Kungligt måndagsgodis – nu med fast telefon!

För att… Ja, varför inte? Världen är ändå upp och ned. Dystrare än vi någonsin kunnat föreställa oss. Och lite kunglig flärd kan väl knappast skada. Inte minst när kungligheterna 2020 faktiskt bjuder på en uppdatering från sina skrivbord därhemma. Vi börjar i England:

Här ser vi Kate ta telefonmöten i hallonrosa kostym, hemma på kontoret på Kensington Palace. Inga kashmirmyskläder här inte!

Även drottningen gav en glimt från den nya – tillfälliga – vardagen, där hon fick göra veckoavstämningen med premiärministern via telefon:

Som någon kommenterade här nedan, man älskar ju att de använde fast telefon. Det är lite som de JÄTTESTORA barnvagnarna vid de kungliga dopen i England. Extremt gammeldags, för att det bara ska vara så. För att de trots allt inte alls är som vi andra (fast de ändå är det)…

Brittiska kungafamiljen har ju för övrigt drabbats, då prins Charles bekräftat att han smittats med COVID-19 men då med milda symptom.

Här hemma i Sverige då? Här ser vi bilder från i förra veckan, när kronprinsessparet är på väg till Albanova på KTH i Stockholm för att lära om deras arbete med att ta fram ett Coronatest. Det här var alltså innan Folkhälsomyndigheten gick ut med striktare rekommendationer om hur vi rör oss i samhället. Kanske hade besöket inte blivit av annars?

Kronprinsessan nedtonat snygg o grå kostym med matchande boots:

Under besöket fick paret höra mer om det pågående forskningsarbete som forskare vid högskolan bedriver för att hantera – och begränsa – spridningen av coronaviruset.

Givetvis anpassar sig kungligheterna också och några…

…Kramar blev det knappast, utan en kunglig vink och ett tack:

Ja, ofattbart mörka och märkliga tider för oss alla. Sorgligt, svårt att greppa och fortfarande ofattbart. Såklart också för kungligheterna.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte OCKSÅ den 26 mars fältsjukhuset som nu byggs upp i Stockholmsmässan i Älvsjö…

Viktigt och riktigt. Paret tog sig också tid att gå runt och prata, lyssna och tacka för de insatser som anställda och frivilliga gör i mässhallarna. Heja!

Snygg i vinrött, as always. Mycket vinrött i kronprinsessans garderob, en favorit från senaste månaderna är ju också denna look, från Andiata, från officiella besöket i Bosnien och Hercegovina:

Blev också glad i veckan när…

Jag läste intervjun med kungen och drottningen i DN. Kungen och drottningen, som befinner sig på Stenhammars slott i Södermanland, pratade – eller, som kungen själv sa “upprepade” – rekommendationerna om att deras egen generation måste vara försiktig. Och pratade fint om att det ju finns så mycket att hitta på när man är hemma, själva hade de påbörjat ett projekt med ommålning av en trädgårdsbänk i gjutjärn!

Här nedan ser vi kungen framför Stenhammar slott. Ett slott som inte visas för allmänheten men som ägs av staten – det testamenterades av en hovmarsalk A R von Kraemer (härligt hovmarsalk-namn ändå!) till svenska staten med villkoret att det “arrenderas ut till någon svensk prins av det regerande kungahuset med eventuell arvsrätt till tronen”…

Efter fyra flickor blev det alltså den lille Carl Gustaf Folke Hubertus – här i sin barnvagn 1946 (bevakad av storasyster, prinsessan Christina) – som fick ärva det livslånga arrendet av slottet. Och näst på tur…

…Står prins Carl Philip. Som i veckan besökte fältsjukhuset som byggs i Göteborg – digitalt, via länk från slottet.

Prinsparet uppdaterade också från sitt “hemmakontor” i villan på Djurgården med dessa bilder. Och jag kan ju inte låta bli – REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET HÄR – att hoppas att de också spanar in de fina kollektionen Göteborgsblå från Bookbinders Design!

