Kungligt fredagsgodis – en stilikon och en jubilar

Ja, vi hyllade en kunglig jubilar i veckan – drottning Elizabeth fyllde 95 år. Imponerande födelsedag. Men firandet uteblev givetvis, då hon sörjer sin älskade make, prins Philip. Drottningen är fortfarande i den två veckor långa “oficiella” sorgeperioden efter sin man, det sägs att hon firade stilla hemma på slottet Windsor, tillsammans med några medlemmar ur den kungliga familjen…

Prins Harry hade förmodligen redan återvänt till USA, hem till gravida Meghan och lille Archie:

Givetvis fylldes spalterna av det faktum att Harry och William INTE gick intill varandra, i processionen. Ja, det var onekligen svårt att… Undgå att inte tänka på att kusinen skilde dem åt. Så tydligt. När man kanske hade väntat att se bröderna gå sida vid sida. Om det nu är ett tecken på att de är ovänner – så är det ju väldigt trist, och så… Sorgligt. Det är väl bara att hoppas att allt som skrivs kring detta inte stämmer.

Kate bar drottningens pärlhalsband (som även burits av prinsessan Diana) och en elegant, diskret hatt med svart flor:

…Här nedan ser vi halsbandet på drottningen:

Klänningen var egentligen en kapp-klänning, som ju är Kates favoritplagg. Kreationen signerad Roland Mouret:

Begravningen av hertigen i söndags skedde in i minsta detalj efter hans planer. Jag kommenterade det i Sveriges Radio och berättar i nya podden om de starka känslorna. För jo, det var gripande. Jag pratar också om…

…Hur en kunglig stilikon gått ur tiden. Vi hyllar prins Philips oklanderliga stilsäkerhet – och analyserar den. De eleganta Savile Row-kostymerna som han bar genom decennier.

Vi avundas den faktiskt också, på det där viset man kan avundas personer som ALLTID lyckas med looken.

Stranden, gymmet, jobbet, festen, de lyckas liksom alltid. I kostym såväl som i T-shirt:

Alltid rätt. Aldrig fel. Och en stilmässig konsekvens, värd att hylla.

Så, helt enkelt ett kungligt fredagsgodis som hyllar en manlig kunglig stilikon. Det händer INTE ofta!

…Här ovan ser vi familjen – Charles och Anne är det som sitter med mamma och (mycket stilig, rakryggad!) pappa på gräsmattan utanför Clarence House.

Ha nu en riktigt fin fredag, du därute som läser detta. KOMMENTERA GÄRNA!

11 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – en stilikon och en jubilar

  1. Jag följde hela begravningen på TV, och när de lämnade kyrkan gick bröderna sida vid sida och småpratade. Det tyckte jag var fint att se. Trots pandemi så hade de lyckats få till en värdig begravning, som kändes mer intim och på riktigt om man kan säga så.

  2. Jag läste någonstans att de gick i processionen i åldersordning. Charles och Anne först osv. Då är det inte så konstigt att kusinen hamnade i mitten. BBC kommenterade också att han inte trick precis i mitten utan – medvetet pga hierarki eller inte – ett halvt steg bakom.

  3. Tycker det är så tråkigt att det fokuseras på en eventuell anledning till att kusinen gick emellan bröderna…Prata istället om att dom gick tillsammans efter begravningen….OCH dessutom pratade dom med varandra då…Så tråkigt att det hela tiden ska blåsas upp negativa nyheter…

  4. Läste någonstans att örhängena som Kate bar fick Drottningen av Philip i samband med deras bröllop.

  5. Herregud vad jag grät till Vow to the my country och landrovern kördes fram. Tycker det är så sorgligt när den äldre generationen går ur tiden. Så mycket erfarenhet av livet som levts på riktigt, på något vis. Personer från en svunnen tid. Långt innan allt kunde googlas fram, kärleksbrev till sin älskade skrevs på papper och alla var stiliga på det där sättet bara ett foto från 50-talet kan frambringa.

    Och att drottningen efter 73 år satt där, socialt distanserad och själv fick ta avsked av sin älskade. Hade hon inte ens kunnat få ha sin hovdam som ju är i hennes närmsta ”bubbla” vid sin sida på begravningen? Så sorgligt på så många vis. Ett avsked värdigt en prins.

  6. Verkligen en stilig karl, och en stil värdig en prins. När jag ser bilderna slås jag av hur väl han matchas av skådisen i The Crown.

  7. Kates kappa kommer från Catherine Walker, klänningen under är Roland Mouret.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.