Träningstorsdag, ska vi kalla det så?

Eftersom jag tror på rutiner, så får jag väl kalla det: TRÄNINGSTORSDAG. Då är ändå chansen liiite större att det händer igen, nästa torsdag!? Pratar alltså om att jag i eftermiddags kom iväg och ute-tränade i Humlegården med ett härligt gäng.

Trots minusgrader och tillfälligt snöoväder som drog in över stan. Ändå kom jag iväg. För jag hade ju trots allt bestämt. Bokat. I kalendern. Klockan 17.30. Japp, hade såklart kunnat banga men knepet ÄR ju verkligen detta: Skriv ner det, säg det, ha ett vittne, gärna i form en kompis eller kalendern, eller både och. Får många frågor om motivation, att hitta peppen. Jag måste ärligt säga att detta är mitt bästa tips. För motivationen dimper aldrig ner i huvudet på mig, inspirationen att träna skulle jag kunna sitta och vänta på hemma i soffan… Länge. Mycket länge.

Och jösses, så skönt det var efteråt. Sån kick att köra ute! Fick mig att längta efter ljusare kvällar, när jag cyklade hem i mörkret. Snart så. En lätt sluttande nedförsbacke nu, kära vänner, det går åt rätt håll. Mot ljuset.

Kom hem iskall men med endorfinerna rusande i kroppen, in i en varm lång dusch och sedan på med pyjamas, massvis med ansiktskräm och en härlig tv-kväll. Nu har vi sett tredje avsnittet av ”Gifta vid första ögonkastet” här och det är väl ett blogginlägg för sig?! Puh.

Nej, nu ska jag skriva in i kalendern att det blir träning nästa torsdag också. Ute. I ur och skur. Ett pass, en kort jogg, ja någonting som får upp flåset helt enkelt. För det är ju Träningstorsdag!? Haka på du också, som bor i Stockholm förresten, varje torsdag 17.30 i Humlegården, samling vid Skate-parken!

2 reaktioner till “Träningstorsdag, ska vi kalla det så?

  1. Bra jobbat Ebba! Läste kom igång-tips i DN om löpning, och denna pepp från dig. Kanske ändå??
    Tack för er supertrevlig och inspirerande blogg! ☀️

  2. Jag har föredragit utomhusträning sedan Corona bröt ut, är inte lika rädd. Att träna ute är som att slå tre flugor i en smäll – du får frisk luft, motion/kondition och endorfiner.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.