Kungligt fredagsgodis – och intervjun alla pratar om

Bara dagar kvar tills intervjun sänds i sin helhet. Jag pratar förstås om Oprahs intervju med Harry och Meghan, som CBS ännu bara släppt små snuttar från. Well, vad kan man säga mer än att det är upplagt för den härligt amerikanska Oprah-dramaturgin?! Och att man är MYCKET spänd på att bänka sig framför detta!

Det har laddats rejält, kan man väl lugnt säga. Förväntningarna är inte höga, de är skyhöga. Oprah släppte ett pressmeddelande där hon säger att det är “den bästa intervjun hon någonsin gjort” och utlovar att absolut inget samtalsämne var “off limits“. Hmm, något man bör ta med en nypa salt, eftersom Oprah är personlig vän till paret? Inbjuden som gäst på bröllopet (se nedan hennes entré i puderrosa Stella McCartney) och hon har vid flera tillfällen pratat om hur stolt hon är över Meghan, hur imponerad hon är över paret och deras livsval. Bara där blir ju vissa samtalsämnen “off limits” tänker jag? Man var ju inte direkt förvånad att det blev just Oprah som fick intervjuernas intervju

Men det gör den inte mindre intressant, tycker jag. Tydligt är att paret vill äga sin story, ge sin syn på saken med egna ord – och trots att de (och deras egna anställda pr-proffs) förstås fått vara med och tycka, klippa och putsa in i minsta ansiktsuttryck och detalj, så är det ändå deras story, som de vill att den berättas. Spännande!

Särskilt kungligt är det ju inte att prata ut hos sin kompis Oprah, desto mer Hollywood-glammigt! Å andra sidan har brittiska kungahuset en modern tradition av “tell all”-intervjuer som ju inte är särskilt kungliga, men de gör det ändå?!

Prins Andrews förfärliga BBC-intervju, och förstås Dianas personliga intervjuer om skilsmässan och nya livet, som hon dock – tycker jag – gjorde väldigt bra. I en annan tid, en tid utan en stab av PR-proffs som hade ”final cut” innan något sändes ut.

På söndag släpper tv-kanalen intervjun, som först var tänkt som 1,5 timma men nu krämats ut på två kommersiella tv-timmar, efter det enorma förhandsintresset. Fullt förståeligt. I England rasar redan debatten i tabloiderna. Som vanligt vänder illvilliga journalister ut och in på sig själva för att hitta på rubriker om paret. Att drevet mot Meghan fortfarande är så hårt är svårt att fatta. Bland annat skapar 99-årige prins Philip stora rubriker, då han är inlagd på sjukhus – och man menar att paret tveklöst borde “skjuta upp intervjun, av respekt för prinsen“. Att det är egoistiskt av dem. En rätt märklig synpunkt, eftersom intervjun förstås är tablålagd och planerad minutiöst sedan månader tillbaka.

Buckingham Palace släppte också ett pressmeddelande som kom lite väl lägligt (?) där de svarar på anklagelser om att personal ska ha utsatts för mobbning, under Meghans tid som arbetande kunglighet. Två assistenter, som jobbade för Harry och Meghan, ska ha behandlats så illa och känt sig så pressade, att de slutligen sa upp sig, vilket hovet nu kommer att följa upp.

 Meghans team svarade snabbt med ett uttalande från Kalifornien: “The duchess is saddened by this latest attack on her character, particularly as someone who has been the target of bullying herself and is deeply committed to supporting those who have experienced pain and trauma“. Ja, utan att övertolka detta så kan man konstatera att stämningen mellan lägret i London och gänget soliga Kalifornien är hyfsat frostig…

Jag tar ändå med mig – efter att också ha sett James Cordens intervju, eller reportage snarare, med prins Harry – att Harry verkar väldigt lycklig. Avslappnad och glad, gulligt när Meghan svarar på FaceTime (förstås uppgjort och regisserat alltihop, men ändå!). Han säger sig själv vara “lycklig och lättad“, paret verkar ha massvis med kul projekt på gång, multi-mega-miljon-kontrakten rullar in och andra babyn är på ingång. Man får hoppas att denna saga nu fått sitt lyckliga slut och att alla ändå kan bli lita glada och nöjda?! Att prins Charles kanske kan unna sig en härlig solig Kalifornien-resa med Camilla, för att hälsa på barnbarnen?

KOMMENTERA GÄRNA! Vad tror du? Blir det nu ett lyckligt slut, kan de sätta punkt med intervjun? Om det är vad paret hoppas på, vill säga? Eller kommer denna frostiga följetong fortsätta? Och bara späs på ytterligare av parets “tell all”-intervju?

