Förebilder, bokskrivande och Denise Rudberg

Regnet smattrar mot mörka rutor, barnen sover sött och jag känner mig så lätt och inspirerad. Kanske främst tack vare min Författar-LIVE, där jag idag hade bjudit in Denise Rudberg. Kloka, roliga, skarpa, underbara Denise – som är aktuell med ett fängslande sommarprat (lyssna, bara gör det!) och som fortfarande gör mig lite darrig. Hon är verkligen… En förebild för mig.

Jag har i ärlighetens namn inte så många förebilder. Har aldrig haft. Mamma såklart. De människor i min närhet jag verkligen lyssnar på och litar på. Men i övrigt, förebilder? Nej. Är mer fokusera på här:et och nu:et och full fart framåt, har alltid bråttom vidare till nästa mål, nästa idé och tar mig sällan tid att reflektera över förebilder. Hastar, jobbar och gör, jag öser på. Men Denise är en person jag alltid beundrat och respekterat. Jag har ofta tänkt “Men vad hade Denise gjort eller sagt här“? Och så hittar jag ett svar.

Denise är också så modig i att försvara det hon tycker är viktigt. Och att “viktigt” lika gärna kan vara en härligt underhållande roman om relationer, livet och en värld som är ren och skär njutning att bara forsa igenom, drömma sig bort i, dyka ner i. Med starka, härliga men sköra kvinnor som man gärna vill ha en dos av i sitt eget liv. Ja, det där skrivandet som vissa slappt nog kallat “ytligt” och “lättsamt” men som jag hyser stor respekt för. Hantverket, berättandet och karaktärerna som man tycker så mycket om – men också utifrån min egen karriär, där jag kämpat hårt för att den inspirerande underhållning (livsstil, mode, skönhet och popkultur) ska tas på allvar.

I vår Författar-LIVE bjöd alltså Denise på bokskrivar-tips, konkreta och himla bra. Jag bär med mig att hitta rutinen. Boka in det, om det överhuvudtaget ska bli av. Se på skrivandet ungefär som träningen: Nu kör vi. Det blir inte lättare för att man sitter hemma i soffan och väntar på inspirationen, det är bara att kavla upp ärmarna och köra på.

Varmt tack Denise – och LYSSNA nu på hennes sommarprat. Är du nyfiken på vem som faktiskt BORDE spela Marianne Jidhoff när hon tar klivet in i tv-rutan, ja då måste du spana in vår Författar-LIVE på min Instagram!

2 reaktioner till “Förebilder, bokskrivande och Denise Rudberg

  1. Får ta och lyssna, har redan gått igenom några så kan ta henne med. Gällande förebilder är jag nog som dig, min mamma och mormor är mina. Annars har jag inga, inte för att jag inte anser att det finns många människor runt om i världen som förändrat saker utan kanske är av samma skäl jag inte blir kär lätt heller. Jag måste lära känna någon innan jag verkligen tycker om någon.

  2. Lyssnade och gillade:) men vilken av Denise böcker ska jag börja med? Jag har inte läst någon men blev onekligen nyfiken på hennes böcker. Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.