Tävling: Nöjda barn i baksätet?!

/ I samarbete med Britax – OBS, tävlingen avslutad och vinnare utsedd /

Hurra! Jag får tävla ut ett ex av den smidiga vridbara bilbarnstolen SWINGFIX i-SIZE från Britax (du får själv välja färg, i mån av tillgänglighet). Tänkte då helt själviskt (!) att jag vill ha DITT tips på hur man får glada barn i baksätet under sommarens roadtrips?

Bilbarnstol_22

Foto: Nathalie Mitovski. Dela med dig av ditt knep, i en kommentar! Och du är med och tävlar om SWINGFIX i-SIZE. Kommentera med ditt “glada barn i baksätet”-tips HÄR, eller på min Instagram @ebbavonsydow

Du kan tävla fram till 18 juli. En vinnare utses här i bloggen 18 juli. Vinnaren utses av en jury, beslutet kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt bekostas av vinnaren. Lycka till!

161 reaktioner till “Tävling: Nöjda barn i baksätet?!

 1. Ska man resa långt med små barn finns det bara en riktigt räddning, en iPad med tex babblarna. Tog oss ner till Kroatien med bil och tre barn (de stora hade dock ljudbok istället), förutom naturligtvis pauser med lite lek på vägen.

 2. Vi har tre barn, 9, 6 och 10 mån. När vi reser får de stora barnen packa sina egna “bilväskor”. De innehåller oftast, vattenflaska, några småburkar med frukt och nötter och sen böcker de vill läsa. Och ja, även plattor och hörlurar. Innan vi åker förklarar vi hur långt det är genom att säga att hela resan är lika lång som kroppen. Alltså, vi börjar vid tårna och slutmålet är huvudet. När barnen då för femtielfte gången frågar “När är vi framme”, kan vi svara med “nu är vi vid magen”. Då får de en bild av resan och kan enklare förstå sträckan.

  1. Kroppen tipset var ju briljant! ✨ Jag tackar ödmjukast i förväg 🙏🏻💛

 3. Mina tips på glada och nöjda barn i bilen:
  – Bekväm stol som passar barnet och bilen, Britax-Römers stolar är toppenbra!
  – Lagom temperatur i bilen.
  – Spegel så att jag kan se barnet och barnet kan se mig om vi är ensamma i bilen. Vi har en jättebra från Britax-Römer!
  – Solskydd i fönsterrutan.
  – Musik att sjunga med i!
  – Böcker, platta/mobil att underhålla med.
  – Något att äta vid långa resor.
  – Vid långa resor, stanna då och då så att barnet får möjlighet att leka/sträcka på benen och göra av med energi.

  Håller tummarna för vinst till nya bebisen!

 4. Vi har nyss gett vår stora ett par egna hörlurar. Guld värt! Han får lyssna på precis det han vill och vi föräldrar kan lyssna på det vi vill. Vi slipper alltså lyssna på samma låt sjuttioelva gånger och kan istället avnjuta ett sommarprat eller två.

 5. Vi åker en sträcka på 60 mil några gånger/år fär att hälsa på min föräldrar! Har alltid varit mycket funderande över hur man ska klara det smidigast med barnen!
  Har en 1åring och en 4åring (och en man ska tilläggas på 34 år som tycker det är lika tråkigt😉)
  Tips 1:
  Har efter flera vändor kommit fram till att det bästa knepet oavsett hur mycket leksaker och sånt man har med sig är att planera stopp på vägen för att lösgöra lite energi! Ha god mat med till picknick vid stoppen. Då får man också se mer av vårt vackra land om än det bara är en utsiktsplats eller en lekpark.

  Tips nummer 2 som precis börjat funka på vår 4-åring är bilbingo (en bingobricka med bilder på saker man kan se under vägen) blir typ som en skattjakt vilket hon älskar!

  Tips nummer 3: vi lyssnar på sånger och sjunger tillsammans i hela bilen!

 6. För att klara längre bilresor med vår 2,5-åring är ju paddan i en hållare självklart en räddare, men också ljudböcker (Pippi och Alfons är favoriterna). Vi passar på att ta pauser på rastplatser där det finns en lekplats så att han kan få bli av med lite spring i benen.
  Lillebror på 6 månader brukar sova som en stock så fort bilen börjar rulla, mycket tack vare vårt babyskydd från Britax. Förhoppningsvis skulle han klara längre bilresor lika bra i en Swingfix i-size när det är dags att byta bort babyskyddet.

 7. Mitt bästa tips är musik som hela familjen kan sjunga med till men även en ”hemlig påse”.
  Musik som alla kan gör det roligare för alla, både barn och föräldrar.
  Den ”hemliga påsen” tas fram när barnet visar tecken på att bli uttråkad. Min mamma hade med en sån till min son (1,5 år) när vi reste till Kroatien. Hon hade fyllt den med en massa spännande saker som han gillar, såsom böcker, bil, docka och katter. Påsen går ju även att fylla på med nytt i smyg 👍🏼😅

 8. Har två barn på 6 och 8 år och en bebis. Bästa tipset för att få bebisen att klara till och med en fjällresa på 70 mil är att placera honom mellan storebröderna i baksätet. Då håller han sig nöjd nästan hela resan. Bröderna får man muta med lite godis och padda!

