Kungligt fredagsgodis med Maxima! Mary! Och Meghans baby shower!

Tack från hjärtat för kommentarer. Verkligen. Tack. Uppmuntran och snälla ord värmer så mycket, jag älskar ju att jobba med just detta. Här. För er. Och är så tacksam för att ni läser och hänger med mig på resan! Och i livet. Pratade just med min kompis Anna i telefon, på väg hem från tennisen denna soliga morgon – hon påminde mig om den VIKTIGA peppen inför Oscarsgalan på söndag! Men först, kungligt fredagsgodis och vi börjar såklart med detta

sdltda0c453_normalpreview.jpg

Nej, ingen kunglighet utan skådespelerskan Abigail Spencer (en halv miljon följare) som ses på väg ut från New York-hotellet The Mark och Meghans baby shower! Där hon firade kommande babyn med bland andra Serena Williams. Ingen DÅLIG gästlista på denna Babyshower – här ser vi Amal Clooney

sdltda0c42d_normalpreview.jpg

Innan vi går vidare, KAN vi bara paus vid Amal Clooney en liiiten stund? Och kika på hennes drömlook på Nobels fredsprisutdelning i Oslo i december?

sdltd6e56ef_normalpreview.jpg

Ja, vad kan man säga annat om denna kvinna än att hon verkar helt fantastisk. På så många sätt. Självklart är hon också kompis med Meghan!

sdltcf06cde_NormalPreview

Måste också blicka tillbaka på en av förra årets BÄSTA modeögonblick. Nämligen när Amal kommer till Windsor i den gula Stella McCartney-klänningen. Och George Clooney ser ut precis som en av mina mest använda emojis.

sdltcdbb574_NormalPreview.jpg

Här ser vi en annan superkänd babyshower-gäst och nära vän till Meghan, tv-ankaret Gayle King

sdltda0c464_normalpreview.jpg

Och jo, de är alltså i New York! Meghan flög in med privatplan, höggravid – babyn väntas i april. Rätt modigt att flyga med bara veckor kvar, över Atlanten, var min första tanke? Men äsch, ändå fint, eftersom alla kompisar bor i USA, så då behövde de inte flyga till henne. Samt att Meghan har möjligheten till hängslen och livrem, i alla aspekter. Här ser vi bästisen, kanadensiska stylisten Jessica Mulroney som bland annat jobbar som “bridal stylist” och stil-influencer, med sina nästan 300.000 följare…

sdltda091fe_normalpreview.jpg

Ja, hoppas att hon blev härligt firad och nu är hon tillbaka i London hemma med sin älskade prins. Nu ser jag ju sååå fram emot babyyra och att gissa namn!

sdltd8117bb_normalpreview.jpg

En annan kunglighet jag inte sett jättemycket av senaste tiden – men som nu roligt nog dök upp i mitt flöde? Maxima! Hello!

sdltd98d3b5_normalpreview.jpg

Såhär såg det ut när drottningen besökte Amman i Jordanien, för att besöka ett FN-knutet projekt. Maxima är ju precis som Victoria och Mary engagerad i FN-frågor. För Maximas del är det framför allt fokus på ekonomisk utveckling i världen.

Looken var kungligt matchad i varma bruna toner, älskar de här färgerna. Här skymtar vi rutiga kostymbyxorna också…

sdltd98d787_normalpreview.jpg

Apropå de ekonomiska frågorna som Maxima engagerar sig i, så var hon också på World Economic Forum i Davos. Här ser vi henne med Angela Merkel. Två kvinnor som båda hittat SIN säkra stil, det gillar man ju alltid!

sdltd8892e1_normalpreview.jpg

En annan drottning, eller rättare sagt DROTTNINGEN! Statsöverhuvud för sexton självständiga stater och deras besittningar, engelska kyrkans högsta beskyddare samt Samväldets symboliska överhuvud. Och framför allt, snacka om stilsäker 92-åring. Tidigare idag var hon ute och jobbade i London, iklädd kornblått:

sdltda2303b_normalpreview.jpg

Från en stildrottning rör vi oss hastigt vidare till en annan. Det är ändå fredag, folk har väl fullt upp?! Herregud, “På spåret”-final och charkbricka ska dukas fram, barn ska ha mysbricka och jag vet inte vad. Alltså, raskt vidare. Mary luftade nämligen den här snygga looken i Danmark i veckan. Den 20:e februari var det ett år sedan prins Henrik gick bort och det markerades med en minneskonsert, i Fredensborgs slottskyrka.

