Kungligt fredagsgodis: Meghans baby, påskdrottningen och Marys succé

Innehåller affiliate-länkar, alla produkter valda av mig /

Åh, hälsningar från soligt Skåne! Underbart att vara framme, samlade alla fem. Kom hit sent igår och vaknade av att fåglarna sjöng en symfoni utanför fönstret imorse – och jag tycker att vi unnar oss ett härligt kungligt fredagsgodis denna fredag. Och VAD är bättre att starta med…

sdltcae8532_normalpreview.jpg

Gult. Tack Maxima, för alla dina gula klänningar – denna får skåla in påsken! Innan vi fortsätter med en annan drottning, som dök upp i gult igår…

sdltdbdd342_normalpreview.jpg

Drottningen efter gudstjänsten i St George’s Chapel i Windsor, där hon traditionsenligt firar påsk. Och visst är det prinsessan Eugenie som firar med farmor, därbakom i Erdem? Men framför allt kan vi väl konstatera att drottningen har en festlig påskhatt! Även detta en tradition…

sdlsyb541d9_NormalPreview.jpg

Voilà, jag ger en den påsklila stassen från 2012, även då med piffig påskhatt. Men i år körde hon alltså klassiskt ljusgult. Stilig är hon alltid, denna kvinna.

sdltdbdd377_normalpreview.jpg

Och detta var alltså igår i Windsor, drottningens weekend-slott, där Meghan och Harry gifte sig, för snart ett år sedan. 19 maj är det första bröllopsdagen, då lär babyn vara här! Mycket spännande kring den stundande födseln just nu, exempelvis har de gått ut med att det INTE blir en “hej, kolla in babyn” på sjukhustrappen.  Exakt såhär löd uttalandet:

Their Royal Highnesses have taken a personal decision to keep the plans around the arrival of their baby private. The Duke and Duchess look forward to sharing the exciting news with everyone once they have had an opportunity to celebrate privately as a new family.”

sdltdb0d2c1_normalpreview.jpg

Så, vad betyder detta? Inga babybilder på trappan, utan jag gissar på stylade babybilder på deras eget Instagram, ett par dagar efter födseln. Men att det kommer kommuniceras via ett kort uttalande att en son eller dotter är född. Punkt slut.

Men – då började det genast spekuleras i om Meghan kommer att välja…

sdltd811b6f_NormalPreview.jpg

…”hemma-födsel”. Inte helt otippat när det kommer till yoga-frälsta Meghan tänker jag? Helt klart troligt. I så fall sägs det blir på Frogmore Cottage, parets villa – eller tja, herrgård (eller slott?) snarare – en liten bit från slottet Windsor. Kolla in här hur det ser ut. Det var också här de hade middagen efter sitt bröllop, för de 200 närmaste. Det var också här i trädgården, förlåt parken, som de berömda förlovningsbilderna togs av Alexi Lubomirski 2017.

sdltc75f80e_NormalPreview.jpg

Här ser vi faktiskt kungligt barnvagnsrull på Frogmore, sommaren 1965. Drottningen firade sin 39-årsdag, med familjefoto. Prins Edward, 1 år, sitter i den rejäla åket, prins Andrew håller i vagnen, och de två äldsta barnen, prinsessan Anne och prins Charles går bredvid.

sdlta22e2ca_NormalPreview.jpg

EN sak är säkert – spännande blir det! Jag känner mig lite lätt galen, men det första jag gör på morgonen är typ att kolla om det kommit nån kunglig baby-uppdatering… Snart blir det nog. Lagom till bröllopsdagen i maj lär de har en liten miniprins eller prinsessa hemma på Frogmore…

sdltcdc2a4d_NormalPreview.jpg

Vi fortsätter till Danmark med Mary eftersom jag lyckades hitta en vettig bild på DEN kjolen från H&M. Så snyggt! Kan tyvärr inte titta på den utan liiite sorg i hjärtat, då jag missade den nya H&M Conscious Exclusive-kollektionens “wow”-kjol. En hel del fint kvar (och otroligt mycket fint under sektionen Conscious på H&M just nu, älskar nyheterna som droppat in) men just kjolen tog slut direkt. Hittade den här kjolen, mer vardagssnygg dock. Hur som helst, åter till Mary

sdltdbd187e_normalpreview.jpg

Kjolen är en garderobsfavorit, som vi sett förut – exempelvis här:

sdltd2a76bd_NormalPreview.jpg

Stilsäkra Mary, alltid snygg i kjol. Hittade för övrigt den här storblommiga på GANT, känns väldigt Mary-kompatibel! Mycket fina kjolar även hos Lindex (som ger 100 kronor rabatt när du handlar för 400, med koden easter19 – tips)!