14 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – och intervjun alla pratar om

  1. Jag läste i Aftonbladet att intervjun kommer sändas på TV3 och Via play på måndag om jag inte minns fel

  2. Minns inte var jag läste det men jag har noterat måndag k 21 på TV3.😊

 1. Ett härligt reportage med en härligt glad och avslappnad prins Harry med James Corden! 🙂

 2. Intervjun kommer leda till ytterligare försämrade relationer med kungahuset, men tolkar det som att de i detta skede inte bryr sig om det utan vill få ut sin story om vad som hände och få en slags upprättelse och gentemot kungahuset visa hur de upplevde allt. Förstår dem då relationen redan är så dålig och de fått ta så mkt sk-t i England, men för relationerna hade det varit bättre att inte göra intervjun och försöka ta detta privat. Gentemot folket i England och media är det bra att de gör intervjun, men inte för de privata relationerna inom familjen. Sen vet man ju ännu inte hur stort fokus som kommer ligga på kungahuset kontra media.

 3. Hej Ebba. Den beiga kappan från Zalando som du har på Instagram idag, vad är det för märke? Ser superfin ut. Trevlig helg!

 4. Finns så mycket att säga om detta. Oprah är knappast en nära vän till paret (hon har själv sagt att hon och meghan endast träffats en gång innan bröllopet, google it…), de vill vara mer privata och anonyma och inte utgöra seniora medlemmar av kungahuset – fine, men varför i hela friden signa dealer med spotify, netflix samt ställa upp i “the late late show” om man strävar efter att vara mer anonyma?

  Och hela grejen med de läckta breven från hennes pappa där meghan och hennes jurister satt sig själva i klaveret när de råkade avslöja att de var de som faktiskt planterat dem!

  Därtill deras engagemang mot nätmobbning och hela härvan med #sussexsquad där deras kontakt på pressbyrån de anlitar TACKAR de största mobbarna och pådrivarna i Sussex squad.

  Vill inte, men har så svårt för paret och deras agerande när de gång på gång sänder så olika signaler.

 5. Elin, är tyvärr inne på din linje. Var så glad och följde bröllopet och allt (är sedan barnsben en stor rojalist 😊). Men tycker att det är väldigt mycket dubbelmoral i deras beteende.
  Har sett några clip från intervjun och det jag inte kan förstå är denna önskan om att hela tiden ha velat få tala så oerhört öppet när de var medlemmar av kungahuset. Kungahuset är ju inte en samling privatpersoner som delar sina åsikter. Drottningen i Storbritannien, liksom kungen här i Sverige, är ju statschefer. Det vore superkonstigt och oprofessionellt om de hela tiden skulle uttrycka sina privata åsikter om allt. Blir intressant att se denna intervju men är faktiskt ganska trött på att se dessa två personer överallt hela tiden, två personer som dessutom ständigt uttrycker att de vill vara ifred…

 6. Det är såklart inte lätt att veta vad det innebär att gifta sig in i kungahuset, men att, som Meghan uttryckte det, ha trott att det skulle vara “fair” är ju mer än naivt, med tanke på tex Diana. Det är också naivt att tro att det som var “toxic” skulle försvinna, bara för att man drar till LA, särskilt när de fortsätter stå i rampljuset. Jag förstår faktiskt inte vad hela grejen innebär. De har fortfarande kvar sina titlar men arbetar inte för kungahuset? Tror detta kommer skada både dem själva och Kungahuset. Och det är inte fint gjort mot William o Kate som kommer få dra ett TUNGT lass själva. Vad hände med Plikten framför allt?

  1. Håller med de flesta föregående kommentarer. Dubbelmoral och onödig intervju!

 7. Jag är så delad i vad jag tycker. Å ena sidan gillar jag Meghan och Harry, de verkar vettiga och omtänksamma människor, och jag gillar att följa dem, MEN som många andra skriver ovan ogillar jag de dubbelspel de håller på med. När de ville hoppa av som arbetande kungligheter, men ha kvar sina titlar? Att Meghan pratar om “The firm” i klippet som att de tryckt ner henne. The Firm är trots allt hennes mans familj. Vill de ha sämre relation än vad de redan har?
  Utan att ha sett hela intervjun har jag svårt att tänka mig att denna intervju kommer göra så att de får bättre relation med kungahuset. Men de gör det väl för att visa sin historia av det hela. Men allvarligt, why? Spelar det någon roll? De som gillar dem, gillar dem, och de som inte gör det kommer antagligen inte ändra sig efter detta. De har ändå sina fina kontrakt, som du skrev Ebba.
  Jag kommer att se intervjun, men känner på mig att jag antagligen kommer ha lite ont i magen när jag ser det. Jag önskar att jag kunde få vara en liten fluga på väggen och se hur William reagerar på allt detta.

 8. Jag tycker det var synd att Harry blev kär i Meghan! Han verkar vara en trevlig person och jag tycker han ska få gifta sig med vem han vill, men nog var det synd att det blev just med en amerikansk skådis… Brittiska kungahuset spelar liksom i en annan division än den amerikanska ofta ganska osofistikerade stilen. Men när de nu är ett par tycker jag de ska hålla sig i Hollywood och gå på lite cocktailpartyn och liksom hålla sig under en sten så mycket som möjligt 😄

 9. Fast vad hade vi förväntat oss av en man som i vuxen ålder och representant för Commonwealth klädde sig i en SS uniform.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.