Förläng livet på plaggen – och handla smart med PO.P Second Hand

/ Betalt samarbete Polarn o. Pyret /

Hej från denna stolta ambassadör för världens finaste rand – och jag har nu fått äran att slå ett slag för Polarn O. Pyret smarta tjänst PO.P Second Hand. Alltså, tjänsten som ger medlemmar (i PO.P+, är du inte redan det, så bli det här!) möjlighet att lämna in och köpa begagnade ytterplagg i butik, oavsett när de köptes från första början.

Så, hur funkar det? Jo, givetvis behöver kläderna vara från Polarn O. Pyret. Och först ut är Sverige, Norge eller Finland, där den nya butikstjänsten nu har rullats ut. Jag var förbi “min” lokala Polarn O. Pyret i Fältöversten i förra veckan, för att spana in utbudet…

Att älskade plagg från Polarn O. Pyret ska ha ett långt liv är en av grundpelarna för varumärket, vilket genomsyrar allt hos Polarn O. Pyret. Från produktion, materialval till ritbordet och ut i butik…

Själva second hand-konceptet startade redan 2010, då på Polarns egen sajt. Men det är först nu i år som begagnade plagg även hänger runt om i butikerna, alltså inte bara online. Du kan alltså lämna in fjolårets urvuxna vinteroverall i din närmaste PO.P-butik… Och där även köpa! Utöver att du får se plaggen, klämma och känna – så har ju personalen stenkoll. Jag rådfrågar alltid när jag är osäker på något.

Det är också fint att plaggen garanterat har en historia. Sofia, som jobbar på Polarn, berättade att de nyligen fick in ett par jeansjackor som tidigare ägts av ett tvillingpar. Jackorna var 25 år gamla (!) men såg i princip nya ut, bara med en äldre version av logga och knappar. Underbart ändå, nu kommer de till nytta och användning igen.

Du som följer mig på Instagram vet att jag verkligen försöööker rensa hemma, projekt “perfekta hallen för stökiga familjen med tre barn” är i full gång. Då gäller det att hitta smidiga enkla sätt att ge de där plaggen du rensar ut ett längre liv. Ett VÄLDIGT enkelt sådant kan vara att hiva ner plaggen i en påse och ta med till ditt närmaste Polarn O. Pyret. Men hur går det då till? Jo, så här funkar det:

1. Tjänsten gäller för dig som är eller blir PO.P+ medlemmar, bli enkelt medlem HÄR.

2. Lämna in dina hela och rena begagnade PO.P ytterplagg – oavsett hur gamla de är – i valfri butik (obs, gäller ej outlet men alla andra butiker).

3. Butiken värderar sedan plagget baserat på dess skick. Se en tydlig och bra bedömningsguide HÄR.

4. Du får ersättning direkt i form av en värdecheck* med summan laddad på ditt medlemskap. Värdechecken är giltig under ett år. Se PO.Ps lista över ersättning baserat på plaggets skick HÄR. Värdechecken laddas direkt på ditt medlemskap, så att du enkelt kan handla nytt om du behöver. Den kan enbart användas i butik och vid ett tillfälle, och kan inte omvandlas till kontanter. Checken gäller ej som betalning av presentkort och går inte att kombinera med en bonuscheck.

5. Polarn ger kläderna nytt liv genom att sälja dem vidare i alla deras butiker. Antalet plagg varierar givetvis från butik till butik. HÄR hittar du en lista över försäljningspris. PO.Ps second hand-plagg säljs i befintligt skick, vilket innebär att öppet köp och bytesrätt inte gäller. PO.P Second Hand kan inte kombineras med erbjudanden eller rabatter.

Second Hand är så uppskattat av alla Polarn O. Pyrets kunder att de nu söker med ljus och lykta efter fler plagg. Ett sånt bra och viktigt initiativ av Polarn O. Pyret, tillsammans så kan vi förlänga livet på ännu fler plagg. KOMMENTERA GÄRNA! Och har du frågor, KOMMENTERA så försöker jag svara, eller så skickar jag vidare till experterna på Polarn O Pyret.

31 reaktioner till “Förläng livet på plaggen – och handla smart med PO.P Second Hand

 1. Hej då Ebba, håller med flera av de andra. För mycket reklam!
  Ta hand om dig!

 2. Så bra koncept, blir så glad när företag som Polarn och Pyret driver och genomför förändringar som verkligen har med hållbarhet att göra.

