En bukett till framtiden (och min dröm om 2023)

Okej, såhär. I samarbete med Interflora har jag inför Alla hjärtans dag fått det lite annorlunda men väldigt roliga uppdraget att prova Interfloras nya tjänst “Sveriges långsammaste blomsterbud”. Vad går det ut på? Jo, med Sveriges långsammaste blomsterbud skickas en bukett på Alla hjärtans dag i år – OCH en om tre år. Alltså, en bukett nu och en lagom till Alla hjärtans dag 2023!

Rosa drömrosorna hittar du HÄR men åter till det långsamma blomsterbudet – och vem jag tänker skicka det till…

Jag visste genast! Och att det inte räcker med ett, jag behöver tre

För vissa handlar det här kanske om kärlek. Att våga satsa. Visa att man tror på en relation, idag – och om tre år. För mig handlar det om Anna, Erica och Ida. Eller “Bokklubben”, som vi kallar vår lilla meddelande-slinga där vi dryftar allt, japp, verkligen exakt allt. Sömnlösa nätter, skärmdumpar, tips, tårar, lycka över något kul och bra på jobbet, över att ha vågat ta ett stort och viktigt beslut, snabba ärliga råd direkt till provrummet, recept, pepp eller att bara få ur sig dagens totala ilska, PMS-irritation eller depp över logistiken och… Livet. Och vips, så känns det ändå alltid liiite bättre. Liksom delad glädje är dubbel glädje, så är ju delat depp hälften så tungt att bära. MEN en sak går inte att förbise längre…

Vi hinner aldrig, aldrig (aldrig) hinner ses. Vi alla fyra. Det är ingens fel egentligen, det är livets fel. Jag fattar inte hur alla andra (jo, så känns det ibland på Instagram…) hinner med att träffa vännerna. Anna är hemma med liten baby, Erica har flyttat till hus utanför stan och förvisso bor Ida och jag kvar i stan och ses nästan jämt, då vi numera jobbar ihop. Men ändå. Vi rabblar jobb, projekt och planering så även vi får lita på “Bokklubben”-slingan för att hinna med vänskapen.

Hur mycket jag än älskar livet med våra tre älskade små, heltidsjobb, driva två egna bolag och kampen om att få ihop veckorna. Så tänker jag ibland att jag också längtar lite efter en tid när vi är typ sextio (!) med utflugna barn och all den där… Tiden. Jag tänker att det är då vi tar revansch på vänskapsfronten. Då har vi en stående tisdagsmiddag tillsammans, obligatoriska långpromenader på söndagen och hörrni, då händer det, den där resan till London vi talat om i fyra år (!) nu. Jag bokar Afternoon Tea på Kensington Palace och vi promenerar genom halva stan, går på museum och dricker kaffe på en trottoarkant i South Ken.

Eller förresten, jag glömde en sak nu. Jag är tidsoptimist. Kanske behöver vi inte ens bli sextio!? Kanske blir det bättre med tid på vänskapskontot redan om tre år, 2023. Och därför tänker jag att Interfloras långsamma blomsterbud är ett PERFEKT sätt att säga: Jag tänker på dig idag och önskar att vi hann ses mer. Nu hinner vi inte det – och det är helt okej. Men om tre år, då händer det! Och då kommer en bukett till, som påminnelse om vår vänskap och hur mycket den betyder för mig.

Så, tack Interflora för att ni ger mig chansen att visa mina älskade vänner hur mycket de betyder för mig. Idag, om tre år och alla år framöver. Vill du också skicka Sveriges långsammaste blomsterbud? Då gör du såhär…

1. Välj den bukett du vill skicka på Alla hjärtans dag i år! Jag älskar ju vårvackra buketten “Love” (som du ser på bild här ovanför) med tulpaner, vaxblomma och eucalyptus – men du väljer, givetvis.
2. Berätta i hälsningen att du tror på er kärlek, eller er relation – och att den du skickar till också kommer få en bukett till år 2023!
3. Lägg sedan till buketten som levereras på Alla hjärtans dag om tre år, i din beställning.
4. Skriv en hälsning som levereras tillsammans med 2023-buketten. Klart!

