“Ebba, jag känner mig lurad!”

Så lustigt. Du skrev om ‘tjejmiddag’ som om det var en spontan grej och jag blev inspirerad. Du skrev om tanken att ställa in pga sjukdom el liknande och jag kunde känna igen mig. Och sen kom bilderna från denna tjejmiddag som kändes mer uppstyrt än ja ett… bröllop typ. Jag kände mig typ lurad…”

“Varför har du en proffsfotograf som kommer och fotar på din tjejmiddag? Låter väldigt konstigt och som att det viktigaste är fina bilder, inte gemenskapen med vännerna

Hej Ebba! Det verkar som att en stor del av grejen här är ”förväntningsstyrning” som vi kallade det i konsultvärlden. Vi verkar ha varit många (inkl mig) som uppfattade din födelsedagsmiddag som en spontan sista-minuten hemmamiddag och kände igen oss och inspirerades av det. Det blev liksom lite ”chock” (nåja, men du förstår säkert vad jag menar) när det visade sig vara en så uppstyrd fest och väldigt långt från vad de flesta av oss känner igen oss i. Alltså inget fel i sig, men något annat än vi trodde. Att man sen tar in fotograf är väl ingen stor sak – jag har en kompis som är grym på att fota och ber ofta henne att ta lite extra kort. Tycker det är jättebra om ni slipper ha mobilerna – det är många influencerträffar som ser jättetrista ut för alla sitter med mobilerna.”

Mäktar inte riktigt med, efter den här dagen, att författa något slags supergenomtänkt svar. Mer än vad som rör sig i huvudet just nu. Så här kommer det. Läs om du orkar. Känslan är en blandning av att jag blir helt matt, ledsen och vilsen. Helt ärligt lite uppgiven. Tänker fasen också, jag VILL ju ägna mer tid åt bloggen och mitt skrivande – och det tänker jag göra. Mina älskade texter om livet, varvat med vardag OCH fina bilder med inspirerande outfits. Tillsammans med väl valda samarbetspartners som gör det möjligt, som får mitt bolag att rulla, som förhoppningsvis kan bli bra, kul och givande innehåll för er som följer och där jag kan tillföra något med mina idéer. Den mixen har jag jobbat med i arton år nu, med mitt eget varumärke som bas och plattform. Än mer sedan jag tog det läskiga klivet från tryggare jobb på TV till att bygga på min egen värld. Eller, inte direkt tryggt, eftersom det är en stenhård, rätt gräslig bransch i min yrkeskategori som kvinnlig programledare, som jag har svårt att finna mig i – mer om det en annan dag – men absolut lite tryggare.

Allt slit jag lagt ner på det, tänker inte släppa taget så lätt. Det är mitt jobb som jag älskar, som jag hela tiden försöker utveckla och bolla på ett vettigt sätt. I april släpper jag min tionde bok, den första jag jobbat med 100% själv från början till slut, i hela processen. Tar all risk, satsar mycket men roligt har det varit. Och lärorikt. Det är jag förbannat stolt över. Äh, jag är ju stolt över mycket. Över att så många därute runt om i landet hänger med, delar med sig av sina liv, skickar väldigt fina mail. Över att jag har kollegor idag, ett nätverk av frilansare och en heltidsanställd. Över min gravidpodd, över att jag driver ett bolag med ett alldeles eget kontor, där jag målar väggarna rosa om jag vill, för jag har jobbat ihop varenda krona och det är mitt. Jag är enormt tacksam också. Nyper mig ofta i armen. Ödmjuk inför allt detta, det ska gudarna veta. Men så kommer dipparna, ofta i en fas där man är på gång att tänka nytt, starta upp nya saker. Utmanande och tufft. Man känner sig jäkligt skör stundvis, hjärtat i halsgropen, gör jag rätt? Precis exakt där är jag nu. Gäller nog inte bara mitt jobb, tänker jag? Utan oss alla, ibland?

Nog svamlat. Jag är långt ifrån perfekt, vet att jag ska bli bättre på att uppdatera här. Skapa mer innehåll, om livet. Då kommer kommentarer om min tjejmiddag i fredags, som de här ovan. Att jag skulle ha lurats om min tjejmiddag (och ja, de handlar också om annat – som Karin kommenterar – men flera utgår från just min tjejmiddag). Drar en djup suck när jag skriver detta, eftersom jag inte återhämtat mig efter det race det blev! Puh. Kort varsel, plötsligt kunde ALLA – vilket ju var jättekul! Kärt problem. Hitresta från Göteborg, kollegor i branschen som blivit väldigt goda vänner. Som Emma Unckel, Titti Schulz, Anitha och Andrea. Så är det i mitt yrke, jobbet vävs tätt ihop med livet och det är ändå rätt fantastiskt tycker jag. Mina vänner vet det. De vet också att inte “bilderna är viktigare än gemenskapen“. Jag hade bjudit hem hit till oss, såklart. När jag inser att vi inte får plats. Hjälp, det går bara inte. Ringer runt till fyra olika restauranger i närheten, alla har bokningar eftersom det är kort inpå. Kom då på Historiska museet på vår gata, ringde dit och bingo, där kunde jag få hyra deras Lejongången för min tjejmiddag. Mailade fram och tillbaka med deras kock Nisse, satt uppe till ett och spikade till slut en meny. Som jag sedan renskrev och mailade till Cecilia, som driver Pica Pica, och frågade om hon kunde göra ett snabbt uppdrag och fixa en fin meny. Samtidigt som jag beställde blommor. Frågade Nisse om de hade vita dukar, bad om bild på hyr-porslinet. Och sms:ade (ett på natten) Anna, Ida och Erica och bad dem att fixa en Spotify-playlist. Eftersom jag har ett långtgående samarbete med Clinique, så frågade jag dem om de ville vara med – vilket de gärna ville! Det skulle bli superfint att plåta deras bästsäljande kräm mot de fina, färgstarka blommorna, i Lejongången, så det blev perfekt, och jag kunde passa på att skapa material till Facebook, inför ett kommande inlägg med dem. Det var ju också ett fantastiskt härligt gäng där, jag ska inte skriva “powerkvinnor” – förlåt – för då blir väl någon tokig på mig men nåja, jag tycker att det var så! Hur som helst, jag ringde mamma och förklarade att vi skulle svänga ihop drink och förrätt till femtio tjejer hemma hos mig på fredag. “Det löser vi, barnen hjälper till – och pappa och jag, vi gör nåt gott“, säger min optimistiska, fantastiska mamma. Och vi skriver en inköpslista per telefon. Det skulle bli full rulle i köket, Klas och Marianne skar grönsaker och mamma bakade grönkålschips och fröbröd. Pappa ställde bubbel på kylning på balkongen och letade galgar i hela lägenheten. Och jag sms:ar Kate Gabor, ber om ursäkt för sista minuten, men undrar om hon kanske kan ta ett uppdrag och fota, i två timmar? Hon kan, jippie. Då kan hon plåta Clinique-bilderna mot blommorna, få till snygga bilder till samarbetet, och även fånga mina kära vänner, så att jag kan lägga mobilen i väskan hela kvällen. Vilken jag faktiskt gjorde, så skönt!

Sedan säger mamma “Men Ebba, lova nu att strunta nu i sidenband runt servetterna, placeringskort och sådant“. Hmm, jag mumlar nåt till svar, men jag kunde förstås inte låta bli. Så en timma innan gästerna skulle komma joggar jag bort till Historiska och skriver alla placeringskorten, som jag petar in under de färgglada sidenbanden…

132 reaktioner till ““Ebba, jag känner mig lurad!”

 1. Att du ens ska behöva förklara! Kör på bara! Du gör din grej och du gör den jäkligt bra! Fortsätt så!

  1. Kära Ebba! Gå din väg och saligt vandra, sköt dig själv och ….. i andra,
   Du gör en fin trevlig och personlig blogg!
   Varm Kram från Västerås!

  2. Jag är så impad, har två barn och ett ”vanligt” jobb och får inte ihop det. Fortsätt göra din grej, älskar att inspireras av allt du har på gång. Stort och smått!
   Tack för fin blogg och instagram!

 2. Ebba jag kommenterar aldrig bloggar men nu vill jag skriva att du är så inspirerande och imponerande. Fasiken att folk ska skriva så mycket skit. Du är grym!!!

  1. Du är en powerkvinna! Låt inte sådana diskussioner få dig att behöva rättfärdiga dina beslut. Det är väl bara fantastiskt att du kunde dra ihop en härlig middag på så kort tid. Wow! Det är en sann inspiration. Dessutom skynda dit i förväg för att lägga ut placeringskorten haha känner igen mig så mycket! You go girl ❤️

 3. Massa kramar till dig Ebba!
  Tycker det är så tråkigt att du ska behöva försvara dig gällande detta. Jag tycker du är grym och har så vettiga tankar om allt, där du också ofta är väldigt bjussig och ärlig med hur livet ser ut. Älskar för övrigt dina insta-stories! och tycker det är ett helt perfekt komplement till din blogg.
  Hoppas du får en snällare dag imorgon!

