Måndagsrapporten efter en dålig… Nej, jag tar tillbaka!

/ Innehåller affiliate-länkar, alla produkter valda av mig /

MÅNDAG: Ja, nu var jag ju på vippen att skriva att detta kanske blir en dålig träningsvecka, rättare sagt en TILL dålig träningsvecka… Men så ska jag ju inte tänka. Det blev helt enkelt andra prioriteringar förra veckan. Jag som numera är riktigt bra på att prioritera träningen gjorde det icke. Så istället för att älta, vara missnöjd med mig själv och vara besviken – så tänker jag framåt. Och hey, det är tisdag idag. Ny vecka, nya tag, nya möjligheter. Kanske behövde jag en sådan vecka, då det bara blev tennis. Kanske behövde jag inte det? Hur som, så vill jag nu ha en ANNAN sorts vecka. Inte en bättre, en annan bara. Så. Bestämt. Då kör vi!

Måndagen… Blev ju dock en måndag utan varken 10.000 steg eller rörelse, istället hängde jag på en bänk vid Höllvikens tennisklubb där Marianne spelade spännande matcher, i sin allra första tennistävling. Jag var betydligt pirrigare än hon, försökte peppa henne att inte vara nervös men insåg att det ju inte alls behövdes, haha. Glada tennistjejer, roliga matcher och ett rafflande avslut med 1,5 timmas match i regn. Johan retar mig för att jag innerst inne ÄR Agassis pappa (du som läst boken vet…) och okej, visst tycker jag att det är roligt med barnens aktiviteter. Vill ju att de ska tycka att det är lika roligt som jag! Vilket givetvis inte alltid är fallet. Men jag vill också tro att mitt engagemang – som ändå är på en okej lagom nivå – smittar av sig?! Jag vet inte. Så svårt detta, med barn och sporter. Inte minst då det i så tidiga åldrar blir just tävlingar och “allvar” på något vis.

TISDAG: Jamen, vad som hände idag? FÖRUTOM att detta släpptes!? Den nya underbara beige randen, hos Polarn O Pyret, i härlig vuxenpyjamas, som jag har på mig just precis nu? Som jag fått smygkika på tidigt i processen och är ohyggligt peppad på, alla tre barnen är kittade i dessa också! Jo, det hände lite annat också.

Ja, här nedan ser du inte bara beige randen utan också HÅL I ÖRONEN!!! Haha, mycket litet steg för mänskligheten och mycket stort steg för mig…

Det blev ytterligare en vända till Höllvikens trevliga tennisklubb och sedan passade jag på att göra ärenden i Höllviken. Sedan en sväng till IKEA utanför Malmö för att vi håller på att få till någon slags skrivbords-lösning häruppe på loftet, med hjälp av köksskåp på ben och en bra skiva. Måtte det funka = bli funktionellt och snyggt?! Dessvärre var ALLA vita luckor som såg schyssta ut helt slut i Malmö. Suck. Så kom hem med skåp, ben och… Ja, det var väl det. Jo, gångjärn och hyllplan också, haha. Bänkskiva fick inte plats i bilen! Oh well, work in progress. Ska se om jag kan hitta luckor någon annanstans, som inte är leveranstid på typ minst en månad. Tips emottages tacksamt, på släta, snygga, enkla luckor till tre Metod-köksskåp.

Sedan kom ösregnet och nu njuter vi av mysig, lugn hemmakväll framför fotbollen. Välbehövligt. Alla är vakna trots att det är sent, så är det också spännande fotboll. Till och med Ernst har koll på matchen (och hejar för övrigt på Spanien)…

ONSDAG: Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Klas-dagen! Hipp hipp hurra för alla Klasse-Brasse-Mandelmasse därute och vår alla Klas i vår familj. Detta ska firas hemma hos grannarna, alltså Johans föräldrar: farfar Klas, vår Klas och förstås min kära Klas Johan. Jorå, min älskade man heter Klas Johan… Detta uppmärksammas främst under några timmar den 7 juli varje år.

