En mening jag längtat efter att få skriva här

Hej från Skåne! Oj, som jag längtat efter att skriva den meningen. Och nu kan jag det. Just sovit långa sköna timmar – vi fick, kors i taket, ALLA sovmorgon. Oväntad överraskning.

Kom hit sent igår efter buss och tåg och möttes av barnens pumpor i trädgården. Så mysigt. De hade sparat taco-rester till mig och var så glada. Blev mött av tjut, kramar och pussar och blev nedbrottad på hallgolvet. Älskade barn!

Idag ska jag jobba lite, men till helgen blir det höstlov och på måndag – tisdag tar jag med Marianne och Klas på en liten utflykt.

Tappade lite orken här på grund av en hel del kommentarer i veckan. Det blir så med bloggen för mig, det låser sig och jag fokuserar istället på Instagram, Säker stil och podden. Vi släppte också en kul bonuspodd den här veckan, så tiden räckte väl heller inte riktigt till.

Nu, blir det frukost här hemma. Blött och ruggigt ute och det är så ovant med höst i trädgården här. Men faktiskt väldigt väldigt mysigt!

20 reaktioner till “En mening jag längtat efter att få skriva här

 1. Välkommen till Skåne! Passa på att ta en lång promenad i en bokskog någonstans- ljuvliga färger just nu!

 2. Njut av Skåne och ett stort tack för alla fina inlägg.

 3. Tänker gällande kritiken du får att det kanske vore bra att bemöta den och ta den till sig. Kritiken om den stora mängden reklam har ju varit återkommande ganska länge nu och oftast skriver du då ett inlägg som manar till sympatier, istället för att ta tag i den kritik som kommer, för allt fortsätter ju som förut, fast med en ÄNNU större mängd reklam för allt och inget i alla dina kanaler.

  Tycker särskilt att Marias poäng under det förra inlägget var bra och efter att ha tittat på dina Instastories idag där barnen igen genast när du kommit ned är med och gör reklam, denna gång för färdiga pannkakor, tycker jag verkligen att det är något att ta till sig.

 4. Håller helt med Louise, men detta är idag en helproffsig säljkanal för alla företag som vill nå oss 127 000 följare. “Love my work” hör vi hela tiden här på stories, noga planerat o utfört i samråd med ett helt team, detta är hennes jobb, med en vinst på 3 milj kronor förra året, enligt allabolag.se, inte mkt att vara ledsen över.

 5. Jag tänker ang läsarnas reaktioner på den stora mängden reklam här på bloggen att det nog blir en lite märklig krock här mellan läsare och Ebba. Kanske är jag helt fel ute men det verkar som att mottagare och avsändare tycks ha helt olika bild av vad en blogg ska vara. Läsarna förväntar sig att en blogg ska ha ett journalistiskt eller dagboksliknande innehåll. Ebba driver bloggen som en business som ska generera inkomst, om än med personlig vinkling. Kanske behöver läsare förstå och acceptera att det är mycket begärt att någon ska lägga tid på att varje dag författa intressant och personligt innehåll bara för någon annans nöjes skull. Den typen av blogg måste ju komma ur lust. Och kanske behöver influencers våga vara tydliga med och stå för att en blogg inte nödvändigtvis behöver vara en daglig inblick i det som är personligt och privat. Den kan få vara en plats där man visar upp samarbeten och gör reklam för produkter och tjänster som man gillar.

  Reagerar på att det i kommentarer formuleras på ett surt sätt att reklamen ökar och ökar fastän läsarna sagt att de inte vill ha det så. Influencers äger sin blogg och har ingen skyldighet att “ta tag” i kritik och ändra sitt innehåll för att läsarna har påtalat flera gånger att de vill ha nåt annat. De nyttjar sin plattform som de vill och vi läsare tar del av det om vi vill och tycker att det tilltalar oss. Vi har ingen rätt att kräva något.

  Vad gäller hur Ebbas barn visas upp och är delaktiga eller inte tycker jag inte att det är upp till någon annan än Ebba och hennes man att avgöra. Men kan tycka vad man vill men det är helt deras beslut och läsare kan gott visa vanlig hyfs och respekt och inte kommentera hur de lever med sina barn.

