Censurerad podd, kungligt besök och tv-inspelning – måndagsrapporten kommer här!

Jamen, månaden majs första vecka rivstartade igår med en stor inspelning i TV-huset. Återsåg min gamla arbetsplats! Var roligt att vandra i de långa, blå korridorerna som var exakt på pricken sig lika. Ljudet i de tröga dörrarna, klappret mot golven i den höga, stora studiogången. Såklart dröjde det inte länge innan jag träffade en som jag jobbat med, på det kungliga bröllopet – vi konstaterade att det ändå var en SVÅRSLAGEN arbetsplats, den där försommaren när vi jobbade på Operans tak. Och att det var väldigt intensivt. Men väldigt roligt! Roligt var det också på inspelningen, ett program som inte sänds på ett bra tag ännu – så jag får inte avslöja alltför mycket…

MÅNDAG: …Men måndagen startade med föräldramöte ute på skolan, därefter digitalt möte – och sedan poddinspelning här på kontoret med Emilia. Vi “recappade” Ellegalan kan man säga, med besked! Och konstaterade att helgens galapodd ICKE går att sända, haha?! Vi besparar helt enkelt mänskligheten detta avsnitt av Säker stil-podden, som vi DÅ (strax efter klockan två, när vi stängt festen) tyckte var en JÄTTEBRA idé att spela in. Men kul var det – då! Och väldigt mycket skratt, tack också till indragna specialgästerna Johanna Swanberg och Cecilia Blankens från utmärkta podden “Skåpet”. Ja, som jag minns det så hade de inte mycket andra val än att tacka ja till att gästa Säker stil-podden denna sena natt?!

Klockan 15.00 skulle jag sedan infinna mig på TV-huset för inspelning, som beräknades vara klar 23.00. Tack och lov blev det inte fullt så sen kväll, utan jag kunde komma hem till stor kopp te, ostsmörgåsar och två avsnitt av nya “Borgen”. Som jag tycker fått oförtjänt dålig kritik? Jag gillar det, trots en hel del fånigheter i manus. Well well, är nog heller inte så kräsen när det gäller danskt drama.

TISDAG: Körde barnen till skolan, passade på att prata om demokrati på vägen dit. Vad är en minoritet? Vad är en diktatur? Vad är regeringen? Vem är statsminister? Hur ofta röstar man? Ja, man får proppa i barnen så mycket kunskap det går, när det går, lyder min filosofi. Sedan en härlig admin-dag, härlig eftersom måndagen bara fullkomligt försvann. Jag har också känt en krypande känsla av… Vilsenhet. Senaste veckorna. Som jag till slut var tvungen att sätta ord på igår. För mig själv, för stackars Johan som fick stå ut med ett kass ältande. Ja, det går såklart över. Men det känns inte toppen, det… Gör det såklart inte. Behöver nog egentligen bara sortera lite i oredan i mitt huvud, om jag känner mig själv rätt. För många lösa trådar, som vajar för vinden. Som jag måste ta tag i. Få tag i. Få på plats.

Sedan blev det ansiktsbehandling deluxe på lunchen, bäddade ner mig hos Therese på Qvi Si på Valhallavägen och det var dubbelt upp härligt, eftersom vi avhandlade idéer, business och produktion (Therese driver också beauty-märket Amelie Soie) och nu mår huden otroligt bra. Jag tänker att… Ibland kanske man kan börja utifrån, och så smittar det av sig inåt?!

Avslutar sen dagen med att köra mellanbarnet till aktivitet…

ONSDAG: Ska eventuellt prata kungligt besök i utländsk tv, med anledning av att norska kronprinsparet är på besök i Sverige i tre dagar. ROLIGT! Ja, både roligt med besöket och med lite kungligt kommenterande. Det är på tiden att det händer grejer i den kungliga världen. Ett härligt bröllop eller en rejäl kunglig tredagars-fest hade inte heller suttit fel?!

