Förtroende, följare – och att själv följa sitt hjärta

Någon frågade vad jag ska prata om på min föreläsning i Helsingfors nästa vecka? Bra fråga! Temat för konferensen är sociala medier, influencers, marknadsföring och att bygga sitt varumärke digitala världen.

Jag är inbjuden för att prata om detta, utifrån mitt perspektiv. Om min karriär, om min egen plattform och om det jag lärt mig – och hur jag jobbar idag. Väljer att fokusera på förtroende, eftersom det är nyckeln till allt jag sysslar med. Det är liksom med er – som läser, lyssnar och följer – som allt börjar och slutar. Det förtroendet, den relationen, det är det viktigaste. Och förstås, att själv följa sitt hjärta och sin magkänsla. Den där magkänslan, som jag inte anser bara är en “känsla” utan snarare en inre, supersmart kompass som består av alla erfarenheter man samlat på sig, genom livet.

IMG_0942.jpg

På konferensen tänkte jag sammanfatta i fem punkter hur jag jobbar med förtroende och långsiktighet. Det vill säga att arbeta långsiktigt med mina sociala kanaler, att bygga ett förtroende och att samtidigt bygga ett lönsamt företag kring mitt eget varumärke. Det finns säkert redan massa superexpertkonsulter på plats som kan allt om exakt hur man bygger en digital succé, så jag får utgå från min själv. Eftersom jag faktiskt jobbar med detta, med mitt eget varumärke, varje dag. Högst medveten om att jag inte sitter på något facit, eller gör alla rätt. Verkligen inte. 

Å andra sidan. Tur är väl det, för utan att våga testa, ta ut svängarna och göra misstag så utvecklas man inte. Och det vore ju rätt trist också…

KOMMENTERA GÄRNA!

11 reaktioner till “Förtroende, följare – och att själv följa sitt hjärta

 1. Ebba, det här fixar du galant. Klokt att utgå från sig själv; då blir man inte nervös för man har ju facit.

 2. Det er gjort forskning på beslutninger i kritiske situasjoner. For eksempel hos piloter og brannfolk, de har rutiner for det aller meste, men de tar også beslutninger basert på magefølelsen. Men det er fordi at som du skriver magefølelsen kommer av erfaringer fra tidligere lignende situasjoner. Det er det gjort forskning på. Lykke til i Helsinki 😊

 3. Magkänslan, oftast den bästa och i ditt fall troligen tveklöst rätt 😘
  Det finns ALLTID människor som tror sig veta bättre och det är precis deras åsikter som bekräftar att det är precis så det är! Fortsätt följa din magkänsla 👍 Kram 😘

 4. Det fixar du lätt👊 Du är en ren sann inspiration för många där ute. Härligt att följa dig och din vardag varje dag❤ Kram kram!!!

 5. Fråga! Brittiska bröllopet känns ju väldigt roligt. HUR ska man följa det? Skulle typ vilja bjuda hit mig syrra, köpa bubbel, ha mysigt, se klänningen osv osv. Hur tänker du göra?

 6. Ett spännande, viktigt ämne som säkert har lika många infallsvinklar som influensers och följare. Skulle vara kul att få veta lite om de 5 punkterna efter Helsingfors besöket. Lycka till!

 7. Ser verkligen fram emot PING och ditt keynote! Sedan ska vi ju sitta i panel ihop, spännande! 🙂

 8. Jag har fått en inbjudan till 50-Årsfest i Riddarhuset, klädseln är smoking, kan jag som dam bära en svart smoking?

 9. Tack Ebba för ett citat jag kommer ta med mig framåt som på pricken satte ord på det jag inte kunnat formulera:
  ”Den där magkänslan, som jag inte anser bara är en ”känsla” utan snarare en inre, supersmart kompass som består av alla erfarenheter man samlat på sig, genom livet.”

  Och så måste jag också erkänna att den bild jag tidigare haft av dig som inte alls varit så smickrande eller trevlig helt ör omvänd sedan jag umgåtts med er i podden under nu ett år. Du verkar vara en jordad person med stort hjärta – sånt kan man inte stå emot.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.