Måndagsrapporten – valvaka, arbetslust och skrivtid

Nästan avis på mig själv över det mys som råder i skrivande stund!? Tända ljus härinne, kolmörkt ute. Rykande tekopp, nyduschade barn i soffan och vi tittar på “Stora Aktuellt” eftersom “Lilla Aktuellt” har höstlov. Extra viktigt att hänga med i nyhetsflödet även för barnen i dessa tider, tycker jag. Förklarar man, så funkar det fint att se Aktuellt. Vi pratade Trump, Biden, terrorister och löner. Ett djupt lågtryck med tilltagande vindar drar in över landet enligt meterologen i rutan just nu, här utanför i trädgården brinner ljusen i barnens pumpor. Eftersom barnen har studiedagar måndag och tisdag, så har vi inte bråttom hem. Voilà, jag går igenom min vecka, för min egen skull och för måndagsrapporten här i bloggen.

MÅNDAG: Kickar igång ännu en rolig vecka. Konstigt kanske i dessa dystra tider men jag känner… En sådan kreativitet, pepp och arbetslust! Japp, sådant får man ta vara på, tänker jag. Måtte energin hålla i sig, kanske hänger det också ihop med träningen? Hur som helst. Måndagsmöte och avstämning med teamet på distans, vilket knappast är några konstigheter hösten 2020. Tvärtom. Inte minst med tanke på de nya skärpta råden i Stockholm.

Visst blir det jobb för min del, men ändå väldigt skönt att kunna ”förlänga lovet” och vi konstaterade att huset härnere är ÖVER förväntan såhär års. Funkar riktigt bra!

TISDAG: Valdagen. Usch. Nervöst. Tänker på världen. Att det måtte bli Biden. Tänker också hela tiden på Amy och familjen i Philadelphia, där veckan som gått präglats av oroligheterna, kravallerna och våldsamma protesterna, efter att 27-årige Walter Wallace Jr (som led av bipolär sjukdom) brutalt sköts till döds av polis på måndagen. Ännu ett fall av det vidriga dödliga polisvåldet och maktmissbruket som drabbar svarta. Det har utfärdats utegångsförbud efter klockan 21.00 och när jag pratade med Amy i veckan cirkulerade polishelikoptrarna över staden, de lokala butikerna i deras kvarter hade satt upp träskivor för alla fönstren.

Emilia och jag ska ses, stämma av och podda på eftermiddagen när jag kommer hem. Johan ska iväg på valvaka på kvällen, barnen och jag är nog hemma och packar upp efter höstlovet och försöker att komma i säng i tid, nästan tio dagar utan väckarklocka och vintertid på det = kommer vara TRÖTTA barn på onsdag morgon…

ONSDAG: Tidig start, kul produktionsdag står på schemat. Ska spela in några roliga saker inför ett senare uppdrag, lite längre fram i november, så Lisa Höök kommer på eftermiddagen. På kvällen blir det Säker stil-jobb, Emilia och jag ska ses klockan 17.00 och sedan, på kvällen (klockan 19.00 tror jag?) går vi live med Efva Attling i en #SäkerstilLIVE – som blir det första av sitt slag. Blir första gången vi sänder tillsammans med en designer, kreatör och entreprenör som hedersgäst. Varmt välkommen!

TORSDAG: Pressvisning inbokad på morgonen, jag gissar att det “ställd om” till en digital sådan? Ja, får sätta mig in i hur veckan förändras och här gäller väl helt enkelt flexibilitet – något vi alla är vana vid, vid det här laget. Lunchträning inbokad, med tanke på rådande restriktioner får jag hoppas på okej väder för det blir väl ute-pass då?! Med rätt kläder går det ju utmärkt.