 4. Lev och låt leva har jag lust att säga åt denna som blev så förskräckligt ledsen, eller att personen ifråga kanske borde skaffa sig ett liv… Varför skulle inte du Ebba liksom alla andra människor i världen, få fira en tjejmiddag precis som du vill och fotografera det på vilket sätt du vill… Vad jag förstår är det helt frivilligt att följa med din blogg eller att läsa dina texter. Det är ju just dina texter, inte någonslags texter på vad någon förväntar sig… Försök stå ut med all världens ‘besvikna’ läsare, själv gillar jag oftast dina texter 😊

 5. Hej Ebba!

  Vill bara säga att jag är en ung kvinna som med mina kurviga former försöker hitta en stil som lyfter mig som person. Att försöka hitta andra influencers att identifiera mig med är väldigt svårt då min kropp är väldigt olik de flesta i den här branschen. Därför tycker jag det är så härligt med dig! Du har en fantastisk personlighet och du inspirerar mig varje dag med din stil! Du har en unik röst i sociala medier sammanhang och det ska du inte låta någon ta ifrån dig. Hoppas verkligen att du vill dela med dig av bilderna från din tjejmiddag snart för den lät bara underbar!

  Kramar från en som gärna hade lyssnat på ”Kungligt godis” en gång i veckan 😉

 6. Hej Ebba!
  Just för att du är genuin, visar att du bryr dig om dina läsares åsikter och har en ambition att vara transparent så får du oförtjänt mycket kritik. 😱 Jäkligt orättvist men det säger ingenting om dig – utan om de följare som väljer att ”trycka ner” istället för att ”lyfta”! Har så svårt att se att en person som Isabella Löwengrip, t ex, skulle fått så mycket skit…och OM hon skulle fått det hade hon inte bemödat sig att besvara kritiken.
  Lycka Till med att gå DIN väg och göra DINA val! ❤️❤️❤️ kram Cecilia

  1. Du är fantastisk. Stor hjälp, inspiration och pepp när livet som småbarnsmamma ibland är kaos och jäkligt tufft. Jag älskar din blogg, eller borde egentligen skriva… sanningen är att jag älskar och beundrar dig för att du är just du och för att du gör just det du gör, du är fantastisk.

 7. Hej Ebba, du behöver verkligen inte lägga ner så mycket energi på fåtalet negativa personer, vi positiva kommenterar sällan. Tyvärr kanske. Vill gärna fortsätta se fina proffsbilder och ha många inlägg, du har en sån bra, rolig blogg som jag följt i så många år nu. Tack för inspiration, förströelse och förstå nån gång att du är grym!! 😊😊😊

 8. Va? Är detta på riktigt? Skriver folk så? Jag däremot blev genuint imponerad och tänkte ”sjukt vilken kul idé, så där ska man ju göra!”. Heja dej och fortsätt precis som du är och gör!

 9. Hej,
  jag tror tyvärr inte att det är denna enstaka tjejmiddag som är anledningen till alla reaktioner. Vi som följt dig väldigt länge märker att det skett en stor “kurs-ändring” på bloggen med många tillrättalagda, väl genomtänkta sponsinlägg som tyvärr förstör upplevelsen och gör detta till en blogg bland andra som bara går ut på att sälja saker. Jag är som många andra väldigt trött på att översköljas med direkt och indirekt reklam och tycker inte att det tillrättalagda känns särskilt intressant längre. Det känns tråkigt att skriva detta men jag saknar verkligen den gamla Ebba-stilen. Nu känns det ängsligt och hetsigt på ett sätt som jag aldrig upplevde tidigare i din blogg. Jag hoppas du förstår vad jag och flera andra menar – det är inte illa menat och det handlar varken om avundsjuka eller bitterhet. Du har gjort så mycket bra – våga bottna i det och låt dig inte drivas med alltför mycket i denna influencervåg utan fortsätt vara dig själv!

  1. Hej Karin! Absolut, jag skriver ovan en längre text som handlar om mer än bara min middag – men många kommentarer utgick också från den, specifikt. Vad tråkigt att höra att du saknar den ”gamma Ebba-stilen”! Hoppas att du hänger kvar och följer utvecklingen och nästa steg, som jag skriver om här ovan. Och tack för din kommentar! Kram från Ebba

  2. HELT obegripligt att man inte kan ”stå ut” med både och! Blandningen! Högt och lågt, djup och yta. Personligt, samarbeten.
   Vi borde ha kommit längre än så! För mig är det viktiga att bli inspirerad, att det finns en känsla av kvalité och genomtänk vad gäller allt från vilka man marknadsför till hur man marknadsför. Ska Ebba sitta och inspirerar genom sina kanaler utan inkomstkälla? Det är ju hennes jobb att göra både och! Jag tycker hon gör det alldeles utmärkt!

   Det är GALET att hon ska behöva förklara och resonera kring detta! Vi borde FATTA.

  3. Men helt ärligt. Tycker du att hon ska göra sitt jobb gratis? Förut, den gamla Ebba som du kallade det, hade bloggen på sidan av sitt programledarjobb. Som vi vet har hon nu sitt eget varumärke som jobb. Men du tycker hon ska göra det gratis? För utan samarbeten och länkar får hon ingen inkomst. Tror inte du förstår hur mycket jobb det är att hålla en blogg som denna levande.
   Om du läser ett magasin idag har du både betalat för det plus att du får reklam. Alterantivet skulle ju såklart vara att du får betala för att läsa hennes blogg men det tror jag knappast du skulle göra. Men vore kanske en ide. Gör en blogg utan reklam som är betaltjänst. Som spotify =)

   Kör Ebba, du är grym precis som du är!

  4. Håller helt med! Och helt ärligt, vem sjutton bokar in en proffsfotograf på tjejmiddagen? Snacka om att det bara handlar om yta,. Det tillrättalagda är passé.

  5. Ebba jag har föjt din blogg i flera år för den du är och för det du gör, inte för att du anpassar dig! Kommentarer som från t.ex. Karin S är bara tråkiga och helt ärligt tycker jag att du ska strunta i dem. Om Karin S eller någon annan inte tycker om något behöver de inte heller ta del av det. Vi är nog gott om följare kvar här i alla fall, dessutom sådana skickar hejarop och hyllar kvinnor – inte tvärtom. Heja dig och alla andra kvinnor i er bransch! Och fortsätt vara du och göra det du gör, du är grym!

 10. Nämen herregud – inte ska du väl behöva försvars att du fixade denna fantastiska tjejmiddag med så kort varsel. Försöker tänka mig scenariet, att en framgångsrik kille som skrivit exakt samma inlägg i sin blogg skulle bli ifrågasatt på samma sätt… Nä, sträck på dig och fortsätt dela med dig av ditt inspirerande liv ❤️❤️❤️

 11. Åh, vad trött och ledsen jag blir över att du får sådana kommentarer. Du är en stor inspirationskälla för mig och och många andra – du gör ett fantastiskt jobb! Hoppas du kan se tillbaka på din födelsedagsfest med värme❤️ Du har verkligen powerkvinnor runt dig!
  Stor kram Therese

  1. Ebba ta inte åt dig av dig av avundsjuka människor. Klart du ska ordna tjejmiddag precis hur du vill! Var stolt (och enbart stolt) över det du byggt upp. Starkt jobbat! Modigt att ta klivet från tv och satsa fullt på ditt egna varumärke. Du inspirerar mig på många olika sätt, stil, jobb och barn. Jag har följt dig länge och kommer fortsätta lääänge än.
   Älskar också Säker stil-podden. Lyssnar på den när jag går barnvagnspromenader och ibland skrattar jag högt (folk jag möter måste tro jag är knäpp, haha). Du och Emilia bjuder på er själva och massa stiltips i en härlig mix, fortsätt med det.
   Glöm inte att stanna upp och reflektera över vad du åstadkommit. Ge dig själv en klapp på axeln och beröm för Du är fantastisk! 💕

 12. Ebba!
  Du inspirerar varje dag, nästan varje timma, på alla de plattformer!
  Jag blir så ledsen när jag läser alla kommentarer om hur folk blir «besvikna» över att du «bara» skrivit att du ska ha en «Tjejmiddag» Du hade ju en tjejmiddag, det var ju precis vad du hade! En fantastisk sådan! Superinspirerande! Min fråga till dessa «besvikna» kvinnor är vad dom menar att du skulle skrivit om inte en tjejmiddag? Det förvånar mig att folk ens har mage till att kommentera en sådan här sak med negativitet.
  Att du ens behöver förklara dig är så sorgligt i sig, så som du stått på och hela familjen som hjälp till..!
  Jag tyckte kvällen såg fantastisk ut och den gav mig massvis av inspiration! På ens egen födelsedag ska man bannemej fira som en prinsessa om man har möjlighet!
  Fortsätt som du gör, du inspirerar varje dag! ❤️🧚‍♀️
  Kram!

