Måndagsrapporten, bröllop – och skånsk sommartid!

Veckan startade igår med en preciiis så trött morgon som väntat, efter en rejäl kalashelg i Åre – med bröllopens bröllop! Åh, det var som en bal på slottet – fast bland Åres sommarängar – och förstås alldeles, alldeles underbart. Det där med att man BLIR lite extra kär och lycklig av att gå på bröllop? Det stämmer ju verkligen! Så vackert, romantiskt och framförallt: Så KUL vi hade! Men nu till veckan, som för min del är en “gott och blandat”-vecka, då barnen har sommarlov medans Johan och jag pusslar med möten, kvällsdopp, jobb, samtal och diverse fix, såhär när man liksom surfar in mot semestern. Och tja, just nu känns det liiite som att jag kan kraschlanda totalt in i semestern – men… Jag lever på hoppet. Hoppet om att det blir en rätt okej landning – och hoppet om att DETTA blir en riktigt bra, produktiv vecka!

Inte mycket man kan klaga på heller, när man kan avsluta dagen med kvällsdopp här, ett par minuters promenad rakt ner från trädgården:

TISDAG: …Idag var det faktiskt en produktiv dag, trots att det på eftermiddagen var något slags “breakdown” här hemma med Ipad-gnäll och allmänt humör. Well, som det är! Som det blir?! En jobbgrej blev inte ALLS som jag hade tänkt mig. En annan blev inte av. En tredje hann jag inte med. Idag heller. Och jag tänkte till slut att, nu ger jag upp – men sedan tog världens snällaste barnvakt Elsa med Ernst ut på äventyr. Klas var iväg med kompis, likaså Marianne – och det blev just den där arbetsron en stund som krävdes.

Ikväll skulle vi haft kompisar över på middag med det blev återbud i sista stund på grund av sjuka barn hos dem. Livet. Istället festade vi loss på ett rejält lass jordgubbar med vaniljglass här hemma. Nu finns dessutom skånska perfekt drömgoda jordgubbar från Boel på torget så att det räcker till en stor portion till frukost också. Att komplettera rågmackorna med. Lyx!

ONSDAG: Ernst går på fotbollsskola, jag ska ta med honom dit på morgonen – och innan dess skjutsa ut syskonen till golfen. De kan egentligen cykla själva, dock blev en cykel kvar där ikväll. Äsch, gör mig inget, jag har bara digitala möten klockan 09.30 – 11.00 och jag hinner hem till dess. Måste ju förresten visa er min sprillans nya arbetsplats, som vi äntligen fått till här hemma! Alltså, ni kommer inte tro att det är sant så fint blev det! Eller, det kommer ni kanske – men JAG kan inte tro att det är sant?! Vi hade “Clas Fixare” här och det var verkligen som en hel fixarpatrull, kändes typ som när jag var med i “Roomservice” för tusen år sedan. Så kul! Ja, jag ska visa bilder på vår lilla “loft-förvandling”!

Jag ska jobba undan på eftermiddagen – Säker stil, planering inför modeveckan-uppdrag i Köpenhamn, stämma av grejer, skriva en krönika och en text jag har deadline på innan veckans slut, för på torsdag åker jag till…

TORSDAG: …Båstad! Tidig avfärd, vågar knappt tänka på när jag behöver åka?! Well, det är frukost i Båstad och sedan ska jag – jorå – spela tennis med ett gäng kvinnor i ett slags löst affärsnätverk. Ja, så får man faktiskt kalla det. För det är precis vad det är! Jag är med för andra året i rad, så glad över inbjudan till detta inspirerande gäng. På schemat står tennis, därefter ombyte och sedan lunch med panelsamtal om entreprenörsskap. Jag är med i panelen och hoppas kunna bidra med något vettigt kring företagande. Jag hoppas få prata om mod, ta risk, att våga satsa liiite mer än man kanske “borde” och att våga ta klivet till att starta eget, eller i alla fall på något vis bli mer självständig, eller allra helst: Sin egen chef. Det är ju, som du vet att jag tycker, något av det bästa jag gjort. Sedan uppmanar jag förstås inte alla att starta eget för det – men OM man drömmer om att på något vis ta ett sådant där… Kliv. Då är jag en stor anhängare av att bara köra!

Nya Säker stil-podden ska jag också lyssna på i bilen, jag försöker lyssna varje vecka – och gör mental notes om sådant jag tänker att vi kan plocka upp, utveckla eller ja, helt enkelt för att hålla sig “på tårna”. Det ÄR viktigt att konsumera det man själv sysslar med, tycker jag.

Sent på kvällen rullar jag hemåt Falsterbo i elbilen, måste planera in nåt bra laddstopp. Måste också ladda ner sommarprat att lyssna på, jag får fråga loss på “Stories” om vilka som varit bäst hittills?!

FREDAG: …Hoppas – nej, det MÅSTE – blir en riktigt bra dag. Hjäääälp! För nu går snart närmaste kollegorna på semester och då ska “To do”-listan vara betydligt mer, ehm, avskalad, än den är i skrivande stund. Well, det blir bra. Veckans mantra: En sak i taget. Samt att påminna mig själv om hur oerhört lyckligt lottad jag är, som jobbar med alla dessa underbart roliga projekt. Jag ser ju verkligen fram emot några veckors välbehövligt ledigt, och att tillbringa mycket tid med Johan och barnen – men därefter ser jag också den roligaste, pirrigaste hösten någonsin i sikte.

LÖRDAG: En maxad tennisdag väntar, jag såg precis att både Johan och jag bokat banor – förmiddag OCH kväll!? Ja, med tanke på min usla tennisform just nu, så behövs det. Puh. Det är också en maxad tennisdag med tanke på damfinalen i Wimbledon…

SÖNDAG: …För att inte tala om söndagens final! Herre. Jag är redan nervös. Åh, måtte det blir en härlig final. Vågar inte skriva “Måtte det bli kungen Nadal som står där och lyfter bucklan” men nu gjorde jag ju det ändå!? Det är extra speciellt när man själv varit där, Johan och jag har ju sett två Wimbledon-finaler på plats. Otrolig upplevelse. Måtte jag någon gång kunna göra det igen.

Nä, nu sitter Johan här och ser på “Bridgerton” (nope, inte min grej…) och jag ska klappa ihop datorn och sova. Önskar dig en härlig vecka!

5 reaktioner till “Måndagsrapporten, bröllop – och skånsk sommartid!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.