  1. Bra och nyanserat av Hanna! Jag tror att läsarantalet, inte de få kommentarer som envist hävdar att de inte vill läsa reklam, styr innehållet. Om antalet läsare rasar drastiskt så kanske det blir en förändring, men jag tror inte förändringen kommer av att några få visar sitt missnöje. Jag tycker inte att det är för mycket reklam och den som finns tycker jag ändå är välskriven. Det är däremot inte en åsikt jag aktivt för fram utan jag syns bara som en återkommande pinne i statistiken.

   Det enda jag tycker är tråkigt är att det blir långa pauser eftersom jag själv inte har instagram eller lyssnar på poddar. Men, det är ju vad det är och ingenting jag kan styra.

  2. Fast jag tror inte någon influencer skulle säga att deras plattformar är enbart en business som ska dra in pengar. De måste ju framställa sina plattformar som personliga, ett ”community” och fina läsare de älskar. För annars så tror ju ingen på dem när de gör reklam.

   Så det är ett måste för influensers att läsarna ska tro att det är en dagbok. Annars har de inga läsare att sälja till annonsörerna.

   Dessutom tycker jag det är viktigt att komma ihåg att det ju är vi som annonsörerna vill åt. De skiter ju i influensers. De betalar för tillgång till oss. Så influensers som Ebba är ju helt beroende av att faktiskt skapa en blogg som gör att hon har några läsare.

   Och det kan låta hårt, men just nu är inläggen på denna blogg inte nog för att läsare ska strömma till och engagera sig. Det är lite som ett företag bara fokuserar på att sälja sin vara och glömmer att producera den. Det håller ju bara tills lagret är slut, och sen spelar det ingen roll hur bra säljteam man har. (Och glöm inte att det är vi som är varan hon säljer. Inte sig själv, hon säljer oss)

 6. Mycket kloka ord Hanna tycker precis som dig !!! Man behöver ju inte följa en person om man inte vill. Ebba jag läser din blogg o tycker den är jätte mysig. Annette

 7. Hoppas du och din familj får några underbara dagar tillsammans i Skåne.

 8. Hanna! Precis så. Tack för en bra kommentar.
  Kör på Ebba. Jag hänger med!

 9. Håller helt med Hanna! Det är din business Ebba. Och vi som läsare hänger på. Eller inte. Det är upp till var och en att bestämma om man vill “följa” dig eller inte. Du är inte skyldig oss något egentligen. Du bjuder på vad du vill ur ditt liv 🙂

 10. Min kommentar till alla kommentarer (😉) är lik det som redan skrivits, ja detta är en business och vi som läsare tycker jag ska ha förståelse för detta. Har inget emot det. MEN, om det ska drivas som business så förväntar jag mig att det görs bra. Det innebär regelbundna inlägg (hög kvalité håller dom redan) och att bloggen prioriteras bland de andra kanalerna. Att det är nästan veckolånga uppehåll här signalerar inte en prioritering. Uppdatera bloggen regelbundet så kommer jag som läsare reagera mindre på all reklam. Ungefär så!

 11. De flesta som kommenterar på den här bloggen hyllar ju Ebba. Men det finns vi som saknar bloggen lite som den var förr och nu har tröttnat på att det är så få inlägg med innehåll som inte är ett samarbete. Detta svarar nästan aldrig Ebba på annat än tråkigt att du tycker så. Jag har aldrig läst att hon bemöter mängden samarbeten kontra annat innehåll. Och i detta inlägg skriver hon att hon tappade orken lite pga vissa kommentarer. Då kan hon kanske fundera över hur många som ändå tittar in här regelbundet för att vi gillar Ebba och det hon gör. Då är det ju trist med bara samarbeten på nästan en hel vecka. Och jag personligen tycker det är jättetråkigt med alla dessa samarbeten. Och tycker inte det känns trovärdigt när man har så många samarbeten. Ebba är ju väldigt aktiv på Instagram men jag tycker inte det är alls samma sak som att läsa inlägg på bloggen. Dessutom så säger ju Ebba alltid att hon har bloggen för att hon älskar att skriva. Då borde det ju vara roligt att skriva lite fler inlägg.
  Men det är förstås hennes blogg och hon får göra precis som hon vill. Jag tycker det bara är intressant att vissa läsare inte tycker att vi som inte vill läsa en blogg enbart bestående av reklam och samarbeten får framföra detta utan då ska man sluta läsa bloggen. Men visst det är ju så det kommer bli.

