Kungliga arbetsdagen

/ Inlägget innehåller affiliate-länkar /

Nej, men vi MÅSTE ju köra en spaning på de alldeles färska bilder som trillat in från den kungliga arbetsdagen 6 juni! Och vi börjar inte med kungligheterna utan en man kommer sakna, inte minst ur ett stil-perspektiv…

Nämligen kronprinsessans “second brain”, högerhand eller som den officiella titeln lyder – hovmarskalk. Karolin A. Johansson ska ju sluta på hovet efter sex år i kronprinsessans allra närmaste tjänst. Spännande att se vem som efterträder henne!

För bara några minuter sedan åkte detta gäng förbi utanför här, nere vid Djurgårdsbron. Åh, brukar ju stå där och vinka men blev inget i år. Fina familjen! Vad de hade på sig var ingen överraskning:

Det enda jag tänker på är att lille Oscar hade varit urgullig i skånsk landskapsdräkt. Han är ju hertig av Skåne, så det kanske han har hemma i garderoben, i egenskap av prins?

Alltså, nu är han ju söt i allt, såklart. Som småpojkar är. Så även kostym, men ändå, gulligt med folkdräkt tycker jag…

Storasyster Estelle hade på sig Sverigedräkten:

Svarta supersöta lackskor, rosett i håret och glad och nöjd! Prins Carl Philip och prinsessan Sofia körde sitt race och öppnade slottet med anledning av nationaldagen, vilket är tradition. 

Nu kööör vi – vet jag inte om de sa. Men lite så är det, för sedan väller det in människor på borggården. Där det antagligen var stekhett idag…

Stilsäkra kronprinsessan i Rodebjer! WOW! Man blev ju kär i detta mönster första gången, passar dessutom så bra på henne – och inte minst, på nationaldagen. Och här firar alltså kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Hagaparken, tidigare idag…

Det var de INTE ensamma om, kan man säga! Kolla in folkmassan! Man ur huse en sådan underbart vacker dag…

Apropå vacker dag så ska jag nu äta middag med mitt gäng, som varit ute i solen hela dagen på Gärdet. Det blir hämt-pizza ute på gården, dit jag nu ska ta mig ner. Mysigt!

Foto: Henrik Montgomery / TT, Karin Törnblom / TT, Jessica Gow / TT

KOMMENTERA GÄRNA!

14 reaktioner till “Kungliga arbetsdagen

 1. Håller med. Nu ser han mest ut som en minikopia av pappa Daniel. Det hade varit mer passande och gulligare med folkdräkt istället, särskilt som Estelle är så fint klädd i sin dräkt

 2. Det jag och några kompisar ofta pratar om när man sett de små kungliga vara med på officiella sammanhang är just hur det kommer sig att de står ut så. Ingen av mina barn hade fixat i deras åldrar att skaka händer, sitta still och lyssna långa stunder, klä på sig obekväma kläder (slips och kostym!) osv. Är kungabarn (och kanske generellt överklassens barn?) uppfostrade på annat sätt så att deras barn accepterar sånt här? Eller har just kungabarnen haft tur med sina barn och fått så fogliga barn? Så det kunde lika gärna varit en treåring som låg raklång och gallskrek?

 3. Jag har funderat i samma banor som Elin. Alla dessa dop, ceremonier och bröllop. De är så lugna, nyfikna och föräldrarna verkar också vara så lugna. Himla härligt ändå. Själv svettas jag bara att ha med treåring och ettåring på Ica..
  Kul att de väljer att ha med barnen, det gör ju också att de vänjer sig även om jag tvivlar på att mina något…hmm..mer.. energiska barn hade vant sig vid att sitta still så långa stunder utan att börja hitta på galenskap.
  Ha en fin helg och tack för en bra blogg!

 4. Vet man var hennes (Victorias hovmarskalk) klänning kommer ifrån? Så vacker och skorna också!

  1. Zara, jag kopte min online, den kankse finns kvar? hon har kortat armen lite, precis som jag 🙂

   1. Åh har scrollat genom hela kollektion men verkar inte hitta den. Om någon har länk, skicka gärna :*

   2. produkt kod: BEIGE – 2163/645 , beskrivning:LÅNG MÖNSTRAD KLÄNNING

   3. Jättesnällt, tack så mycket Amanda 🙂

    Trevlig helg!!

   4. Såg det lite för sent, utsåld nu. ah well. Tack ändå!

 5. Varför slipper konsekvent männen o pojkarna i kungahuset folkdräkten (Sverigedräkten)?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.