 9. Mitt tips på glada barn i baksätet är:
  – en drös olika leksaker att hela tiden kunna byta ut.
  – dricka och lite småsnacks, till vår 9 månaders bebis blir det vatten, smörgåsrån och majskrokar.
  – musik att dansa och sjunga med till
  – en utvilad passagerare/mamma som orkar roa och leka efter vägen 😊

 10. Har en 7-åring, en 5-åring och en 5 månaders bebis nu och jag fasar fortfarande när vi ska åka på långresor i bilen om hur ska detta gå vad har vi gjort. (Fast ibland är de korta sträckorna värre än de långa) Med tiden har jag lärt mig att om de stora barnen packar sina egna väskor med böcker, pyssel och små leksaker så är de hyfsat nöjda. Sen har jag alltid någon överraskning i rockärmen som en ny liten målarbok, pixibok, något att mumsa på eller en liten ord/sång lek. Att lyssna på ljudbok är också uppskattat. Sedan får man planera in stopp där vi hoppar/springer och väcker kropp och knopp lite. Lycka till med framtida roadtrips och va inte rädd för att testa, ofta går det bättre än vad vi tror.
  /Emma

 11. När vi har rest lite längre sträckor så har jag köpt små roliga saker för barnen att underhålla sig med. Kan vara några små djur att leka med, en liten bok, något pyssel, lite att tugga på etc. Sen ger jag något av det med jämna mellanrum för att barnen ska få som en liten överraskning och håller sig på så vis underhållna 👍
  iPad har även varit en vinnare på våra resor ☺️

 12. Mitt bästa tips för nöjda barn i bilen är att ha god tid på sig, så att man utan problem kan stanna när det behövs. Sommartid är det förstås lättare att bara stanna på närmsta rastplats, då brukar jag sätta på musik och dansa med barnet utanför bilen , så vi rör på oss riktigt mycket när vi väl har paus från bilåkandet. Då kan vi Tex sjunga ”plocka, plocka äpple, plocka, plocka blåbär” och göra rörelserna i luften samtidigt. Barnet tycker det är roligt och även föräldrana får sträcka ut hela kroppen. Vintertid kan de vara svårare att bara stanna till, då är tipset att ha kollat upp några ställen längst vägen som kan vara passande att stanna på. Tiden i bilen är tipset att ha variation: en fullladdad iPad, kritor och pennor, klistermärken, piprensare med pärlor i en liten burk. Kan också hitta på olika lekar med barnet som tex ”jag ser något som är rött” så ska den andra gissa vad personen ser/sett exempelvis, hus/bil/vägskylt osv.

 13. Åh! Den ser så smidig ut! Min dotter är 1 månad äldre än din lille Ernst och mitt bästa tips i den åldern är att försöka åka när hon ska ha sin sovvila. Går inte det har jag en färdig lista på Spotify med babblarnas och barnkammarbokens låtar, sen sjunger jag med för full hals för att göra det lite roligare. Ett sista försök blir en klämmis sen hoppas jag att vi är framme!

 14. Vår Lovis snart 5 år har oftast alltid somnat så fort vi åkt bil 🙈men till hösten blir hon storasyster och då skulle denna pjäs rädda min rygg och samtidigt hålla bebisen trygg.

 15. Först och främst, planera och ha gott om marginal för spontana stopp! Vår ettåring är ganska bulvan vid det r laget och mina allra bästa tips under bilfärd är leksaker som låter och som vi kan leka ihop med. En varsin träskallra att göra ”musik” med, en bil med tuta eller en prasselbok.
  Sen fungerar ju tittut väldigt bra. Dra inte fram hela artilleriet direkt bara, för att låta tiden gå så behöver man maximera leksakerna, en i taget.
  Och om inget annat funkar blir det favoritbarnmusiken i bilstereon och allsång med hela familjen! Tralala!

 16. Vi har en nybliven ettåring här hemma som fullkomligt avskyr att åka bil! 🙈
  Så här behövs också alla tips man kan få 😅
  Babblarna på padda fungerar ypperligt… i fem minuter 🤪
  Mitt enda tips är egentligen bara att vara en delaktig förälder som gärna sitter bak jämte (om man har barnet bak) och berätta om bilresan och vad man ser utanför fönstret, vi sjunger mycket ramsor med rörelser och ibland mutar vi med nån god klämmis 👌
  Det är även klokt att välja att åka längre resor under barnets sovtid.

  Glad sommar!

  1. Igenkänning på den…. Mitt bästa tips för nöjda barn i bilen har i mina egna barns fall varit att undvika bilåkning så långt det bara går… Båda barnen har avskytt bilen fram tills 2 års ålder ungefär. Nu är de 3 och 5 år och vi kör max 2 timmars sträckor med ljudbok, musikCDn och så blir det alltid platta på slutet. Böcker vill jag inte läsa i bilen längre efter flera år av frenetiskt bokbläddrande i halvlutande, sned sittställning baksätet för att hålla en ledsen bebis/1-åring någorlunda nöjd.

 17. Mina bästa trick är att stanna regelbundet och gå ur bilen alla tillsammans och röja; hoppa, spring (på stället om brist på plats), busa och ös ur kliet ur stillasittande barnkropparna. Viktigt att göra det alla tillsammans så blir det en kul grej som ger energi till alla. Utöver det så är allsång det bästa! Sjung med till allt som spelas i bilen. Vuxna tillsammans med barnen, framsäte med baksäte. Hittepåtext om så krävs, bara man låter mycket och har roligt.

 18. Så himla många bra tips! Och vad jag längtar till att få testa alla dessa och se vilket/vilka som funkar bäst för oss. För vi väntar vår första! Vår alldeles egna bäbis som vi ska våga köra runt på i en bil, helt galet. Tur är då att det finns säkra babyskydd, och smidiga!!

