Kungligt fredagsgodis med Estelle, Sofia – och veckans stilvinnare!

Nej, någon maxad kunglig vecka var det väl inte MEN det stoppar icke mig från att bjuda på ett kungligt fredagsgodis. Tänker att vi behöver lite flärd, en dos kungligt, extra mycket i dessa tider. Så vi rivstartar med en kungligt gyllene invigning, nämligen den av…

…Nya Slussbron, som förbinder Gamla stan med Södermalm i Stockholm. Det var i söndags och hon fick sällskap av pappa kungen såväl som prinsessan Estelle. Kul att de denna trio – och kul att Estelle följer med på uppdrag. Stilsäkert Victoria, som alltid, i kamelfärgat från topp till tå och gyllene örhängen.

Stora tjejen med handväska och coola boots och mini me-matchad med mamma i fin kamelfärgad kappa!

Hej tronföljden! Kungen klippte det gudfärgade sidenbandet med guldsaxen, för att inviga Slussens nya huvudbro, Slussbron – och fick god assistans av dottern och barnbarnet:

…Och sedan var det kungen som höll tal, som man kan se här. Japp, mycket snyggt välmatchad kunglig trio får man säga.

Och sedan var kungligheterna de första som officiellt fick promenera över den nya bron:

Yes, den här veckan kan jag även bjuda på en rapport från prinsparet. Skoj! Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har nämligen varit i Värmland…

Här ser vi Sofia under ett besök i skrädderiet på Västanå teater i Sunne, i samband med prinsparets besök till Värmlands län. Besöket är ett led i att kungligheterna reser runt i landet med anledning av pandemin, alltså för att uppmärksamma viktiga insatser och ja, hålla sig informerade helt enkelt. Här visas de runt på teatern:

…Och sedan bjöds paret på en föreställning:

Att det blev just Värmland var inte så konstigt, med tanke på att prins Carl Philip Edmund Bertil är hertig av Värmland. Paret hann också med att äta lunch och besöka Kulinarika, en mat- och vingård söder om Sunne:

Härlig kappa på prinsessan Sofia! Och inne på Kulinarika var det dags för kungligt teamwork:

Minns när jag följde med på ett länsbesök med prinsparet, för dokumentär-idén jag pitchade på TV4 – om att följa kungligheterna i deras vardag, tror vi kallade det “Yrke: Kunglig” först? Som en variant av SVT:s “Året med kungafamiljen” med mer fokus på hur vardagen och jobbet funkar. Vilket jag ju är nyfiken på. Ja, det blev ju verklighet och som en del av det hängde jag på detta par. Var väldigt imponerad över hur härliga de var, avslappnade och glada. Tycktes ha väldigt kul på jobbet, trots att det då regnade småspik och var iskallt!

Paret besökte också Innovation park i Karlstad:

…Och även där regnade det, men då plockar man fram de royal blue paraplyerna:

Ej oviktigt om man ska hålla svallet svalligt – och det lyckades Sofia med helt perfekt:

…OCH de besökte även Centralsjukhuset i Karlstad, där de fick höra om pandemins framfart:

Vi gör också en snabb avstickare till Danmark för att säga hej till kronprinsessan Mary:

…Som bland annat var ute på uppdrag och gav kunglig glans åt Julemærkefonden. En fin tradition i Danmark (sedan hundra år tillbaka) är att man dekorerar julkorten med ett välgörenhetsmärke, där intäkterna sedan går till barn som lever under socialt tuffa förhållanden. Och här ser vi Mary avtäcka årets motiv:

Himla bra sak, säger jag som medlem i Frimärksrådet! Och påminner samtidigt mig själv om att fixa årets julkort. I år känns det viktigare och mysigare än någonsin att få iväg ett gäng julkort, som dimper ner på hallmattan med en tanke till de man tycker om.

Looken? En typiskt Mary-elegant dress som hon svängde en lyxig grå kappa över:

Så svalt elegant och “put together” hon är, Mary, ALLTID. Alltid konsekvent i sin look.

Likaså när hon klippte ett band i Odense i onsdags, då iklädd kritstrecksrandig figurnära kostym med coola, skräddade detaljer:

Otroligt elegant – här ser du kostymen och looken i sin helhet:

…Men vi avslutar med ett glatt vykort från Norge! Heja och hurra för 16-åriga prinsessan Ingrid Alexandra som i veckan vann guld i norska surfbräde-mästerskapen. Coolt! Här med stolt mamma och pappa.

Idrottsframgångar går ju onekligen i familjen, farfar kung Harald har ju tävlat för Norge i OS i segling ett antal gånger. Här ser vi stilige norske seglar-kungen under OS i Tokyo, år 1964…

Foto: Janerik Henriksson / TT, Fredrik Sandberg / TT, Mads Claus Rasmussen / TT

KOMMENTERA KUNGLIGT GÄRNA! För jag vill veta: Vilken kunglig look hade du velat låna den här veckan? Marys? Victorias? Eller Sofias?

16 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis med Estelle, Sofia – och veckans stilvinnare!

 1. Hej Ebba och alla andra läsare!

  Vilket härligt fredagsinlägg Ebba, tack!

