5 saker som får huden att må bra

Samarbete med @cliniquesverige #findmyid foto Lisa Höök /

Njuter verkligen av det här påsklovet. Vet att jag behöver det, för att ladda upp. En hektiskt maj väntar bakom hörnet. En annan (väldigt) härlig grej med dessa lugna, lediga, osminkade dagar? Att huden mår så bra! Funderade på varför – och tänkte då på fem grejer som “må bra”-huden ofta hänger ihop med. Alltså, sakerna som – för mig – gör att huden mår BRA. Eller har bästa förutsättningar att göra det…

5a1a7789.jpg

1. En god natts sömn. Nej, första punkten har inte ett dugg med hudvårdsprodukter att göra. Man kan säga “Det är helt gratis” eller så kan man se det som… “Det är den största lyxen“. För mig? Det sistnämnda. Helt klart. Och uppe i fjällen i början av veckan så märkte jag vilken skillnad det gör, att flera dagar i sträck sova långa nätter. Knäpptyst. Svalt sovrum. Lugn och ro. Och huden hinner återhämta sig.

2. Skräddarsydd hudvård som passar just DIG. Det blev mycket diskussion om detta på frukosten, när hela konceptet #CliniqueID presenterades – och alla hudvårdsproffs på plats var rörande överens om följande: Det är superviktigt att hitta just din rätta hudvård! Med Clinique iD får du en ansiktskräm anpassad för din hudtyp, tack vare de femton olika kombinationerna. Som min favorit, med det orange koncentratet som tillför lyster och glow till trött hud.

5A1A7818

3. Återfukta – och återfukta lite till! Nåt vi alla VET – men som tåls att påminna sig själv om, för det gör sån skillnad. Till exempel uppe i fjällen där luften är torr, eller när jag vill ha en extra boost, så öser jag på med min favoritkräm, Cliniques rosa gelcreme Moisture Surge. Dryg, prisvärd, 100 % oparfymerad och utan parabener. Jag lägger ett lager det sista jag gör på kvällen, för att vakna med fräsch, frisk och pigg hud nästa morgon. I love it!

4.  Riktigt bra rengöring. En punkt jag är extra petig med, eftersom jag är, eh… Lat (har bråttom?) och vill ha bort smink, mascara, rubbet. Supersnabbt, smidigt och skonsamt. Och UTAN att torka ut huden. En nykomling i min necessär är Cliniques Take The Day Off Cleansing Balm. Ett kompakta “balm” som liksom blir en silkesmjuk, lätt olja när du masserar in den i ansiktet. Älskar denna supereffektiva, parfymfria rengöring. Du masserar alltså in Cleansing Balm på torr hud, tada, skölj med varmt vatten och fortsätt massera – klart!

5. Unna dig FEM minuter med ansiktsmask. Jag är inte den som kör hemma-spa i badrummet varje kväll direkt, hudvård för mig ska gå snabbt, vara effektivt och jag har hellre färre krämer än ett överfyllt badrumsskåp. Men är det NÅT jag numera unnar mig – och som gör skillnad – så är det en ansiktsmask. Antingen en peelande, aktiv mask eller en lugnande, mild och återfuktande mask, som Cliniques Moisture Surge Overnight Mask.

5A1A7821

Slutligen, tack Clinique! Jag är så stolt och glad över det här samarbetet – det är en ynnest att få testa ert sortiment och hitta mina favoriter. Följ gärna @cliniquesverige på Instagram för erbjudanden, tips och nyheter!

5 reaktioner till “5 saker som får huden att må bra

  1. Men ge dig.
   Ebba måste få betalt för det jobb hon lägger på bloggen och det får hon genom reklamsamarbeten – hade du hellre haft en betalsida?

   Ebba, är det inte dags att stänga av Tina som enbart lämnar kommentarer med syfte att trycka ner dig?

   1. Hanna anser att sanningen är förtryckande…!
    Jag anser att den är förlösande.

 1. Hej Ebba! Så bra med alla tips! Har provat flera av Cliniques ansiktsprodukter nu tack vare dig. Men undrar fortfarande hur det gick i din tävling? Vinnare skulle presenteras 26 mars men har jag missat nåt inlägg? Håller fortfarande mina tummar… 😉 Glad påsk!

 2. Har verkligen fått upp ögonen för Clinique tack vare ditt samarbete! Bra inlägg med personlig touch! Såg dock att Clinique också verkar ha nåt samarbete med Isabella Lövengrip, undrar hur de tänkte där, hon har ju sitt eget hudvårdsmärke? Jaja det är ju inte din grej arr svara på 🙂 Bra inlägg iaf!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.