Kanske låter fånigt – men jag säger det ändå

IMG_1938 2.jpg

Så var vi hemma igen. Och det var som att det var meningen att solen sken över stans grusiga gator, fåglarna kvittrade och Ernst och jag hittade starka, små snödroppar på förskolans gård imorse. Efter att Ernst dessutom sovit hela natten, med sin gosehäst i fast grepp, i vår säng. Väldigt mysigt. Hjärtat svämmade såklart över när vi kom hem och hans lilla kropp spratt av glädje, tog mig i handen och sa “oooom” (kom, på hans eget, ganska sparsamma språk) och drog med mig till himmelriket, alltså den enorma utdragslådan under storebrors säng som är fylld med smålego.

Låter eventuellt väldigt fånigt men ibland känner man ju att världen ler mot en? Om ni förstår? Då får man passa på att skicka ett snett leende tillbaka, så blir det kanske en bra dag. Det tänker jag att just denna torsdag ska bli. Eller är. Jag sitter på kontoret med en stooor kaffe och har precis träffat en gammal kompis som är en riktig stjärnproducent, inom tv. Idéerna bubblar nu i huvudet, jag ska försöka sammanfatta dem i ett dokument som får bli en grund. Vi har tidigare jobbat tillsammans, jag har lärt mycket av henne och nu hoppas jag att vi kanske kan jobba ihop på en idé jag har… Vi får se om det landar i något, jag hoppas det.

Hoppas att världen ler mot dig också idag? Och gör den inte det, så får man ju försöka att vara den som ler först. Ibland funkar det. Rätt ofta faktiskt. Dessutom kostar det ju inte en krona ens. Kommentera GÄRNA!

15 reaktioner till “Kanske låter fånigt – men jag säger det ändå

 1. Det är livet i dig som känns Ebba, underbart!
  Lilla E. mys med mamma och våren som väcker oss i år med ☀️🌱
  Välkommen hem och fortsätt mys 😘
  Mona

 2. Det finns många härliga saker med att åka på en minisemester utan sina små, en av dem är att komma hem till dem igen 🙂

 3. Du är så lyhörd och kärleksfull ,så man kan inte annat än att le.
  Kram Monica

 4. Ett barns smittande glädje, en natts sömn, snödroppar som sträcker sig mot solen, mötas av ett leende i vardagen, det är livet. Det skapar tacksamhet för att man fåra vara en liten del. Allt annat blir liksom utfyllnad.

 5. Så fint! Man liksom känner lyckan skina genom dina ord i detta inlägget!

  1. Du sprider glädje och värme med dina blogg! Allt gott till dig och familjen.

 6. Håller med dig Ebba.
  Att dela glädje och hoppfullhet till andra ger så mycket tillbaka till en själv.
  Det är inte alltid de stora glädjeämnena så ger det mesta tillbaka, utan att vi tar tillfället i akt och ser och vårdar/sprider de små.
  Många bäckar små, bildar alltid en stor Å.
  Kram till er alla där ute i vida världen.

 7. Du sprider glädje och värme med dina blogg! Allt gott till dig och familjen.

 8. Jag skulle läst detta inlägget tidigare! Då hade jag kanske lett mot världen för idag kändes det inte som den log mot mig 😕 ska tänka på det nästa gång jag känner så! Tack ebba! Tycker du har en så bra blogg och en roliga Insta stories plus riktigt snygg stil!

 9. Klart att allt blir lite lättare om man ler! Och man får garanterat ett leende tillbaka. Världen skulle bli en bättre plats att leva på om vi vore lite gladare och snällare tror jag. Tycker att vi börjar nu med det😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.