Kungligt gratis, glitter och veckans stora (!) snackis

Jamen, det är fredag! Kungligt fredagsgodis! Så, nu KÖR vi! För vi har MYCKET att gå igenom. Först en kort blänkare från Buckingham Palace, där drottningen konverserade first lady Melania Trump, under en sammankomst för militäralliansen NATO: 

Melania läste också julsagor inför publik i veckan och jo, som First lady kvalar hon faktiskt in här i kungligt fredagsgodis så jag bjuder även på denna look:

Vi fortsätter. Jag utlovar maxat med julstämning – Ännu mer julstämning fick kungaparet, kronprinsessan och Estelle en bra dos av här, på Operan. Jag var faktiskt där dagen före med Klas och Marianne, vi såg också “Nötknäpparen”. Jag pekade då ut den kungliga logen och barnen var mycket fascinerade över att “kungen bara kan komma och inte behöver köpa biljett”. Med det sagt, vi startar veckans kungliga svep, som inte heller kräver något biljettköp, för i den här bloggen är allt innehåll helt kungligt gratis:

En glittrande, underbar Nobel-vecka har nått sitt slut och vi måste väl ändå tacka kungligheterna för denna uppvisning i vackra klänningar. Tack, thank you, merci, mille grazie!

Ovan prinsessan Madeleine i Ida Sjöstedt. Denna parad, denna julafton för oss som älskar detta! Och vi tittar EN gång till på prinsessan Sofia och den fulländade looken, med klänning av Emelie Janrell:

Klänningen har skapats i samarbete med prinsessans stylist Lotta Carlsen och bäraren själv. Ja, åh, som jag längtar efter det kungliga stilåret 2020 nu!

…Och så många härliga klänningar som 2019 har bjudit på ändå:

Men nu tillbaka till decemberdagarna i Stockholm och prinsessan Madeleines besök i Sverige, då hon också passade på att…

Vara med på utdelningen av Childhoodpriset, tillsammans med mamma drottningen. Här ser vi duon! Prinsessan Madeleine läste upp motiveringen på scen…

…Och delade sedan ut priset (prissumman på 50 000 kronor) till årets vinnare av Childhoodpriset Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg.

Grattis Andreas Grym! En bild till, kungligheterna tillsammans med kollegan Paula Guillet de Monthoux, som är generalsekreterare för World Childhood Foundation. Som alltså grundades av drottningen 1999, med syftet “att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom”.

Titta på drottningens tjusiga handväska. Love it! Ja, det har ju varit jubileumsår för Childhood, såhär såg det ut i oktober i New York när det bjöds in till Thank you-gala på Plaza Hotel, för att samla in pengar till stiftelsen:

Just såhär älskar man ju att se prinsessan Madeleine. Hon kan verkligen bära upp glittrande klänningar i isiga, ljusa nyanser:

Dagarna före Nobel så var kronprinsessan på uppdrag, på Finlandsinstitutet för att delta i seminariet “Har vi plats för plast i en hållbar framtid?” och looken såg ut såhär:

Kronprinsessan talade under seminariet, där ju kärnfrågan också är hennes hjärtefråga – miljö, våra hav och vattenfrågan.

Dina val – både de du gör och de du avstår från att göra – de spelar roll. I dag och för lång tid framöver“, sa kronprinsessan i sitt tal. Ett himla bra sådant, med referenser till Tove Janssons klassiska Sommarboken och viktiga påminnelser om mikroplaster och vad vi ska göra med barnens gamla leksaker. Go kronprinsessan, så bra hon gör detta!

Visst är det den vinröda looken från finska märket Andiata, som vi såg för några veckor sedan under besöket i Bosnien? Såhär stylades den då:

Och vi avslutar med en grand finale. THE Grand Finale. Kronprinsessans magnifika klänning på banketten. Som tydligen väcker känslor, vilket jag såg i kommentarsfältet här! Jag måste säga att jag är förvånad men så älskar jag den verkligen…

…Här ser vi den i en lite annan vinkel, från sidan, efter middagen:

KOMMENTERA! Du får låna EN look från veckans svep, vilken blir det? Kanske kronprinsessans klänning? Melanias gula? Eller INTE Melanias gula? Eller den vinröda looken? Du väljer, jag vill veta!

Foto: Yuki Moi / TT, Christine Olsson / TT, Jessica Gow / TT, Pontus Lundahl / TT, Pontus Höök / TT, Claudio Bresciani / TT

13 reaktioner till “Kungligt gratis, glitter och veckans stora (!) snackis

 1. Mitt praktiska jag väljer den vinröda outfiten som Victoria bär, älskar den. 😍 Och för en bal på slottet skulle jag välja Madeleines skira klänning. Underbar!

  Malenias gula är gräslig!

 2. Tycker iofs att Victorias Nobelklänning var magisk – älskar att den utstrålar ”regent” och makt och liksom inte alls ber om ursäkt för sig. Men hur fin den än är så hade den liksom inte gjort sig i de sammanhang jag rör mig i (surprise!) väljer Sofias isblå med hög hals och lång ärmar. Riktigt fin!

 3. Maddes blå kostym, den tycker jag är fin.
  Victorias byxdress är oxå väldigt härlig.

 4. Sofias blåa Nobelklänning, så magisk, den lånar jag gärna. Victorias Nobelklänning föll mig egentligen inte i smaken, men kan verkligen se storheten i den, så maffig de måste jag hålla med om.

 5. Jag väljer utan att tveka Madeleine i Ida Sjöstedt. Madeleine är vackrare än någonsin. Ser avspänd och lycklig ut.

 6. Tack Ebba för dina kungliga fredagssvep. Jag fullkomligt älskar dom!!!🌟🌟🌟🌟🌟 och dina uppdateringar om Nobel varje år är ju to die for!😍
  Tack för att du gör det du gör och för att du gör det så bra!
  Trevlig helg!🌟

 7. Madeleines blå kavaj eller för en eventuell bal hennes blommiga klänning.
  Jag tyckte alla tre prinsessorna hade så fina klänningar på slottet men inte på Nobelfesten. På slottsmiddagen hade de mer säkra kort i sådant som klär dem bäst.

 8. Är det verkligen lämpligt att antyda Trump som en kunglighet? Ska vi ha med al Assads fru också när vi ändå håller på? Hon är ju också first lady.

 9. Vilken bra blogg, hur har jag kunnat missa den? Kläderna är underbara, att välja en är svårt. Kronprinsessans Nobel klänning är ju helt fabulös. Madelaines blåa byxdress är underbar, men det är ju åxxå för att hon kan bära upp vad som helst, hon skulle var urtjusig i en säck. Melanie Trump är stilig, den gula kreation är en tiopoängare. Sofias Nobel klänning är. Äldig fin.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.