Guldkjolen och jag i Malmö!

/ Innehåller adlinks – alla produkter valda av mig /

Mer om underbara trippen till Malmö strax, först ett inlägg om ett underbart plagg som åkte med i väskan – min guldkjol! Med guldkjol, världens bästa partner i form av Emilia de Poret och ett gäng underbara gäster, så KAN det inte bli annat än trevligt. Kjolen spanade jag på länge, kommer från Rochas och har ett par säsonger på nacken. Jag hade en rea-bevakning på den och när det blev ytterligare 20% (utöver de första 40%!) så slog jag till. Hade vid det laget tänkt ut ungefär hundra tillfällen då jag skulle kunna använda denna “piece”, vilket jag tycker är viktigt när det gäller en investering i garderoben. Min finns alltså inte att köpa, bästa tipset är second hand – den är ju lite 80-talshärlig och sådana skatter finns ju därute. På H&M snubblade jag över denna skatt: vadlång paljett-DRÖM. Wow!

Lyxiga guldkjolen (HÄR finns en fantastisk från Ralph Lauren / Wakakuu – och HÄR finns en “slip”-variant från H&M, ursnygg den med) är förstås grymt snygg till svart. Jag matchade min med en gammal sidentopp från Rodebjer (har två toppar från Rodebjer som jag använt sååå mycket, dels denna – och denna blus).

ARKET har denna superfina v-ringade omlottblus som precis kommit in. Hade lika gärna kunnat matcha med en svart stickad tröja, eller varför inte en svart collegetröja och mer “chunky” boots? Också fint!

…Apropå svart, så var ju denna inte guldig – men ändå magnifik. Härlig partyklänning i vinter! Likaså DENNA pennkjol i svarta paljetter från H&M, ett riktigt kap.

Hos Zalando finns denna plisserade, som är snäppet mer klassisk. Även den väldigt användbar, går att styla på så många vis och är enkel att klä upp och klä ner. Den här glittrande kjolen från Other Stories är ALLT annat är klassisk, men jag älskar ju “pieces”, visst är den ändå rätt kul?!

Det jag också bär med mig från en kväll i guldkjol är – använd de skimrande, glittrande, guldiga plaggen som hänger i garderoben. Vänta in på det allra finaste tillfället. Utan på med dem, varför inte redan imorgon, för att det är fredag? NJUT AV LIVET, med eller utan guldkjol!

Pricken över i:et? Svarta lackskor. Mina har många år på nacken och har använts flitigt, på galor, middagar, fester, rubbet. Lämnade faktiskt precis in dem hos skomakaren för en uppfräschning och nu är de som nya igen. Tänker att de har mååånga år kvar i min garderob!

3 reaktioner till “Guldkjolen och jag i Malmö!

  1. Älskar din kjol! Jag har en svart tyllkjol som jag med fördel använder på tylltisdag eller tylltorsdagar med sneakers på jobbet!

    Jag vill veta allt om din svarta drömmiga kjol på bilden med bubbelglas, svarta klackskor på den gröna sv tenn-pallen! VILL HA! BEHÖVER! MÅSTE HA!

  2. absolut Ä L S K A R din kjol Ebba! såg den i ditt insta flöde igår och tyckte att den var helt MAGISK. Du måste ha känt dig lika fabulous i den som den är vacker. Underbart val av outfit =).

  3. Hej Ebba! Jag har en fråga som kommit upp innan men jag hoppas du kan tänka dig att svara igen. Hur tänker du kring klimatkrisen och influensers roll som “förespråkare” av konsumtion? Jag såg nyligen Ekonomibyråns avsnitt om “Klädskam” där bland annat du lyftes som exempel på så kallad “live-shopping”. Där hölls också en diskussion om klädtillverkningens enorma miljö- och klimatpåverkan. Jag tänker även på flygresor. Jag har föjt din blogg till och från under lång tid och minns att det blev stor diskussion kring en flygresa du gjorde till sydamerika innan pandemin. Om jag förstått rätt från bloggen har du precis varit på Mallorca och nu är du på väg till Teneriffa? Hur ser du på nöjesflygresor och deras klimatavtryck? Tack på förhand för svar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.