 13. Håller med Karin S. Sen, i all vänlighet, vi behöver inte veta exakt hur du mår hela tiden – keep it private!
  Och ett tips – skippa bloggandet/insta bilder på helger! Tror du behöver vara ‘ledig’ som vi alla är från våra jobb.

 14. Ebba du har ändrat dig mycket. Nu är du alltid stressad och trött. Du beklagar ofta dina tillkortakommanden. Gör inte det. Herremingud du är trebarnsmamma och jobbar förmodligen mer än 100%. Visa respekt för dig själv. Även om ditt schema är fullspäckat och du ser helt trött ut, så kommer alltid ett ansträngt, “nu kör vi” som slutkläm. Det skorrar illa, och genomskådas. Vi behöver inte pressa oss till bristningsgränsen, det kan bli bra ändå. I all välmening, var rädd om dig.

 15. hujedamig! Vissa människor hittar alltid något negativt att fokusera på. Låt inte det ta över dig. Du är en solstråle som majoriteten av oss uppskattar att få ta del av. ☀️

 16. Jag tycker det är inspirerade att få ta del av kungliga rapporteringar, stylingtips och berättelser om ditt liv med dina barn. Jag har följt dig sen veckorevyn, tiden. Nu försöker jag balansera mitt jobb, som konstansvarig på en kommun, med livet som fru och mamma till en dotter på 2 år. Tycker det är roligt att titta in här på din blogg ibland för inspiration. Lyssnar även på podden på torsdagar på promenad till jobbet. Fortsätt med det du gör! Mer pepp!

  1. Jag vet inte vad som händer med människor när de helt plötsligt sitter bakom en skärm som gör att de måste krititsera så mycket. Jag har följt dig så länge och du har ju givetvis ändrats men det är ju helt naturligt och jag tycker det är jättespännande att följa. Man behöver inte kunna identifiera sig med allt i personen som man följer och det är väl det som är spännande. Det är ju helt valfritt vem man vill följa och är det något man inte gillar så kan man faktiskt bara scrolla förbi. Reklam och samarbeten är en del av bloggat och jag tycker ändå du väljer att göra det för produkter du kan stå för. Jag gillar verkligen dig blogg och ännu mer alla uppdateringar på Instagram och du inspirerar mig i alla fall.

 17. Hej Ebba!

  Läser med stor behållning din blogg och har, som många andra, gjort det sedan Veckorevyn-tiden. Jag tycker om din egen personliga mix, och det är den som gör att jag tittar in. Jag kommenterar sällan (typ aldrig 😀) men vill skicka lite uppmuntran och pepp, något som vi alla mår gott av!

  Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!

  Mvh Maria

 18. Hej Ebba!

  Jag tycker du är fantastisk! Jag har gillat dig ända sedan jag upptäckte dig första gången – när du höll i kronprinsessbröllopet på tv. Jaaa jag visste inte innan det vem du var. Följer dig på insta och gillar dina händelser. Jag tycker att du ska få leva och göra precis som du vill. Ingen ska uttrycka sig negativt. Du ska inte behöva förklara dig i ett inlägg. Du är så varm och goo. Du ska fortsätta precis som du gör! Skickar många kramar till dig!

 19. Hej!
  Du är en sån inspirationskälla, du sprider så mycket glädje! Fortsätt som du gör, gör saker på ditt sätt- för det är ditt liv, som vi andra bara är så glada över att få följa.
  Kram

 20. Hej Ebba!
  Jag tycker du är fantastisk och inspirerande på så många sätt. Blev alldeles förvånad av att några blev så provocerade av din tjejmiddag, själv tycker jag att det var befriande och inspirerande att du satsar stort på en fest för dig själv och dina vänner! Blev taggad på att göra detsamma, fast på mitt sätt. Och helt rätt att ta in hjälp från olika håll som en fotograf som fixar snygga minnen – vilken lyx!
  Sen när det kommer till samarbeten och proffsinlägg, ibland kanske dem inte blir lika genuina som annat du skriver, jag vet inte, men helt ärligt det är ju bara att scrolla förbi. Jag har all respekt och förståelse för att du måste få betalt speciellt med tanke på all inspiration, information och trevlig läsning jag helt gratis får från dig.
  Kram

 21. Ebba! Du ska verkligen inte behöva förklara dig, jag är så imponerad över att du på få kort tid fixar ihop världens (vad det verkar) fantastiska födelsedagsmiddag! Heja dig, sluta inte, jag gillar ditt engagemang, din personliga och härliga mix gör att jag gärna följer och inspireras av dig!
  Fortsätt precis som du gör! Gillar dina årliga inlägg på bloggen, podden är så bra, och dina inspirerande bilder och stores på instagram. Att du får ihop livet med tre små är imponerande, du är en förebild! Tack för att du fortsätter kämpa!

 22. Herregud Ebba!
  Du behöver inte ursäkta dig på nåt vis! Det är ditt liv och du gör som DU vill! Man kan inte bli omtyckt av alla, så är det. Släpp det! Gå vidare och gör din grej! Är bara ren avundsjuka.
  Fortsätt på ditt sätt, för du gör det djäkligt bra!
  Kram

 23. Kör på bara! Blir inte klok på folk som skriver sådana kommentarer? Du gör väl vad du vill med ditt liv? Jag läser din blogg och följer dig på Instgram och har precis börjat lyssna på podden. Vet inte om det stämmer men om en gör det så kanske en får en helhetsuppfattning? För jag tycker du delar med dig av alla livets bitar. Snor på kappor och relationer. Sen måste väl folk också förstå att en inte vill lämna ut sina barn hur som helst, tänker att det hade gett en mer komplett bild men som sagt. Integriteten hos dem måste givetvis respekteras.

  Lite tankar bara. Jag gillar dig SKARPT! Kram!

 24. Att du ens ska behöva komma med en förklaring. Vad man än må tycka, sluta näthata för fan!
  Kram till dig Ebba!

 25. Hej dig Ebba!!!! Jag fattar inte hur du hinner göra allt med 3 barn. Jag beundrar dig och din energi. Var rädd om dig. Kram

 26. Jag är en relativt ny följare och gillar verkligen mix av drottningar, kungar, inspirerande mode och så vardagslivet med småbarn. Fortsätt med det du gör, du är inspirerande!

 27. Tack för så bra blogg och Instagram. Jag tycker “nya ebba” är ett lyft, så kul att följa utvecklingen. Det känns proftisgt, är proffrigt. Det är ju ditt yrke, klart du ska få göra vad du vill med det. Blir ledesen av att det har medfört så negstiva reaktioner… känner folk inte till allmänt hyfs? Dessutom, hade reaktionen var densamma som det var en man som gjorde “lyftet”?

  Jag vill inte fundera mer på det, bara meddela att jag blir inspirerad och glad av dina inlägg varje dag, har äntligen börjat hitta min stil (tack till er podd också!). Du gör mycket för sveriges kvinor ❤

 28. Ebba, det här är ditt jobb, ditt liv och dina val.
  Jag älskar dig för den du är. Keep up the good work ❤️

 29. Att du ska behöva förklara dig?! Du är grym, både som mamma och egen företagare! Glöm aldrig det. Jag ser fram emot att se lite fina bilder från din tjejmiddag 🙂 KÄÄÄMPA! 🙂

 30. Jag blir inspirerad! Älskar att få ta del av ditt engagemang.
  Kämpa på och kör din grej❤️

 31. Kan inte låta bli att kommentera även om det blir en upprepning av vad många sagt. Även jag hajade till när jag läste att du hade fotograf på middagen, jag tycker också att det är tröttsamt med samarbeten och en alltför perfekt yta. Det smittar och påverkar hur vi vanliga tror att en tjejmiddag, bröllop etc måste vara. Att man ses som en hatare för att man kommenterar detta på rycker jag är magstarkt. Vad är det för klimat?
  En blogg som bara visar en superperfekt yta som bara får kommenteras med wow mm. Lite trist i så fall. I min värld är de som undrar över middagen några som gör ett rimligt funderande.
  Sedan har jag lite svårt att se varför du Ebba tar åt dig så mycket och blir ledsen? Det är inga elaka kommentarer mot din person och du har gjort medvetna val både om middagen och om bloggens utveckling med proffsfotograf och samarbeten. Alla måste ibland fundera vidare för att utveckla sin verksamhet (oavsett vad man jobbar med).

  1. Fast jag förstår faktiskt inte hur man kan bli så provocerad över hur någon annan väljer att fira sin födelsedag. Är det för att hon kallar det tjejmiddag och att det faller utanför normen för vad gemene man har för bild av en tjejmiddag? Ebba är en smart och kompetent affärskvinna så utgår ifrån att hon har råd och valde att prioritera sin fest just nu utifrån sina förutsättningar. Det är klart hon vet att inte alla har den möjligheten, men det kan ju inte betyda att hon inte får göra det och dela med sig av det?
   Sen att hon, nu när hon uppenbart valde att satsa på en större fest, ha en fotograf med som tar kort som minne är väll inte särskilt konstigt?!
   Då tycker jag mer att kritisera hur hon gör sina samarbeten känns rimligare, även om det inte är nåt jag reagerat på – det är ju det som betalar bloggen.

