Hej huslivet

Tog den här bilden när jag var på väg hem från tennis. Den sammanfattar väldigt fint för mig några alldeles över förväntan underbara dagar härnere. Tänk att det kunde bli såhär bra ändå, jag som ställt in mig på ruggigt hus, kalla, mörka, blöta dagar och smutsiga vita golv, haha.

Bra med låga förväntningar ibland. Väldigt bra till och med. För såhär har det sett ut. Pumporna med fladdrande ljus i, varje kväll. Glada barn som haft underbart roliga dagar med mycket frisk luft, en heeel del tv och Ipad (well, det är ju lov och nej, vi är inte några superföräldrar på den fronten) men också golfbanan (Marianne gick på golfläger och spelade en tävling igår, med sin kompis som bor härnere året om) i strålande sol, små utflykter, stranden, hamnen i Skanör, spring i trädgården och kortspelande. Filmkvällar i soffan, godis non-stop (herregud, påsken har verkligen fått konkurrens, inte lätt för mig med balansen en sådan här vecka) och en hel del matlagning. Johans föräldrar bor också härnere sedan i mars, så det var väldigt kul att ses om än på distans. För oss allihop.

Ja, helt enkelt en riktigt härlig paus från vardagen hemma i stan. Också ett försiktigt litet hej till huslivet…

Jag undrar ändå, hur hade det varit? Om inte, om inte, om inte. Nu har vi ju den enorma lyxen att ha detta – DETTA, som jag älskar så mycket – och ett hem i stan, på en grön, bred vacker gata, som jag också älskar. Men ändå. Tankarna maler. Samtidigt fattar jag att det hade funnits en stressig vardag härnere också. Att inte vareviga morgon är att trampa runt med randig pyjamas och kaffekoppen och njuta av lugnet och vinden som viner i linden. Jag fattar det. Men… Ändå. Åh.

KOMMENTERA GÄRNA!

9 reaktioner till “Hej huslivet

 1. Hej Ebba, Idag hade ni Ljuvligt väder med 16 grader har jag hört !
  För mig var känslan att efter arbete i Malmö så
  var det alltid den Helt Underbara känslan att åka
  ut till « befrielsen   « & det Ljuvliga livet & total relax

  Visst finns allt det praktiska men jag tog det lite
  i förbifarten för det hela var så Fint & Härligt

  Tror Du har för mycket Stockholm i Dig …

  Inte helt Superlätt att flytta från Stockholm
  ner till Skåne !
  Dock är inte det samma för alla 💜

 2. Vi flyttade ut från Stockholm när äldsta var tre år och lillebror låg i magen. Visst hade vi kunnat bo några år till i stan men så hittade vi ett fint hus i området vi ville bo i. Jag har aldrig ångrat vårt val. Visst är det lite fix med ett hus, men man kan välja sin ambitionsnivå 😉. Tycker vi har det bästa av två världar: jag jobbar centralt i stan (förutom i år då..) och får min storstadspuls av det men tre stationer bort med pendeln finns lugnet. Barnen tar sig själva till många av aktiviteterna och kompisar och eftersom det är nära stan så är vi många som inte helt vill släppa den känslan-så det finns gott om caféer, bagerier och restauranger😀.
  I dessa covidtider är det extra skönt att ha trädgård och möjlighet till fina promenader utan att trängas dom det lätt blir i city.

 3. Huslivet är härligt året runt! Bara öppna dörren och gå ut!

  1. Charlotta, i motsats till lägenhet då där man aldrig kommer ut hur mycket man än öppnar dörren? Förlåt, kunde inte låta bli. 😁😉

 4. Tjaa, linden lär ju vina också om det är stressigt ibland 🙂 livet är för kort för tvivel, och inget är oåterkalleligt! Kanske ett halvår på prov?

 5. Husliv är underbart och beroendeframkallande! Hade aldrig kunnat flytta tillbaka till lägenhet nu, även om jag på sätt och vis också älskar stan. Tror du kommer njuta mycket. Stressen rinner av en’ på helt annat sätt när man kommer hem och går ut i sin trädgård. Finns en dokumentär som heter “Frisk av naturen” där man kan lära sig om vad forskningen och vetenskapen säger om boende i stad respektive omgiven av natur. Svaren var rätt entydiga. Stressnivåerna är betydligt högre hos dem som vistas mkt i stadmiljö.

 6. Du brukar fundera över det här med jämna mellanrum, tycker jag 🤔 Finns såklart för- och nackdelar med allting. Men närheten till havet och stranden är dock svårslagen, och särskilt att kunna se ut mot Bron och ana Danmark och resten av Europa, då ryser man nästan lite 🤗 Bor själv vid Skånes östkust och har även bott i Malmö under flera år, älskar Skåne ❤️💛❤️

 7. Vi gjorde flytten för tre år sedan, från huvudstad till landet med 1000 invånare vintertid. Men det finns för och nackdelar. Här kommer några av mina;
  Genom att jag fortfarande jobbar kvar i stan och veckopendlar så har jag fått det bästa av två värdar.
  Med bekostning på att maken och barnen inte sett mig varje kväll.
  mitt behov att åka ”till landet” varje helg är nu kurerat vilket skapar mindre stress, och maken och barnen är lyckliga. Jag har mer lugn i kroppen.
  I år har det varit fantastiskt att bo här istället för i stan från ett smittoperspektiv, MEN jag klättrar lite på väggarna att inte få åka till stan och resa som vanligt.
  Under mina dagar i stan gör hag MITT, tränar, klipper mig, shoppar och umgås. När jag är hemma på landet är det 100% fokus på barnen.
  Barnens skola är liten; mycket personal, men också färre valmöjligheter både på aktiviteter och vänner. Men barnen är nöjda!
  Vi har fått Nya goda vänner genom barnen, men det är inte så stort ”utbud” på folk i vår ålder. Vi stortrivs dock och välkomnades med öppna armar! Och huset är stort så vi har alltid mycket gäster (utom nu då) från stan.
  Uppsummerat är livskvaliteten högre, barnen tryggare och kvalitetstiden längre nu. Hade det inte vart för covid-restriktionerna hade det varit perfekt. I framtiden kommer jag försöka dra ned mitt resande (borta från fam) med en dag i veckan på veckopendlandet för att vi nu fått det digitala kontoret att fungera så bra.
  Så; om man är ok med att missa några nätter Och morgnar (förr jobbade jag sent så jag missade ändå kvällarna) Och har möjlighet att pendla med boende smidigt, så KÖR!!

 8. Vi flyttade till hus för 1,5 år sedan. Jag har aldrig ångrat det en sekund. Men vi var båda väldigt veliga innan vi tog steget fullt ut och slog till. Det är absolut ingen dans på rosor alltid. Det är mycket jobb med ett hus, om du inte köper ett i toppskick såklart. Men det är en del av vår vardag, med fix och renoveringar för att få det som vi vill ha det. Med pauser inplanerade så blir det inte lika tungt. Det är mycket i perioder och däremellan bara njuter vi. Barnen har nära till förskola, skola, kompisar och aktiviteter. Vi bor samtidigt på pendelavstånd in till stan och får ihop vardagen bra. Vi har också aktivt valt att betala för städ och i princip all renovering hittills. Och något som varit viktigt för oss; bo in oss och sedan börja renovera. Alla idéer vi hade innan vi flyttade in är ny ersatta av nya idéer 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.