 19. Tips! Ljudböcker och sång-koppla in mot bilens högtalare eller ha allsång med barnsånger från alla Astrid Lindgrens figurer. För äldre barn är leken ”vem tänker jag på” ett bra tidsfördriv! För vår lilla som håller på att växa ur babyskyddet är dock just nu två gosedjurs bin som hänger och fladdrar framför honom det roligaste som finns!

 20. Har en 7 månaders och det enda som fungerar när han börjar ledsna och jag kör själv med honom är att sjunga låten “Klappa händerna” typ hela färden. Tjatigt men värt att slippa skrik.
  Har ännu inte satt dit iPad än, men när någon suttit med honom där bak så är Babblarna en favorit och benen sprattlar som aldrig förr 😂

 21. Mitt bästa tips är att se resan som en utflykt och låta det ta tid🚙💨

  🌟 Packa med fika, kaffe i termos för de stora och nått gott till de små 🍉🍌 Stanna på något fint ställe eller mys i bilen om det regnar.
  🌟 Kolla upp nått mysigt café eller besöksmål där ni passerar och stanna på något ställe ni annars aldrig skulle besökt.
  🌟 Finns det några vänner/bekanta längst vägen? Bjud in er på kaffe eller erbjud er att köpa lunch och ta med! Bonus-häng och paus i ett🙌🏻

  Håller tummarna för vinst, snart är det dags att byta stol till vår Sally🌸👶🏻

 22. Ååååh så perfekt det hade varit med detta smidiga babyskydd när lillasyster tittar ut. 🤩
  Bästa tipset är att ha Mormor med i baksätet😂 Tyvärr kan hon inte alltid sitta där haha så då är mitt bästa tips att leta olika färger och saker utanför rutan tillsammans. Nej, vem försöker vi lura…IPad is the shit 😆 Vet inte hur man körde bil med barn innan. 🤷🏻‍♀️

 23. Med vår 6 månaders är det bara Iron Maiden som gäller om det blir gnälligt.

  Med större barn är en hitta-på-saga roligt. Man hjälps åt att berätta en saga genom att bygga på med varsit ord. Kan bli hur knasig som helst:D

 24. Mina tips för ett mindre kaos i bilen är att alltid vara redo med något att dricka, något mumsigt att mumsa på.
  Sjunga med i massa härliga låtar tillsammans med barnen. En surfplatta underlättar eller en dvd. Prata om vad man ser omkring sig eller om gamla minnen. Prata om vad som ska ske när man kommer fram.
  Åk när barnen ska sova, då behövs det en bra bilstol så det blir bekvämt för dem.

 25. Drömmer verkligen om den här bilbarnstolen nu när det är dags för oss att byta stol. Vi har en Brita Römer idag och har varit otroligt nöjda med märket!
  Mitt bästa tips för min 11-månaders är att klippa korta färgglada presentsnören som jag krullar och sedan knyter fast i bilstolen. Min Ebbe kan sitta länge och pilla med dessa snören (såklart under uppsyn)! Även ett supertips till flygresan! ❤️

 26. Mina tips för en smidigare bilresa är:
  – leksakslager att langa bak när det blir trist
  – hejdundrande bra barnmusik (som liksom låter bra även i vuxenöron, tex Barn på nytt med Georg Riedels orkester)
  – något snacksigt att skicka bak i omgångar
  – pauser för lek och spring
  – en underhållare tex mormor🤹

 27. DRÖMMEN! Som jag skulle vilja presenta min svägerska och älskade brorson med denna briljanta stol! Mitt tips passer bättre för de liite större – jag var alltid väldigt åksjuk och kunde därför inte titta på film eller läsa när jag åkte bil. Min helt underbart påhittiga mamma introducerade oss därför för ett “sagotåg”. Någon i bilen får börja berättelsen, ex “Det var en gång en liten, liten, mus som bodde i ett H…” och här tar nästa person i bilen vid: “…Hemskt smutsigt tåg. Tåget rullade denna dag mot Hjärna där musen skulle stanna och köpa G” osv osv. Någon vuxen kan behöva stötta med tips men ganska snabbt är barnen exporter och mycket påhittigare än den bästa vuxna sagoberättaren!
  Jag tycker också om att mappa ut vägen som ska köras och undersöka om det finns badplatser/cafeer eller annat som gör nödvändiga stopp roliga för alla! Det kräver förstås lite planering men blir en rolig semester om man ser lite mer än slutmålet på vägen 🙂

 28. Jag vill tipsa om att ha en ballong i baksätet. Vi upptäckte under vår senaste bilresa på 5-timmar att sonen på 1,5 år verkligen gillade att leka med den. Sångstunder är också populära. Russin eller ett äpple passar 1,5-åringen bra också då det tar en stund att äta.
  Vår snart 4-åring gillar paddan, ljudböcker, bamsetidningar och att sitta och rita.
  Sen är ju pauser för mat och lek sköna för både vuxna och barn 🙂

 29. Mitt tips för att klara de lite längre bilresorna är:

  1. Pack med snacks; russin i små paket, äppelbitar, nötter eller godis om barnen får äta det. Även Festis och vattenflaskor så kan man skicka bak det när orken tryter.

  2. Låt barnen själva (med viss hjälp) packa en liten ryggsäck med leksaker att ha i bilen.

  3. Klisterböcker med klistermärken

  4. Ta med någon ny leksak/tidning som de inte vet om så kan man överraska med det. Brukar bli en hitt och man orkar en stund till.

 30. Mitt bästa tips för glatt barn i bilen är rolig musik , typ babblarna, en ritplatta, klämmisar och några kex och en mysig filt så brukar resan gå ganska smärtfritt, i nödfall åker paddan fram så alla kan slappna av haha

 31. Mitt bästa tips är många små pauser passa på o stanna ofta o njut av världen! glada lugna föräldrar och mysiga böcker/sagornrukar få min lilla att somna.