Jag misstänker att det blir någon form av bak här hemma, till Klas-firandet. Kanske en kardemummakaka med vinbär à la Systrarna von Sydow om vår 8-årige Klas får bestämma? Han gör det suveränt bra, med lite assistans.

Just det, träning ska bokas in denna onsdag. Måste lägga in i kalendern. Får nog bli morgonträning!

TORSDAG: Tidig uppstigning för mig, så jag ska bege mig till Båstad över dagen. Tennisdag och roliga möten på agendan, samt klämmer in en middag med min kära Anna, innan jag svänger tillbaka till Falsterbo. Späckat men skoj! Lite läskigt mingel står också på schemat, en hel del faktiskt. Puh. Det blir BRA.

FREDAG: Sommartennis för barnen hela veckan (varje förmiddag) och sedan efter lunch, så stuvar vi in oss allihop i Säker stil-bilen och åker mot Marstrand. Mooot Marstrand! Ska bli så härligt med en roadtrip. Mest av allt längtar jag efter att träffa hela familjen (mamma och pappa såklart men också Amy och barnen, som är där, min lillebror missar vi då de kommer lite senare men ändå en bra uppställning kusiner!) och bara… Vara där. Njuta av platsen. Ett salt bad. En kvällspromenad längs kajen. Träffa kompisar! Ja, det ska bli kul att visa barnen min barndoms jaktmarker också, det är alltid lika skoj.

LÖRDAG: Marstrands-lördag med extra allt. TRÄNING för mig, Amy, något får vi köra hemma i trädgården! Kanske en tur till fästningen, kanske lite tennis. En promenad runt ön vill jag hinna med. En tur i båten med pappa? Ja, vi ser, det blir bra hur det än blir. Sedan ska Emilia och jag passa på att podda också! Åååh, ska också bli spännande att se allt som hänt i huset hemma hos Emilia!

SÖNDAG: Vi åker nog på söndag kväll… Eller faktiskt snarare på måndag morgon. Skönt med bil, vi behöver ju inte bestämma exakt. Vet dck att Johan vill se fotboll söndag kväll, så då lär vi inte sitta i bilen. Just det! Innan vi sätter oss i bilen tillbaka mot Skåne: Ska icke glömma att köpa med bröd från Bergs, tillbaka med till Falsterbo. Gott bröd, skratt, salt i håret och fina minnen, det är allt jag behöver ta med mig.

Hoppas att du därute också har en fin vecka framför dig. KOMMENTERA GÄRNA!

6 reaktioner till “Måndagsrapporten efter en dålig… Nej, jag tar tillbaka!

  1. Alltså, det är ju jätteviktigt att vara engagerad i barnens aktiviteter så fortsätt vara lika engagerad! Forskningen visar ju att det är föräldrarnas engagemang som ofta gör skillnad i om barnen fortsätter längre upp i åldrarna eller inte. Och det vill man ju att de ska göra, eftersom det är viktigt för hälsan för hela livet att träna i tonåren. (många börjar ju inte träna annat när de slutar med organiserade aktiviteter).

  2. Köksluckorna finns kanske på Ikea i Helsingborg? Är ju längs vägen från både Båstad och Marstrand 🙂

  3. Tack för att du alltid inspirerar, blir glad av att läsa dina inlägg – och kanske aningen mer effektiv, du visar liksom att man kan hinna mer än man tror!
    Hur stort engagemang man ska lägga beror nog lite på barnet, en del mår bra av lite push, andra inte. Du hittar nog balansen. Man kan visa sina barn allt från knyppling till simhopp, men var de hittar sin passion kan man inte påverka. Och det absolut viktigaste i slutänden är ändå att de mår bra, en lärdom från mina år som mamma. 🙂
    Ha en skön sommar!

  4. Tips om luckor till Ikeastommar: Superfront
    Vi piffade upp våra Pax-garderober och blev sååå nöjda!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.