Fyra dagar – en klänning

Såg mig själv i spegeln när jag borstade tänderna och såg en annan människa en den jag såg där i förra veckan. Nej, jag har inte varit med om något mirakel här alltså – bara tre (tre!) nätters sömn, barnfritt och oceaner av tid med min Johan. Att upptäcka en helt ny stad tillsammans, där ingen av oss varit förut, med så mycket historia, så mycket kultur, så många dimensioner. Som väcker tankar, ger nya perspektiv. Att prata om drömmar, livet, barnen och framtiden. Prata om saker som inte BARA bygger på snabba meddelanden som “mjölken är slut, handlar du en på väg hem?”, “jag blir liiite sen men är på väg hem nu” eller “vem lämnar imorgon?”.

Jag packade optimistiskt nog fyra böcker, två ansiktsmasker, ett kvällsombyte (en sidenblus, kjol och mindre handväska) och en extra klänning. Två böcker läste jag, en som blir perfekt till min bokklubb (återkommer till den, snart kör vi igång)! Men resten packar jag ner oanvänt. Nej, det blev inga ombyten till kvällen, inga ansiktsmasker, inget smink. Istället har jag bott i den här randiga klänningen (varenda dag) och gympaskor, varvat med Birkenstock

img_1945-4.jpg

Detta om något är lyx för mig: En riktigt lätt, enkel packning. Helst pytteliten. Helt utan wipes, kex, vällingpulver, ombyten till barnen på flyget, blöjor, pennor och pysselböcker. Helt enkelt, en stilsäker, minimal packning som gör att man inte behöver tänka på vad man ska ta på sig.

Då är en skjortklänning bäst, tycker jag. Ärmar som går att rulla upp och ner, sval och bekväm. Skulle det bli kallare hade jag en stickad tröja i min leopardväska. Och förstås, sköna skor så att man kan promenera långt och mycket.

img_1864-2.jpg

Sa till Johan imorse att “Nä, nu kör jag den här idag också” och han bara skrattade. För han vet ju, att samtidigt som jag älskar stil, mode och min kära garderob – så älskar jag precis lika mycket att gå i en och samma skjortklänning i fyra dagar! Eller i tre veckor, på sommaren i Skåne…

Kommentera GÄRNA! Vill du få ett mail i inkorgen, direkt när jag skrivit ett nytt blogginlägg? Signa upp dig i högerspalten här, det är superenkelt och himla smidigt om jag får säga det!

27 reaktioner till “Fyra dagar – en klänning

 1. Jätteläckert. Det är avkoppling det. Varifrån kommer den fina klänningen?

  1. Väldigt snygg skjortklänning, nästan lite fusk med sjalkrage!

 2. Låter ju underbart att kunna packa lätt – men vad är du för övermänniska, svettas du inte? 😀
  Eller vilken deo använder du?

 3. Låter och ser helt ljuvligt ut! Förstår om du inte orkar svara på alla såna här frågor, men din fina leo-väska? Sneglar på leopardmönstrat men känner att leo-kläder inte riktigt är min grej, men en väska däremot…

 4. Där har du/ni fångat essensen av varför ni valde varandra.
  Till och med jag andas ut i din beskrivning
  av att bara vara.
  All the best 💕
  Mona

 5. Såg SÅ härligt ut i Tel Aviv! Har länge velat åka dit och vore toppen om du ville skriva ner några tips!

 6. Härligt när man lyckas packa lätt. 🙂 Klänningen är verkligen fin, var kommer den ifrån? Tel Aviv är ingen stad jag funderat så mycket på men det ser ut som ett bra resemål.

  1. Du är sååå himla värd denna flykt ifrån vardagen tillsammans med din älskade man💞Njut och stanna upp lite i nuet❣️Vad spelar det för roll om man har samma klänning i en hel vecka… klänningen är ju snygg👌🏻

 7. Hei Ebba❤️, tror jeg har misset dette med bokklubb…?☺️ Blir det et online-forum slik at jeg kan følge fra Nårje?🇳🇴☺️ Ønsker deg en fortsatt flott ferie – du ser nydelig ut!✨🥂

 8. Åh vad härligt men jag skulle ALDRIG klara av en sån liten packning eller ha samma klänning hela semestern. Däremot har jag lärt mig att skippa sminkväskan när jag reser för den används aldrig på semestern.

 9. Så himla härligt med lätt packning, även om jag själv är expert på att packa alldeles för mycket när jag reser.. 🙂

 10. Tror att vi är många nu som gärna vill veta var klänningen kommer ifrån!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.