 32. Jag har själv inga barn ännu men ska snart bli faster till ett tvillingpar, som är min brors första barn(!) Och jag skulle då så gärna vilja vinna denna och ge till dom. Jag tänker nöjda föräldrar ger nöjda barn i baksätet. Jag tänker också att det annars kan bli jag som blir placerad mittemellan tvillingpojkarna – om det bidrar till nöjda barn återstår att se 😂😂

  Trevilg sommar! Säker stil-podden gör världen till en bättre plats(för att den är så härlig och för att man blir alltid blir lite gladare efter man lyssnat – oavsett humör innan), love it 🌸

 33. Bilsemester kan underlättas med:
  – föräldrarna (mest jag) sjumger Imse vimse spindel och andra hits- gärna med rörelser. Succé i flera timmar. Bra att ha med halstabletter dock.. 🙂
  – mobiltelefon/i-pad
  – gosedjur
  – köra bil när barnen sover
  – spegel huvudstödet så att barnet kan se den som kör bil också.
  – barnvisor på spotify i bilen (när man inte orkar sjunga längre..)

 34. Min bebis är än så länge bara 1 månad gammal så han är nöjd bara av att åka bil! När jag själv var liten (innan surfplattor mm) så löste mina föräldrar de långa bilresorna med att pausa emellanåt och låta oss leka vid en lekpark en stund eller bada… och muta med glass!

 35. Vi hade en idé innan vi skaffade barn om att vi inte skulle använda skärmar i bilen, eller vid andra tillfällen för den delen, för att underhålla vårt barn. Men efter att sonen skrikit hål på öronen och vi testat allt annat så var vi tvungna att dra fram telefonen. Man är ju bara mänsklig, gahhh! Så det är tyvärr endast diverse barnprogram som får ettåringen nöjd i bilen.

  Denna stol ser ju så mycket bekvämare ut än vad vår gör och det hade varit helt underbart att få testa den istället. TÄNK om det hade förändrat hela situationen!

 36. Snacks, roliga sånger och enkla böcker. Glasstopp om det behövs!

 37. Med lilla barnet (4 månader) har jag inget tips utom ett: öronproppar. 😩 Men med stora (2 år) så kör vi ett besök på biblioteket innan långa bilresor där hon får välja ut hur många böcker hon vill som vi tar med och läser i bilen. Väldigt uppskattat av barnet som älskar att ”läsa bok!” och kul för mig som förälder att få läsa nya böcker man inte läst hundra gånger innan. Och dessutom är det helt gratis! Det finns ju så mycket bra barnböcker sol är roliga även för vuxna! Mitt bästa tips är ”Vem-böckerna” av Stina Wirsen.

 38. Med en överaktiv 2-åring och en oförutsägbar 3-månaders, är mina tips;
  – Åka när minstingen är mätt och belåten och redo att slumra åtminstone en liten stund.
  – Sätta sig mitt emellan barnen, redo att agera napp-i-petare och underhållningsmaskin.
  – Familjeallsång.
  – IPad, givetvis.
  – FaceTime med släktingar/vänner
  – Fruktpåse
  – Leksaker, som kommer fram en efter en

  Och pauser såklart – och framförallt åka nät man vet att man inte fastnar i bilköer, utan kommer fram 😀

 39. Med vår 1.5 åring går bilresor utmärkt, om jag (mamma) sitter i framsätet. Sitter jag där bak så förväntas underhållning konstant!
  Vi kom på det när samtliga bilresor med endast pappa eller mamma i bilen gick utmärkt men så fort jag satt bak så blev det gnälligt.
  Blir det tråkigt så sjunger vi, pratar eller gör ett stopp på vägen.

 40. när Vi ska långt kör vi tidigt på morgonen, vid 4/5. Packar dagen innan, bär barnen sovandes till bilen, kör så långt vi hinner innan de vaknar, oftast kring 8. Då tar vi en frukost/kisspaus och sen kör vi resten. Då är vi i skåne redan vid lunchdags när vi åker från Uppsala ä. Mitt bästa tips är alltså att planera resan till sovtider och ha med lite leksaker de inte brukar leka så mycket med annars.

 41. Glada-barn-i-baksätet-tips
  Vi reser ofta på långresor till lilla Cs (nu 9 månader gammal) farföräldrar som bor cirka 40 mil från oss. Då krävs underhållning för lilla C har aldrig gillat att åka bil mer än ca 40 minuter. Vi har därför utvecklat vår egen 5-stegs-raket för ett nöjdare barn i bilen:-).
  1. Åk vid en sovstund alt kväll när lillen/lillan ska sova.
  2. Ta med en påse med leksaker (obs! Mjuka vid eventuell krock) som du tar fram en och en vartefter intresset avtar/tålamodet tryter.
  3. Spela musik som barnet gillar och sjung med.
  4. FaceTime med släktingar
  5.Babblarna
  Bubblaren är givetvis snacks. Det går ju inte att mata ett barn med snacks i 40 mil men det är helt klart värt att ta till för att slippa skrik den där sista biten till rastplatsen eller var man nu ska stanna.
  Lycka till med långresorna alla grymma småbarnsföräldrar där ute!
  /Sofia

 42. Mina tips är följande (jag vet att barn inte ska titta på ipad, äta godis osv men om de gör det några gånger istället för varje dag annars så blir det en kul sak)

  iPad hållare – att sätta paddan i så de inte kan röra den själva (viktigt!) och ladda ner några filmer offline från SF-kids el Netflix.

