Det fina med julen ändå

Jo, det är en del på ”att göra”-listan nu. My gawd. Men i helgen när min lillebror var här, med sin familj – och deras lille Wille – och barnen lekte ihop på golvet, ”gå-tränade” med kusinen, byggde tågbana i barr-havet under julgranen (herregud, kommer det vara några barr KVAR på granen om en vecka?!) och vi drack kaffe, så tänkte jag på…

…Det fina med julen ändå. Just sådana här stunder. En söndagsmorgon som, tack vare att vi tände tredje ljuset i advent, blev en extra härlig söndagsfrukost med kusinlek, mammas nybakade kryddiga pepparkakor (hon hade gjort degen i Göteborg och tagit med upp på tåget) och dubbla kaffe.

Helt enkelt, tack julen för att man träffas. Samlas. Ses en söndagsmorgon. Och snart så träffar vi kusinerna från USA, som kommer till Sälen för att fira julen där, hos mamma och pappa på Harstigen. Barnen längtar sååå! Pratar om vad de ska hitta på, vilka backar de ska åka i, vad de ska bygga i snöberget utanför huset och hur många mandlar mormor kommer att lägga i gröten på morgonen. Min gissning på det sistnämnda? Många. Väldigt många!

Själv längtar jag mest efter en promenad med Amy, ja, bara att vara i samma tidszon. Sådan lyx. Och att se om vi lyckas få på Ernst några pyttesmå pjäxor och skidor. Vad tror ni?! Kan det gå?

13 reaktioner till “Det fina med julen ändå

 1. Just precis så är det Fina med Julen ❤️💚
  Det är den Bästa Julen
  ( kanske då inte det …pysslet …som ger mest…)

 2. Min dotter var lite på två när hon provade att åka första gången. Kolla sån där sele, som man kan åka bakom barnet i och hålla i. Lindvallen i Sälen är bäst för barn.
  Låter som en underbar söndagsmorgon. Fint att du kan njuta och uppskatta det. Det är så mycket i livet som inte är självklart.

 3. Det låter så fint det du skriver, att du mest längtar efter en promenad med din syster. Jag träffade min enda helsyster i Kanada, i april i år, efter 11 år utan att ses, jag lever fortfarande på det varje dag, vi var så lyckliga att få ses. Jag är kristen och det hjälper faktiskt också mot julstress och “måsten” som människor själva har kommit på. Det lilla barnet som föddes utan kläder, i ett stall, och lades i en behållare där djuren hade sin mat, föddes ju ändå, och det är det som (i mina ögon, vill inte pracka på någon något) är det största miraklet, och gör mig tacksam och glad. Kram från Maria-Angela

 4. De kryddiga pepparkakorna har jag minsann bakat efter receptet du la ut i fjol (eller året innan) – godaste som finns! De ligger i den gamla tomteburken och väntar på julgästerna. Ibland nallar jag en… Perfekt till kaffet!

 5. Annars kunde ju din mamma fixat med degen PÅ tåget. Det vet jag en som gjorde en gång!

 6. Ernst kommer få grym hjälp av syskonen och kusinerna, det kommer gå toppen efter lite kämpande tror jag! 🙂 Fint du beskriver din längtan efter en promenad med Amy, se till att tillåta er att vara ensamma några stunder.

 7. Såg din mamma på flyget till Stockholm i torsdagskväll. Hon ser verkligen ung och trevlig ut! Som en som ler mycket och vänligt.

 8. En helt annan fråga, hur trivs du med tandställningen nu? Hur länge är det kvar? Min bästa kompis funderar på tandställning men är orolig för att mat ska fastna i den a la Miranda i Sex & the City. Har sagt att hon ska söka på ditt inlägg när du skaffade den för att få lite pepp. 🙂

 9. Heeeej! Vilket mysigt inlägg! När kommer tävlingen att avslutas? Man är ju så nyfiken om man får stryka randig pyjamas från önskelistan😍

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.