 12. Heja Ebba! Det verkar som att du får orättvist mycket kritik för betalda inlägg. Jag ser det som att reklamen är vad jag som läsare ”betalar” för att få läsa bloggar och följa intressanta personer på Instagram helt utan avgift. Och i ditt fall, i och med att du delar samarbeten av hög kvalitet och som är relevanta för läsaren, tycker jag att det är en nästan oförskämt billigt betalning! You go girl!

 13. Lina: lite så känner jag också. Anledningen att jag alls framför kritik och inte bara lämnar är ju just att jag verkligen gillar allt annat än reklamen. Problemet är ju att det knappt blir något av “allt annat” längre. Och nog måste man ju då få framföra detta på ett sakligt sätt. Vi i alla våra jobb får kritik och jag ser inget märkligt i att man även som influenser får det. När 10 av 15 inlägg på instagram (för att inte tala om stories) är reklam så är det väl inte konstigt att somk följare reagera på hur otroligt mycket det är?

  Att vi tar oss tiden att framföra denna kritik betyder ju att vi verkligen gillar hennes andra inlägg. Det är ju de som gör att vi klickar oss in här. Sen ställer jag mig ärligt talat lite frågande till om det är till största delen reklam som Ebba faktiskt vill jobba med, uppmana till konsumtion hela, hela tiden. Och det är väl lite det som också är pudelns kärna som Hanna här ovan lyfte, att man kanske tror för gott om henne (i brist på bättre uttryck) än att vara reklampelare och den bilden går inte ihop med det som vi nu oftast möts av i kanalerna.

 14. Jag följer med glädje både din blogg och instagram! Dina inlägg håller hög kvalitet och det är en trevlig och rolig ton i det du levererar som jag blir glad av! Tips och reklam gör mig inget!Tack!!

 15. Jag är ledsen att skriva detta för jag gillar din blogg och stories som är peppiga, inspirerande men det är OANSVARIGT att åka till Skåne mitt i en rådande pandemi, speciellt när Skåne själva valt att lägga in mkt hårdare restriktioner bl.a. avrådan att besöka affärer och träffa människor på privat tillställningar.

  Ser din Insta stories att ni umgås med människor som inte tillhör ditt hushåll. SNÄLLA LÄMNA DIN BUBBLA! Vi befinner oss i en pandemi som är den värsta sedan spanska sjukan. Hade vi inte haft tillgång till ventilatorer och liknande hade dödssiffran varit högre i paritet med de tidigare. Du skriver i ett inlägg i somras “Bästa sommaren” fastän hundratusentals eller miljon människor dött och ännu fler som drabbats av långtids-covid, dvs. långgående symtom som dessutom vården inte vet hur man behandlar (minnesförlust, nedsänkt lungkapacitet, orkeslöshet, osv.).

  Tegnell, som tom varit liberal i sin Coronastrategi, sa tom själv klart och tydligt att han avrådde RESOR under höstlovet. Skärpning. Nu har ni en kusin på träff också. Idag registrerade Sverige över 3000 bekräftade smittade vilket är att jmf med igår runt 2000 och förra veckan då snittet låg 700-1000. Globalt sett säger president Macron andra vågen kommer vara värre, det återstår att se.

  Jag fattar att det är svårt för influencers att anpassa sig. Du är inte ensam. Margaux Dietz håller privatfester och träffar främmande människor och struntar i social distansering. Sofi Fahrman som också har inspirerande stories väljer såsom Löwengrip att åka till Venedig och utomlands. Och postar stories där inga människor är ute. JA, HALLÅ?!?! Är det konstigt, obvious reason för det. De mesta influencers brand har ju körts i botten, så inget unikt, ligger liksom i influencers natur och leverne att man måste vara ute.

  Ditt brand har nog blivit sämre, man kan ju ha en diskussion om ökad product placements och reklam är passande mitt under den rådande ekonomiska kris, den värsta sedan the Great Depression (1929-39), men jag fattar att det är inkomstbringande, fair game, inga värderingar och folk måste ha respekt för du känner uppehälle, så de kommenterarerna kan man frångå.

