Höstlovslängtan (och en premiär!)

Åh, jag fick en sådan akut höstlovslängtan idag. Det blir ju en premiär för oss! Det blir nämligen första gången som vi åker ner till Skåne och Falsterbo på höstlovet. Jag har blivit förvarnad om regn, rusk och mörker. Att idyllen inte är riiiktigt som jag är van vid under sommarmånaderna, haha – men ändå hyser jag någon slags förhoppning om att det kan bli maxat höstmys. Också!

Vi valde att inte stänga ihop vårt vita hus helt och fullt i slutet av augusti, för att vi hoppades att vi skulle kunna komma ner igen. Så blir det alltså. Här är en bild från en solig augustimorgon. Jag ser inte ens de barnhands-kladdiga rutorna, utan känner bara kolsyrebubblande värme i kroppen. Där vill jag vara. Mer.

Okej, om det regnar absolut hela veckan blir det väl sådär. Barnen kommer att krypa på väggarna, för mycket skärmtid, vårt hus därnere är liksom byggt för att vara ute. En ute-inne-hus, helt enkelt. Räcker att det regnar en skur på sommaren och hela ljusmålade golvet blir smutsigt direkt eftersom vi knappt har någon hall. Man kliver rätt in.

Men nej, jag tänker positivt. Det ska heller inte bli helt ohärligt med lediga dagar, utan att behöva ställa klockan. Fram till dess är det späckat men roligt schema som gäller, non-stop. Ja, bara den här veckan bjuder ju på en härlig LIVE-sändning hemifrån vårt vardagsrum här på Narvavägen på torsdag kväll klockan 19.00 tillsammans med barnen. Hur det ska gå, tja, det tar vi då. Först ska en onsdag avklaras. Gonatt från mig!

KOMMENTERA GÄRNA!

10 reaktioner till “Höstlovslängtan (och en premiär!)

 1. Köp en STOR dörrmatta så löser det sig! 🙂 Pussel, spel, kojbygge, bakande mm är ju mysiga aktiviteter att göra inne 😀 ni kommer ha ett superfint höstlov i Skåne!

 2. Bylta på sig o promenera längst stranden är ju underbart även på hösten! Älsk på Falsterbo/Skanör alltså😍

 3. Låter ändå fantastiskt. Bunkra med nya spel, pussel och böcker. Man kommer långt med en kortlek. Njut av lugnet och ledighetskänslan det ändå ger.

 4. Sändningen hemma kommer bli perfekt, dina barn är verkligen så fina både till personlighet o utseende, gullungar👌Lycka till!

 5. Om man tänker sig att det ska vara som på sommaren att kunna springa ut i trädgården utan kläder så är det givetvis inte så, men Falsterbo liksom alla ställen på landet är även helt underbara andra tider på året! 🙂 Har bara varit där två gånger och hälsat på en vännina som är året om-boende, men båda ggrna var på hösten. Personligen föredrar jag livet på landet framför stan alla dar i veckan och tycker det är hur mysigt som helst där denna årstid – oavsett väder! 🙂

 6. Kan meddela att det finns ganska mycket roligt man kan göra i skåne även på hösten hahaha.
  Några förslag är:
  * skånes djurpark
  * Pumpautställningen på Vellinge blomman.
  * Åka över till köpenhamn en sväng (den blå planet)

  Finns massor 🙂 sen tror jag inte att vi i skåne och ni har höstlov samtidigt så det kommer nog inte vara så mycket folk heller 🙂

  //En stolt skånebo

 7. Välkommen till Skåne på höstlovet 🍂. Kan varmt rekommendera en tur till Österlen den 30/10 om ni vill fly mörkret. Då har vi Österlen lyser, en fantastisk mysig tid då de flesta små byarna är upplysta med hundratals marschaller ✨. Missa inte vårt event hos Cancan i Stora köpinge där vi inspirerar till ett hållbart advent och julfirande.

 8. Regn är ju också kul om man bara tar sig ut i det 🙂
  Ni är ju dessutom nära Malmö som är en fantastisk stad för barn, utöver alla stora lekplatser (och då särskilt Folkets park) så kolla barnimalmo.se för aktiviteter.

 9. Instämmer med de andra Skåningarna. Det kommer bli härligt, långsammare tempo än på sommaren och nää det kommer inte regna hela veckan 😉 det är först senare i november det är så. Naturum i Falsterbo har fint program för barn på loven, Moderna museet i Malmö likaså. Malmö är ju en jättefin stad för barn (ja för alla) precis som JP skriver. Och om ni åker mot Österlen så tipsar jag om Glimmingehus, de brukar ha guidade visningar som är som teaterföreställning med karaktärer i tidstypisk kostym. Vi var där förra höstlovet och barnen tyckte det var jättemysigt. De hade då oxå spökvandringar men det var för läskigt för mina barn iaf. Vet inte vad de har i år. Så välkommen till en mysig höstlovsvecka i Skåne! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.