Kungligt fredagsgodis – med en kunglig bröllopsnyhet!

/ Innehåller affiliate-länkar, alla produkter valda av mig /

Yay för fredag! Yay för kungligt fredagsgodis! Och yay för att vi börjar med en klassisk vass klack som tillhör… Ja, vem? Nepp, det avslöjar jag inte riktigt än. För vi börjar i England…

I England, där William och Kate liksom superkompenserar för Harry och Meghans historiska kliv tillbaka. Hurra för det, säger jag! Här ser vi paret besöka Bulldogs boxing club i Wales. En boxningsklubb som jobbar med att stötta utsatta unga i samhället, och även jobbar mot psykisk ohälsa:

Kate kom i vacker vinröd crepeklänning. Ser väldigt mycket ut som Emilia Wickstead? Men tydligen är det – enligt bland annat Harper’s Bazaar – en klänning från Zara…

Att Meghan och Harry ligger lågt är vid det här laget – som läget är – ganska väntat. De har uppdaterat sin Instagram men än så länge ligger fortfarande de lite märkliga formulerade styckena på hemsidan uppp, i originalskick. Där de bland annat, rätt fluffigt amerikanskt, skriver om “transition into the new working model” och “starting to carve out a progressive new role within this institution”. Men läser man den här – väldigt kortfattade – uppdateringen, så förstår man att det kommer mera, inom kort. Vi lämnar detta par och fortsätter med en SPÄNNANDE nyhet

För nu har hovet fokuserat på GODA NYHETER och släpper lägligt nog datumet för prinsessan Beatrice bröllop! Det blir…

Eller just det, de är ju två som gifter sig. Den 29 maj ska den 31-åriga prinsessan och “Edo” säga ja till varandra, inte i Windsor utan i St James Palace, med efterföljande mottagning på Buckingham Palace. Drottningen bjuder in alla barnbarnets bröllopsgäster till “privat mottagning i slottsträdgården”

Det blir alltså i samma kapell som min engelska favoritkunglighet, drottning Victoria, gifte sig med tonårskärleken Albert år 1840. Mäktigt! Så, vad kommer vi få se?

Enligt BBC, inte mycket. Systern Eugenies bröllop sändes på ITV (motsvarande ungefär att TV4 skulle sända det här hemma) men detta kommer icke att tv-sändas. Trist, tycker jag såklart. Inte minst eftersom det hade varit underbart med tv-sänd brittisk kunglig flärd i vår. Jaja, en hel del bilder och klipp lär vi få ta del av ändå…

Given i brudföljet är såklart Edos son, lille Wolfie, som han har från en tidigare relation. Men nu över till veckans härligaste look:

Drottningen besökte Royal Air Force Marham i östra England i veckan. Wow, looken ändå! I love it!

Stilsäkert matchat med svarta skor, handskar och väska, alltid hennes favoritväska. Men vi måste också stanna KORT vid den vackra broschen, the Dorset Bow Brooch som den kallas.

Ett smycka hon burit ofta genom åren. Här nedan ser vi den på drottningen när prins Charles döptes, 1948…

Men i veckan var det en helt annan brosch som skapade rubriker. Jo, en brosch skapade rubriker! Nämligen denna…

Diamantbroschen i form av en snöflinga sades nämligen vara ett smycke drottningen bar för att visa sitt stöd för Harry & Meghans flytt till Kanada. Eftersom broschen är en gåva från Kanadas tidigare guvernör. Själv tänker jag att det är att… Läsa in lite väl mycket i ett val av smycke? Vi fortsätter med en annan drottning som är fantastisk på att bära upp familjens gamla smycken:

Nämligen Margrethe – och i veckan invigde hon en utställning om just smycken på Amalienborgs museum i Köpenhamn. Här ser vi henne beundra smyckena tillsammans med sin syster, prinsessan Benedikte. Och TITTA! Den här utställningen vill jag se!

För här visas ryska juveler med kopplingar till danska monarkin, samt urval från de danska kronjuvelerna. I veckan besökte drottningen också…

Köpenhamns museum öppnades på nytt efter renovering och Margrethe var på plats, iklädd flott blått matchat med grå pennkjol:

Elegant, as always. Men nu ska jag inte hålla på klacken längre…

För här ser vi henne, kronprinsessan och det rätta svaret – på en tron gjord av böcker! Haha, underbart bild ju. Hela verket är gjort av konstnären Quinteros Regina Garcia och skälet till att kronprinsessan klev upp i en boktron var att…

Kronprinsessan besökte konventet Folk och Kultur i veckan, i Eskilstuna. Konventet, som arrangeras för tredje året i rad, ska vara en “nationell samlingsplats för kulturpolitik i Sverige och Norden”:

Kronprinsessan höll tal som man kan läsa här, på Kungahuset.se. Jag tycker att hon inledde fint…

Det finns ett livsråd som brukar tillskrivas Johann Wolfgang von Goethe:

Minst en gång om dagen bör vi lyssna till en sång, läsa en god dikt, beskåda en vacker bild och – om möjligt – säga några förnuftiga ord.”