  Ljudböcker- perfekt att oxå lägga offline, kan oxå lyssnas på från ipaden.

  Små påsar med mjuka godisar, russin etc, inga hårda bitar att sätta i halsen, frukt och salta pinnar.

  Flaskor med dricka till var och en.

  Paket- vid längre resor små paket med spännande saker att få öppna.

  Gissa vad jag tänker på leken- med lite större barn, man får bara ställa ja/nej frågor

  Mjuka filtar och kuddar att gosa in sig i!

 43. Glada barn i baksätet- skojig musik, glad mamma, och fika paus!! Eller varför inte tävlingar för de äldre barnen:)

 44. För min lilla flicka på snart ett år tycker jag att sjunga babblarna eller något liknande😄 och för mina pojkar på snart 3 och 5 år räkna olika fordon man möter tex lastbilar, motorcyklar mm och så kan man muta med ett litet pris även tröstpris såklart hehe😅😊

 45. Känns som om många kör med samma knep, iPad, något gott och musik! Min son gillar även när vi gasar på lite ibland, dvs när de blir lite ryck i körningen. De bästa är dock vägbulor! Känns som om jag när en adrenalin-junkie vid min barm… 😅😅

 46. Bästa underhållningen för lite äldre barn tycker vi är en ordlek. Barnet börjar säga ett ord t.ex. Apelsin, då ska jag komma på ett ord som börjar på N, t.ex. Nougat. Sedan fortsätter vi på det spåret tills mamman blir helt slut och måste ta en kaffepaus. För minstingen återfinns den bästa underhållningen utan tvekan på paddan, i form av musik och babblarna.
  Vi kör en sträcka i taget och tar generöst med fikapauser.

 47. Mitt bästa tips är helt enkelt ladda ner filmer från Netflix på ipaden och skaffa ett iPad-ställ i bilen så blir det lite eller snarare mycket lugnare i bilen. Har varit ett måste för mig som ensamstående på heltid för att kunna fokusera på körning och inte att försöka hjälpa barn under körning. Sedan får man va beredd på små pauser. Senast igår blev det paus vid en liten badplats, mycket mysigt!

 48. Mitt bästa tips är att sätta mormor i baksätet! Funkar perfekt till vår 10-månaders ifall det inte är läge för tupplur 🙂

 49. Babblarna via Spotify är guldvärt, min son på 9 Månader brukar bli lugn när han hör dem 😍 sen en massa leksaker att inspektera och leka med, vattenflaskor är enkla att ha med så att han kan skaka och pilla på. Om det blir kaos så brukar jag spela upp babblarna på mobilen så brukar de bli bättre 😊 eller att få rensa min handväska (inga farliga saker i, lovar 😂)

 50. Bästa resorna är när vi kör så pass sent på kvällen att barnen somnar i baksätet. Då kan vi lyssna ikapp sommarprat, p3 dokumentär, dricka kaffe, äta choklad och prata. Komma fram till destinationen, lyfta in sovande 4åring och ge lite mer välling till 1åringen, smyga ner i sängen. Och alla vaknar glada semesterns första dag!

 51. Jag har inte barn, men vill tävla för min brors skull: han bröt en ryggkota på ett lekland för en månad sedan och har svårt att läka då han måste lyfta barn och vrida sig, tex när han ska sätta fast den lilla i bilbarnstolen. Det jag märkt är bästa tipset för att roa brorsdöttrarna i bilen: låta dem välja musik! Varannan låt väljer femåringen (Samir & Viktor), varannan 2-åringen (Pippi). De trivs, är glada och lär sig att det är viktigt att dela och bry sig om varandras behov/viljor.

 52. Åh skulle bli perfekt till vår bebis med denna stol då hon snart växt ur babyskyddet! Eftersom hon bara är 4.5 månad och första barnet så kör vi mycket med sång i bilen, sjunga så högt som möjligt och ibland börjar man skratta för det är så falskt men det verkar gå hem! Försöker även tajma med att åka när hon ändå ska sova eller är trött.

 53. Åh vilken fin bilbarnstol! Ser ju magiskt skön ut. Jag tror ju att det absolut viktigaste till en lyckad biltur med småttingar är först och främst en bra stol (så smart att man kan vrida på den också och underlätta sätta in & ta ur barnet! Genialt!)
  Vår lilla Maja på drygt ett år har åkt en del bil och vi ser alltid till att ha lite olika leksaker och ’spännande’ prylar med oss. Men ge inte allt på en gång! Hon kan tycka en grej är kul i typ 5 min sen är det tråkigt så då presenterar man nåt nytt spännande 🙂 och så kan vi hålla på hur länge som helst….! Men har märkt att den bästa leksaken att ha med är DUPLO! Det kan iaf Maja sitta och pilla med hur länge som helst. Superkul med olika former / färger / sätta ihop / ta isär. Sen när resan väl är slut så har man duplo i halva bilen – men det tycker iaf vi att det är värt 🙂
  Sen funkar det alltid att sjunga – så vi ser även till att värma upp stämmorna ordentligt innan en längre biltur. Värt att sätta ihop en bra spellista (har inte längre spellistor med egen musik – utan nu toppas listorna på mobilen med babblarna och barnkammaren!)
  Maja (och jag!) håller tummarna för denna jättefina bilbarnstol och önskar alla ni där ute lycka till med bilresorna framöver!
  Trevlig sommar!