sdltda11a99_normalpreview.jpg

Jag undrar ändå alltid – hur TÄNKTE fotografen här? Hur kan man vara så ondskefull att man får med Fredriks svarta loafers men inte Marys pumps? Jaja, sån är jag. Mary var i alla fall snygg i sammetskavaj och självklart älskar jag kjolen.

sdltda11a7e_normalpreview.jpg

Här ser vi Marie, prins Joachims fru – som ju snart ska bege sig iväg till Paris med hela familjen! 49-årige lillprinsen (är inte minsta pojken i familjen alltid det?) Joachim ska gå en militär ledarskapsutbildning i Frankrike och tar med sig frun och de små barnen. Alltså, prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, som ska få gå två terminer i skola i Frankrike. 

sdltda11b19_NormalPreview

Drottning Margrethe kom inifrån slottet och gjorde ingen entré. Men jag kan ändå bjuda på en stilig look från tidigare i februari…

sdltd957792_normalpreview.jpg

Chanel-väskan, pälshatten och det röda läppstiftet. Få kan bära upp det lika bra som Margrethe. Flott, är ordet. 

sdltd95c27b_normalpreview.jpg

Det är också en drottning av en helt annan generation, vilket man påminns om när man sneglar i det maffiga Margrethe-arkivet. Som den här bilden, den blivande drottningen är ute på promenad med sina “barnpiger”:

sdl20100129-090130-5_NormalPreview.jpg

Och här ser vi Margrethe som nybliven mamma, 1968, när de lyckliga föräldrarna håller sin förstfödde prins, Frederik, och visar upp honom för världen.

sdlsp93f577_NormalPreview.jpg

Så stiliga de var. Liksom, den här bilden. Hur härlig?!

sdl20100903-110443-2_NormalPreview.jpg

Äh, vi avslutar med EN härlig 60-talsbild till, på detta fina par! Här i hammockeni parken på Marselisborg Slot i Århus, sensommaren 1968. Marselisborg är än idag drottningens sommarresidens, för övrigt ett härligt namn. Får väl börja kalla Falsterbo för det, helt enkelt. Mitt sommarresidens. Åh, som jag längtar dit nu, för övrigt…

sdl20051216-084923-4_NormalPreview.jpg

Och lika glad som Mette Marit var efter herrarnas störtlopp i Åre, det är jag att det nu vankas en veckas lugn i kalendern. I alla fall betydligt lugnare, eftersom det är sportlov i Stockholm – det märks, kan jag säga. Hurra för det, hurra för helg! Och hurra för alla fina personer som finns därute, som väljer att se det goda och peppa. Ni är bäst.

sdltd96adf1_NormalPreview.jpg

Foto: Kevin Hagen / TT, Danny Lawson / TT, Raad Adayleh / TT, Frank Augstein / TT, Jens Nørgaard Larsen / TT, John Randeris / TT, Flemming Adelson / TT, Allan Moe / TT.

Har du någon favorit bland veckans kungliga looks? KommenteraJag lånar nog helst Maximas, om jag får välja. Vilken lånar du?

28 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis med Maxima! Mary! Och Meghans baby shower!

  1. En fråga i all vänlig mening: vad är ok kritik för dig och hur ska det i så fall framföras? Du hejar på glada tillrop och pepp som avslut på detta inlägg och passar även på att ge en känga (om än med glimten i ögat) till de som ifrågasatt huruvida din födelsedagsfest var sponsrad. Med tanke på hur många andra influensers jobbar så vore det ju inte helt otänkbart.
   Jag tycker ju själv att det är väldigt tråkigt att omge mig med ja-sägare som aldrig ger mig en endaste tankeställare. Jag tänker att jag inte utvecklas så mycket då.
   Hur ser du på konstruktiv kritik vilket du faktiskt fått i många (men inte alla så klart!) av kommentarerna i dina inlägg senaste dagarna).