   1. Din blogg är en av få som jag läser just på grund av att du är du och har en så härlig blandning av allt från vardagskaos till kunglig flärd. Du skriver på ditt härliga sätt och kan verkligen uttrycka dig som jag tycker få bloggare kan.

    Fortsätt som du gör Ebba. Du är grym!! 💙

  2. Jag är imponerad av att ni som bloggar och delar med er av ert liv orkar med att svara på alla påhopp och dessutom orkar fortsätta skriva/blogga!
   Du är fantastisk precis som du är!
   Och tack för att du delar med dig!❤

 32. Tycker du är super Ebba, fortsätt med det du gör, du inspirerar. ❤❤❤

  1. Så härligt med en födelsedags fest! ser fram emot bildregnet och min egen födelsedags middag som du inspirerar till. Du är toppen! kram Emma

 33. Hej! Bara en liten kommentar från en som varken blev besviken, förvånad eller upprörd över din tjejmiddag – det såg väl superhärligt ut och klart att du ska fira på ditt sätt och som du vill! Hoppas inte de tråkiga kommentarerna tar för mycket energi, tyvärr blir det kanske så ibland att det bara är de som tycker något negativt som skriver. Jag är själv dålig på att skriva när jag tycker du har skrivit något bra, intressant eller fint (fast jag allt som oftast tycker det), men nu blev det ändå en kommentar för en gång skull. Heja på! Du gör ett jättebra jobb och var stolt över det!

 34. Får ont i magen av att läsa detta, att din fina tjejmiddag ska solkad ned av illvilliga kommentarer från utomstående. Jag säger förlåt å deras räkning!

  1. Bara en liten sak, lyssnade just på senaste podden och blev väldigt förvånad över diskussionen om Aningslösa Influencers konton. Anledningen till att de fokuserar på influencers och inte på affärskonsulter är ju just att de tar influencers på allvar och förstår hur ni faktiskt påverkar konsumtionsmönster, inte att de betraktar er som en “fjompig grupp kvinnor”. De berättar ju också om väldigt många manliga influencers resor. Jag tycker också att det är jobbigt att tvingas ifrågasätta hur jag reser och vill resa för att visa mina barn världen, men tänker att jag måste fundera över mina val. Dessutom, om jag har förstått det rätt så postar de bara resor som influencern själv lagt upp på sitt offentliga instagramkonto – som ju är en kanal för att påverka. Jag gissar att ni lugnt kan flyga vart som helst så länge ni inte gör content av det. Gillar fortfarande det du gör och kommer inte att avfölja, men tycker att reaktionen mot AI var lite orättvis.

 35. Hej Ebba!
  De kommentarerna du citerar är löjliga, du behöver inte lägga så stor vikt vid dem utan småsintheten lyser igenom .
  Du brukar skriva att du vill att dina läsare kommenterar, så jag gör det nu…
  Jag har följt dig sen hundra år tillbaka (cirka) och om någon frågar om jag har en kvinnlig förebild som jag inte känner så brukar jag säga Ebba von Sydow. För mig är du power! Och har hjälpt mig acceptera min kropp och hitta min egen stil att falla tillbaka till.
  Det jag personligen har reflekterat över det senaste är inte bara över din plattform, utan hur jag själv påverkas av att ”leva” ett par timmar varje dag på Instagram och på bloggar? Inte bara du, utan många inspirerande ladies i din bransch upplever jag oftare slänga sig med kommentarer som ”det är mkt nu!”, ”stressigaste veckan på länge!”, ”äntligen helg, har inte haft en minut över denna veckan!” + insta stories kl 19 på kvällen som säger att man varit borta hela dagen, sjukt intensivt, nu hem och natta barnen. Detta upplever jag normalisera stressen.
  När jag läser och hör kommentarer likt ovan känner jag bara att detta vill jag inte vara en del av. Denna hetsiga värld med magkatarr, magsår, dålig sömn, depressioner, hudproblem, självmordstankar… bara för att vi stressar för mkt.
  Jag har själv två barn, jobb, man, hus och allt vad som hör till. Och jag stressar antagligen för mkt. Men jag har ingen blogg och ingen öppen Insta och därför får inga fler än min familj och vänner jag träffar just den veckan reda på att det är sjukt mkt just nu.
  Med denna kommentar vill jag kanske inspirera dig som läser till att ta bort Instagram-appen på telefonen en vecka/månad och se vad som händer med dig, vad du tänker på, vad du gör istället?

 36. Att du ens ska behöva försvara detta? Jag förstår inte dom där kommentarerna! Kör på som du gör, din blogg är fin, inspirerande och rolig att läsa precis som den är. Du är en fantastisk kvinna!

 37. Du behöver inte förklara dig, ditt liv eller dina val. Ebba, du är toppen och jag tycker att det är superhärligt att följa dig och dina äventyr. Folk hittar alltid grejer att störa sig på. Tänker att de inte behöver följa dig om de tycler att det känns jobbigt… Heja dig och heja alla coola tjejer som gör precis som de vill!

 38. Ebba!
  Vilken fröjd det är att läsa dina texter! Blogga kan många göra och vi har många influensers som skriver bra. Men det märks att DU älskar orden och skrivandet man vill aldrig att texten ska ta slut. Middagen såg superhärlig ut. Coolt att det faktist går att rodda ihop ngt som alla tror är riggat sen länge med så kort varsel. Men det kan ju vi powerwomen!!
  Stor Kram från ditt största fan😘

 39. Håller med ovan, hur blir man så provocerad av din tjejmiddag? Sjukt kul och härligt att ha en sån kväll med sina vänner! #goals

 40. Det verkar som om alla har sett bilder från din middag – utom jag! Finns inte i bloggen? Inte på Insta väl? Tycker det låter som en härlig tillställning som jag gärna tar del av på distans!

 41. Kära Ebba, tycker du är en så inspirerande kvinna! Du delar med dig av ditt liv. Så väl härliga middagar, där man kan drömma sig bort och få tips och idéer på dukningar, blommor etc.
  Sen vardagen som man så väl känner igen sig i, med mammahjärtat som värker och är oroligt. Du kämpar hårt med ditt företag och du är grym! Snälla lova att inte ändra på det du själv tror på. Var stolt och kör på! Kram❤️

 42. Att du ens ska behöva förklara dig.

  Vi är många som inte kritiserar hur du lever ditt liv, för en tjejmiddag är ju just en del av DITT LIV och inte något annat.

  Vänd nu blad och ta en välförtjänt helg och paus!

  ❤️❤️❤️

 43. Tycker det är helt galet att folk lämnar negativa kommentarer istället för att peppa dig! Du fyllde år och du fixade en fest precis som DU ville ha den! Du fixade en fotograf för att du skulle kunna ägna mer tid åt dina vänner och mindre tid på”åh det där borde jag fota”. Det var DU som fyllde år, ingen annan. De människorna som blev ”besvikna” får göra precis som de vill på sina fester. Du gjorde såhär och trots all stress tycker jag det låter som om du hade fantastiskt roligt med allt planerande, fixande och donande! Jag tycker du är GRYM Ebba! Keep on rocking ❤️

 44. Jag är så otroligt imponerad över att du fick ihop det och allt tyder på att du hade kul på festen också (hoppas det i alla fall). Du har uppenbarligen en förmåga att ställa om dig till nya premisser, och göra det bra, som kommer att fortsätta hjälpa dig att lyckas med det du vill göra. Ser fram emot de fina bilderna.

 45. Ja Du, Ebba! Ska försöka skriva ner några rader, jag också. Läser Din blogg lite då och då. Inte regelbundet för Du uppdaterar så sporadiskt. Följer t.ex Elsa Billgren varje dag. Fin blogg och dagliga inlägg. Vet inte så mycket om Dig. För mig är Du en person som kommenterar kungliga händelser ibland på TV. Det är Du hyggligt bra på. Dina inlägg om kungligheter är roliga att läsa. Även om jag nästan aldrig håller med Dig om Dina synpynkter på modet. Prins Harrys fru t ex. Vad hon nu heter? Du gillade så mycket hennes klädsel med svart kjol och vit blus. Tyckte det var gräsligt fult. Sedan har jag noterat hur mycket Du gnäller över hur jobbigt det är med barnen. De sover inte, äter inte osv. Kan för mitt liv inte begripa hur ni influencers (vilket larvigt namn och, stavas det så?) över huvudtaget skaffar barn? Varför? Ni har ju inte tid för Dem i Er hets att synas och tjäna pengar. Stackars ungar. Avstå karriär några år. Avstå pengar och “social status “. Tro mig, Du hinner göra karriär och tjäna pengar även när barnen blivit lite äldre. Girighet förlorar man på i det långa loppet. Låt barnen få ha sina föräldrar de år det är som allra viktigast. Flytta till ett billigare boende. Sätt Dig i kassan på ICA några år. Sedan kan Du återvända till det glammiga och tydligen så åtråvärda livet i rampljuset. Om man inte är beredd att avstå något för sina barns sinnesfri och ro, då ska man avstå från att skaffa barn. Andas, tänk efter. All lycka till med Ditt fortsatta liv tillsammans med Dina närmaste.