 54. Åker ofta långt med våra två små, nu 2 resp 3,5 år gamla. Mina bästa tips för en så smärtfri resa som möjligt;
  – planera resan så att några timmar”går bort” i att de sover, tex genom att köra en del av sträckan kvällstid/tidig morgon
  – planera in stopp på vägen där barnen får roa sig/springa av sig. Ikea finns det gott om i dehär landet 😉
  – låt barnen packa varsin väska med sina bästa leksaker
  – ha gott om vatten och snacks, små russinförpackningar, nya smaker på klämmisar, favorit frukterna i lagom bitar, smoothie i små tetra de kan hålla själv
  – en fulladdad iPad med filmer offline (SFKids är grym!!)
  – bra musik alla kan sjunga med till
  – en termos kaffe åt föraren
  – en stor portion tålamod till föräldrarna

  Hoppas på vinst! Hade varit super till vår trea som kommer i höst.

  Stor sommarkram! 🌸
  Emma

 55. Vilken dröm att få vinna:) vi sitter i många timmar om dagen då vi har näsran 3 mil enkel resa till jobb och förskola men några revolutionerande tips har jag tyvärr inte men vi brukar sjunga sånger, titta på sånt vi kör förbi eller andra fordon på vägen, sen är ju bilen ett perfekt ställe för att faktiskt prata med varandra. Annars lyssnar vi på ljudböcker🙂 annars kan det faktislt vara ett bra ställe atr bara slappna av på och sen är det ju faktiskt så, barn behöver inte ha roligt precis jämt;) men även om det är tråkigt ibland så vet man ju att barnet åtminstone sitter skönt i en sån här stol.

 56. Mitt bästa tips är små paket! Det måste inte vara nya saker, men om vi ska på lång bilfärd så slår jag in små paket. Leksaker, pixiböcker, russin, bilbingo etc. bara fantasin sätter stopp. Perfekt å plocka fram när tristessen slår till! Ett annat bra tips är att göra lite research innan; vart finns bra bad, restaurang med lekyta i anslutning? Bästa glassen? Längs med resan alltså och ta små trevliga stopp allteftersom. Inte första bästa hamburgerkedja när hungern slår till utan en trevlig upplevelse och ett semesterminne!

 57. Är vi två i bilen sitter en bak med vår don 3,5 år och pratar om saker vi ser och kör om.
  Sitter jag själv med han försöker jag fortfarande prata om saker vi ser eller sjunga till sonens favoritlåtar.
  Funkar inte detta så är ju tyvärr paddan väldigt bra.

 58. Vår 2-månaders son sover gärna i sitt babyskydd när vi åker bil (Britax-Römer, jättebra!). Men annars kan en flaska med urpumpad bröstmjölk och hela mitt sångregister hjälpa till att göra resan uthärdlig/njutbar för både barn och föräldrar! Och regelbundna pauser så att bebisen kan få sträcka ut ryggen. Nu när vi åker bil långt i sommar lägger vi in nattstopp för säkerhets skull.
  Och glada föräldrar kan också hjälpa till att få glada barn!

 59. Mitt tips är rätt enkelt. En vuxen i baksätet emellanåt för att bryta mönster och tristess i baksätet. En musiklista där allas favoriter varvas är också ett hett tips åtminstone om barnet är ca 3 år och har egna favoriter som krokodilen kaj m.m.

 60. Vi sjunger eller lyssnar på sagor! Att leka leken ser du dittan och ser du dattan längs vägen är även uppskattat!

 61. Beroende på ålder på barnet såklart men med mycket små barn fick jag tipset att hänga en ljusslinga som blinkar bak som barnet kan kolla på. Annars sångstund med skallra, babblarna på padda, böcker att läsa högt ur. För större barn såna där knep och knåp grejer (typ 3d pussel eller ett litet pussel som kan läggas på många olika sätt hade vi som barn) och ljudböcker. Älskade hjältar och monster på himlavalvet med sagor från grekisk mytologi, sjukt spännande! Och många stopp då det hela tiden väntar ett äventyr inte för långt borta! Lycka till i sommar!

 62. När vi var små så fixade min mamma massor med roliga saker.
  Bilbingo med vägskyltar
  Musikquiz
  Är bara några av alla lekar vi gjorde.
  Bilbingo var min favorit och det blev tillslut så att alla i bilen var med och fajtades om vinsten som oftast var valfri glass 😍

 63. Har en dotter på 5 mån som avskyr att åka bil och sitta fast. Det som fungerar för oss är en lekpåse för snabbt byte av leksak när hon tröttnar på den hon har. Riva sönder tidningar är en hit men det absolut bästa hon vet är sångappar med rörlig bild och att mamma sjunger med högt 🙂 då kan man till och med få ett litet leende.

 64. Vårt bästa tips för att ha så glada barn som möjligt i baksätet under våra resor till Skåne är att TAJMA när ert barn/ era barn är trötta och/ eller ha alltid med er någon liten ”muta”. Exempel något gott att snaska. För vår ett åring fungerar majskrokar eller god smoothie superbra! Blir det kris är musik eller babblarna 🙌🏼

 65. Glada barn i bilen är nog vad alla föräldrar vill ha!
  Min dotter har en son på19 månader, hon är ofta ensam med Dylan i bilen när dom är ute och åker!
  Hon har musik av alla de slag som han känner igen och kan göra rörelser med händerna till! Även böcker med ljud när man pekar på bilderna!
  Vatten i en flaska modell modärn( mormor är 70)
  En spegel så dom kan ha ögonkontakt!
  Men det bästa är nog att åka när Dylan ska sova!😴

 66. Vid längre resor så är det det tunga artilleriet som gäller, dvs föräldrar som leker och sjunger med barnen, små överraskningar/presenter, iPad, musiksagor, sovstund varvat med pauser. Allt portioneras ut med jämna mellanrum. Dessa tricks har tagit oss många mil, både i bil och flyg.

