men om det handlar om att berätta varför tycker jag det kan finnas en poäng. Jag får ofta feedback på mitt jobb, tänker att det är samma sak?

 9. Sofia, exakt så. Feedback från lyssnare / läsare så klart, det är toppen. Sedan är det som göms under etiketten “konstruktiv kritik” kanske inte heller alltid nödvändig. 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.