En kunglig idé (och ett kungligt kvällssug)

Hej från soffan här hemma, tända ljus och snart ska vi se klart “Cobra”. Jag återkommer med recension! Dagens uppdatering op träningsfronten, i och med temaveckan? Jag smet iväg och cyklade i ösregn till tennishallen för att köra 45 minuter med bollmaskinen. Johan menade att detta var det slutgiltiga kvittot på att jag blivit galen. Men att han ju vet att det går över. Hmm, min kloka älskade Johan brukar ju ha rätt om dessa saker. Skämt åsido är detta min stora oro. Att jag NU hinner träna mycket, få en kickstart. Njuter så av det. Men sedan då? När vardagen och gamla rutinerna kickar in? Usch, jag vet inte hur det ska gå. Samtidigt vill jag ju inte INTE passa på att träna nu, jag mår bättre än någonsin och känner mig så himla pigg, stark och glad. Eller inte jättestark men stark-a-r-e i alla fall. En underbart skön känsla.

Och hurra för kungen i efterskott. Valborgs födelsedagsbarn. Jag var med i Nyhetsmorgon i TV4 för att rapportera om inställt firande men också om den kungliga rollen i kristid. Att den faktiskt blir viktigare än annars, då många kan få lite trygghet av den lilla kontinuitet som finns i samhället, när exakt allt annat är upp och ned. Inte för att kungen egentligen i sina tv-sända tal eller intervjuer kan säga något nytt, eller något annat, det viktiga är att han faktiskt håller talet. Använder sin enorma plattform och sin röst för att hylla de som sliter och kämpar, visa medkänsla, inge hopp. Understryker det viktiga budskapet, om att hålla avstånd, vara noggranna, allas vårt ansvar.

Apropå på kungen, så har jag faktiskt följt upp den där kungliga idén jag hintade om häromveckan. Japp, jag tog faktiskt tag i det, på sätt och vis. Sådde ett litet frö. Spännande! Nej, nu blir det en kopp te till och sista avsnittet “Cobra”. Är så fruktansvärt GALET sugen på choklad eller vad som helst, men har redan druckit te, ätit vaniljkvarg med hemgjord granola och frukt och… Nu får det duga med te, helt enkelt. Basta, Ebba. Det blir bra så. Hoppas att ni därhemma har en okej fredagskväll!

KOMMENTERA GÄRNA!

11 reaktioner till “En kunglig idé (och ett kungligt kvällssug)

 1. Men du,en liten bit mörk choklad att knapra på brukar lugna det där suget och det är du värd👍😍

 2. Jag började träna mycket under en period då det var lugnare på jobbet, och tänkte att ”det här kommer aldrig hålla”.
  Men på något sätt gjorde det det – och jag fick till ca 130 pass förra året (vilket var STORT för mig). En vana hade skapats och plötsligt var det inte så svårt att prioritera träningen ändå.
  Nu har jag upptäckt sats onlineutbud, så smidigt att kunna träna hemma, utan transporttid till och från träningen!

 3. Jag köpte en pulsklocka sommaren 2018 för att få bättre koll på min konditionsnivå, sömn, mina steg och kunna logga min träning. Sen dess har jag kunnat hålla rutinen att ha ca 10 000 steg om dagen. Om jag kollar mitt snitt det senaste året så ligger det på 11400 steg/dag. Att ta promenader har verkligen blivit en vana för mig, nu vill jag inte vara utan dem. Under promenaderna passar jag på att processa tankar som snurrar i huvudet, privat eller jobb.
  För mig är det svårare att få in träning på ett naturligt sätt. Jag bytte jobb i mars och hade tänkt träna på gymmet som finns på kontoret. Tänk vad smidigt att direkt efter jobbet byta om och sedan efter träningen promenera hem. Tyvärr kom Covid-19 och ändrade planerna. Nu jobbar jag hemma och kör styrkepass hemma. Jag kämpar med att få styrkepassen att bli lika naturliga som mina promenader. Det går sådär. Jag funderar på att anlita en PT för att få ytterligare push. Det ska gå!

  Om du inte redan gör det tycker jag du ska följa mamma.fitness och olgaronnberg på instragram. Där finns bra info om nyttan av styrketräning och att hålla sin plan.

  Lycka till, den här gången kommer det gå bra!

 4. Så duktig du är Ebba! Och jag håller med dig om att det är viktigt med ngt som är ”som alltid” i dessa tider. Jag jobbar i Sv kyrkan och tycker det är synd att så många gudstjänster ställs in nu när många behöver ngt tryggt i vardagen. De flesta gudstjänst har inte 50 personer så det borde kunnat firas på många ställen.
  Att få sitta ned en stund i ett kyrkorum och bara vara, lyssna till musik och texter som skrevs för många pandemier sedan. Det är lugnande i sig.
  Träna på och glöm inte att njuta! Du är värdefull!
  Kram
  Eva

 5. Skulle aldrig kommentera mat och träning men då du tagit upp det i tidigare inlägg så försöker jag mig på ett råd. Minska cardion och satsa på styrketräning. Får du inte till träningen så är det ingen panik för inga 10 000 steg om dagen eller ett löppass kan kompensera för många intagna kalorier. Det är den tråkiga sanningen som en inte vill höra för visst skulle vi vilja springa en runda och sedan med gott samveta ta den där bullen, muslin på kvällen eller mackan på morgpnen men det går inte om du ska då till dina 80 cm i midjemåttet. Du behöver ligga på kaloriunderskott under ganska lång tid. Kosten viktigast för fettnedgång, träningen mer hjärtar och kroppens form.

  1. Exakt! Det är effektivare att hjälpa kroppen på traven genom att bygga muskelmassa. Det finns inga magiska mellanmål heller.

   1. Sista avsnittet av Cobra? Jag hittar bara de två första påTV Play?

 6. Att du orkar! Är så imponerad. Heja heja heja!! Undrar också hur humöret funkar. Om jag äter lite mindre blir jag så SUR 🙂 Med vänlig hälsning, mamma med tre barn

 7. Heja dig!
  Och klart du kommer hålla vid dina nya rutiner även om och när vardagen börjar bli mer ”normal”. När du sätter dina mål högt får du också resultat och med resultat är det roligare att fortsätta! Lite förvånad är jag allt över flera som kommenterat och tycker du ska nöja dig med mindre träning, färre gånger i veckan osv.
  Jag tränar 5-6 ggr/veckan för att jag älskar det! Och för att jag märker skillnad på både mående, sömn, energi och lust. Och jag ska inte låtsas att jag inte bryr mig att jag älskar att kroppen är stark, muskulös, slank, tonad och att jag kan klä mig och känna mig snygg. Det är inte allas mål, det vet jag.
  Men du Ebba har ett driv och envishet, annars hade du inte varit där du är idag!

  Trevlig helg!

 8. Det där är det nog många som känner igen sig i, en ny vana som man fått under ”dessa tider” och som man vill hålla i sen. Klurigt så klart, men klart att det kan gå!

 9. Du är inspirerande, kan du kan jag tänker jag!
  En helt annan, men också viktig sak😊. Såg du drottningens vackra stickade poncho igår i kvällspressen? Ja men åhhhh, var kommer den ifrån? Så snygg, härligt material, villhöver…..
  Har försökt att googla utan resultat, och nu vänder jag mig till dig som brukar ha superkoll.
  Tänk vilket inspirations/motivationsplagg, skulle kunna springa många km om jag visste att den en dag kunde bli min. Eller en liknande, förstås.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.