   1. + 1 på denna. Önskar genuint en diskussion (på saklig nivå) angående detta. Tycker det är väldigt intressant. Och med tanke på kommentarerna i senaste inläggen är det ju fler som funderar på detsamma.

   2. Hej Maria! Jag försökte skoja lite, för att lätta upp stämningen – och drog parallellen till huruvida Meghan hade fotograf på sin fest. Det var alltså meningen att lätta upp, inte att “ge en känga”, eller håna eller liknande. Men eftersom jag – efter att ha läst din kommentar (för jo, jag läser, svarar så mycket jag bara hinner och tar till mig, vilket jag skrivit upprepade gånger) så tog jag bort detta i inlägget. Så tack för din kommentar. Hoppas det också gav en hint om hur jag ser på kritik, dvs jag tar till mig, funderar och ibland ändrar jag. Ha en fin helg! Kram från Ebba

   3. Varför Maria tror du att du har rätt att framföra kritik? På vilket sätt kan de du följer framföra kritik ”på rätt sätt” tillbaka?

 1. Tack för fredagsgodiset! Och försök sålla när du läser kommentarer, tror de flesta som följer dig gillar dig utan att döma. Kramar

 2. Tråkigt med miljösnacket i podden 🙁 hade större hopp om er och ert tänkande om flygande.

  1. Hej Anonym! Tråkigt att du tycker så, jag kände ändå att det var viktigt att lyfta diskussionen och att prata om detta och våra tankar kring det. Kram från Ebba

 3. Trist ändå att du väljer att raljera (“ve och fasa”) och bli defensiv när du fått konstruktiv – om än tydlig – kritik. Kritik är bra, och den är ju ändå från dina följare, som antingen väljer, eller inte väljer att följa just dig. Kan hålla med om att din blogg nu känns ganska “o-autentisk” och säljig, men tycke och smak är givetvis olika. Du skriver bra, stiltipsen är ju toppen, och du har ofta fina bilder och då är det synd om tonaliteten inte känns genuin.

  1. Jag håller faktiskt inte med om att det var särskilt mycket konstruktiv kritik, väldigt mycket var gnäll och ”ve och fasa, du har ändrat dig, du är inte samma person som du var när jag började följa dig på vecko revy-tiden”. Jag tror det är personer som antingen fastnat i sin egen utveckling och därför skräms av andras eller sådana som ser sin egen viktighet som alldeles för stor som kommer med sin ”konstruktiva kritik”. Lite ”jag följer dig -helt gratis- och därför borde du göra vad JAG säger för jag tar på mig att tala för alla som följt dig längre än en kvart”.

   Jag har också följt Ebba väldigt länge och jag känner inte igen mig i den ”konstruktiva kritiken” alls. Jag och Ebba är av samma årgång och vi lever helt olika liv men jag tycker det är så j-a coolt att hon lyckats bygga en business helt själv, på sig själv.

   Ni är några få som klagat. Det är ju egentligen ganska enkelt att kolla hur många som följer bloggen, hur många som är återkommande dag efter dag och hur många, eller få, som skriver kritiska kommentarer. Växer bloggen, ja men då gör väl Ebba rätt utan era oombedda råd!

   Att känna sig lurad för att Ebbas variant av födelsedagsmiddag inte är vad ni hade förväntat er, dvs vad ni själva hade gjort, är att överdriva så att det nästan blir löjligt.

   1. Nej, jag håller inte alls med. Jag anser att det var en hel del bra tankar och reflektioner kring att som influencer marknadsföra diverse kläder, hårband (för 1000 kr), sängar, smink osv varvat med väldigt personliga inlägg (följt av reklam för ett sängmörke inlett fall) som gör att många får ett väldigt förtroende för dessa bloggare. Det var väldigt många kommentarer som verkligen inte innehöll ”så här ska du göra för att JAG tycker det” eller kritik på just födelsedagsmiddagen. Det var mer övergripande reflektioner än så. Kom igen!

    Jag menar bara att jag tycker det här är en viktig och intressant diskussion. Hur ska det framföras utan att uppfattas som elak kritik?