Jag kan längta efter att hon ska ge sig ut på nåt riktigt maffigt uppdrag. Så att vi får frossa i en riktig kavalkad av stilbilder, hennes resegarderober går ju inte av för hackor – men nu var det ett tag sedan…

sdltd12067f_normalpreview.jpg

En annan kunglighet jag inte sett på ett tag i mitt flöde, slog det mig? Charlene i Monaco. Prins Jacques och prinsessan Gabriella borde väl fylla fem i år och deras 41-åriga mamma postar en del bilder på sin Instagram. Det är gulligt nog främst det hon postar.

sdltc1a6b41_NormalPreview.jpg

Denna före detta olympiska simmerska bjuder ju ofta på kul outfits med sin egen stil. Jag menar, det är INTE alla kungligheter som kör en glittrande, axelbandslös discoboll till byxdress, bara sådär.

sdltc1a6953_normalpreview.jpg

Så ja, vi får helt enkelt hoppas på festligheter, firanden och födelsedagar i Monte Carlo framöver…

sdltce11ab8_normalpreview.jpg

Slutligen så grattar vi en kunglig liten 3-åring, prins Alexander! Här kan ni se officiella födelsedagsfotot. Helt utan spetskrage och grå kashmir, gillar att Carl Philip och Sofia kör sin grej även med barnens kläder. Sån gullig lillprins! Eller rättare sagt, födelsedagsbarnets fullständiga namn är ju faktiskt Alexander Erik Hubertus Bertil, prins av Sverige, hertig av Södermanland…

sdltd19a139_NormalPreview.jpg

Han är alltså hemma i tronföljden (efter kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, hennes lillebror prins Oscar och prins Carl Philip) och tja, vad det innebär för honom senare i livet att farfar kungen bestämde att han skulle bli prins, det ska bli spännande att se? Här är han på lillebrors dop:

sdltc6a498b_NormalPreview.jpg

Extremt gullig outfit här, den kräver en bild till i detta kungliga fredagsgodis:

sdltc6a4dfb_normalpreview.jpg

Och här roddade han galant uppdraget som bandklippare – klassisk kunglig gren – när Södermanlands läns dopgåva skulle invigas. En stig och utkiksplats vid Gisesjön i Nynäs naturreservat. Go Alexander!

sdltd199afa_NormalPreview.jpg

Här ser vi honom, i pappas urgulliga ärvda stass, på lillkusinen Adriennes dop ute på Drottningholm:

sdltce7a1b9_NormalPreview

…Och här grattade han pappa när han gick i mål efter Vasaloppet!

sdltdaaa7c8_NormalPreview.jpg

Men nu säger vi glad påsk med en kunglig bild från Storlien. Påsken 1980 – kungen och drottningen (med kronprinsessan Victoria i famnen) ska bege sig ut på tur!

sdlsy0389c2_NormalPreview.jpg

Foto: Arthur Edwards / TT, Keld Navntoft / TT, Frank Augstein / TT, Kirsty Wigglesworth / TT, Anthony Devlin / TT, Steve Parsons / TT, Fredrik Sandberg / TT, Claudio Bresciani / TT, Jonas Ekströmer / TT, Ulf Palm / TT, Olle Lindeborg / TT.

Nån favorit från den kungliga veckan? Och vad tror du om Meghans eventuella hemma-födsel? Kommentera GÄRNA!

16 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis: Meghans baby, påskdrottningen och Marys succé

 1. Åh kan inte hjälpa att det känns lite trist att det inte blir något vinkande på trappan med en liten prins/prinsessa. Har ju all förståelse för att man vill kunna vara privat, men är man kunglig så hör ju den här traditionen till..? Nu blir det ju istället en väldigt stylad bild som är härligt det med, men inte riktigt samma.

  1. Åh, jag känner precis tvärtom! Tycker det är skönt att en kvinna bara för att hon är kunglig/har gift sig kungligt inte behöver stå perfekt finmejkad och nyfönad ett dygn efter en förlossning och visa upp barnet. Eller åtminstone skönt att hon får välja själv. Även kungligheter har ett privatliv, traditioner eller ej, och jag tror tyvärr att möjligheten till ett privatliv är mindre än någonsin nuförtiden.