  1. Men först anmärka på att hon jobbar för lite (uppdateringar). Sedan klaga på innehållet i bloggen (att ebba berättar om sin vardag) och sist avsluta med att hon är girig och inte tar sig tid för sina barn. O så ska hon sätta sig på Ica. Tror du kassörskorna på ica har det så mycket mindre stressigt i sina liv. De pusslar med skift scheman och hämtar barn som heller inte sover och äter. Och sedan avsluta med att önska lycka till i livet,
   Mitt råd till dig är att sluta läsa Ebbas blogg. Hennes liv verkar inte intressera dig.

  2. Stora ord och råd från dig Kicki. Till Ebba som du inte känner alls dessutom. Vad får dig att tycka att du ens ska uttala dig? Hela ditt inlägg andas negativitet och är enormt inskränkt. Jag för min del kan inte begripa hur man tänker när man tar sig tiden att skriva en sådan text. Inte är det av välmening i alla fall.

 46. Heja dig Ebba! Tycker det är så synd att du ska behöva förklara dig själv och varför du gör som du gör. Kan tänka mig att många dels är avundsjuka, dels är omedvetna om vad det innebär att vara sitt varumärke 100% av tiden. Jag hade också tagit all hjälp jag kunnat få för att styra en tjejmiddag med så kort varsel. Du är grym!

 47. Jag känner mig matt av alla ifrågasättande kommentarer, i min värld är de faktiskt inte konstruktiv feedback, för sådant ber man om. Jag blev inspirerad av din tjejmiddag, och kanske ännu mer nu när du beskrev alla turerna bakom. Jag har dock förståelse för att du inte HINNER skriva om allt du skulle önska. Good enough försöker jag tänka.

 48. Konstigt det där att ni ska behöva förklara er, även om det ibland är härligt att höra att något är uppstyrt i sista minuten, som din tjejmiddag som verkade vara helt fab! Vissa hittar alltid något att klaga på, måste ge dig beröm Ebba, dina flöden, såväl bloggen, insta och FB är bland mina favoriter. En mix av “en perfekt yta” i form av instabilder tagna av fotograf, insta stories som visar verkligheten (eller vad man kan kalla det) och bloggen där det känns som att man får lära känna dig. En superhärlig mix! Stor kram och trevlig helg 🙂

 49. Jag tycker det låter helt fantastiskt! You go girl!
  Att du ens ska behöva ta skit för sånt här? Kan inte hjälpa att tänka ”om hon hetat Alex Schulman hade ingen brytt sig”. Fortsätt vara den härliga person du är, sväng ihop dina underbara kalas med sidenband och blommor och placeringskort (tänk om jag någon gång kunde lyckas få till bara en av de sakerna!) Och om du har en plats ledig vid bordet någon gång så kan jag ta den!
  Hejja dig! ❤️❤️❤️

 50. Alltså de här bilderna alla pratar om?! Var är de? Har jag missat något?! 😂😂😊

 51. Hej Ebba!
  Jag reagerade också på att tjejmiddagen blev något helt annat än det lät som först, men det gör väl inget!? Fortsätt vara som du är och så länge som du är noggrann med dina samarbeten så fortsätter jag följa dig för inspiration och nöje! ❤️

 52. Så tråkigt att du blev ledsen. Jag tycker ändå att det finns mkt bra feedback i de kommentarer som du fått. Även från de du valde att citera. Vissa är besvikna och det kanske får vara så? För att kunna influeras behöver det kännas genuint och trovärdigt. Vi behöver känna igen oss. Min och din bild av en spontan tjejmiddag råkar vara olika. Men det är ok eller? Du har många trogna följare som ser en tydlig förändring i dina kanaler. Det är många samarbeten som uppmuntrar till konsumtion nu. Företag samarbetar med dig för att nå ut och sälja mer. Det kan vi inte sluta låtsas om. Och vill man bidra till mer försäljning för man kanske vara beredd på att folk reagerar? För att det fortfarande ska kännas relevant för följarna behöver det kännas äkta. Det är en tuff balans för dig eftersom privatliv och jobb vävs samman, förstår verkligen din frustration. Tror bara att det extra viktigt att lyssna på följarna. Feedback är tufft men också det bästa man kan få.

 53. Alltså, jag förstår att de ilskna kommentarerna gör ont. Men fasen vad folk är känsliga i vissa lägen, för att i andra blunda helt…. blunda för sådant som verkligen behöver attention… typ klimat, svält etc.

  Jag gillar dig och det du skriver skarpt. Låt inte surpupporna dra ner dig! Fortsätt skina och förgylla vår vardag. ❤️

 54. Jag förstår inte alls varför du ska behöva förklara dig, du gör väl precis som du själv vill och vi går faktiskt in alldeles gratis här och blir inspirerade. Det är ju för att du gör ngt bra som iallafall jag blir inspirerad. Spelar väl inte mig ngn roll om jag har möjlighet att ha en goodiebag eller inte till min tjejmiddag, blir inspirerad ändå. Tycker på riktigt du är grym!

 55. Jag tror inte det var tjejmiddagen folk blev upprörda för egentligen. Reaktionerna måste ses som ett symptom på en sjuk värld och inte mot Rbba vin Sydow personligen. Såklart trevligt och roligt för henne att ha en födelsedagsmiddag på det sätt hon önskar. Jag och många med mig är bara så trötta på att vara ett mål för all reklam vi bombarderas med – direkt & indirekt – dygnet runt genom alla levande reklampelare i form av influensers. Jag har alltmer mognat i min slutsats att det är dags att vända allt vad bloggerskor & influensers heter ryggen och inte ge dem några mer klick från min sida. Deras bloggar och instamgramkonton ger absolut inget välbefinnande utan mer stress av att inte räcka till med sina inlägg oavsett det handlar om tjejmiddagar, den personliga inredningen, powerkvinnor, fiffiga NYTTIGA recept, mammagalor för kretsen för inbördes beundran, HÄRLIGA resor, den FRIA arbetstiden och HÄRLIGA frukosten, NYA SPÄNNADE uppdrag och samarbeten, den perfekta garderoben eller vad det nu kan vara. Låt oss unga yrkeskvinnor och tillika mammor vara minst lika smarta som män i vår ålder som knappt vet vad influensers är utan lever lyckliga och fria från den världen. Jag lovar, vi kan leva, älska, läsa, inspireras, äta gott och ha semester alldes utmärkt ändå. Troligen ännu lyckligare och friare eftersom vi slipper fundera på om det skulle vara ännu HÄRLIGARE om jag läste den där bloggen, köpte där sommarklänningen, åkte på den där resan osv.

 56. Ebba, jag brukar inte kommentera, men jag blir ledsen å dina vägnar när jag läser vissa kommentarer som du senaste tiden behövt bemöta. Tjejmiddag, flygresor osv. Jag gillar dig och det du gör skarpt! För mig känns du som en influencer med ett ”vanligt” liv, som du så vänligen delar! Igenkänningsfaktorn är hög hos mig med jobb och barn och livet! Och dina kläder, din stil känns nåbar för mig. En salig blandning av Pradaskor på rean och plagg av kvalitativa nordiska märken. Sånt jag också har råd att köpa! Jag tycker du är grym! Fortsätt som du är! Dela dina highs and lows! Och måtte vi kvinnor stötta varandra och vara mot andra som vi vill att andra ska vara mot oss! Heja dig! Hoppas du får en fantastisk helg! Stor värmande kram!

  1. Bra skrivet, Karolina! Jag håller verkligen med dig. Tycker att “måtte vi kvinnor stötta varandra och vara mot andra som vi vill att andra ska vara mot oss” är så klokt. Det är så lätt att racka ner på andra på sociala medier och det är skrämmande åt vilket håll utvecklingen går. Vad hände med att vara snäll? Avfölj om det inte passar. Kram!

   1. Menar förstås att de som inte är nöjda med bloggen kan avfölja!

 57. Hej!
  Jag kan hålla med om tidigare kommentarer att det blev en förväntanskrock, eftersom även jag läste tjejmiddag och tänkte typ hemmamiddag med ca 10 pers. MEN! Att det blev en krock är på läsarens ansvar och definitivt inte ditt! Och sett till vilken typ av fest det blev så är det ju självklart att ta till fotohjälp! När jag själv anordnar fest och inte tänkt på fotograferingen innan så blir det tyvärr inga foton, eftersom jag försöker hålla tassarna borta från mobilen då. Jag förstår att det är tufft med din karriärslinje eftersom allt blir personligt och nätkulturen är minst sagt giftig på sina håll och kanter. Alla kommentarer, såväl sakliga som osakliga, blir ju väldigt personligt laddade. Det jag tycker saknas i det hela är läsarnas ansvar. Ansvaret att vänta in utlovade inlägg, ansvaret att ta några steg tillbaka och se helheten (som med fotografdiskussionen) och ansvaret att inse att bara för att man själv kanske hade gjort på ett annat sätt, så är det inget fel med hur du väljer att leva ditt liv.
  Sedan skulle jag önska, i ett annat inlägg, få lite mer tips på hur du svirade ihop den här middagen och då även tips på hur man själv kan få ihop något liknande.
  Tack för en härlig blogg!