 3. Jag är väldigt glad för att POP har börjat med detta! 🙂 perfekt alternativ med tanke på att barnen växer så snabbt (nästan för snabbt). Icke heller att glömma den trevliga bonuschecken som slank in för ett tag sen, en rejäl sådan! POP’s kvalité på ytterkläder gillar jag väldigt mkt! Det som skulle kunna bli bättre är jacka/overall med extended size som t.ex Didriksson har. Då skulle man kunna använda plaggen ännu längre!

 4. Reklam, reklam, reklam. Hjälper inte att inläggen och bilderna är snyggt gjorda, då allt verkar handla om köp och konsumtion. PoP, BestofBrands, Zalando, Pop Bakery, Frödinge, Synoptik, Interflora, Ecco, Arla, Urtekram, Vichynordic. Det är högt och lågt, listan tar aldrig slut. Nytt företag varje dag känns det som. Nej Ebba, det här har gått för långt, vad har hänt med din yrkesstolthet?

 5. Ännu en klädkedja som tagit ett bra beslut angående kläder och hållbarhet.
  Och att det är barnkläder är ju extra bra då dessa ofta blir urväxta innan de slits ur.

 6. Smart drag att sälja sina produkter två gånger (eller mer). Men för kunden är det förmodligen mer lönsamt att köpa och sälja på blocket, om man är ute efter secondhand.

  1. Absolut kanske billigare, men också betydligt mer tidskrävande. Toppen att det finns alternativ!

 7. Jag köpte skalbyxor och skaljacka till min 3 åring när de började sälja de begagnade plaggen. Tycker det är jättebra att de både tar emot och säljer begagnat. Jag orkar inte hålla på att sälja eller leta kläder på blocket/tradera. Så för mig är detta perfekt!!! Tack POP!

  1. En rekommendation till alla som på löpande band kommenterar på den här bloggen om avföljning pga för mycket reklamsamarbeten: Testa att istället kommentera vad du gillar med bloggen och vad du vill se mer av (vilket vissa som kommenterar är jättebra på)!

   Vi människor är mycket mer benägna att ändra våra beteenden i riktning mot det som ger oss belöningar, alltså är det troligtvis större sannolikhet att Ebba kommer att gilla att hänga på bloggen och skriva mer icke-reklamrelaterat material om många läsare lyfter det som de tycker att hon gör bra och vill se mer av. Att skriva fler “gratisinlägg” blir nog mindre kul för Ebba nu när bloggen känns lite som en klagomur förklädd i “konstruktiv kritik” och “goda råd”. Från egen erfarenhet av bloggande (inom mat) för en massa år sedan vet jag att negativa kommentarer gjorde mig extremt omotiverad att blogga överhuvudtaget. Hur skulle du själv känna kring att skriva bara för skrivandets skull om människor som läste det ändå bara fokuserade på att ge feedback på innehållet i andra inlägg (med reklam)?

   Det går också att bläddra förbi de inlägg ni ogillar (de har ju en samarbetsmärkning högst upp) och fokusera på övriga bloggen – lite så som åtminstone jag bläddrar förbi reklam i tidningar och magasin.

   1. Jag är en av dem som tidigare klagat gällande detta och jag tycker att reklam i viss mängd är ok så länge det även finns andra inlägg att läsa. På sistone har det varit så otroligt mkt reklam och knappt några andra inlägg. Då går det ju liksom inte att scrolla eller läsa andra inlägg, dör de finns knappt. Senaste veckan har det dock varit bättre och även kommit andra inlägg än bara reklam och då blir bloggen kul att läsa igen. 🙂

    Sen skriver någon om att många andra bloggar har reklam på sidorna istället, men personligen föredrar jag sån reklam framför reklam i själva inläggen. Då blir det skillnad på reklam och blogginlägg och tycker det är mycket bättre än att försöka väva in reklamen i inlägg och göra dem personliga, detta känns på något sätt så fake och krystat.

   2. Jag håller verkligen med Helena. Välformulerat och konstruktivt skrivet!

 8. Hej alla föräldrar! Ett annat jättebra alternativ är Hyber. Man hyr kläderna, och byter storlek enkelt. Det finns flera olika märken att välja bland. Det sparar tid och pengar och är bra att fler kan använda plaggen.

 9. Hej Ebba.

  Jag har följt din blogg en lång tid (åratal) och tycker det är en trivsam blogg. Men nu måste jag som trogen läsare få ge dig feedback; jag tycker det är alldeles för mycket reklaminlägg, det kan gå något inlägg emellan men sen ko mer det ännu ett reklaminlägg/ett betalt samarbete.

