Kate och William är HÄR!

Lite overkligt är det ändå, att Kate och William är här! I gråkalla Sverige! Jag var med i Nyhetsmorgon imorse och diskuterade hur, när och varför. Snacka om kunglig glans i januarimörkret. Imorse landade de, drog igång sitt rejält späckade schema med att spela bandy i Vasaparken i Stockholm, där Kate naturligtvis som en fin gest bar något svenskt: stickade tröjan från Fjällräven, vilket Svensk Dam rapporterade om här.

kate-william-ste

Och nu har de träffat Victoria och Daniel på slottet, där de bjöds på lunch. Det speciella med besöket är att de INTE är inbjudna av Sverige och därför inte togs emot på flygplatsen med pompa och ståt. De har helt enkelt bjudit in sig själva. Detta är en del av charmoffensiven som brittiska UD skickat ut hertigparet på, med anledning av Brexit-förhandlingarna.

Nej, de har ingen politisk makt – men man håller tummarna för att det folkliga stödet för Storbritannien ska öka råder ingen tvekan om. För att brittiska kungligheter av den här rangen kommer på miniturné runt om i Europa tillhör INTE vanligheterna. De är heller inte en del av det kungliga Europas “kompisgäng”, där de svenska, norska, danska, holländska och belgiska har en närmare gemenskap, går på varandras bröllop, högtidliga firanden och annat. Kungafamiljen i England har fullt upp med sitt, de lägger energin på sitt “commonwealth” och har därför alltid tackat nej till allt sådant här tidigare. Man kan också se det som att de inte “behövt”…

De ska också hinna med afternoon tea på Haga slott, säkert får de träffa Estelle och Oscar. Och så blir det middag på ambassaden, samt att de i eftermiddag besöker Nobelmuseum och ska strosa i Gamla stan för att träffa “svenska folket”.

Modemässigt? Intressant att se att Kate och Victoria inte riktigt matchar klädkodsmässigt, kronprinsessan är snäppet mer uppklädd i sin blomsterprydda klänning – och Kate valde en mer nedtonad, mossgrön sidenklänning. Fortsättning följer!

15 reaktioner till “Kate och William är HÄR!

 1. Hej Ebba! Vad kul med ny design på bloggen 🙂 Fråga: finns det någon sökfunktion någonstans som jag missar? Tycker det är så bra när man kan söka fram vissa inlägg på specifika ord eller så. Vore toppen om det inte redan finns!

  Kram Hanna

 2. Så spännande!

  Den sista bilden du länkar till fick mig att fundera över deras längd. Den svenska kungafamiljen ser ju ut som minimänniskor där i jämförelse! Är Kate och William så mycket längre, eller är det perspektivet som är skevt?

  1. De är ju väldigt korta i den svenska kungafamiljen… 🙂 Och William är väl runt 190 cm och Kate runt 175 cm, så tror att bilden är rättvisande.

  2. Det är perspektivet. Både Kronprinsessan och Drottningen är ca 1,70 m. Prins Daniel ca 1,80 m.

  3. Kate är 5.10 som är 178 cm och William över 190 cm så det är nog inte perspektivet som är skevt. Jag har mött drottningen och hon var mycket kortare än jag föreställt mig, kanske 165 – 166 cm?

 3. Har Instagram slaviskt följt, härifrån kalla Finland, alla uppdateringar som rört detta besök. Jag reagerade faktiskt på samma sak som du – kronprinsessan är väldigt uppklädd, MEN så otroligt vacker, medan Kate har valt att vara – precis som du sa – mycket mer nedtonad. Och Kronprinsessans “ute-outfit” var ju underbar! Ska bli roligt att se vilka outfits hon bjuder på härnäst! 🙂

 4. Följer dig. varje dag. Alltid lika spännande.
  Vill bara säga att Kate och William kom redan i går kväll.
  Hälsn Kristina

 5. Älskar älskar älskar den här typen av inlägg! Särskilt när du tar dig tiden att hitta bilder, länkar etc. Taaack! 🙂

 6. Älskar att du är tillbaka! Har saknat din blogg, podden är rolig och ditt samspel med Emilia toppen men jag behöver bilder för att fatta vad ni pratar om. Busschaufför och småbarnsliv ger inte så mycket utrymme för roliga kläder.

  1. Jag saknar också bilder när de pratar om den eller den saken. Försöker febrilt googla fram sakerna samtidigt som jag lyssnar. Ibland säger de namnet bara en gång och då blir det till att spola tillbaka och lyssna igen.
   Hade varit super om det fanns en länk till en SäkerStil hemsida där podden objekt presenteras.

 7. Kate gjorde verkligen revansch på kvällen med sin så snygga blommiga klänning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.