Kungligt söndagsgodis, drottingen, sorgen – och en viktig hälsning…

Ja, egentligen skulle jag sammanfatta… Mina tankar, kring bloggen, kommentarer, radioskugga härinne, besvikelse, en känsla av att jag tappat bort mig själv lite grand just i DETTA lilla rum i den enorma galaxen som är internet. Ja, det kommer också. Mer utförligt. Även om jag tror att jag där nånstans ringade in ungefär vad jag känt, tänkt och ja, vad som snurrat i mitt huvud senaste tre månaderna. Lite uppgivenhet! Usch, inte en känsla man trivs med. Vilsen känsla. I ett format jag en gång kände mig så trygg i, så hemma i! Som nu senaste halvåret känts väldigt… Annorlunda. När jag gång på gång tagit sats för att starta om här men… Helt ärligt inte VETAT hur, på vilket sätt, eller var jag skulle hitta inspirationen.

Ändå har har jag tänkt på bloggen typ VARJE dag. Hur ska jag göra? Vad är bästa vägen framåt? Längtar efter att skriva med. Men vill inte göra det halvdant. Ett NYHETSBREV kanske? Ett slags varje vecka / varannan vecka, med tips, tankar och lite kul länkar? Ja, kanske är det vad jag egentligen är mer sugen på?

Men så insåg jag att det faktiskt också är helt. En kunglig helgtradition finns ju trots allt här i bloggen. Fredaggsodis, framför allt, men ibland också helggodis när jag inte hann med. DEN älskar jag! Alltid! Har saknat den. Mycket. Jodå, jag har läst ALLA kommentarer genom åren om att kungliga inslaget är ytlig, menlös och att “jag bara scrollar förbi det” – men JAG älskar den. Och det är väl nånstans där man måste börja för att hitta vägen hem igen?

Så jag bjuder på ett härligt kungligt söndagsgodis i form av fem favoritlooks på drottning Elizabeth. Drottningen som ju är ett stilkapitel för sig. Vi släpper även en extrapodd om det nästa vecka, när jag analyserar hennes stil mer utförligt. I senaste podden djupdök jag i Charles stil, lyssna gärna. Usch, men jag känner jag fortfarande en sådan tomhet. Så sorgligt, en era är över, alla kloka ord är redan uttalade – men sorgligt är just vad det är. Imorgon måndag begravs hon, och jag kommer att kommentera inför radiosändningen i Sveriges radio.

Först ut, faktiskt INTE en gammal bild från hennes härliga 50-tal. Utan som den stilsäkra drottning hon varit i vår moderna tid. Färgsprakande, alltid, och så enormt konsekvent i sin look!

Men hon har ju också ett underbart stilarkiv, som vi sett flitigt de senaste dagarna. Så, vidare till en underbar look från 1942, då hon fortfarande var prinsessa – Elizabeth tog ju över kronan 1952, när hennes pappa George dog, bara 56 år gammal.

Och en till nedan, på en 21-årig Elizabeth på sitt första besök i Sydafrika. Älskar den här looken, även om den inte är särskilt extravagant!

Vi fortsätter med EN till look i svart och rosa. 100% säker stil! Drottningen ska själv ha sagt att hon “inte känner sig klädd” utan handväska – och den ska givetvis vara från hovleverantören Launer, det brittiska klassiska varumärke som hon varit lojal i så många år.

……Launer själva har faktiskt postat en bild från när drottningen var på besök, i egen hög person:

…Och drottningens favoritmodell är för övrigt klassikern Traviata. En samling väskor jag verkligen hoppas att vi kanske får se i en kommande utställning, med tanke på hur duktiga hovet är på att spara på klädskatterna i familjen – OCH på att visa upp dem, på bland annat Kensington Palace. Har sett så många roliga modeutställningar där genom åren, en om drottningens handväskor, accessoarer och ja – förstås – smycken, hade varit rena drömmen. Eller BARA en utställning med hennes broscher? Kanske hennes allra viktigaste accessoar.

Jag älskar hur hon använde alla dessa maffiga broscher, så ofta och så välmatchat:

Eller BARA en utställning om alla hennes hattar? Ja, idéer finns! Usch, känns så konstigt att dessa utställningar ska göras nu, efter hennes död, då man är rätt säker på att hon själv hade älskat att tycka och tänka om själva utförandet!

En era är över, när dessa två inte längre finns med oss.

…Avslutningsvis en härlig barndomsbild på drottningen i kappa, hat, knästrumpor och sandaler. Prydlig liten prinsessa men här i sitt rätta element – men sina älskade hästar. Hästarna, som lär ha en viktig roll imorgon på begravningen. Ja, sorgligt blir det givetvis – men ur ett historiskt och kungligt perspektiv också väldigt intressant! Jag ser mycket fram emot att detaljstudera alltihop imorgon, när världen tar farväl av drottningarnas drottning.

