Fyra saker jag lärde mig igår

Jag började lördagen med en härligt blåsig, pratig och himla trevlig powerwalk med Frida Kummerfeldt – som jag följt ett bra tag på Instagram och äntligen fick vi till att ses. Hurra! Frida bor härnere, med sin man David och deras dotter och driver ett sprudlande konto med mode, livsstil, pepp, välmående, skratt och inspiration. För mig personifierar hon ordet härlig, i hela sitt sätt att VARA och se på livet. In och följ! Dessutom är hon fullständigt fenomenal på Insta Stories och hennes Fredagsvideos är ju briljanta, speciellt gillar jag när det handlar om stilpepp, att vara snäll mot kroppen, ångest och Fridas kloka tankar om att våga drömma. Så, givetvis passade jag på att pumpa Frida på hennes tankar och idéer. Det är ju det bästa med att “dejta” personer i branschen, när man ändå jobbar i en värld med rätt mycket solospelare. Så, vad tog jag med mig? Jo, bland annat detta:

Lev ut dina stildrömmar, oavsett storlek. Eller nej, inget jag lärde mig, utan snarare påmindes om: Nämligen hur viktigt det är att understryka – och visa – att det finns mode för ALLA kroppar. Punkt. Kick ass-fabulösa (som hon själv skulle sagt, love it) Frida inspirerar verkligen så bra genom att visa att stil och modeintresse inte ska begränsas av storlek. Jag tänker inte minst på Säker stil och hur vi genom den kraft och plattform vi har där kan bli bättre på att inkludera större storlekar. Ämnet kroppen och storlekar är inte okomplicerat, vilket vi också pratade om. Men det får inte göra att man inte kan ta upp det, tänker jag…

Tacksamhet över… Att göra det jag gör. Frida tog ett stort och oerhört modigt steg – hon kastade sig ut, tog tjänstledigt från sitt trygga jobb som advokat för att satsa på drömmen: Att jobba som kreatör, innehållsskapare och ja, helt enkelt: influencer. Snacka om att våga hoppa och satsa på drömmen. Jag beundrar verkligen det där modet, som ju lika gärna kan vara att hoppa TILL ett tryggt jobb, från en tjänst, till studier, ja, vad som. Men ändå, att våga. Jag inspireras av det och jag har själv använt det i avgörande skeden i min karriär. Modet att våga kasta sig ut, från något tryggt och “bra”, till något okänt men ändå lockande. När vi pratade om bubblande idéer, drömmar, kul sätt att skapa innehåll (och visst, stress ibland som i alla jobb, men ändå allra mest KUL) så slog det mig återigen hur tacksam jag är över att jobba med detta. Att ha gjort det i så många år nu. Att sakta men säkert ha byggt upp en sunt, stabilt bolag kring mina tankar, drömmar och idéer. Jag gjorde det! JAG GJORDE DET! Jag är tacksam – och faktiskt rätt stolt. Vem vet, allt kanske går åt skogen om några månader men… Well, då får jag väl vara stolt över det jag ändå åstadkommit?!

Trädgårdsfix ska ALDRIG vara stress, bara roligt. Annars får det va’! Jaha, vad har det med nåt att göra? Jo, jag berömde Frida för hennes ljuvliga blommor, plantor och lökar och beklagade mig över att jag inte har tålamod, aldrig riktigt får ordning på att odla och fixa här hemma i Skåne… När alla andra visar upp sin lyckade Dahlior. Alltså, inte riktigt, men typ så. Då sa Frida att hon sagt, när de flyttade till hus i Skanör, att antingen skulle trädgården vara lustfyllt och kul – annars kunde de lika gärna asfaltera hela alltet. Basta. Haha, underbart ändå. Jag blev pepp, det ska vara kul. Ej stress!

Våga ryta ifrån ibland, EBBA. Att inte vara så himla duktig hela tiden. Du kan icke pleasa alla. Du kan icke leva upp till allas förväntningar. Har du utlovat att vara en förebild på alla dessa vitt skilda plan i livet? Nej. Aldrig! Så, sätt ner foten. Någon gång ibland. Japp, detta var ungefärligen Fridas uppmaning till mig. Haha, jag hör dig, Frida, jag HÖR dig! Inombords längtar jag nog lite efter att ryta ifrån ibland, så… Ja, jag återkommer?!