 67. Mina bästa tips är att försöka köra när barnet ska sova, ladda upp med massa gott snacks såsom frukt, majskrokar, sjunga sånger och kolla på paddan. Köra i god tid så man har tid för många stopp är också bra. Stolen hade varit perfekt till min dotter som snart är i behov av en så håller mina tummar nu! 🙂

 68. Babblarna på den bärbara dvdn vid längre resor! Annars inte go musik i gång o mina barn blir nöjda! Hade vart guldvärt med en sådan bilbarnstol då sonen har låg muskeltonus o tyngre i kroppen så en sådan stol hade under lättat in o ut lyften 🙂
  Håller tummarna ❤️

 69. Jag är så gammal att våra barn inte hade tillgång till paddor eller teveskärmar bak. Vi har åkt oändligt många mil med barn i bil, så vi borde få utmärkelse från kungen, haha! Numera pratar vi nostalgiskt om semestern i Tyskland då yngsta dottern bara ville lyssna på cd-skivan Bananer i Pyjamas, så det var det vi alla i bilen fick göra. Klistermärkesböcker, talböcker med hörlurar, vägbingo (Finns jättebra här: http://www.mhf.se/sv-SE/uppleva-resa/resa-med-barn/), att resa då barnen varit trötta, “Ett skepp kommer lastat”, en vuxen bak med barnen om det åkt två i bilen, allsång (“blandband”, Spotifylista eller liknande som man gjort tillsammans innan resan)… Alltid då det gäller barn gäller det att ligga ett steg före. Som vuxen måste du ta ansvar för ditt eget humör, både för säkerhetens skulle och för trevligheten… Förbered ordentligt så kommer ni att få fina minnen att prata om, inte bara på stället dit ni åker. “Det är vägen som är mödan värd”, som hon sa, den gode Karin Boye.

 70. Mina bästa tips är:
  -åk i god tid!
  -anpassa största delen av körning när bebis/barnet/barnen sover
  -ta med fika; kaffe, snacks, dryck osv
  -planera stopp längs vägen
  -bra musik, som framför allt de minsta föredrar
  Sist men inte minst:
  -en bra bilstol!!

  När man ska resa med Britax, ja då får man ut max!
  Barnet sitter skönt, bilstolarnas drottning är krönt.
  Skulle det bli en krock, blir barnet utan chock.
  Smart och smidigt, barnet vill gärna sätta sig i stolen inför resan tidigt.
  Hoppas vinna denna stol som kan snurra, då kommer alla i familjen hurra!

 71. Vi har tre grabbar på 8,6 och 1. 1-åringen blir glad när
  brorsorna är glada och vi brukar leka ”gissa djuret”, vilket är när man ska komma på vilket djur en person tänker på genom att bara svara Ja eller Nej på övrigas frågor. Den kan vi hålla på med länge 🙂

 72. En sån otroligt smart funktion!! Wow! Jag har två barn där den ena är otroligt åksjuk så hon måste aktiveras medans den andra glatt
  Gärna kollar på IPad men som alla nog känner till så får det ena barnet göra något så måste den andra få samma sak så det blir sjunga sånger, räkna kossor, får bilar. Och leta efter röda hus osv. Kanske lite svårt för den minsta men han hänger med och härmas. Efter en stund blir dom trötta och då får man själv passa på att vila. Så detta är Mitt glada barn tips. Det är att försöka använda sin fantasi själv. Få dom själva att se efter så att armen inte ramlat av eller att benen sitter på rätt plats hur kul som helst att lura små barn 🙂 kämpa alla föräldrar!! 😂🤗

 73. Hej, mitt glada barn i bilen tips är att låta dom hålla i telefonen med gps:en igång och följa med på kartan var vi är. Det är en röd plutt dit vi ska och så ser de den blåa plutten som är oss, röra på sig mot den röda. Sen sitter barnen och ropar att vi ska svänga och att det kommer en sjö osv. Funkar toppen för oss. Hoppas det kan funka för er andra också. En riktigt bra barnstol behövs också. Vi har en ettåring som verkligen skulle behöva flyttas ur babyskyddet och till en sådan där fin britaxstol.

 74. Vi har tvillingar på fyra år och de älskar gissningsleken!
  Man turas om att tänka på ngt och sen ska de andra, genom att ställa frågor, gissa vad det är man tänker på.
  Bilbingo är också poppis. En lista med saker man ska se utanför fönstret och när man fått ihop alla sakerna ropar man bingo. Priset kan va ett glass-stopp eller att man får välja en saga på Spotify att lyssna på (och det är ett pris när alla tvingas lyssna på bamse för sjuttioelfte gången på tio mil…)

  Sen är såklart blodsockernivå, ok temp i bilen och att alla sitter bra basgrejer som är avgörande för att man ens ger sig iväg hela familjen!

 75. Mina tips för att hålla mindre barn nöjda i bilen är att ha Aeromoov dyna i stolen så barnet har en lagom temperatur och inte blir genomsvett. Att slå in leksakerna så de har fina paket att öppna och sen en rolig leksak att leka med. Att sjunga med i musik och sittdansa. Och sen favoriten hos 1-åringen här hemma, minst 2 st 50 cl PET-flaskor med lite vätska i och gärna lite glitter som man kan skaka runt.

