Ernst-dagen (och ett pyjamastips)

Igår var det ingen vanlig dag, för det var vår älskade Ernst namnsdag. Nej, vi är inga stora namnsdagsfirare här hemma (som ni kanske vet, japp, usla på att fira det också!?) OCH jag blev i ärlighetens namn påmind av en kompis. Men när jag nu ändå kom på det, så mindes jag just den dagen för fyra år sedan. För då tittade jag på varenda dag i kalendern – och vilket namnsdag det var. Det var samma sak med alla barnen, jag väntade väl på något slags tecken från ovan på att förlossningen skulle sätta igång!? Och så tänkte jag att: IDAG HÄNDER DET. För Ernst är ett underbart fint namn, som har en lång historia i både min och Johans familj. Som vi båda – kors i taket – verkligen tycker om. Om jag känner första värken idag, då är det meningen. Det är en Ernst därinne….

Vi visste ju inte ens om det var en lillebror eller lillasyster (en liten Erna?) men jag var övertygad. Det var en lillebror, vår lillprins. Men… Ernst-dagen gick, det blev midnatt och någon värk kände jag inte minsta tillstymmelse av. Den dagen heller. Ebba-dagen då, min namnsdag den 6 mars? Nähä, inte då heller. Suck. De långa dagarna gick, det blev Johans födelsedag den 22 mars och äsch, tänkte jag, det kommer aldrig någonsin dra igång detta vidrigt onda som man ändå längtar så innerligt efter. Att det ska ske men också vara över, målbilden. Den lilla nya människan på mitt bröst. Så efterlängtad att det kändes kolsyrebubbligt i bröstet bara jag tänkte på den där målbilden. Måtte det gå bra, måtte det bara gå bra. En sista, tredje gång.

Och så bestämmer han sig för att göra entré dagen efter Johans födelsedag. På Gerd och Gerdas namnsdag?! Men det såg ju både Johan och jag – jo, man ser, man känner – att det var ju ändå vår lille Ernst.

Ett pyjamastips också, har fått så många frågor om Ernst milt rödrandiga pyjamas. Tröjan finns även i lindblomsgrönt, perfekt för förskolan. En av vårens nyheter från Polarn O Pyret, älskar det! Här är tröjan online MEN – bästa tipset, jag har blivit med vår-nattlinne! Jiiiippie! Titta på detta otroligt fina, lite retro-snyggt blommönstrade! Lite Marimekko-känsla på något vis. I samma fantastiska dunder-kvalitet som alltid. Love it! Skynda innan det tar slut, säger jag…

Det superfina blommiga går också att matcha med barnen, kolla in här. Eller här, för större storlekar. Slut på pyjamastips och hurra för alla namnsdagsbarn. Jag kanske ska ta och fira Ebba-dagen lite på lördag ändå?!

KOMMENTERA GÄRNA!

2 reaktioner till “Ernst-dagen (och ett pyjamastips)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.