  Jag har läst ikapp bloggen nu på morgonen och känner att jag ville lämna en kommentar med tanke på all diskussion som uppstått under de senaste inläggen. Måste säga att jag har svårt att förstå den ton som används när det kommer till kritik av innehåll i den här bloggen. Att bloggen innehåller reklam och kommer fortsätta göra det för att den ska kunna finnas kvar. Det tror jag vi alla ändå är med på? Sedan kan vi som läsare absolut komma med inspel kring vilka samarbeten vi tycker är bättre/sämre och hur mycket reklam som känns ok i ett flöde av inlägg. Tänker att en influencer vill känna sin målgrupp och vad som går hem de, är ju det hela grejen går ut på. Men herregud ska det vara så svårt att framföra åsikter kring detta på ett trevligt/konstruktivt sätt utan personangrepp/åsikter om Ebbas föräldraskap/akademiska nivå och jag vet inte vad?? Att vara influencer är en relativt ny yrkesroll. Arbetar man som det kräver det naturligtvis att man kontinuerligt utvärderar vad som funkar och inte i de olika sociala kanaler man använder sig av. Och kanske är det så att inte allt funkar både på blogg och Instagram, att varumärkeskontinuitet är viktigare än vad man tänkt sig etc. Men det måste ju gå att testa sig fram och kunna få inspel på arbetet utan att ens följare blir elaka. Det bästa är väl ändå att inte köpa/klicka vidare i de samarbeten som man inte gillar. Minskar ju risken för att de dyker upp igen.

  Jag gillar att följa dig Ebba och i den resan ingår även att se utvecklingen av dig i influenceryrket. Det är spännande och intressant tycker jag! Tack för en fin Instagram och härlig läsning på bloggen!

  1. Bra formulerat! När jag jobbade i butik fick vi alltid höra att det sämsta är dom kunderna som är missnöjda, bara lämnar butiken och inte kommer åter. De som klagar har man en chans att göra nöjda och få tillbaka många gånger om. Så läs kritiken och värdera vad i den du själv kan se är befogad och vad du kan/vill ändra! Sen håller jag med om att många blandar hög och väldigt låg kritik, typ drar in ditt föräldraskap eller rena privatliv, och förstår att du blir less på det.

   Jag håller dock med om kritiken kring att obekymrat visa upp hur man håller middagar, reser runt i Sverige etc mitt i en förvärrad coronasituation, där tycker jag influensers generellt har ett ansvar att sprida ideal som följer riktlinjerna (gäller många fler än Ebba). Ni kanske har antikroppar hela högen, men då tycker jag nästan man får vara öppen med det. Coronariktlinjerna är ju skittråkiga och väljer man att inte följa dom tycker jag i så fall det är bättre att göra det utan att berätta för tiotusentals följare som automatiskt tänker att “alla andra också gör det här”.

   Med det vill jag önska dig en härlig ledig helg och att du får släppa dessa grubblerier till nästa vecka! Jag kommer fortsätta läsa bloggen, fast jag skrollar snabbt förbi hudvårdsannonser:)

 2. Estelle + Kronprinsessan var ljuvliga i sin matchning. Känns som att det kan bli klassiska bilder att återkomma till.

 3. Först vill jag bara säga att jag gillar dig Ebba och har följt dig sen Expressen fredag tiden. Men på sistone känns det inte alls kul att följa dig och dina olika kanaler. Jag har inget emot reklam då och då men inte hela tiden. Det blir inte trovärdigt med så många olika samarbeten för så många olika varumärken. Då spelar det ingen roll hur fina bilder och välskrivna texter det är.
  Ni som säger att det är Ebbas kanaler; ja så klart att det är hennes kanaler. Men samtidigt skriver och gör hon inlägg för oss läsare. Om vi tröttnar på all reklam och slutar följa Ebba, för vem ska hon då göra all reklam? Det bygger ju på att vi konsumerar det hon vill sälja till oss. Det gäller ju också att känna in sin publik vad de vill ha och tycker om.
  Podden som jag älskade att följa från början känns också som att den har tappat sitt syfte med Säker stil. Det känns som att ni kommit för långt ifrån era lyssnare. Innan var det mycket stiltips och ämnen man kunde relatera till. Men på sista tiden är det mer som en inbördes fika mellan Ebba och Emilia där ni uppdaterar varandra på interna ämnen och det är tramsigt och flamsigt. Och hur mycket kan man egentligen rensa?
  Ta kritiken och bemöt den. Sluta klaga och var martyr i podden om att det blev hatstorm när du hånade en poddlyssnare för hennes fråga! Den kritiken du fick där var berättigad för det var inte snällt gjort. Det kändes som way back to högstadiet när skolans tuffaste tjejer stod och hånade de som inte var coola nog.