Ja, det som började med ett inställt publikt namnsdagsfirande för Victoria har givetvis helt gjort om även den kungliga kalendern. Samtidigt är deras roll givetvis viktigare än ofta annars, i kristider som den vi nu lever i. En slags trygghet för många, när vardagen på många vis känns overklig och ofattbart mörk.

Vi avslutar med en annan rutig look på kronprinsessan. Som är en av mina favoriter. Inte BARA för att den fina ullkavajen från Acne också hänger i min garderob här hemma! Utan också…

…För att vi behöver lite härligt avslut på detta kungliga svep. Ja, vi behöver faktiskt alla härliga små avbrott vi kan få just nu, tycker jag. Ta hand om varandra!

Foto: Jonas Ekströmer / TT, Victor Ericsson / Kungl. Hovstaterna, Pontus Lundahl / TT

KOMMENTERA!

25 reaktioner till “Kungligt måndagsgodis – nu med fast telefon!

 1. Kates kostym har verkligen en helt fantastisk färg!! Tyckte också att det är lite härligt att se att hon drottningen ringer på fasta telefoner med sladd, inga moderna videosamtal där inte 🙂

 2. Varför ska vårdpersonal o andra utsättas för besök som innebär risker o dessutom tar det viktig tid som kan ägnas åt andra saker. De är ju inte direkt ensamma i sitt sällskap.
  Det är ju bara löjligt.
  De ska hålla sig hemma som alla andra.

  1. För att Sverige överlag inte tar situationen med Coronaviruset på allvar alls.

 3. Du kanske ska skriva att inlägget innehåller reklam ..för Bookbinders Design.

  1. Ja, det är ofta och mycket smygreklam i denna blogg. Det kan vara en text om något helt vardagligt men så smygs det in en rad om barnen i randiga kläder (som råkar vara signum för klädmärket som barnen sponsras av), eller att säker-stil bilen användes (vilket är en odiskret hint om svenska bilföretaget som sponsrar podden) eller om bookbinders design och förr om adlibris.

   Det tar verkligen bort goa känslan, när dessa inlägg om något annat förvandlas till subtil reklaminlägg. Ebba, du som många andra influensers har blivit anmälda och fällda många gånger för just smygreklam i bloggarna.. varför fortsätta?

   Jag har följt dig i 10 år. Men kommer på mig själv att vara här inne allt mer sällan. Och jag har avföljt på insta för jag tröttnade på just den här invävda dolda reklamen – som om vi läsare inte skulle fatta.

   Kan du inte adressera detta, så vi får höra dina tankar om inlägg som inte markeras som reklam men som de facto är reklam.

 4. Hej!
  Brukar aldrig kommentera men nu känner jag bara att det varit lite väl tondövt senaste tiden.

  Först reklam för supersockrig youghurt som finns på lista över lurendrejeri när du påstår att du tänker på hälsan och ska gå ner i vikt, så dumt och sjukt krystad reklam.
  Och nu detta – modereportage från ett fältsjukhus, något Sverige aldrig haft i fredstid. Helt ärligt så himla osmakligt. Har vi riktigt otur kommer folk att dö där, och du gjorde modereportage? Dessutom passa på att hoppas att någon som försöker få en bild av hur en av de värsta kriserna som drabbat oss ever, skriver i en bok från ditt företag?!
  Nä, detta inlägg blev bara helt fel. Allt har sin tid, glättighetens tid är inte nu.

  1. Bra formulerat Jo. “modereportage från ett fältsjukhus”. Låter illa. Mode, flärd, dyra märken, är trött på det.

 5. Alltså, jag måste reflektera över kungafamiljens besök på diverse Corona-relaterade aktiviteter, väldigt nyfiken om du har något svar Ebba!

  Varför egentligen ska Victoria och Daniel ut och besöka byggandet av fältsjukhus, besöka forskare där man jobbar med att ta fram vaccin och vad det nu var mera? Varför ska deras nyfikenhet ta tid från dessa viktiga arbeten? Två personer vill kolla in vad som händer och då ska tio pers avbryta sitt arbete för att informera. Samma sak som att regeringen hade en extra konselj med kungen häromveckan för att kungen skulle informera sig om läget.