   1. Alltså jag håller med dig till 99%, självklart skall en modern kvinna få göra de här valen själv…men, att vara kunglig är ju lite en grej av att hålla magin levande. Mycket av det kungliga handlar ju om uråldriga traditioner och kungliga familjen måste ju spela med i denna lite konstiga ”cirkus” annars försvinner ju magin. Man kan ju undra varför man egentligen har kungligheter kvar år 2019, det är ju lite för folket kan jag tänka, då kanske man kan tillåta sig 10 minuters vinkande på en trappa så att folkets glädje över detta nya lilla kungliga liv får synas och höras.

   2. Cc hmm jag håller med dig, vilket jag inte gjorde först. Jag är inte så mycket för kungligheter så jag tycker att de självklart ska få välja själva men i deras fall handlar de ju mer om grundvalet – vill de vara kungligheter med ALLT det innebär, eller vill de inte? Bra poäng, samtidigt som jag ändå tycker att det är bra att även kungahusen moderniseras något. Med tanke på all skit Meghan fått så kan jag tänka mig att hon väljer bort trappan för är det någon gång man verkligen inte vill bli kritiserad är väl när man är nyförlöst och väldigt känslig.

   3. Jag jobbar med nyförlösta och många är väldigt sårbara. Tycker att det är en väldigt underlig tradition att behöva stå i kamerablixtar direkt efter en förlossning…

 2. Härligt inlägg! SÅ spännande med den nya babyn i England. Hade varit kul att höra vilka namn du gissar på? Bara en liiiiten rättelse – prinsessan i Monaco heter Gabriella, inte Isabella. Keep up the good work med kungliga inlägg!
  Hälsningar från ett till bebisgos med en liten Alexander i famnen ! 🥰

  1. Men hallå, det där är ju Frogmore House, inte Frogmore Cottage! De hade bröllopsfesten på det förstnämnda men ska nu bo på det sistnämnda – inte fullt lika överdådigt även om det är fullgott bekvämt och rymligt för ett hertigpar 🙂 (Har bott i trakterna så vet att många tar fel). Själv är jag mest nyfiken på om deras barn kommer att bli prinsar/prinsessor/HRH eller inte!

 3. Åh så många fina bilder! Älskar också Marys grönblommiga kjol, så himla fin. Och The Queen är alltid så elegant. Påskhattarna är ju jättekul!

  Spännande med den kungliga babyn! Önskar mig också ett inlägg med namngissning! 🙂

 4. Jag tycker man kan vara lite ödmjuk och tänka sig att det faktiskt inte är säkert att allt är tip-topp inför alla förlossningar. Det är så mycket vi inte känner till vad gäller bebisens hälsa, mamma och pappas känslor och mående att man kanske inte ska uppfatta det som att de är ”snåla” med bilder i början. Jag uppfattar meddelandet från brittiska hovet som att vi alla ska ”back off” lite grann… men jag kan ha fel. Tack för en fin blogg.

 5. Bröllopsmiddagen hölls i Frogmore House. Harry och Meghan bor i Frogmore Cottage.

 6. Frogmore Cottage är inte samma som Frogmore House där bröllopsfesten hölls, de ligger nära varandra. Kram

 7. Tolkar texten som att de kommer att berätta att Benin är här när de själva känner för det. Dvs inget pressmeddelande, ingen trappbild. Bebin kanske kommer idag och vi får veta om en månad. Helt rätt!

 8. Ebba, hur tänkte ni med Marstrand vs. Falsterbo? Var det lätt att välja var ni skulle spendera större delen av era somrar som familj? Vi står i vår nybildade familj inför nästan samma fråga, och jag har så svårt att släppa mitt älskade Bohuslän.

  Hur tänkte du/ni?
  Tack!

 9. H&M-länkarna funkar inte, står ett felmeddelande och att jag inte har behörighet till sidan.

 10. Hej Ebba!
  Kul att du berättar vad du läser i förra inlägget. Jag förstår att du inte hinner läsa så mycket, men har du några svenska favoritförfattare när det gäller skönlitteratur som kommit ut de senaste åren? Har du läst Agnes Lidbeck? Sara Stridsberg? Funderar du över hur ofta du läser böcker av manliga respektive kvinnliga författare?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.