 4. Vilket maffigt kungligt inlägg. Kul att läsa en grå och regnig morgon som denna.
  Jag har med förundran skummat igenom senaste inläggens kommentarer och tråkigt nog så blåser det fortfarande på toppen. Speciellt för oss kvinnor.
  Förstår du Ebba hur jag menar? Förstår ni andra?
  Att är man lite lagom framgångsrik, med lite lagom mycket hull på kroppen och inte sticker ut så peppas det nåt enormt. MEN, om du når höjder, tränar dig i svinbra form, cashar in storkovan i ditt bolag, njuter, unnar dig, lever lyx och har kul så kommer pekpinnarna och åsikterna. De fullkomligt haglar in med vad du ska och inte ska.
  Det känns som en del (kanske bara en liten del) av läsarna här inte känner igen sig i dig längre, de kan inte identifiera sig med dig lika mycket, ni känns inte som kompisar längre. Och då känns det jobbigt att du tränar, kan skaffa dig kläder och leva som de inte kan. För kommentarerna under senaste inläggen tyder på att läsare passar på att klaga på lite allt möjligt de stör sig på hos dig.
  Medan andra (som jag och säker fler) ser framgången och hur härligt det är att det lyfter.
  Kör på, satsa, våga!!!! Och ha en fin helg i Skåne.

  1. Intressant reflektion, N. Du verkar tro att det är svenska avundsjukan TM som spökar. Men jag är bland dem (priviligierade) som har råd med produkterna Ebba gör reklam för och jag känner nästan att det är just därför jag stör mig så mycket på det. Det är ju mängden man reagerar på inte priserna. Om man jämför lite med print media så har bloggen gått från en härlig magasin till en katalog till en av de stora Amerikanska kedjorna man får runt thanksgiving. Det är en ”urval” av allt möjligt och typ två artikel på det. Jag tror det är många som har följt Ebba länge som reagerar men det är förstås helt upp till henne hur hon bedriver sin verksamhet. Hon är erfaren och klok tror jag och hon gör nog det hon måste göra. Det är inte lätt att vara entreprenör i dessa tider.

 5. Ebba😍 Jag BEHÖVER Sofias rutiga kappa!! Vet du vart den kommer ifrån? Tack för all din inspiration, tycker så mycket om alla dina kanaler!

 6. Då skulle jag välja Sofias klädval, snyggt med kappan o kjolen. Håller med om att dina fredagsinlägg om kungligheten livar upp i dessa tider. Ha en skön helg

 7. Jag förstår dina tankegångar N, och kan bara svara för mig själv men jag är inte avundsjuk men tror jag är mest ledsen för att Ebba inte verkar värna om sina följare. Det är antalet följare som ger pengarna och har en influencer god relation till sina följare och bryr sig om den så blir det ju nästan som en kompis men det har Ebba tappat för min del. Jag jämför med andra framgångsrika bloggar jag läser (Sandra Beijer, Elsa Billgren och Peppe -ok Peppe är kanske ej främst eller alls influencer utan författare och journalist men bloggen är superbra!) som väldigt sällan får den här typ av kritiken i kommentarsfältet. Varför är det så? Jo för dels tror jag deras reklam -Sandras och Elsas-känns så genomtänkt och kommer ganska sällan-och inläggen mellan reklamen är otroligt välskrivna. De har också byggt upp sina varumärken och Sandra har också en facebook grupp. I hennes fb grupp är det också så fin stämning. I den här bloggen blir det ofta otrevlig stämning i kommentarsfältet tycker jag. Den svenska konflikträdslan kommer fram på något sätt där de som älskar Ebba no matter what blir sura på kommentarer av konstruktiv karaktär, andra är helt åt andra hållet och går på med personangrepp på Ebba…i facebook gruppen Säker Stil är det också många otrevliga kommentarer, en ängslighet att sticka ut och gör någon det i form av klädstil så blir det lätt hånande kommentarer. Mycket märkligt fenomen!

  1. Hej Sofia! Ja, det är så TRIST men den här argsinta tonen! Upplever inte att det finns på de bloggar du nämner, men ja… Jag får helt enkelt ta det som ett kvitto på engagemang. Stort tack för din kommentar! Kram från Ebba

  2. …Och angående att reklamen är “genomtänkt”, så är det verkligen så för mig. Liksom jag tror att det är för exempelvis Elsa Billgren. Jag lägger väldigt mycket tid och kraft på att få till BRA innehåll, att välja samarbeten med omsorg (och jobbar långsiktigt med samarbetsparters, vilket är en väldigt fin komplimang och ett kvitto på nöjda återkommande kunder, jippie!) vilket jag också tänker märks och uppskattas! Även om många är väldigt pigga på att påpeka det motsatta! Och sedan förstår jag OCKSÅ kritiken. Men den här veckan hoppas jag även att ni som läsare njutit av recept på suupergod mazarinkaka såväl som kungligt svep. Kram!

 8. Fulaste outfiten från Sofia på länge. Föll mig inte i smaken alls! Annars kul med ett kungligt inlägg 🙂

 9. En grej som jag tror underbara Clara skrivit är att de perioder det är extra mycket reklam på hennes blogg (dvs helt enkelt de perioder annonsörerna vill synas som mest) så fyller hon på med extra mycket egna inlägg, så att fördelningen eget material/sponsrat alltid är densamma. Det känns oerhört genomtänkt och bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.