KOMMENTERA GÄRNA! Har du lärt dig något nytt den senaste tiden?

15 reaktioner till “Fyra saker jag lärde mig igår

 1. Den första lärdomen blev jag glad över att du tar upp. Om plattformen Säker stil klarar av att inkludera större storlekar så tror jag att det skulle kunna påverka modetillverkarna också så att de anstränger sig lite mer för att inte verka förlegade.

 2. Kommenterar nästan aldrig, men Ebba😍 vilket inlägg💕💕☀️ Så så bra👏🏻👏🏻

 3. Blir uppriktigt glad över att du tar upp ämnet med större strl, eftersom det är tyvärr det som saknas med Säker stil, för mig och många andra. Varje samarbete ni visar och alla tips om kläder är ALLTID, bara för de upp till strl 44. Ibland inte ens det, utan ibland slutar strl vid 40/42. Då känner jag mig alltid extremt exkluderad. Jag kan bara titta på vad ni visar, men aldrig köpa något. Det är naturligtvis inte erat fel, men det blir så väldigt tydligt att klädbranschen fortf struntar i oss över strl 44. Som vanligt handlar det om pengar. Det går inte att bara skala upp ett mönster från 38 till 48. Alla proportioner blir fel etc. Utan man måste göra om mönstren från början…och det kostar pengar. Sen finns det såklart märken som faktiskt inte VILL se sina kläder på större personer…vilket är en vidrig människosyn.
  Jag hoppas fortf att modebranschen ska fatta hur mycket pengar de går miste om, när de väljer att strunta i oss med större strl.
  Tack för ett fint inlägg!

 4. Så viktigt inlägg, kanske framförallt för sådana som mig som i min ätstöring slutat handla kläder. Jag VILL inte köpa kläder, går gått upp i vikt och vantrivs i min kropp. Då jag hetsätit, tvångsmotionerat och genom svält plågat min kropp i flera år har jag alltså gått upp i vikt. Sökte hjälp och går nu på behandling, tydligen kommer jag att gå ner till normalvikt om jag äter som nu. Mat som aldrig förr, flera mål per dag. Jag som ätit max 2 i hela mitt liv. Men från förut när jag velat vara pinnsmal och tyckt min anorektiska kropp som jag hade som tonåring var snyggt. Har jag vid 37 års ålder insett att nej det vill jag inte längre. Går jag ner till normalvikt på ett normalt sätt utan bantning så är jag nöjd sen. Min kropp är värld att vara frisk. Den ska inte utsättas för massa skit. Jag tar ju hand om de annars, röker inte, dricker knappt alkohol, lite kaffe och aldrig energidryck. Inte använt preventivmedel sedan 2004 och äter knappt någon medicin förutom mot astma/allergi och om migränen är extremt.

  Så nu är det dags att vara snäll mot kroppen med maten 🙂.

  Efter ditt inlägg ska jag köpa kläder åt mig själv. Det är jag värd.

 5. Ja men ja, så klokt! Och nu fick jag en ny, vad det verkar härlig, person att följa. Hur kan jag ha missat?!!😃❤️

 6. Mycket bra inlägg. Nu vågar jag nog stoppa ner en skjorta i byxan utan att tycka att jag är för tjock. Älskar redan Frida och följer hennne redan. Tack Ebba för att du gjorde detta blogginlägget👏😘👏😘⭐️👏😘⭐️

 7. Det gjorde mig glad för jag blev så ledsen när du publicerade din bikini-bild på Instagram och skrev typ “äntligen, där kom den, bikini-bilden” som att det inte hade varit okej när du var större att visa upp sig i bikini. Jag blev så ledsen av det. Jag vill tro att mode inklusive bikinis är till för alla.

 8. Bra inlägg!! Jag vill gärna se att du ryter ifrån lite mer 🙂 Blir galen av hur vissa personer kommenterar och tar sig frihet! Säg ifrån, vi är många som står bakom 🙂

 9. Frida är fantastisk! Så stilsäker, vacker och träffande. Hon inspirerar mig varje dag. Blir genuint glad av att ni träffats, och att hennes strålglans kan få möjlighet att spridas via din plattform.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.