Digitalt möte med ett gäng i Göteborg, som jag ska jobba med senare i maj – jag ska moderera en stor konferens, en heldag, på engelska. Fint uppdrag som jag blev mycket glad över att få frågan om, eftersom det verkligen var ett sådant där jobb som jag VET att jag kommer att inspireras av. Påfyllning, trots att jag är där och jobbar. Spännande människor, andra entreprenörer, nya idéer. Skoj!

Är det sedan middag hos Svenskt Tenn, det är frågan?! Eller var det på torsdag? Hjälp, måste kolla upp. Är ganska säker på att Emilia också tackat ja, jag håller tummarna för det, så kan vi gå ihop och förena nytta med nöje.

TORSDAG: Johan åker upp till Dalarna med tidiga tåget, till Insjöns väveri. Inspelning på förmiddagen för min del, hoppas att Johan också skickar lite uppdateringar från väveriet i form av bilder – så MYCKET som händer där nu! Och roligt nog går de klassiska kökshanddukarna som tåget, mycket glad för det. Fler produkter är på ingång, snart behöver vi arrangera en plåtning till däruppe också. Ja, det ska hinna med också…

…Dagen ska sedan bland annat tillbringas hos Beridna högvakten, för en inspelning där. På eftermiddagen är det skolans vårfest och eftersom mellanbarnet ska läsa egenskriven dikt (!) i aulan, så kommer jag att sitta bänkad. Kanske allra längst fram!?

FREDAG: Fredagstennis på morgonen – Johan är ju i Dalarna, så krävs lite pussel för att få ihop logistiken, men det ska gå. Sedan ska Emma Unckel ha lanseringslunch på ett hotelltak, och detta tackar man icke nej till – blir trevligt! Därefter admin och jobb, gå igenom bilder och planera inför Mors dag-race med mina smycken. Har redan sålt flera Marianne-armband än vanligt, misstänker att det kan vara Mors dag eller kanske bara vårens firanden i största allmänhet och studenter som kommer? Så kul, hur som helst! Och känslan över alla meddelanden och tillrop från nöjda kunder, den är som balsam för själen – blir exakt LIKA glad varje gång!

LÖRDAG: Ridning, tennis och en helt vanlig härligt späckad helglördag hos oss. Äsch, sååå späckat är det ju inte heller, utan också sovmorgon, lugn och ro och plockande hemma. Lagom oplanerat, vilket ger luft för trevligt oplanerade saker. Födelsedagsdrink för min kompis Malin på eftermiddagen, och en lunch som jag… Kan ha tackat ja till men inte helt stämt av med Johan?! Haha, får se om han läser detta helt enkelt. Sedan vill jag få in träning för mig själv också, får se om det går, annars får det bli…

SÖNDAG: …Söndag morgon! Då är det också simtävling för dottern, jag skjutsar dit eller hem – ja, eller båda, lite oklart men det löser sig. I ännu en föräldraslinga, haha. Sedan sätter vi punkt med att sjunka ner i tv-soffan framför “Robinson” (hela familjen kollar ihop) därefter, för Johans och min del, så hoppas jag få med honom på senaste säsongen av “Wisting”. Har sparat på denna norska krimkaramell men nu KAN jag snart inte hålla mig längre!

Önskar dig en underbart bra första majvecka. Har den inte börjat på topp? Well, då kan de bli… Bättre. Så tänker jag!

3 reaktioner till “Censurerad podd, kungligt besök och tv-inspelning – måndagsrapporten kommer här!

  1. Ser så fram emot kollektionen med handdukar, dukar m.m
    Bor ju i Dalarna så skoj att få handla “lokalt” 🙂

  2. Känner också lite vilsenhet – kan det vara kombination av mkt på gång, april som försvann i ett nafs (ännu fortare i år va?!), maj/terminsslutet står för dörren (eller maj har visst redan börjat, gaaah!) och så mkt som kommer dra igång så man undrar om man kan ta tag i ngt redan nu för att slippa totala stressen om ngr veckor?? Så känns det f mig iallafall – kanske få lite struktur denna vecka (redan torsdag, men det får gå:-)?? Lycka till med ditt Ebba, allt låter kul! Nu kör vi vidare, kram!! 🌷

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.