  Jag kan förstå att du väljer att delge oss läsare alla dessa betalda samarbeten då det är en inkomstkälla för dig. Dock känns det som att bloggen till stor del endast är just ett sätt för dig att tjäna pengar och det blir väldigt tråkigt som läsare att mestadels ta del av samarbeten du gör med diverse företag. Tyvärr tappar det enligt mig trovärdigheten att reklaminlägg efter reklaminlägg radas upp för olika produkter, det känns osannolikt att du är så entusiastisk över alla möjliga produkter. Om du hade gjort något enstaka samarbete med något företag hade det varit en annan sak.

  Annars tycker jag mycket om din blogg och att ta del av ditt familjeliv mm, har själv tre barn 2-10 år, och är i din ålder.

  Mvh Liv.

  1. Men bloggen *är* ju Ebbas jobb? Det är ju det hon gör, på heltid. Det är väl inte underligt att hon tar betalt för det hon gör – det gör ju alla som jobbar. Jag får lön av min arbetsgivare, Ebba får betalt för sitt bloggande genom de reklamsamarbeten hon gör.

   1. Hej och tack för din kommentar! Just så är det, detta är mitt jobb och jag älskar det! Är otroligt glad och stolt över allt jag gör, det som inte är samarbeten MEN också det som är samarbeten, eftersom jag väljer dem med omsorg och lägger mycket tid och kraft på att få till bra innehåll. KRAM!

 10. Gillar förvisso även reklamsamarbetena, men gillar verkligen både månadsrapporter om din vardag och allt ”kungligt”. Gärna recept också!

 11. Och så vill jag säga: glöm inte att ni slipper irriterande reklam mitt i bloggen eller runt om som det är om du läser en blogg som ligger hos elle exempelvis.

 12. Hej,
  Jag var nyss inne och morgon-scrollade-igenom tre stora svenska bloggar. Tre kvinnor vars texter, reklamfinansierade eller ej inte är i närheten av Ebbas jounalistgrund. Opel, Ecco, vin, Nordic Feel, Ellos, Coop, ja listan kan göras längre än längst på vad som marknadsförs där. De (få!?!) gånger någon av dessa kvinnor får en kommentar kring reklamen på bloggen svarar de oftast att de själv inte styr över reklaminnehållet utan detta styrs av portalen. Lägg då till alla betalda samarbeten som läggs upp, många gånger per vecka.
  Till skillnad från denna bloggen så snurrar där banners både innan, under och efter texten, när jag går in på en av dessa bloggar är det enda jag ser en enda stor annons för Volvo.
  Ytterst få personer verkar reagera på mängden och vilken typ av reklam som syns, kanske är bloggarna modererade och släpper inte igenom detta då det påverkar tonen på bloggen. Vad vet jag.
  Jag instämmer med personen ovan som hoppas att vi som läsare istället pekar på det positiva, det vi vill se mer av, det vi gillar!
  Och i en lite skakig tid när man som egenföretagare både oroas, kämpar, ställer in och definitivt ställer om har det säkert gjorts val kring denna blogg. Att den får vara en större inkomstkälla när många andra jobb ställts in, och det är i min värld alldeles självklart.

  1. Hej N! Om du bara VISSTE vad glad jag blev för din kommentar här ovan! Verkligen, TACK. Det har varit väldigt blåsigt det senaste på vissa håll och då blir man enormt glad över sådan här feedback – också. Jag tar åt mig av allt, det tror jag att de som följer mig vet. Men ja, jag har läsare och följare som har höga förväntningar på mig, vilket jag givetvis tar som en enormt stor komplimang. Och precis som du skriver, så är detta ett företag jag driver med anställda och omkostnader – och jag är HIMLA stolt över det jobb som jag gör, och över de samarbeten och partners jag jobbar med. Nog svamlat från en bloggare som egentligen bara ville skriva: TACK! Kram!

 13. Gillar din undertröja (underställ?) Får man fråga vart den kommer ifrån? Tack 🙂
  /Johanna

 14. Första bloggkommentaren någonsin från mig… Jag uppskattar den här bloggen; de kungliga svepen, diverse vardagsbeskrivningar, betraktelser m.m. Vidare har jag via reklam här bl.a. hittat sköna byxor på Åhléns och jag hittade även till urtekrams lavendelserie. Hoppas på fortsatt välskriven och blandad läsning!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.