KOMMENTERA GÄRNA – men framför allt, önskar dig en riktigt trevlig söndag!

52 reaktioner till “Kungligt söndagsgodis, drottingen, sorgen – och en viktig hälsning…

 1. Jag kan se hur många bilder som helst på drottning Elizabeth just nu. 🥹 Ha en trevlig söndag du också!

  1. Ja vår tids “ironlady” hon var alltid en glad och positiv för sin ålder, en riktig monark..

 2. Så härligt med kungligt söndagsgodis! Förstår att du blir trött på kommentarerna emellanåt. Heja dig!

 3. Äskar Kungligt fredagsgodis! Kan villigt erkänna att var en av anledningen till att jag började följa dig och kollade in din blogg för flera år sedan. Du va nog kvar på go kväll då så var ett bra tag sen😅.

 4. Som alltid gillar jag att läsa vad du skriver
  Gillar mycket dina kungliga , och nu här med Drottning Elisabeth, en stilsäker gammal dam
  Jag minns närkontakt var i Stockholm vad märkvärdigt det var och alla hästar.

 5. Så härligt och välkommet med ditt kungliga godis. Jag älskar det! Du måste fortsätta blogga, gillar dina härliga inlägg. Kram Heidi
  PS/ strunta i all troll, de fattar inget…

  1. @Heidi Nielsen Det är ju väldigt stor skillnad på trogna följare som vill diskutera bloggen och dess innehåll och på troll. På Ebbas blogg har det funnits typ en person som trollat under olika “namn” och hon är, tack och lov, för tillfället borta. De flesta andra av oss gillar Ebba, köper en hel del av hennes egna eller de produkter hon gör reklam för och inspireras av henne. Trots det kan det finnas en önskan att få svar på frågor som finns gällande bloggen. Att strunta i den gruppen följare är nog inte så vettigt och det förstår nog Ebba.

 6. En veckorapport på måndagen och kungligt fredagsgodis på fredagen/helgen, det räcker bra! Som du är inne på själv, skriv om det du vill och brinner för så blir det bra!

 7. Jag gillar verkligen dina ”kungliga inlägg”. Du skriver så bra och visar upp deras sidor (utan skvaller) Tack!!🥰

 8. Vad kul att du är tillbaka 😊 gillar alla typer av inlägg så du vet!

 9. Ja Ebba du måste skriva något som du tycker om att skriva om, det är klart.. bara du inte slutar att skriva för då skulle jag bli ledsen för jag har följt dig jätte länge…😁

 10. Så härligt Ebba med nytt inlägg av din input om kungligt liv👑! Har saknat den!!☺️💛

 11. Älskar kungligt fredagsgodis och måndagsrapporterna, håller med om att de räcker

 12. EBBA
  Härligt att du är tillbaka! Längtar till dina kungliga fredagsinlägg. Snälla sluta inte med dessa! Hur ska man annars bli uppdaterad i den kungliga världen? 😀🌼

 13. Å vad kul Ebba!! Efter att ha tittat in här varje dag hela sommaren så äntligen ett inlägg! Och favoriten kungligt dessutom.

  1. Dina kungliga inlägg samt inlägg från ditt familjeliv är de som jag allra mest uppskattar!🙏 Tack! Hade verkligen velat se mer av dig och kungliga program i tv.
   Kram Louise

 14. Ja men såklart! Tycker dina kungliga rapporter är en klass för sig. Tycker absolut du ska spinna vidare på det.

  1. Den nästan enda anledningen att jag läser din blogg är för dina kungliga inlägg. Älskar dem! Att läsa om folks vardag och se vardagsbilder kan jag göra på IG, är är kungliga inläggen något utöver det vanliga 😊

 15. Åh så glad jag blev att det äntligen fanns ett nytt inlägg, och dessutom med mitt favorittema ”kungligt”. Har saknat dina inlägg och gillar din blandning av vardag, träning, kungligheter, glamour mm. Perfekt!

 16. Vill också instämma i att de kungliga inläggen är underbar läsning! Håller tummarna för att du vill fortsätta med bloggen men på ett sätt som fungerar och är inspirerande även för dig!

 17. Jag älskar den kungliga uppdateringen och läser den jämt 😀.

 18. Hurra för ett nytt inlägg! Så kul med kungligt! Hoppas du hittar en form för bloggen som du tycker funkar, gillar den verkligen och har följt i alla år. Tror inte nyhetsbrev skulle bli lika bra tyvärr. Hellre få men regelbundna inlägg i bloggen än att du känner att du måste skriva varje dag och inte hittar tid och inspiration till det. Jag gillar att läsa alla typer ämnen du brukar skriva om, utom möjligen hudvård som jag bara scrollar förbi. Du skriver så bra. Heja dig och hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig!