 58. Alltså Ebba , du är fantastisk! Strunta i alla dumma kommentarer. Du är tillräcklig och du är fantastisk just för att du är DU!

 59. Alltså, jag brukar aldrig kommentera, men snälla nån. Jag tycker att du är en av få influencers som verkar genuint trevlig och gullig, och vi förstår väl alla att det här är ditt jobb. Såklart att du ska ha såna tjejmiddagar, fan vad härligt! Du är grym på det du gör, och du gör det (till synes) med hjärta och eftertanke. You go girl.

 60. Läst din blogg i över tio år och tycker fortfarande att det är bästa bloggen! Du behöver inte förklara ett dugg, har någon problem får väl de bara sluta läsa. Tror vi är jättemånga som älskar mixen och engagemanget i din blogg (och podd!)! Heja dig!

 61. Ser fram emot att se bilder. Du är verkligen duktig på det du gör 🙂 Vissa samarbetsinlägg faller inte mig i smaken för det är så uppenbar reklam, MEN jag förstår varför inläggen är där så jag skulle sldrig kommentera det.. särskilt inte som 98% av allt är bra material och som jag följt dig sen Ebbas stil-tiden. Du är grym, kör hårt! Kram <3 (och njut av din resa!)

  1. Har inte läst kommentererna till detta inlägg men de flesta tidigare i veckan. Vill bara säga att detta inlägg om hur du roddar allt är så härligt att läsa. Som att ha en tjejkompis på telefon som berättar om sin galet hektiska vecka. Äkta och jordnära.

 62. Kära Ebba,
  Det är många som redan har skrivit liknande kommentarer men vill bara visa mitt stöd, jag också. Så tråkigt när andra människor skriver negativa kommentarer om hur man väljer att leva sitt liv. Det är ditt liv, det är ditt jobb, det är din tjejmiddag och det är din blogg! Vi är många som älskar att läsa den, och jag personligen tycker att det är en del av charmen att du väver in lite lyx och glamour i den mån du kan. Vi har alla förstått utifrån variationen på dina inlägg att du har en tuff vardag med småbarn och sömnlöshet OCKSÅ. Alla har inte möjlighet att bjuda sina tjejkompisar på middag och hyra en fotograf men det är väl jättehärligt att du har det. Eventuella spydiga kommentarer kommer sannolikt från avundsjuka och bitterhet. Kram <3

 63. Jag brukar inte kommentera, men jag har följt dej under minst 10 år, under åren på Tv, och alla dina härliga reportage, från när Viktoria o Daniel gifte sig, ni var på Operans takteras, och hade samtal varje kväll, du var urtjusig i härliga och vackra kläder. och många fler reportage, var i Stockholm, när Carl Philip och Sofia gifte sig, såg dej sitta i en bur vid slottsbacken,
  Fortsätt skriv, som du gjort, man längtar att varje fredag läsa din blogg, Underbara bilder om Meghan
  och Harry. och många, många fler. De som tycker annorlunda, kan sluta upp att läsa, vad Du skriver.
  Kör på

 64. Kämpa Ebba! En tröst om detta gör dig matt är kanske att du gör ju ingen fest för dina följares skull. Eller för att behaga alla oss tusentals som låter dina bilder och texter svepa förbi oss i vardagen, några sekunder om dagen, innan vi går vidare med vårt. Festen var ju för din och dina vänners skull och där har du ju verkligen inget ansvar gentemot någon annan än dig själv och dem. Och där verkar du ju som alltid ha levererat, wow vilket minne! Tänker på något Clara Lidström skrev då hon “sa upp sig” från dylikt ansvar. Allt gott till dig! Anna

 65. Alltså en fantastisk, underbar kväll där allt klickade. Vilket det så sällan gör när man anordnar något festligt! Så jäkla tråkigt efterspel på en ljuvlig händelse i ditt liv där du faktiskt gav järnet för att prioritera dig själv och dina nöjen, vilket jag upplever att man oftast gör för någon annan. Kanske lite bittert, men tror inte att du hade fått denna typ av kritik om du hade ansträngt dig lika mycket för någon annan som du faktiskt gjorde för dig själv och för din egna kväll, för din egen skull. <3

 66. Ebba, jag kommenterar aldrig. Men detta gjorde du bara så bra! Och dessutom direkt från hjärtat. Att du ens ska behöva förklara dig är galet, men det är väl den världen vi lever i helt enkelt. Tack för att du alltid är ärlig, öppen och transparent. Det behövs fler som du! Såg på alla andras stories från förra helgen att du verkligen njöt av kvällen – liksom du verkligen var värd! Njut nu av denna helgen (hoppas du får vara ledig lite 😊)! Kram Jessica

 67. Jag tillhör en av dem som följt dig under många år. Jag tycker också det blivit lite för mkt av det perfekta på sistone och du uttrycker själv din egen stress och ängsla inför prestation, privatliv etc. Vilket är helt normalt. Men det känns som du tagit ett kliv för långt åt det tillrättalagda, därför känner inte alla igen sig. Men absolut, vi läser ju helt frivilligt. Däremot tycker jag det är talande att folk är så rädda för kritik, att man suger åt sig kommentarer som kanske menar väl som negativt. Det är skrämmande att diskussioner, olika åsikter och kritik är så hemskt för så många. Hur kommer världen se ut om alla har samma åsikt, tycker samma sak? Som ”influencer” så borde man nog vara medveten om att anordnar man tjejmiddag för de 50 närmaste, på museum med fotograf och sponsorer kanske kan få en och annan reaktion. Det är väl vad influencer vill, att påverka andra? Det gör man ju på mer sätt än bara samarbeten och sponsorer. Det var säkert en toppenmåndag på alla sätt, inget illa menat. Men varför är alla så rädda för att alla inte ska älska allt det man gör?

 68. Fina Ebba!
  Du gör så himla fint jobb. Jag har följt den sedan du skrev Fredag och har majoritet av dina böcker. Fick Ebbas stil av min morfar i julklapp det året den kom ut (jag var knappt 11-12) och bläddrar fortfarande i den. Kan hålla med om att din blogg förändras – MEN det gör ju alla! Och självklart ska du göra sponsrade inlägg/samarbeten. Jag tycker du väljer bra partners, sådana som känns rimliga för dig och dina läsare. Och jag verkligen älskar att du delar med dig om vardagskaoset, hur det verkliga livet med familj och jobb ser ut. Jag är 25 och har svårt att balansera sambo och studier, hur barn och heltidsjobb sen ska funka kan jag inte föreställa mig – så den verkliga bilden du visar oss hjälper!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Julia

 69. Hej Ebba!
  Och alla positiva tysta följare!
  Så tråkigt om vi inte får se bilderna från din tjejkväll!
  Men jag förstår verkligen om du inte orkar efter alla negativa kommentarer.
  Men det är kanske alla vi som följer och gillar din blogg men som sällan eller aldrig kommenterar som skulle börja med det istället!
  De negativa kommentarerna från de som inte tycks förstå att vi har olika förutsättningar när vi ordnar tjejkvällar och annat kommer väl inte att försvinna, men de kommer inte att märkas så tydligt om det finns många fler positiva kommentarer!

  Så, nu har jag skrivit min första kommentar här.
  Hoppas fler “tysta”, positiva följare börjar skriva så att Ebba vill fortsätta med sin trevliga blogg!

 70. Hej Ebba,

  Så ledsamt att du tagit illa vid dig av kommentarerna de senaste dagarna!