  Alla de som jobbar dygnet runt med detta, regeringen, sjukvården, forskarna, har väl viktigare saker för sig än att informera kungen eller kronprinsessan. De kan väl få info på andra sätt? Varför gör de sånt här?

  Vad är det jag inte riktigt förstår med detta?

  1. Kungligheternas uppgift är bl a att dra allmänhetens uppmärksamhet till besöksmål som kanske annars inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.

 6. Tack för uppdateringar kring kungligheter. tycker det är så skönt att hänga upp någon minut på något annat (ytligt?). Information kring världsläget missar man ju ändå inte och jag är glad att din blogg behandlar andra saker. Mer kungligt och “skvaller” säger jag, som en motpol i kommentarsfältet.

  Tack!

 7. Alla de kungliga damerna har numera fina kostymer eller kavaj och byxor i officiella sammanhang. Klädsamt och lagom men ändå med snits. Skönt att slippa se klänningarna som var den vanliga klädseln för några år sen. Såg lite konstigt ut i vardagen även med tanke på hur kallt det ska ha varit tre årstider av fyra. Detta är också lättare att kopiera om man vill det.

 8. Även om man har ett arbetsamt pass på 10/12/17 timmar, så ger arbetspasset bättre resultat om man gör korta pauser o ch låter hjärnan mentalt uppmärksamma annat. En vällkänt forskningsfaktum! Heja Ebba! Dina inslag behövs! Bry dig inte om “”jantetrogna” följare!

 9. Även om man har ett arbetsamt pass på 10/12/17 timmar, så ger arbetspasset bättre resultat om man gör korta pauser o ch låter hjärnan mentalt uppmärksamma annat. En vällkänt forskningsfaktum! Heja Ebba! Dina inslag behövs! Bry dig inte om “”jantetrogna” följare!

 10. Så smakfull och bra skrivet!! Så härligt att det finns mysiga blogg-inlägg. Stort tack Ebba!

 11. Å så imponerad jag blir av inlägget! Så fin avvägd balans mellan krisen och vanliga härliga Ebba. Fortsätt så tack! ett vanligt Ebba inlägg med en viktig underton. Du belyser krisen på ett bra sätt tycker jag. Ser dock inget behov av att du skall prata corona eller kris. Är så skönt att komma in och låssas som att livet är som vanligt för en stund.

 12. Syns det er FANTASTISK at du fortsetter med din jobb i disse tider, vi trenger pause fra Corona innimellom🧡✨🧡 Vil tipse deg om uhøydelige innblikk i familielivet til kronprinsfamilien i Norge også, uformelle bilder finnes både på Instagram-kontoen til Det norske kongehus og kronprinsessens☺️🧡✨🧡 Jeg elsker at de er både personlige og uformelle, savner litt av det det fra de andre kongehusene🧡✨

 13. Hej hej Ebba, jag är jätteimponerad av dig och den energin du har och ger oss läsare. Men jag måste dessvärre hålla med många av de tidigare kommentarerna att du har väldigt mkt reklam i din blogg nu för tiden. Förstår att du får inkomst av detta men som läsare gör det dig mindre intressant att följa. Bokbinderis, Polarn och pyret, kladdkakor, yoghurt, glasögon, bilar eller kläder från Wakakuu eller Indiska. Ja listan kan göras lång. Låt oss ta del av DiG istället för alla dessa varumärken. Tack ❤️

 14. Min makes farmor föddes von Kraemer (men tillhörde dock inte den grenen av släkten som ägde Stenhammar). Har alltid drömt fråga Hovet om det finns möjlighet att få en privat visning av slottet, med släktskapet som förevändning/dörröppnare. Har aldrig vågat fråga med rädsla för att få ett nej…

 15. Har alltid undrat om Kate verkligen alltid har på sig förlovningsringen så det var kul att se att hon skippa den i vardagen. Helt förståeligt tycker jag som också ofta tar av mig om jag bara ska vara hemma.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.