Ja, det kanske man inte alltid lyckas med. Men det är i alla fall en god ambition, tycker jag; att låta konst och kultur bli en del av vardagen.

Sedan var hon också ursnygg i vita lyxiga jackan från Toteme / Wakakuu. Liknande – ja, faktiskt en som jag blir ÄNNU mer sugen på – hittade jag här, hos & Other Stories. Så fin med blåjeans!

En liknande vit kavaj fick vi se när kronprinsessan var med på arrangemanget “Nationella cancerstrategin 10 år – nu tar vi sikte på 2030!”, på Karolinska institutet i Stockholm…

Cool look på en cool kvinna. Svartvitt tänker man först men…

Lite otippat vågad styling här med marinblå skor och väska, liksom lite quirky! Så quirky att jag gillar det!

En sista kunglig look som ju borde varit med förra veckan – tack kloka bloggläsare som tipsade. För jag missade ju helt prinsessan Sofia på Idrottsgalan i Globen…

…Och med det, så avslutar vi med ännu en bortglömd januaribild som förtjänar att lyftas fram. Nämligen denna stilsäkra nyårsmottagning på Christiansborgs slott i Köpenhamn. Mary alltså. Wow! Man hehöver nog inte oroa sig för att hon håller stilen därnere i Verbier, dit familjen flyttat i ett par månader för att barnen ska få… Nya perspektiv. Eller, tja, Verbier-perspektiv. Snarare?!

Foto: Pontus Lundahl / TT, Rowan Griffiths / TT, Princess Eugenie / TT, Richard Pohle / TT, Ida Guldbæk Arentsen / TT, Anders Wiklund / TT, Janerik Henriksson / TT

KOMMENTERA GÄRNA! Och berätta nu, VILKET PLAGG vill du låna och ha i din garderob?

7 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – med en kunglig bröllopsnyhet!

 1. Vilket härligt inlägg! Kul med läsning om alla smycken. Utställningen i Köpenhamn skulle vara kul att kolla in – ska nog ta tåget över och titta. Tack för tips! Min favoritlook från detta svep är Mary – så himla tjusig hon är! Saknar henne i dina kungliga uppdateringar!

  Apropå snöflingebroschen så är det kanske att läsa in lite väl mycket i ett smycke, ja. Samtidigt så jobbar ju kungligheterna mycket med de där subtila hintarna och jag tänker också att de VET att allt blir granskat och analyserat. Så kanske är det ändå ett tecken på visat stöd? Fint om det är så, tycker jag!

  1. Hej Ebba 🏃‍♀️👏👏🤩💐

   Håller med Johanna, härligt inlägg 😀👏👏👍

   Och jag väljer att tro att hon står på Harry och Meghans sida 🤴👸❤
   Och att hon med broschen visar det 😁👋

 2. Hei Ebba! Elsker å starte helgen med kungligt fredagsgodis fra deg! Vet du hvor den blå vesken til kronprinsesse Victoria er fra? Jeg hørte på Säker Stil-poden i går – når får vi se den nye ringen din? 🙂

 3. Åh! Jag var på Folk och kultur och lyssnade till hennes otroligt hjärtliga och kloka tal. En timme senare gick hon förbi mig mitt i ett samtal jag hade med två andra och jag trodde att jag skulle svimma ☺️ Blev helt stum! Kommer nog aldrig vara så nära kungligheter igen. Hon var så tjusig 👏🏻

 4. Skulle önska att jag kunde gå i Victorias skor…klarar inte av klackar, men de där stövletterna är sååå snygga.

 5. Jag tycker Kate ser SÅ trött ut på första bilden! Jättefin, men trött. Det är ju helt förståeligt, med tre små barn och allt annat som pågår runt omkring henne.

 6. Alltså jag kan inte sluta tänka på deras underkläder, eller snarare brist på underkläder? Eller vad har tex Kate under röda klänningen? Man ser ju inte en sömn, inte en rand någonstans! Hur de än har löst det vill jag få reda på hemligheten, underkläder som sitter åt och skapar ränder och veck är så tråkigt, men jag fattar inte hur man ska undvika det utan att gå helt utan? Men det gör väl inte Kate va??

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.