  Jag tänker så här: Din blogg har förändrats över tid. Själv har jag inte följt dig från början, men några år nu iaf, och jag upplever också en förändring på sista tiden med mer proffsbilder, mer affiliate-länkar och mer samarbeten. En del gillar förändringen, andra inte. Att följare ger negativ feed-back är ju information till dig. Jag upplever att de flesta är sakliga och konstruktiva. Jag ser inte ”hat” eller ”shitstorm” utan följare som är engagerade och berättar vad de tycker. I mångt och mycket så instämmer jag i ”Karin S” kommentar tidigare i fältet,
  Du måste självklart göra vad som känns rätt för dig! (Och känns det rätt i magen så behöver du inte försvara dig, skit i vad andra tycker om du är trygg med dina val)
  Jag sällar mig till den skaran som saknar mer av den genuina Ebba. Jag hoppas att du hittar en bra balans mellan det kommersiella (som ju såklart behövs för att du ska kunna få lön för ditt arbete) och den mer äkta känslan.
  Jag hänger kvar som följare ett tag till iaf 😊
  Med värme,
  Soso

 71. Hej Ebba,

  Tack för ett bra inlägg 🙂

  Måste erkänt att för mig som har ett vanligt 8-17 jobb på kontor, med ganska tydliga uppgifter, inte riktigt kunna greppa vad du egentligen gör :-). Jag har en chef som inte är jag själv, men även jag som många andra har möten, deadlines, projekt, surdegar -you name it! Men efter ditt inlägg förstår jag lite bättre vad du gör – du är ju ditt eget varumärke och måste således marknadsföra dig själv. Låter jättekul, intressant, kreativt – men för en trygghetsknarkare som mig som gillar min fasta anställning, och reglerade arbetstid – så blir jag nästan mörkrädd och totalt livrädd. Jag hade aldrig vågat, orkat, trott på mig själv. Tror att det krävs otroligt mycket av en som person som för att fixa att jobba på det sättet. Men du gör det, du tror på det, du kämpar – även de dagar då du kanske bara vill lägga dig under täcket och hopp över en dag.
  Har dessutom småbarn, lilla M är några veckor yngre än din Ernst (bara en sån grej, har varit så roligt att följa…) och en till på väg snart – och vet hur det dåliga samvetet gnager ibland, och att orken inte alltid finns.
  Så länge du gör det du tror på och gör det bra – fortsätt!

  Ha en bra dag! (och grattis i efterskott 🙂 )

  Hälsningar

  Anna-Karin

 72. Ebba!!! Klickade in här extra ofta efter din hint om förestående bildregn..!!! Blev så peppad, hann se lite från insta att festen var på historiska muséet och jag såg framför mig ett inlägg av typen från Hasselblads-eventet som var sååå kul att läsa; att få följa med hela dagen. Klickade också in och läste kommentarerna – och häpnade! Jag förstod då att det där bildregnet skulle dröja… förstår helt att luften gick ur dig. Jag jobbar med analys och där pratar man ibland om “outliers”, dvs svar i datat som drastiskt avviker från resten av datapunkterna. “Outliers”, eftersom de sticker ut, kan man säga att dessa “hörs och syns” mycket – men de är så pass få att man bör bortse från dem. De riktigt trista kommentarerna i det andra inlägget kan jag bara konstatera är just “outliers” i sammanhanget, och uppslutningen i det här inlägget är vi andra, den stora massan som älskar att följa dig och inspireras av dig. Du som är så genuin och bjussig ska – ursäkta franskan – f*n inte behöva jämföras med diverse andra influensers som bara gör saker för pengarna. (Beskrivningen av hela tillkomsten av middagen: underbar!! Spontan, hög igenkänning, varm.)

 73. Jag blev jättinspirerad av att läsa om din tjejmiddag med fina blommor, menyer mm och tänkte spontant “vilken bra idé, jag skulle kunna göra några av de grejorna nästa gång jag har fest” så det var tråkigt att höra om de negativa kommentarerna. För min säger jag hatten av till dig som fixade så fint och var smart nog att ta hjälp å leja ut vissa delar som ex matlagningen. Jag hoppas att du hade riktigt kul, det är ju det allra viktigaste!

 74. Glöm inte – de flesta av oss som är här inne – kommenterar inte. Det betyder dock inte att vi inte gillar det vi läser utan för att vi aldrig kommenterar bloggar… titta tex på statistiken för återkommande besök vs. Kommentarer. Vi är fler som hänger här, men inte kommenterar än de konstiga/onödiga kommentarerna.

  så visa oss nu bilderna från härliga middagen (och gärna mer inlägg från ”livet”) så kommer vi fortsätta hänga här inne (fast tyvärr inte kommentera för det ligger inte i de flestas intresse). Keep up the good work!

 75. Hej Ebba,
  Du behöver inte på något vis förklara eller rättfärdiga din superhärliga tjejfest. Det var ju DIN fest, och du valde att dela med dig av den här på din blogg. Tack för det och jag ser fram mot att få se bilderna från vad som (utifrån din beskrivning av förberedelser etc) verkar ha varit en underbar fest. Ta inte åt dig, Jag tycker snarare att det är sjukt imponerande att man med driv kan fixa det du gjorde. Jag är likadan själv, jag kör 100%. Min egen 40 års fest bestämde jag mig för att ha 1 vecka innan. Jag var på semester på Mallorca och lyckades därifrån, mitt i sommaren rodda ihop partytält, catering, serveringspersonal, alla mina vänner, musik etc, etc och det blev SÅ lyckat. Det skulle också vara en liten tillställning som växte i och med att jag fick energi av att göra det BRA – för det var ROLIGT. Vår enda skillnad är att du skrev om din fest på din blogg och hade lite mer kända gäster än vad jag hade, annars lika samma… och så underbart!

  Brukar inte läsa din blogg jätteofta, men jag älskar din och Emilias podd. Lyssnar varje vecka, och ni får mig att skratta och sitta och le i bilen (lyssnar när jag åker hem från jobbet). Det känns som om ni är två vänninor till mig och vi tre sitter tillsammans och skrattar och har roligt. Ni är underbara – ta åt er det!!
  Kram
  Jannike

 76. Ebba! Kan du inte skriva ett klokt inlägg om dina tankar gällande den svåra balansgången att vara sin egen arbetsgivare, dra in pengar, ständig förväntan på nytt innehåll samtidigt som folk vill ha det där genuina som om du vore tjejkompisen en följer. Det vill säga en person som man inte förväntar sig ska sälja saker till en men som du som influencer måste göra för det är din inkomst och hela upplägget med att vara influencer. (inspirera till köp/information om saker som andra betalar dig för att sprida). Hur behåller man sig “genuin” i en social mediavärld som inte är skapad för att vara genuin?

  Jag funderade länge på det igår. Det enda jag kan komma på är att försöka särskilja inläggen åt. Att exempelvis inte lägga upp ett problem och sedan i nästa stycke sälja en lösning på problemet. Som, jag som har svårt att somna inte först börjar skriva ett inlägg om mina sömnsvårighet för att sedan i nästa stycke i samma inlägg tipsa om ett företag som säljer något som kan få mig att sova bättre (som jag får betalt för att skriva om). Utan kanske först ha ett inlägg (som är genuint, personligt och igenkännande och allt det där) och i ett annat inlägg skriva “det här företaget hörde av sig efter mitt inlägg om svårt att sova, så nu ska jag prova denna produkt och se om det hjälper..”
  på så sätt få både det personliga och få annonsintäkterna fast inte skapa känslan av “att man profiterar på något som ska vara relaterbart och igenkännande för alla”. (För how dare you tjäna pengar på något som drabbar alla, liksom. Suck.) Jag vet inte, men känns som det vore en intressant diskussion och möjlig nyckel till “problemet”.

  Du ska vara stolt över att ditt varumärke är så trovärdigt och personligt. Även om det är tröttsamt att det drar med sig att folk blir upprörda när det du producerar upplevs som “för säljigt” för att det inte längre är “bara en tjejkompis som tipsar (gratis) om något bra”.

  1. Tror precis som du att gränsen mellan “beskrivning av tjejkompis vardag” och blogg av professionell influencer varierar hos olika läsare och i olika bloggar. Ebba kan många ändå relatera till, och vill så göra! När det då blir inlägg som känns mer “lyxliv”/köpt/ouppnåeligt för läsaren reagerar många, uppenbarligen väldigt kraftigt. Men vems ansvar är det? Jag tycker att du oftast har en väldigt bra balans Ebba. Med fler läsare och under eget bolag förstår jag att man vill ha bloggen mer professionell. Det är speciellt att ens person på sätt och vis är ens produkt, och kritik mot produkten/bloggen blir ju direkt väldigt personlig. Samtidigt hoppas jag du orkar värna om det personliga och oslipade, då det skiljer dig från många andra!
   Och angående festen – vilken manlig företagsledare hade fått skit för att han bjöd kompisar på fest och outsourcade delar av arbetet??

 77. Åh herregud 😂 tror dina äldre följare kanske inte alltid hänger med på världen i den sociala medievärlden. Så mycket stora känslor om, ingenting typ 😂

  Heja du! Kör på!

 78. Du är så fantastisk, varm, inspirerande, klok och rolig i allt vad du gör. Det kommer alltid att folk som inte tycker om det men vi är många, många fler som gör det! Kram!!!

 79. Det var din fest, och jag är bara så innerligt glad att du delar med dig av hur du arrangerar en tjejfest.
  Ge dig själv en klapp på axeln och var glad och stolt över vad du åstadkommit.
  Kram

 80. Hej Ebba, jobba vidare precis som du gör och fortsätt att leverera dina härligt skrivna texter. Dina uppdateringar är varierande och underhållande. Det någon uppfattar som gnäll tar en annan till sig som reflektioner från livet och vardagen.
  Angående tjejmiddagen måste dina följare kunna skilja på att låta sig inspireras och att kopiera rakt av. Detsamma gällande shopping. Jag tror att alltför många vill leva ditt liv och blir provocerade av att se att det inte är möjligt. Ledsamt att din energi ska slösas på att försvara dig och behöva väga alla uttalanden för att inte trampa någon på tårna. I podden hör man den spontana, skrattiga Ebba men här på bloggen kvävs du alltför ofta av elakheterna i kommentarsfältet.
  Försök tänka på att de elaka kommentarerna säger mest om personen som skrivit. Nöjda, positiva, energiska följare fattar att var och en ansvarar för sitt eget liv.

