Kungligt söndagsgodis – direkt från London!

Jamen det blir en direktrapport från Buckingham Palace, höll jag på att skriva – och det stämmer ju nästan, eftersom vi var i krokarna idag. Men vi börjar faktiskt inte i England, utan hemma i Sverige med detta… Och det är INTE vad ni tror!

För här måste jag för en gång skull börja med att lyfta fram prins Daniel. Så snyggt och himla skönt att han inte har slips och skjorta. Helt rätt! Paret anländer här till konferensen Pep Forum på Karolinska institutet i Solna. Måste en prins då ha skjorta och slips jämt, tänker jag? Svaret är givetvis att nej, naturligtvis inte. Men ingen vågar ju riktigt sätta trenden här – förutom prins Daniel. And I love it.

Coolt, helt rätt och ursnyggt. Yes, prins Daniel får helt klart veckans guldstjärna i kungliga stilsvepet!

Kronprinsessan var också casual (super)snygg i glitterstickad topp och hennes signaturfärg den här året: blått, från topp till tå.

Japp, hon är smashing! Herregud, en guldstjärna till kronprinsessan också för att se så strålande pigg och peppig ut i novembermörkret.

En annan som lyste upp novembermörkret? Prinsessan Sofia, som under ett “rundabordsmöte” om AI och barns trygghet på nätet, valde senapsgult:

Eller det är lite svårt att säga exakt rätt nyans, eftersom det förmodligen är taget med blixt – hur som helst, gul kavaj med svarta detaljer blev det:

…Och detta ägde rum på slottet i Stockholm. Det arrangerades av Global Child Forum och World Childhood Foundation och på plats möttes ett 40-tal svenska och internationella experter från näringslivet, akademin, brottsbekämpande organ och barnskyddsorganisationer. Kungen inledde och konferensen avslutades med ett tal av Drottningen. Oerhört viktigt initiativ och jag blir så glad varje gång slottet används för den här typen av möten, konferenser och sammankomster. Heja!

…Men VAD ÄR DET för underbart drottningen bär här?! Wow!

Detta är ju en av många saker man älskar med drottningen. Att hon plötsligt drämmer till med en sådan här avancerad, supercool kreation.

De tre kvinnliga kungligheterna var snyggt färgkoordinerade:

Kronprinsessan är elegant i sin skogsgröna kostym, fint stylad med bruna pumps och vit blus. Lyxig klassisk look:

En annan nyans av grönt, snarare åt aqua som förutspår blir en trendfärg i vår, bar kronprinsessan Mary i veckan:

Svarta kostymbyxor, stickad tröja och lyxig broderad krage. Men innan vi lämnar svenska kungafamiljen måste vi ta en titt till på Sofia…

Prinsessan Sofia anländer här till Rädda Barnens 100-års jubileum utanför Stockholm, i vinröd sammet. Lite otippat så bär hon inte full kostym utan matchade med svarta sammetsbyxor:

…Och en liten krokopräglad svart handväska till det:

En bild till inifrån själva firandet innan vi fortsätter till…

Monaco! Hurra, det är inte så ofta det droppar in nya roliga bilder i flödet från det lilla furstendömet men i veckan som gick firades nationaldag och då är det uppställning som gäller, för hela familjen:

Här längst fram i mitten ser vi Pierre Casiraghi, med sin glammiga fru Beatrice Borromeo – och i brunt, så måste det väl vara prinsessan Alexandra of Hanover, dotter till prinsessan Caroline? Det står Charlotte på bildbyråerna men nej, det är definitivt icke Charlotte.

Man fick också en skymt av lillprins Jacques (tvillingbror till prinsessan Gabriella) här med mamma Charlene och pappa Albert:

Hela looken som Charlene bjöd på – i typisk Charlene-stil – såg man bättre från bilderna inifrån katedralen.

Ja, nog är man bra nyfiken på “the true story” om hur livet egentligen är därinne innanför palatsets murar för Charlene…

Vi avslutar med en bild från drottningen, som höll fasaden uppe när hon i veckan närvarade på Royal institute of International Affairs i London – och några frågor om prins Andrews intervju och den stora kungliga skandalen som skakar England, det kom inte på fråga att ta upp…

Nej, nu ska jag se femte avsnittet av “The Crown” och njuta av drottningen i den här skepnaden, mästerligt spelad av Olivia Colman:

Foto: Claudio Bresciani / TT, Janerik Henriksson / TT, Keld Navntoft / TT, Karin Wesslén / TT, Eric Gaillard / TT, Eddie Mulholland / TT

OKEJ – du får låna en look, från topp till tå, som du sedan får behålla i din egen garderob. Vilken blir det? KOMMENTERA!

19 reaktioner till “Kungligt söndagsgodis – direkt från London!

 1. Drottning Silvia helt klart. Klassiskt men inte tråkigt. Jämför med kvinnan i ljusblått i det monegaskiska sällskapet. Klockorna stannar!

 2. Älskade också Victorias look från London i veckan, när hon och Daniel närvarade vid Max Martins premiär på sin musikal & Juliet! Top notch! Så fina båda två!

 3. Kronprinsessans helblå look! Så snyggt! Vart kommer den glittriga toppen ifrån?? känns som jag sett den någonstans men minns inte vart…

 4. Kronprinsessan Victorias blå, alla dagar i veckan! Så snygg!

  1. Också osäker! Byxorna ser bra ut på EN bild av flera. Ett par snyggt skurna byxor ska se snygga ut på ALLA bilder helst. Kronprinsessan strålar dock och är grymt snygg 🙂

 5. Allt är relativt – eller nästan i alla fall. Inte ens när jag klär upp mig till fest är jag lika glittrig och glammig som Victoria är när hon är casual. 😂

 6. Jag blir nyfiken på vad du menar med ”nog är man bra nyfiken på ’the true story’ om hur livet egentligen är därinne innanför palatsets murar för Charlene…”. Kan du utveckla?

 7. Jag tycker verkligen inte om vida långa byxor med en liten skospets som sticker fram. Victorias gröna kostym tycker jag däremot är ursnygg. Ja, ja, det måste vara åldern. Hade en massa fult på mig när jag var ung.. man ville ju följa modet.
  Tycker du/ni verkligen att det är snyggt eller vänjer man sig bara? Bara undrar. Ingen kritik. Om smak tvistar man ej, som bekant.

 8. Jag tycker att prinsessan Victorias skogsgröna kostym är veckans finaste av vad som visades denna gång. Välsittande och med de rätta tillbehören.

 9. Prins Daniels till min man ;-D eller Beatrice Borromeo till mig – fabulös kappa! För övrigt….kan du inte sammanfatta skandalen 😉

  //Linda

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.