Slutligen, att skicka någon en tanke i form av en bukett är alltid en bra idé tycker jag. Så passa på den här veckan, ja varför inte redan före Alla hjärtans dag? Så har hen en vacker bukett att njuta av på fredag. Interflora levererar buketten samma dag om du beställer vardagar före klockan 14.00. HÄR hittar du alla fina Alla hjärtans dag-buketterna

20 reaktioner till “En bukett till framtiden (och min dröm om 2023)

 1. Oj, Interfloras nya grej känns som motsatsen till att leva i nuet. Jag hade inte velat skicka något för leverans 2023. Vem vet var den personen bor då? Om hen ens lever? Självklart ska vi ha planer och drömmar, men det känns som en annan nivå än framtida blomsterbud.

 2. Har aldrig förut så mycket sett fram emot den 14 februari som jag gör i år och som jag gör om tre år. Tack kära fina du för ett så fint inlägg!!!!! PUSS

 3. Vilken kul grej! Jag kommer garanterat skicka ett bud i år så vet man att man är safe om tre år igen 😉

 4. Känns sorgligt att längta fram. Tänk om en inte ens lever? Njuter av deltidsarbete jag.

  1. PS miste svärmor och ung släkting förra året och fyllde jämt i veckan. Ursäkta tonen ❤️

 5. Brukar tycka att det är trevligt att titta in här, men detta inlägget gav magknip. Tror jag bojkottar interflora framöver på grund av ett synnerligen osmakligt initiativ.
  Att få blommor som någon, i ren lathet, beställt tre år tidigare skulle verklinge inte kännas speciellt. Tänk så mycket som kan hända på tre år! För egen del bland annat en cancerbehandling och vänner som dött.

 6. Det känns lite sorgligt när man läser din text och att du ser fram emot när ni är 60 år och kan få mer tid tillsammans. Skala av, skär bort och lev ett enklare liv. Jobba deltid och spendera livet på det som verkligen betyder nåt – nära och kära. Tror du verkligen att du kommer att se tillbaka när du är 80 år och känna att det var synd att du inte tog ännu ett uppdrag istället för mer tid med vänner och familj? Lev i nuet, livet är här och nu, vi vet inte ens om vi lever när vi är 60!

 7. Känns inte riktigt genuint att skriva att man prioriterar bort sina vänner 3 år fram i tiden eller till alla blivit pensionärer? Man hinner väl med och gör tid för det man tycker är viktigt? Varför sätta upp ett mål om en resa och inte koncentrera sig på att få till EN fika?

  Hade mina allra bästa vänner aldrig, aldrig, aldrig haft tid för mig men tid för allt annat så hade den vänskapen inte känts lika äkta längre. Speciellt om en följer varandra på sociala medier och får ta del av allt skoj hen alltid hittar på.

  ”Här får du en bukett för att vi aldrig ses…” Den buketten hade nog bara gjort mig ledsen.

  Jag och mina gamla vänner/kollegor får till en träff 1-2 ggr/år. Det avbokas många ggr och någons unge blir alltid sjuk men vi får alltid till det!

  Tänk på Therese. Hon fick varken 3 år eller privilegiet att åldras och fylla 60!

  Kram ❤️

 8. Kul grej tycker jag, känns varken dåligt eller särkilt jobbigt att få en bukett om tre år, däremot härligt!
  Vi behöver ju inte förutsätta att vi ska dö här och nu, även om många av kommentarerna verkar tro så. Visst, allt kan hända, men att leva livet innebär ju också att inte gå runt och vara rädd för framtiden (förutom vårt klimat, där kan jag hålla med om att vi ska vara seriöst rädda)..

  Hoppas ni alla har en fin måndag!

 9. Nja, jag sällar mig till de så många andra i detta kommentarorsfält som nog inte riktigt ser det fina i kråksången här. Vad säger att man kommer hinna med något om 3 år som man inte hinner nu? Sånt händer inte av sig självt utan är en fråga om prioritering. Om jag, svart på vitt, hade behövt skriva att jag aldrig (!) hinner se mina vänner hade åtminstone jag känt att det sk livspusslet behövde ses över. Det är ju inte heller säkert att alla i vänskapskretsen signar upp på att det är OK att hålla ut till 60-årsåldern med att ses?

 10. Så fint Ebba! Jag tänker också skicka till mina vänner, för jag vet att de kommer vara lika viktiga för mig då som de är nu.