 19. Oj vad jag har saknat din blogg! Och speciellt dina kungliga uppdateringar. Men förstår att det måste kännas ”rätt” för dig; vi är glada för allt som du delar ❤️

 20. Älskar dina kungliga uppdateringar och härliga spottingar! Har saknat dem och hoppas att du vill fortsätta med dem, ingen gör dem lika bra som du. Finns så mycket att rapportera om; Drottningen, gästerna och framöver de europeiska tronarvingarna som börjar bli vuxna. Dina återblickar och känsla för detaljer (smycken, väskor, brosher, håruppsättning) är så underbara att lösa om. Heja Ebba, du är bäst!

 21. Jag håller med Erika! Ingen kan rapportera om kunglig stil som du!

 22. Min första kommentar på en blogg typ 😅 Men har kollat sååå ofta om du har uppdaterat och det är endast för kungligt fredagsgodis. ÄLSKAR de inläggen och hur du analyserar modet! Snälla sluta inte!!

 23. Jag instämmer med de andra här som också gillar dina inlägg om kungligheter! Du har alltid så fina bilder och kommenterar bra. Måndags inläggen scrollar jag förbi, men olika mera personliga inlägg är trevliga att läsa. 🤗

 24. Jag gillar också dina kungliga blogginlägg, så det är absolut inget jag “bara scrollar förbi”. Fortsätt gärna med dom. Och skriv lite annat däremellan, det är kul att läsa vad du har för dig.

  1. Det märks att du gillar att skriva de här kungliga inläggen, och vi är många som gillar att läsa dem. Du har säkert läst Underbara Claras tankar om att inte backa och pudla utan stå för vad man skriver, annars blir hatarna bara värre. Man kan inte vara älskad av alla. Du gör din grej bra!

 25. ÄLSKAR kungligt fredagsgodis och övriga kungliga spaningar du gör. Blir alltid lika lycklig när det finns ett nytt kungligt inlägg att läsa här och har verkligen saknat dem!

 26. Tack, Ebba! Uppskattar så din blogg, du är den enda jag följer (generation mamma). Kunde inte följa begravningen här fr Sydfrankrike. Alltid så kul följa dig, inte bara den kungliga delen. Imponerande att du vill dela ditt liv på internet, som du gör, men ta det med ro. Lycka till!

 27. Sluta aldrig med din blogg. Det är det enda stället du äger dina bilder. Tror starkt att bloggen kommer komma tillbaka

 28. Välkommen tillbaka Ebba! Så roligt att du är ”här” igen❤️❤️❤️

 29. Älskar kungligt fredagsgodis! Fortsätta gäääärna med det! Och snälla sluta inte skriva här på bloggen 😁 Du är grym!

 30. Jag har saknat dina inlägg och jag tycker mycket om din blogg. Fortsätt gärna, älskar mixen av kungligt (mycket sådant), mode och vardag och tankar. Jag brukar inte kommentera men känner att jag vill ge mitt stöd och pepp till dig. You go!

 31. Det är ju för de kungliga inläggen som jag följer dig från början!

 32. Behåll dina kungliga inlägg! Allt annat du skriver är också bra, men du är i särklass vassast och mest påläst i Sverige när det gäller att skriva om kungligt. Retade mig hela eftermiddagen igår på andra journalister som satt och spekulerade i tidningar och TV om placeringar i kyrkan m.m. utan att ha kollat upp fakta!

 33. Hej Ebba!
  Har inte kommenterat här tidigare, men efter att ha läst det här inlägget vill jag bara säga: Jag läser din blogg för den kungliga flärden, det var via dina kungliga fredagsgodis som jag hittade hit 🙂 Jag behöver inte läsa några djupa tankar eller om din vardag (det är ju ändå mest hej och hå och vardagsstress om jag ska vara ärlig), men gärna om din kunskap kring stil, mode och den kungliga världen, din specialkompetens!
  Hoppas du hittar någon styrfart här framöver, och gör du inte det så går det också bra.
  MVH Ulrika

 34. Jag vill läsa om kungligheter, tycker du har bra och intressanta inlägg om det, det är de bästa inläggen. Tycker annars det är alldeles för mycket reklam, vilket gör att jag tappar intresset för bloggen.

 35. Dina kungliga spaningar och betraktelser är bra och läsvärda. Det mesta annat kan jag vara utan – det är alldeles för mycket reklam som inte känns rätt placerad och dina veckorapporter är alldeles för fyllda med stress, och fläng, och nu kör vi – attityd. Det blir bara stressande att läsa om det och är inte intressant för mig.

 36. Jag stämmer in i hyllningskören om kungliga spaningar. Gillar dem MYCKET, och att du faktiskt verkar ha stenkoll på vad du snackar om. Fortsätt snälla – det verkar vi vara många som önskar!

 37. Åh, äntligen lite kungligt span! Sen att det är i samband med en sorglig och dyster händelse må så vara men det var fint att få läsa dina reflektioner över drottningens era.

 38. Älskar dina kungliga inlägg! Det är så få som skriver om kungligheter förutom skvallerblaskor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.