   2. Jag håller helt med Maria, undrar också hur – och om, kritik får framföras alls?
    Det blir ju konstigt när andra bloggläsare försvarar Ebba och skriver att vi som kommit med kritik är avundsjuka och hatiska och löjliga… Jag var en som kom med kritisk – eller iaf undrande kommentar tidigare. Men det betyder ju inte att jag hatar Ebba! Blev fundersam och ifrågasatte men det kanske var fel?

    Hur som, fint inlägg om kungligt fredagsgodis 🙂 Skulle gärna låna Marys outfit med den blommiga kjolen:)

   3. Håller med Maria. När jag är en potentiell köpare av diverse produkter så ställer jag såklart vissa krav. Ett krav är att det jag ser och läser är trovärdigt så att jag influeras. Är det inte det som är meningen? Influensers försörjer sig faktiskt på att marknadsföra produkter. Syftet är bl.a. att öka konsumtionen. Varför kan vi inte diskutera diverse gränsdragningar detta utan att dömas ut? Någon skrev ngt om att Ebba ska ”sålla” bland kommentarer. Varför? Feedback är guld. Lyssna på den potentiella konsumenten – det kommer löna sig. Ps. Min kommentar är generell och inte specifikt riktad mot Ebba

 4. Älskar de kungliga svepen. Härligt denna gång med både nytt och gammalt. Tycker att the Queens make up med rött sprakande läppstift vinner den här gången. Trevlig helg!

 5. Ja Maxima är alltid en frisk fläkt och stilig i det mesta. Såg nånstans att Meghan med make ska till Marrakesh nu ett par dagar. Spännande! Ska bli kul att se nya outfits och ska även bli kul att se var de ska bo. La Mamounia är ju ett fantastiskt hotell.

 6. Jag har följt dig sen Expressen Fredagstiden (såg så fram emot bilagan varje fredag!) och ser lika mkt fram emot kungligt fredagsgodis och annat intressant du skriver i din blogg och på instagram. Ville bara säga: fortsätt med det du gör för dy gör det så bra! Och jag lånar gärna Marys outfit.

 7. Hej Ebba!
  Tack för kungligt fredagsgodis, älskar det!
  Du är en sann inspirationskälla och jag kikar mer än gärna in i din blogg. Jag är, precis som du, en småbarnsmamma mitt i livet med allt vad de innebär. Pust! Hejja dig och alla oss andra som varje dag lyckas med livspusslet!
  Ser väldigt mycket fram emot den där tredje säker stil boken, ;)!
  Tack!

 8. Hej Ebba!

  Förstår att det är jättejobbigt när man gör sin grej, älskar det man gör och sen kommer det en massa åsikter som inte är positiva. Vi människor är ju sådana att vi tenderar att till oss så mycket mer av negativ feedback och ta positiv mer för givet. Men sedan, när man processat allt så kommer det ofta något positivt ur det hela. Så styrkekram till dig!
  Till att börja med vill jag säga att Säker Stil fyller en viktig funktion. Att vilja vara fin är något väldigt sunt och ett tecken på att man mår bra. Vad som är fint är ju sedan upp till var och en att bestämma. Men då jag gick igenom en tuff separation för ett par år sedan var er podd ett andningshål för mig. En ”girly” och lättsam stund som påminde mig om att ta hand om mig själv och något lättsamt att tänka på. Fick massa bra stiltips då när jag var på väg in i ett nytt skede i livet.
  På senare tid har jag dock upplevt att podden är lite mindre ”matnyttig”. Inte lika många handfasta stiltips utan mer prat om kändisar och ibland lite för mycket ”flams” ( förlåt!!). Ibland också för mycket prat om kändiskompisar så det blir lite klubben för inbördes beundran. Och sen kan jag även tycks att du och Emilia flutit ihop lite. Förut kändes hon mer som high-fashion och du som den jordnära (som funderade på om du verkligen skulle lägga pengar på en dyr väska ex) men sen har du dragit mer åt Emilias håll kan jag tycka. Det var fint med större kontrast förut. Men, för att återgå till huvudpoängen, så vill jag, personligen, gärna ha Säker Stil dom en machete i stildjungeln, med bra handfasta tips på lite olika teman.
  Dessa var mina högst personliga reflektioner.
  Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.