Kanske skulle det funka?

Regnig söndag, vi tog ändå en cykeltur till Skanör och njuter av en lat och ledig söndag. Ikväll åker Johan tillbaka till Stockholm, barnen och jag är kvar en vecka till härnere. Trots en magisk sommar känner jag mig inte alls färdig med Skåne och livet vi lever här…

20180628-20180628-IMG_1893-2

Foto: Tam Thi. Barnen har verkligen blommat i sommar, alla tre. Livet här är som växtnäring för dem, vips, så händer det så MYCKET. Kan riktigt se hur bra, i kropp och själ, de har mår av dessa många, långa veckors sommarlov: ett steg ut i trädgården, vår egen lilla trädgård. Att vara utomhus från morgon till kväll, springa fritt, cykla till kompisar eller ner till stranden. Där den värsta stressen är att komma iväg till simskolan 10.30, typ. Förlora i “vändtia”, ligga och titta på tv en stund före middagen. Men det är väl ett nyckelord i allt detta man inte får glömma: sommarlov. Att vi allihop varit långlediga, utan krav och måsten. Där fix med huset blir något trevligt att greja med, där vi har all tid i världen och där kvällarna är ljusa.

Ändå tänker jag: Åh, vad jag älskar detta. Skulle det gå att bo såhär? Skulle det funka för mig, för oss? Kanske inte jämt – men åtminstone ännu mer? Jag har valt ett liv som entreprenör, jag driver mitt eget bolag och skulle i teorin kunna göra det från en plats som… Inte är vår lägenhet i stan. Samtidigt så älskar jag ju vårt liv där också. Och tack vare huset här i Skåne så har vi den enorma lyxen av att kunna ha – och framför allt, ge barnen – dessa drömlånga somrar. Jag tänker ju såhär varje år. Jaja…

KOMMENTERA GÄRNA!

17 reaktioner till “Kanske skulle det funka?

 1. Tänk på att när hösten kommer och semestern är slut så regnar det, stressas det till jobb, hämtas på förskola, köas i affärer och gnälls på försenade bussar precis lika mycket i Skåne som i Stockholm. Njut av sommaren i Skåne, lev på minnen och kom tillbaka nästa sommar!

 2. Flyttade från Stockholm till stället vi firade alla lov och där farmor och farfar bor. Allt blev bättre och tryggare för barnen. Jag saknar alla vänner och all god mat i Stockholm. Barnen kan cykla överallt och livet är lugnare utanför Stockholm. Man kan ju alltid flytta tillbaka. Lycka till!

 3. Vill bara säga att du gav en sådan trevlig hälsning på ett bröllop jag var på igår. Så fint av dig att ta tid till detta o så fin hälsning. Blev stor succé

 4. Jag och våra barn har också en vecka kvar medan min sambo åkt hem till stan för jobb. Tänker också att det skulle vara härligt att bo där vi har vårt lantställe hela året och det tycker barnen också. Men det vi egentligen vill ha är den lediga tiden tillsammans och det förknippar vi med landet, så för oss är det inte platsen utan ledigheten. Sen är ju tempot ett annat. Men för vår del skulle logistiken bli så krånglig, från att gå 200 meter till barnens skola och cykla till jobbet skulle vi behöva två bilar och skjutsa till alla aktiviteter, halvmil till affären istället för 100 meter. Så det perfekta stället för vårt sommarlov skulle inte funka året runt även om känsla är så varje år i slutet av lovet.

 5. Det är ju skolgången som begränsar, men om ni kan tänka er att flytta ner permanent är det ju bara att göra slag i saken. Själv skulle jag aldrig klara att bo i stan. Öppna landskap och naturen utanför dörren är det bästa som finns.

 6. Jag bor själv på landsbygden (svärfar är mjölkbonde) och när jag läser detta inlägg kan jag inte, något bittert, låta bli att tänka på ‘Löfvens pressgroda’; ‘Landsorten måste ju fungera för att stadsborna ska kunna åka dit på semester’…….

 7. Jag flyttade min familj till Falsterbo för fyra år sedan efter att har jobbat och bott i Miami, London, Amsterdam, och Köpenhamn. I samband med flytten fick jag två jobb erbjudanden med placering i Stockholm, men tackade nej till båda då vi bedömde att vi kan få mycket högre livskvalite i Falsterbo/Skanör.

  Är idag mycket tacksam för att vi beslutade oss för att flytta hit, främst med tanken på alla fantastiska möjligheter som platsen erbjuder för barnen året runt. Vacker natur, trygg miljö där alla känner allas barn och ingen unge går ‘osynlig’ förbi, hav/strand att leka på under dygnets alla timmar, samt skolundervisning och fritidsaktiviteter i världsklass. På kort cykelavstånd finns det simskola, tennis, lektioner i barngolf, seglarskola, samt två mycket bra ridklubbar (och mycket annat som judo, gymnastik, paddel, etc). Vellinge har i flera år utsetts till Sveriges bästa skolkommun och vår skola rankas som en av Sveriges tio bästa. Även den ligger på kort cykelavstånd från huset.

  Både jag och maken reser mycket i jobbet så det underlättar att Kastrup ligger 45 min bort med bil med direkta flights till världens alla hörn. Till Stockholm reser man enkelt från Sturup (även dit är det 45 min med bil) eller tar man tåget från Hyllie 20 min bort.

  Skulle aldrig tänka mig att flytta härifrån till Stockholm.

  1. Jag kunde skrivit samma sak själv (men inte lika bra;) ).
   Vi flyttade hit för snart 10 år sen efter flera år utomlands runt om i Europa. Jobbade många år i Köpenhamn (40min bort) och älskade att kunna ta kvällpromenad på stranden efter en heldag i en storstad, eller att åka till gårdar i närheten för att köpa ägg, grönsaker, plocka majs. Fina kontraster! Falsterbo/näset är ju väl fungerande samhällen och inte 5km till närmsta granne direkt.
   Och som sagt, skolorna håller en fantastiskt hög klass.

 8. Hm…tror du att du hade trivts i Skåne när Stockholmarna har rest hem? Jag har lyssnat på er podd och tyckt att ni var bra, tills avsnittet där ni ringde upp en skånsk kvinna som flyttat till Stockholm och gjorde narr av hur hon lät när hon pratade skånska.
  Själv berättade du då hur impopulärt det är när folk imiterar Göteborgska, men du och Emilia har fortsatt i olika avsnitt skratta åt de skånska diftongerna. Tyckte att ni verkade sympatiska tidigare…..men fick en lite annan bild av er då.

 9. Skåne och Falsterbo är härligt (även när det inte är sommar) så förstår att du trivs bra. Jag föreslår att ni åker ner till Falsterbo under till exempel höstlov och jullov för att känna på hur det är att bo där då. Om det fortfarande känns bra så tycker jag att ni ska ta chansen att bo där. Skulle ni mot förmodan inte trivas så får ni flytta tillbaka till Stockholm men då har ni ju alla fall provat och vet hur det är.

 10. Tipset: bo i hus. Nära Sthlm om ni vill för jobb och annat, men kunna ha öppna dörrar, egen gräsmatta, kanske gungor, sandlåda, grannbarn etc. Underbart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.