Laga mat med mig på söndag!

/ I betalt samarbete med GARANT /

Jamen, ni vet ju att jag älskar LIVE och på söndag 17.00 tänkte jag ge mig på en “cookalong” LIVE på Instagram. För ett tag sedan blev jag kontaktad av Garant som undrade om jag ville hitta på något roligt tillsammans med dem – och vi landade snabbt i idén att detta vore superkul. Idag har jag provlagat hemma, ja ni ser nedan….

Garant har nämligen lanserat tre spännande färdigrätter gjorda på baljväxtfärs där det enda du behöver göra är att värma (allra helst i ugn för lasagnen och i panna för taco och bolognese för bästa hemmagjord-känsla) och servera. Ja, alltså, koka pasta, svänga ihop goda tillbehör och så också. Japp, jag visar helt enkelt hur smidigt det funkar på söndag. Förhoppningsvis får jag med ett barn eller två som provsmaknings-panel och hjälpredor…

Också kul att lära känna varumärket Garant bättre – Garant lanserades 2009 och står för mat som är bra för både dig – och din omgivning. Detta innebär att kraven är höga på råvaror och processer. Med andra ord är det inte lätt att få plats i deras skafferi, men de är alltid en garant för bra mat.

Så, tanken är nu att den som vill kan inhandla varor med inspiration från nedan “recept”. Sedan lagar vi ihop nu på söndag kl. 17.00, live inne på min Instagram.

FÖRST UT: Lasagne på baljväxtfärs. Denna rätt, precis som övriga två, är färdiglagad och redo att värmas i ugn direkt. Här tänker jag mig något så enkelt som Garants färdiga salladspåse med svartkål/broccoli och bladspenat/grönsallad – Mums!

NÄST PÅ TUR: Vegetarisk tacofärs. Jamen, här är kombinationerna oändliga. Kanske är det tortillabröd, som vi kör hemma? Det nyttigare alternativet gemsallad? En perfekt guacamole? Det sistnämnda är ju ett måste, enligt mig. Sedan också de klassiska tacotillbehören. Allt detta hittar ni i Garants breda sortiment.

SIST UT: Bolognese – barnens absoluta favorit! Vår söndagsmiddag typ varje söndag, känns det som ibland. Så tacksamt med något alla älskar. Jag gör en rejäl omgång så det blir bra med rester till början av veckan. Kokar till detta Garants fina pasta, hyvlar över parmesan och toppar med färsk basilika (ja, och för barnens räkning ibland lite för många klickar ketchup, well well…).

Ska bli superkul att köra LIVE på söndag – och att få testa och visa dessa färdigkryddade, svenskproducerade rätter, gjorda på baljväxtfärs med högt näringsinnehåll och låg klimatpåverkan. Garants baljväxtsfärser hittar du i utvalda Hemköpsbutiker och online på Hemköp.se samt Mat.se. Övrigt sortiment från Garant hittar ni på Willys, Tempo, Hemköp och mat.se. Sist men inte minst:

Hoppas att vi ses på söndag 17.00 – skriv in i kalendern – jag typ lovar att det blir skoj! Exakt HUR det blir vet jag ju inte riktigt, det är charmen med live. Men trevligt och skoj, blir det. Det kan jag GARANTera. Hehe.

10 reaktioner till “Laga mat med mig på söndag!

  1. Det är spännande att följa dig- därtill med omväxlande innehåll! Lycka till på söndag!

  2. Vad kul att se hur det går 💚🍴. Jag och mina kursare på Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad håller just nu på att utveckla ett tortilla liknande bröd på svenska baljväxter och ser Garants baljväxtfärs som en framtida komponent till vårt bröd. Hälsningar Linda

  3. Tyvärr Ebba det är Mord Dag går före! Hoppas du
    återkommer idén var mycket trevlig

  4. Jag ska inte fira mors dag, så önskar det fanns på youtube så jag också kunde se.

  5. Till dig Ebba, som gillar att skriva för hand och använda vackra anteckningsböcker, har jag ett tips. En personlig, oerhört vacker penna som är ett äkta hantverk. Fantastisk skön att hålla i handen och där man t.o.m. kan välja trät med ett personligt minne. Jag har själv provskrivit med pennan i syren och den var fantastisk. Jag är så imponerad av hantverkare som kan vara så kreativa. (själv är jag så långt man kan komma ifrån det 🙂)

    https://www.instagram.com/p/B_DWrtiDZcn/?igshid=16shyahd5v46a

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.