  Men att du frångår Coronarekommendationer det är sorgligt och direkt farligt för människor. Vi befinner oss i en pandemi och du behöver ta till det och troligen håller det i sig i styrka till vaccin kommer i dec-jan.

  Man kan ha peppig livsstil men anpassa sig till Corona och inte leva i en bubbla för många känner du blir istället distanserad vilket är destruktivt för consumer-provider relationen. T.ex. idag har FHM kommit med rekommendationer att man ska rekommendera avstå från gym, då kan du och PT köra som ni gjort tidigare ute! Det finns ju inga dåliga kläder, bara dåligt väder. Ta ownership och försök istället anpassa dig. Du har en stor plattform för ge inspiration och ork. Se Dwayne Johnson, Reese Witherspoon och andra Hollywoodkändisar om ger pepp ej kopplad till Corona, säljer prylar, men också är ledare till rodda folk igenom krisen–ge stöd, energi, frågor osv.. För jag och många har nog passerat provocerande stadiet. Det är nu bara sorgligt och rent obehagligt om man lever i en bubbla. Det kommer en vardag då du kan leva som vanligt, tålamod, men just nu befinner vi oss i en, utan att överdriva, i en århundrig kris som även följer med ett viktigt amerikanskt presidentval, där deras demokrati hänger i en skörd tråd. Det är viktigt att se oss i historien men konsumtionism tenderar fokuserar på här och nu, och nästa kvartal.

 16. Det här med att influencers blir sura när läsare klagar på reklam är så irriterande. Det är ingen mänsklig rättighet att göra reklam och enbart få uppmuntrande hejarop. Jag tycker det blir så fel, för att ni influencers vet ju faktiskt exakt att hela affärsideen är att ni ska vara som kompisar, att ni ska låta folk vara med i era liv, så att man lyssnar mer på er när ni säger till oss att köpa grejer.

  Och jag tycker nästan “genomarbetade” reklaminlägg är värre än att bara slänga upp en helt vanlig sponsrad post. Det känns liksom som att det blir för mycket arbete för att det ska bli naturligt, men alla vet ju ändå att det är betalda inlägg och känns krystade oavsett.

  Och framförallt måste det hänga ihop med personen. Jag tycker sponsrade klädinlägg, live-sändning för gå igenom typ Filippa K’s höstutbud, dina bästa looks för Wakauu, osv fungerar. För man följer väl ju dig mest för klädernas skull?

  Men bilreklam, storytel, väggfärg, yoghurt, pannkakor, osv känns bara riktigt billigt och fel, oavsett vilken bra kvalitet det är på reklamen (och som sagt, nästan värre när det är bra kvalitet och genomtänkt, pga visar hur mycket arbete du måste lägga ner på att försöka dölja att det bara är meningslös reklam). Man följer ju inte dig för att man vill ha tips om bilar eller yoghurt. Du skapar inget värde för dina läsare där, så din reklam blir så oerhört ointressant.

  1. Det är ingen mänsklig rättighet att läsa bloggar gratis, försvinner följarna försvinner reklamen. Ni är en liten klick som gnäller, och som dessutom blir sura när ni inte får er vilja igenom. Ni försöker framföra er kritik som om ni talar för alla som läser, vilket ni inte gör!

   Ni tycker att du har rätt att framföra kritik och att vi alla får tåla ”konstruktiv” kritik på jobbet. Skillnaden är att vi får kritik (förhoppningsvis konstruktiv feedback) från våra chefer eller möjligtvis kollegor. Ebba, med flera, får kritik från random människor hela tiden. Konstant, dagligen. Klart som fan att de inte lyssnar, utan istället följer sin linje och vad den stora, i mångt och mycket tysta, massan tycker. Som sagt, försvinner följarna försvinner reklamen.

   Och nej, jag läser inte den här bloggen för klädernas skull och får således ut absolut noll av liveshopping hos Filippa K. Välarbetat inlägg om bilen och dess fördelar däremot – intressant eftersom jag gick i bilköpartankar (och köpte en Volvo). Det är antagligen därför hon har en bredd i sina samarbeten, bara för att det inte passar din bild av hur Ebba är betyder det inte att hon inte blir trovärdig.

 17. Ebba, du är inspirerande, härlig och kul att följa. Tar till mig den reklam jag tycker är intressant och skippar resten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.