På eftermiddagen och kvällen skulle vi haft en väldigt försiktig invigning av nya Bookbinders Design på Karlavägen 67. Drop-in mellan 16 – 20 för att visa upp den nya fina butiken för friends, family och glada Bookbinders-vänner. Något som nu blev inställt, eller framflyttat. Suck. Men nej, jag ska inte sucka. Läget är som det är. Att en efterlängtad öppning flyttas fram är en mycket liten sak i det stora hela, om än väldigt stort för oss. “Vi ställer inte in, vi ställer om” har varit en så viktig grundtanke för mig, dels i mitt eget bolag Ebba von Sydow AB men även i Säker stil, och förstås för Bookbinders. Så, vi flyttar fram. Måtte det blir en okej julhandel nu i alla fall, DET behöver vi. Jag tror och hoppas verkligen att det ändå kan bli en bra jul för klappar som ändå hjälper till med att organisera och sortera hemma, skriva ner tankar, få ordning på “hemmakontoret”. Okej, vidare till fredag…

FREDAG: Fredagslunch på Ernst förskola, det får nog bli lasagne – en favorit i repris men sååå enkelt och gott, när man ska laga mat till många. Dessutom hyfsat enkelt att göra laktosfritt, eller glutenfritt om det behövs. Just det, vi kommer att släppa en BONUSPODD denna fredag, mer om detta snart. En podd vi fått mååånga önskemål om! Jag har sedan bokat in “skrivtid” på eftermiddagen, För Säker stil-boken. DET behövs. Hjälp. Men det ska gå. Det kommer gå!

LÖRDAG: Ernst behöver klippa sig. Hemma behöver vi komma i ordning i hallen, få koll på vantar och mössor och rubbet inför kyligare dagar. Det… Flyter just nu. Runt. Puh. Stallet för Marianne och oj, så tacksam man är över att barnens aktiviteter inte är inställda. Jag pratade precis med min kära kompis Harriet i London som var orolig och givetvis deppig över den hårda “lockdown” som nu väntar för dem i en månad framöver.

SÖNDAG: Hurra för en blank söndag i kalendern. Skönt. Men… Fars dag, visst är det så?! Jamen, då får vi se till att fira familjens pappor. Jag ska fira min fenomenala superpappa Oscar – och så ska jag se till att barnen firar Johan. Liiite hjälp på traven kan de nog behöva. Sedan är inte förväntningarna skyhöga på sådana här “dagar” i vår familj direkt. Desto roligare då, när minsta teckning eller “gomorron och grattis” blir som världens överraskning, haha. Rätt bra, med låga förväntingar ändå.

KOMMENTERA GÄRNA!

7 reaktioner till “Måndagsrapporten – valvaka, arbetslust och skrivtid

 1. Grymt att du tar in Covid-19 i planeringen! Så vi håller ner smittan, även om dammluckorna verkar öppna för tillfället. Heja! Heja! För intressant veckoschema! Och läskigt val!

 2. Älskar dina måndagsrapporter!! Tack för det 🙂
  Och den där specialpodden… det är möjligtvis inte en inför the Crown säsong 4…!!! wiho!!

  Ebba, av dig önskar jag mig i julklapp att du startar en kunglig podd. Du har så intressanta och roliga infallsvinklar. berätta om svenska och engelska kungahuset, nutid och historia. Jag skulle gärna lyssna i alla fall!

 3. Ja tänk om du skulle ha en kunglig podd. Med Fredrik Af Klercker. Vilket kunnigt radarpar!
  Ha en fin vecka.

 4. Får sån pepp av dessa inlägg, tack! Spec som jag är gravid, jobbar hemifrån och renoverar köket..

 5. Fick inspiration då någon efterlyste kunglig podd, då jag snart är 70 plussare har jag gott om tid. Precis i allhelgona helgen har jag läst klart “Hon kallades Daisy, att finna en farmor” av prinsessan Christina. Alla stjärnor som finns är mitt betyg. Rekommenderas. Förstår på slutet varför Gustav VI Adolf hade “Plikten framför allt” som valspråk. Tack för en härlig blogg, livet har sina olika perioder.

 6. Så mysigt litet hus ni har. Härligt med ställen att rymma till.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.