Hurra för prinsen (och en vintage kunglig mini me-matchning)

Jamen i brist på kungliga engagemang som i sin tur ger mig roliga outfits och uppdrag att rapportera om – så är det väl för VÄL att kungligheterna ändå fyller år?! Och denna vecka kom turen till prins Carl Philip

Och japp, det tycker jag ger oss ett utmärkt skäl att frossa loss lite i kungligt prins-godis och härliga arkivbilder. Vi backar tillbaka till 1979 när han faktiskt var kronprins Carl Philip. Riksdagen beslutade ju året efter att ändra tronföljden så att förstfödda Victoria blev tronarvinge. Så i augusti 1979, när lillprinsen döptes, var alltså denna storasyster PRINSESSAN Victoria:

 Här ser vi henne, prinsessan Victoria, vid dopet av kronprins Carl Philip i Slottskyrkan i Stockholm. Och ja, hon mini me-matchade mamma drottningen som ju bjöd på en alldeles ljuvlig dop-look i puderrosa:

Där ligger han i vaggan, prins Carl Philip Edmund Bertil, Hertig av Värmland – idag tvåbarnspappa till två egna småprinsar, lille Gabriel och Alexander. Som ju inte alls kommer få samma uppväxt som pappa, utan går ett mer “vanligt” liv till mötes sedan kungen förra året plockade bort HKH-titlarna och gjorde valet att “slimma” kungahuset till kronprinsessans familj.

Carl Philip har idag ett antal officiella uppdrag, ofta med anknytning till Värmland, som är hans och Sofias hertigdöme. Han har också stiftelsen som han driver tillsammans med Sofia, som bland annat arbetar för att motverka mobbning, motverka näthat och sprida kunskap om dyslexi. Jag har följt deras arbete sedan start och måste ge dem en eloge för att de är öppna, inbjudande och transparenta i sin kommunikation. Heja, hoppas att se ännu mer av det framöver!

…Och vi MÅSTE kolla in lite mer gulliga miniprins-outfits. Som här, inför prinsens 1-årsdag. Lilla dressen och vita små skinnskor, jösses så gulligt.

Eller här, en 3-årig prins i blå kortbyxor och liten skjorta. Dör! Så sött! Måste få på Ernst detta i sommar igen. Ja, alla ni som tycker att detta är ganska ointressant har förhoppningsvis slutat scrolla nu, så jag går loss, för er som – liksom jag – tycker att sådant här ändå är rätt härligt…

Här kommer mer ljusblått och kortärmat. Älskar också den här bilden på drottningen, som är så otroligt sommar-chic här. Kan inte sätta fingret på det men ALLT är bara så snyggt! Victoriadagen på Öland, sommaren 1983. Man älskar ju också att prinsen har lite sommarsmuts på benen…

Apropå drottningen, titta också på denna look med solgula dräkten och de röda naglarna, wow!

Men vi avslutar väl med prinsen i en Säker stil-klassiker: trenchcoaten. Och återigen, hans ohyggligt chica mamma i en ljust syrenlila 80-talskreation som man bara MÅSTE älska. En modeutställning med drottningens garderobs-höjdpunkter och tillhörande historia kan vi väl få hoppas att se den närmaste tiden? Jag vet att det gjorts, kring hennes Nobel-klänningar och förstås brudklänningen, men även dessa looks. Som säkerligen finns bevarade. En riktig kunglig stil-skatt!

Ja, ikväll ser jag fram emot att njuta av fredagskväll med mina småprinsar, prinsessan och min Johan. Åh, vad SKÖNT det ska bli och åh, så tidigt jag förmodligen kommer däcka i soffan, haha. Oh well!?

Foto: Jan Collsiöö / TT, Stefan Lindblom / TT, Anders Holmström / TT

KOMMENTERA GÄRNA!

9 reaktioner till “Hurra för prinsen (och en vintage kunglig mini me-matchning)

  1. Så härligt med dina kungliga kavalkader! Fortsätt gärna med det!

  2. Gillar verkligen att du “grotta” lite lagom i kunga familjen, å du är ju så kunnig! Härligt..

  3. Jag vill också passa på och tacka för dessa kungliga uppdateringar! Jag är finlandssvensk och ”ärvde” intresset för de europeiska kungligheterna av min farmor som alltid beställde hem Svensk damtidning. Ett särskilt intresse hade vi naturligtvis för den svenska kungafamiljen.
    Så av alla dina typer av inlägg uppskattar jag dessa allra mest, tack!

  4. Är det bara jag som tänker på Kronprinsessan Victorias look på Leonores dop när jag ser Drottningens look på Carl-Philips dop? 🤔 Känns som en modern tappning av den…

  5. Gulliga barnkläder och flådiga nobelblåsor i all ära, men drottningens 70/80-tals-outfits är ju UNDERBARA. Ett kungarike för den garderoben!!

  6. Så kul att se bilderna från förr. Ser dem med andra ögon idag och ser nog först nu hur otroligt snygg o stilsäker drottningen är.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.