Gröten, rutinerna och konsten att fejka

Gomorron måndag – och finns det nåt mer som känns som RUTINER än en bra grötfrukost? Den behövdes idag, kan jag säga. Helgen gick liiite för fort och jag fick leta i botten av handväskan för att hitta måndags-energin. Men som jag skrev nyss: Fake it til you make it.

Så, funkar det då att fejka? Och ibland orkar man ju inte ens fejka det (!) men idag var det en sådan dag då… Man helt enkelt bara SKA leverera. Plåtning och späckat schema. Tack och lov börjar det faktiskt kännas lite bättre! Sedan visar ju forskning att det faktiskt funkar. Om du ler, trots att du inte är det minsta glad, så ökar ändå välmåendet och humör blir faktiskt lite bättre.

Hoppas att DIN vecka börjat bra! Om inte, försök helt enkelt att fejka… Eller testa tipset med att skriva ner (eller tänka på) tre saker du är tacksam för. Det ska tydligen också funka. Här kommer mina, just precis här och nu:

1. Min goda gröt med VÄLDIGT mycket blåbär på, eftersom vi hade en stor kartong i kylen! Mums! Bra och god frukost-start på dagen!

2. Att barnen var glada imorse och att alla kom iväg i tid – och kanske allra mest, att de CYKLADE till skolan. I det vackra vädret.

3. Att Emilia och jag dragit igång Säker stil-svarar igen! HURRA, idag släppte vi höstens första avsnitt. Om att ångra ringen?! Och om att sälja väskan…

4 reaktioner till “Gröten, rutinerna och konsten att fejka

  1. Gröt är en bra start på dagen.
    Går att variera på många sätt.

    Variationer ska dock balanseras med fungerande rutiner och vanor.

    Bra på många sätt att cykla till skola (och jobb) – det skulle kunna vara en bra vana…

  2. Tyckte det lät bra med att fejka det, när man känner att man verkligen måste och det knasiga här är ju att det funkar! helt underbart när man tänker på det, att det ska krävas något så lite som att fejka det (även om det kan krävas mycket av en att fejka det även när inte alls känner för det). jag känner likadant! det funkar för det mesta att fejka det, och man lurar ju sig själv när man ler och man mår helt plötsligt lite bättre.. vilken bra idé att skriva ner en lista på vad som gör en göda och tacksam och för vad som har funkat under dagen! det ska jag också göra idag! tack för tipset! och jag hoppas att din dag har varit bra och att det har funkat för dig med att fejka det. önskar dig en ljuvlig dag i det soliga vädret =). kramar från Skåne

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.