 81. Jag tror det är viktigt att komma ihåg att det inte är din person som kritiseras utan dina beslut som influenser/bloggare/poddare/etc. Vi är engagerade läsare/lyssnare som framfört kritik till vad som kunde varit en nyhetsredaktion/radiostation. Kritiken kunde också kommit från en arbetsgivare. Som influenser där person och yrke är så tätt sammanflätade måste det vara extremt svårt att hålla isär person med företag. Kommunikation brukar vara lösningen på det mesta.

  Jag tycker det är konstigt att man ger ut sponsrade goodie bags till gästerna på en privat tillställning och samtidigt passar på att dokumentera . Men världen är föränderlig och är bara att hänga med 🙂 Och det är dem som går först som får ta mest kritik.

  Du är otroligt inspirerande och jag kommer såklart inte sluta följa även om våra åsikter går isär ibland. Det gör dem på alla arbetsplatser 🙂

 82. Ebba, vad om du gör en ofiltrerad hemma hos som Clara gjorde, fast på dit sätt! Det behövs inte vara ditt hem men kanske rutiner, din garderob. Många skrev då att det var så befriande att se att hennes hem inte var perfekt. Men för mig var det mer att inse att det mycket mer jobb än vad man kan ana bakom allt det där vackra och perfekta som inspirerar.

  Jag var en av dem som regerande på ditt hårband inlägg. Tack för att du förklarade lite mer hur det funkar med sådana inlägg. Jag jobbar inte inom media utan bara försöker vara en medveten konsument. Jag insåg inte direkt du måste investera din tid och dina pengar först för att få till ett sådant inlägg. Ibland framstår det som om influensers får allt gratis för att sen bara visa upp det och få ännu mer pengar och grejer. Men så är det inte – och tack för att du tog upp det i kommentarerna. Nu är det kanske inte ditt primära jobb att förklara hur allt funkar, men du är smart, öppen och duktig på att skriva och bemöta kritiska kommentarer. Så tack för den inblick du bjöd på, kanske mer sådant då och då. Kram!

 83. Hej! Brukar inte kommentera men tycker att det tråkgt att du blir pepprad med onödiga kommentarer kring din följares förväntingar om hur du är och ska vara. Att folk orkar bli ‘besvikna’ på en image som de själva målat upp. Hade du grillat korv i parken och serverat vin i plastmuggar hade ett antal blivit ‘besvikna’ på det. Kör på med din grej och fortsätt att inspirera! Älskar hur du bollar barn, smulor på köksbordet med glam från modevärlden. Heja!

 84. Hej Ebba,

  Jag är en av (vad jag gissar) dina många läsare som följt dig sedan VR och som sällan kommenterar, om ens alls, men däremot tittar in på din trevliga blogg desto oftare. Nu känner jag däremot att jag väldigt gärna vill lämna en kommentar som motvikt till de negativa kommentarer som folk har lämnat de senaste inläggen. Jag tycker, till skillnad från vad några verkar tycka, att din blogg har utvecklats på ett jättehärligt och personligt sätt de senaste åren!! Välskrivna och personliga texter, vackra bilder, roliga historier, inblick i ditt vardagsliv varvat med fina tips på precis allt mellan himmel och jord. Det är faktiskt få bloggar som lyckats gå i den riktningen- snarare tvärtom- och jag blir alltid glad och inspirerad av att kika in hos dig! Javisst kan det vara kul med egna bilder mellan varven men förstår varför du väljer att jobba med fotograf och ser hellre sådana bilder än inga alls. Försök strunta i de personer som tycks välja att missförstå och kör på med din grej!! Du har tuffat in på ett grymt spår!! Våga vara du precis som nu och att inte lyssna på negativ kritik!

  Ha en härlig helg!!

 85. Jag tycker du är super cool! Du ska inte behöva rättfärdiga dig – de som.är “besvikna” kanske ska hitta någon annan bloggare att följa. Fortsätt som du gör – du är så himla bra på vad du gör. Lite glamour och skoj vill vi se – vi vet att du är människa precis som alla andra men du lockar fram en gnista som vi inte alltid få fram själva! Vad kr bättre än ett rött läppstift, höga klackar, bubblor och party – även om disken står skitig hemma. Man lever bara en gång så fortsätt att inspirera!!

 86. Jag vill bara krama om dig för att du är just du. Så jäkla grym!! Så himla kul och inspirerande med din tjejmiddag och prefekt att få ihop livet, samarbeten och vänner. Timmarna bara försvinner till att hinna med allt man vill och bör. Ja inte bara tjejmiddagen är inspirerande. Hela din blogg och allt du skriver och de fina bilderna. Visst är det kul med vardagsbilder. Men ibland eller rätt ofta är det så skönt att vila ögonen på fina bilder. Man har nog med leksaksberg och vardag i sitt eget hem. Så att få titta in i “instagramvärlden” och drömma och njuta av det fina, det fluffiga det inte alltid så vardagliga är så befriande och härligt 💪💃😁 Fortsätt med det du gör på ditt sätt, för det är så himla bra ❤️

 87. Ebba❤️🙌🏼 Elsker din blogg!! Kombinasjonen av alt du gjør! STÅ PÅ!! Klem fra Oslo

 88. Hej Ebba!
  Kommenterar väldigt sällan men kände att nu var det dags. För att sända en varm o go hälsning, för att tacka för att du inspirerar och för att du delar med dig så härligt på bloggen, instagram och podden (torsdagsmornar med dig och Emilia chitchatandes i öronen under min cykeltur är en favoritstund. Skrattar ofta högt : )
  You go girl!

  Stor kram

 89. Hej! vill bara lämna lite positiv energi! Älskar din blogg och mixen mellan redaktionellt och avsminkade stories och hade jag fått chansen att arrangera en sån middag för mina kompisar med mina kompisar hade det varit helt galet kul! Keep on going och massor av kramar! Hälsn Linda

 90. Vilket jobb det låg bakom den festen. Härligt med hjälp den familjen. Bra jobbat, såg ut som en härlig kväll. Grattis i efterskott 🍾💃🏻🥂❣️

 91. Jag förstår ingenting här. Hur kan det ens bli en grej av din middag? Jag är ledsen över att du inte bara kunde få känna att det vart en riktigt lyckad kväll och få känna dig stolt över att du styrde en kalaskväll för nära och kära med sjukt kort varsel (ny bokidé – hur man kirrar grymt kalas med noll framförhållning?) Och även om jag uppskattade läsningen (för du skriver så bra) om hur ni löste allt på den korta tiden så gör det mig ont att du känner att du måste förklara dig. Du är där du är för att du är så himla bra! Och hade jag haft möjlighet att blanda mitt privat och jobbliv så hade jag gjort det så ofta jag bara kunnat och hade inte haft dåligt samvete en endaste sekund över att kunna få dela med mig av mitt yrkesliv till mina vänner och familj <3

 92. Jag tycker det såg ut som en superhärlig kväll. Att folk orkar klaga är ju helt ofattbart! Kör på! Du är grym!

 93. Ebba, ett sen kommentar i flödet men jag har lyssnat på en (annan) podd som fick mig att tänka på dig och allt detta kring din fest med duktig fotograf närvarande och goodiebags. Nåja, du ska lyssna på “Brev till Amerika” avsnitt 6 med Carina Bergfeldt. Bifogar länk: https://poddtoppen.se/podcast/1438548636/brev-till-amerika.

  Carina har fått en hel del kommentarer på ett inlägg hon gjort efter en operation och beskriver det på ett sätt, som för mig, påminner om de mindre positiva kommentarer du fått här och som ni även tar upp i er podd, om kritik på era resor. Om hur folk gör sig dumma på ens bekostnad, som säger saker för att jäklas och gör sig dummare för att bli elak. Ca 12 min in i podden, kommer detta.
  Jag kan för övrigt nämna att Swedbanks anställda gör 4500 flygresor per månad för bankens räkning. Vad säger det i jämförelse med enstaka influencers, det får framtiden visa.
  Kramen

 94. Du är grym!! Jag blir superinspirerad av både glam och vardag och tycker du gör att på ett så genuint sätt! Du inspirerar hela tiden 🙂 Ha en fortsatt fin dag! Kram

 95. Kära Ebba,

  Helt makalösa uttalanden från dessa fotöljfighters. Jag måste få citera Platon ”You can’t explain everything to everyone”. Läs en bok, vidga era vyer. För Ebba kommer forsätta, fortsätta att sträva efter sina mål och skapa nya och vi andra kommer heja på och stötta ända in i kaklet. Skärpning tjejer. Skärpning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.