Dofter, drömmar och minnen

/ Stolt samarbete med Urtekram Nordic Beautyfoto Gina Mannberg/

Visste du att luktsinnet det starkaste sinnet när det kommer till att återuppväcka minnen? En doft kan faktiskt ta oss till en plats, en känsla eller ett minne. Just därför plockade jag med ”Dare to Dream – Soft Wild Rose”-serien från Urtekram Nordic Beauty hem till stan senast vi var nere. När jag känner det härliga, friska somriga doften av nyponrosor i den underbar handtvålen, den vårdande handkrämen, eller i deras skummande Body Wash – då SER jag nästan målbilden framför mig om jag blundar: Tio långa veckor i vårt andra hem. Vännerna därnere. En kopp kaffe på terassen, i morgonsol. Huset, lugnet, havet, landskapet, stranden, barnen som leker i trädgården – ja alltihop.

Så glad över att samarbeta med Urtekram, vars produkter har en självklar plats hemma hos oss, för hela familjen! Här ser ni den i all sin prakt, danska Urtekram Nordic Beautys nya serie ”Dare to Dream – Soft Wild Rose”. Serien är helt vegansk och innehåller vårdande ingredienser som aloe vera, sheasmör och blå havsalg. Att den sedan är väldigt snygg gör ju inte saken sämre, här nedan i vårt lilla badrum i Falsterbo…

Dare to Dream Body Lotion som kommer i praktisk pumpförpackning. Älskar det, den får stå framme i badrumshyllan så att det verkligen är busenkelt att kräma in sig efter duschen! Den innehåller vårande, mjukgörande sheasmör och aloe vera, går snabbt in i huden och gör den len och smidig, utan kladd.

Jag har lärt känna Urtekram Nordic Beauty som är ett danskt varumärke med en fantastisk historia. (Psst, visste ni att de firar 50 år nästa år, WOW!!) Urtekram Nordic Beauty är certifierade av Ecocert enligt COSMOS Organic Standard.

Läs gärna mer HÄR om hur COSMOS Organic Standard fungerar här. Det innebär i stort sett att en tredje part som inspekterar och reglerar allt från exempelvis produktion och ingredienser, till färdig produkt, men även transporter, marknadsföringsmaterial och förpackningar.

Den praktiska handkrämen finns med mig i väskan, och på skrivbordet. Har använt Urtekram Nordic Beautys handkrämer nu i över ett år och de är verkligen svårslagna! Alltid med härliga dofter och rejält vårdande, återfuktande ingredienser som lämnar huden len och smidig.

Apropå dofter och drömmar. När majregnet öste ner från en grå himmel i veckan, så slog det mig att jag till och med längtar efter sommarregnet. Sommarregnets smatter mot rutorna i vårt älskade vita hus i Falsterbo. Snart så, snart är vi där. Och skapar nya drömmar, nya minnen. Som jag längtar!

Just det, ett sista tips! Hårvårdsprodukterna (i serien finns ett djuprengörande shampoo och ett återfuktande balsam) är colour preserve för färgat hår som hjälper håret behålla sin färg mjukhet och glans. Precis som övriga serien kommer produkterna i växtbaserade förpackningar av sockerrörsavfall.

9 reaktioner till “Dofter, drömmar och minnen

 1. Dofter är som du säger en stark kraft att förflytta oss på olika sätt. Det är bra att känna till och att hitta hur olika dofter påverkar just dig för att sedan kunna använda denna kunskap till din fördel i olika sammanhang.

  Kul att du hittat saker och dofter som passar dig.

 2. Vilket av dessa hudvårdsmärken ska jag tro på? Blir det bäst effekt om jag blandar? Gör du det?

 3. När man köper en tidning som Femina eller Amelia är det också reklam för oilka produkter i den. Tidningen kostar pengar och vi som läser blir exponerade för reklam. Gå in på allabolag.se och se hur influencers tjänar sina pengar! Genom annonser och samarbeten. Jag tänker att vi som läsare för välja om vi köper “Femina” eller om vi surfar in här eller hos någon annan influencer.

  1. Eje
   Visst innehåller en tidning också reklam men det bläddrar jag förbi och ägnar mig åt övrigt -trevliga reportage, tips om mode, skönhet, inredning, mat.
   När en blogg domineras av reklam, känner man sig manipulerad på ett olustigt sätt.

   1. Hej Elisabeth, vad tråkigt att du känner så, hoppas att du njuter av alla inläggen ändå, det är alltid mitt mål att skapa inspirerande innehåll! Kram från Ebba

 4. Håller med dig,Camilla!
  Scrolla förbi eller sluta läsa helt, det är frågan.
  Att döma av det låga antalet kommentarer numera, är vi nog inte ensamma om vår åsikt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.