 11. Hej till alla! Livet med yngre barn är hektiskt, det minns jag så väl. Mina barn är nu 15,17. I säkert 3 år så har jag haft mycket mer tid. Min poäng är att det handlar om livsfaser, och att alla val man gör. Alla måste hitta sina egna, barnen växer upp så fort, det inser man inte när man rusar runt i småbarnsåren. Jag unnar mig att träna styrketräning, vara ute i naturen. Sen gillar jag att planera, och har en minimalistisk livsstil. Vissa kanske kallar det att kompromissa, jag kallar det att göra valen som passar mig och min familj nu. Är jättekräsen när det gäller serier, längtar till Homeland. Livet är för kort för dåliga serier, och att scrolla på telefonen.

 12. Fina basta Ebba, som ar en sadan klok inspirationskalla till oss alla. Kommenterar pa tok for sallan numera for jag ar ocksa mitt upp I smabarnsaren, men anda. Tank OM det inte blir ngn extra tid I 60arsaldern. “Man far igen tiden” tanker man. Tank on det inte blir sa? Jag vet att vi bada fatt kanna pa den Grumman kaftsmallen nar livet tar slut pa tok for tidigt, orattvisan i det. Darfor en snall, gentle, reminder (utan pekpinnat eller masten 💔 alskade Terese Alven) sa tror jag att svaret ar att jobba mindre. Mer vanskapstid NU, mindre jobb. Vanda pa det, jobba mer I 60 ars aldern nar barnen ar utflugna?
  🤷‍♀️ I don’t know.

 13. Jag tycker detta var en fin idé! Precis som bröllopsgåvor där man kan få vin som ska lagras och öppnas på bröllopsdagen fem eller tio år senare. Omtanke både nu och då liksom. Jag tänker mig att man har möjlighet att lägga till en hälsning om kanske bättre hälsa eller ändrad livssituation, som kan bli en fin påminnelse när blomsterbudet kommer efter tre år.

  Men jag håller förstås också med kommentarerna om att man inte bara kan leva i framtiden (det gäller lika mycket alla som bara lever för sina semestrar; livet är i vardagen också!) – för vi vet ju att livet kan ändras drastiskt på kort tid. Men ett planerat blomsterbud om tre år är ju inte konstigare än biljetter till en speciell konsert om ett år eller en flaska vin att lagra några år!

 14. Måste bara kommentera – stå på dig och skit i alla passivt aggressiva kommentarer. De flesta småbarnsföräldrar hinner inte träffa sina gamla vänner lika mycket som förr oavsett vad man jobbar med. Det kan man så klart delvis sakna när livet med familjen är som mest intensivt och inte ger utrymme för långpromenader o biokvällar med kompisarna. Men oftast är man rätt nöjd ändå innerst inne och prioriterar familjen främst (betyder inte att man inte kan träffa kompisar). Även om livet kan kastas om imorgon kan man inte göra så mycket åt att tiden inte räcker till allt man vill göra och alla man vill träffa.

  1. Bra formulerat tycker jag. Jag håller med!
   Dagens krav är hårda, ingen hinner allt. Och jobbet kan också vara en underbar del av livet, som det är tillåtet att prioritera.

 15. Så fint budskap att visa omtanke om någon man tycker om, inte bara nu utan på lång sikt också <3

 16. Åh, vilket fint inlägg ❤️❤️❤️. Klart att vår tid snart kommer! Lät ju så mysigt med den där Londonresan att den bara MÅSTE bli av när Anna inte har bebis längre. Sån bra idé med blomsterbud nu och om tre år för att visa att man tror på långsiktig kärlek! 💕💐

 17. Det spånmötet på Interfloras reklambyrå. Gjordes inte av byråns vassaste knivar. Inte check på ETT rätt i denna sk ‘kampanj’. Ebba du är alldeles för smart, i tiden och modern för detta. Lev nu. Ägna tid nu åt dina vänner. En kaffe, en kvart? Offra ett event, en springtur. Förstår inte hur icke hållbart man lever om man inte har tid för en fika. Det övergår mitt förstånd. Vägen till lycka går genom nära relationer, inte att delta på ytterligare ett event eller synas ännu lite mer i någon kanal. TA sig tid. Det är ett aktivt val. Om 3 år kan det vara försent. Talar av egen erfarenhet, och något jag ångrar det djupaste. Jobbade istället för att ta hand om min pappa dom dog i cancer på 3 år. Den. Ta hand om er alla därute – och framför allt ta hand om VARANDRA.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.