 76. Majskrokar, leksaker och musik i högtalarna, då kan vi åka hur långt som helst! 😍

 77. Vi sticker till Småland på lördag, har då 115 mil att köra. Idag varvi på biblioteket så 4-åringen fick välja sig några nya böcker till resan. Annars är det viktig för oss att ta raster ofta, det hjälper att dela upp i delmål, tex stanna i Åsele eller glass i Gävle. Allra bäst att rasta där barnen kan springa och härja fritt en stund. Så är det som att börja hela resan på nytt med nytt tålamod! 🙂 på det viset klarar både vi och barnen på 4 och 2 år sig mycket längre än vi hade förväntat. I vinter kommer ett litet syskon i familien.

 78. Mitt sta tips är att ha en mormor i baksätet, hon är uppfinningsrik o van att lösa allt vad barn innebär efter mig o mina fyra syskon 🦖

  Så en MORMOR är mitt bästa tips! Har man ingen mormor att tillgå så funkar de med andra erfarna kvinnor o män 😅

  Hoppas att mormor kan få vila armarna framöver genom att jag vinner en ny smidig vridbar stol till min Abbe i nån härlig färg 🐝

 79. Pricka in när de ska sova, då går nån timme där. Sjunga sånger ihop, ljudbok, iPad, klassiska leken ”vad är det jag ser?”, nåt gott att äta (om de är lite äldre annars låt dem aldrig äta utan uppsikt i baksätet), ta med en leksak de får upptäcka på nytt eller nåt nytt, ha delmål på vägen så man kan stanna och sträcka på benen även bra att man kan prata om stoppet på vägen och vad de har att se fram emot. Och väldigt mycket tålamod 🙂

 80. Vår familj älskar roadtrips. Äventyr är vår
  Grej. Så vi pratar mycket om vart vi ska (till
  Mormor i Skåne, Cali-resa, Norge runt etc) vi tittar på kartor (japp old fashion) väljer fikaställen, badställen, övernattningar, Överraskningar. Alla är med och planerar. Bidrar. Gör resan till något magiskt. Och innan resa. Go frukost. Ladda. Musik. Stämning. Sen åker vi. Det finns mellis, spel, och hörlurar så alla kan välja sin musik. Eller drömma sig bort i en film. Men det är först efter alla lekar. Och jag vet inte vad vi har gjort rätt – något måste det vara – men våra bilresor är kul. Och vi älskar dem. Nu är det en ny familjemedlem
  Som ska skolas in, en lillasyster på 5 månader. Och so far so Good – även om hon sover sig igenom smultronställen

 81. Som snart tre-barnsmamma (4år, 3 år och nu i augusti kommer nummer tre😍) har vi sysselsatt oss med en massa roliga aktiviteter när vi åkt bil hit och dit. Sånger, ipads, kritor, russin och gud vet vad 😋 men roligast har vi när vi turas om i bilen och berättar sagor som börjar med “När jaaaag var bebis….” (Just nu är det många Sommarskuggor i det vi hittar på 😜) och när det riktigt kör ihop sig så sätter vi igång “Dr Bajskorv” på Spotify, garanterad succé och massor med fniss! 💩

 82. Så lustigt! När jag läser detta inlägg kommer jag precis från en lång bilfärd med vår son (10 månader exakt idag) och då vi inte lyckades matcha med att hans sovtider till bilfärden så fick mammahjärnan sättas på prov! Alltid lättare när man är två vuxna i bilen, men just idag var det bara jag och Charlie. Vad passar då bättre än att ge honom sin fulla uppmärksamhet?! (Den som blir över efter bilkörning alltså!)
  Jag satt helt enkelt i två timmar och sjöng, lekte tittut i backspegeln osv 🙂 Han var helnöjd! Perfekt tid att verkligen umgås och leka, så bilfärden blir något positivt 🙂
  Hoppas på vinst 😊

 83. ”glada barn i baksätet” Vi brukar alltid försöka sjunga och dansa till massor av musik i bilen och det blir allt från Arne alligator till Journey. Bilresan har jag och min syster alltid förknippat med massa sång och glädje och på lediga dagar kan vi fortfarande välja att åka någonstans bara för att få sjunga och njuta av livet för fullt. Bilen är absolut den bästa platsen för fuldans och idiotsång och nu ska lillenman få lära sig😅❤️

 84. Vi brukar försöka pricka sovtid iaf en stund. Böcker tycker våra pojkar om att bläddra i, även rita funkar fint, lyssna på olika sorters musik och sagor. Bilbingo är något vi kommer att börja med o tipset om att kroppen är resans längd var en toppen idé.
  Skulle jag råka vinna går stolen till en kompis som ska få tvillingar och de gör ofta långa resor till släkt och vänner. Har bara haft/har Britax bilstolar och alltid varit nöjd 😊

 85. Hej!
  Vilket fantastiskt pris!

  Mina bästa tips för rolig bilfärd är:
  1. Skön barnstol för kiddon
  2. Kul låtar man kan sjunga högt till.
  3. Rita egen bilbingo, beroende på ålder på barnet – fåglar, bilar, bro, sjö, träd etc. 4 i rad ger vinst!
  4. Sköna kläder – precis som en själv vill ha. Skönt & snyggt. Bra för långa bilfärder.
  5. Försöka planera tiden så det går att stanna med jämna mellanrum om man ska långt. Sommar = glasspauser. Ofta!

  Glad sommar!
  Hälsar
  Anna

 86. Jag har inga barn men har testat detta på min 4-åriga systerdotter och det fungerar varje gång vi åker bil lite längre sträckor;
  Hitta på sagor tillsammans under bilresan. Det kan börja med något ni ser på vägen och sedan spinner ni vidare och utvecklar berättelsen. Barns fantasi i den åldern är helt fantastisk och berättelserna kan bli hur knasiga och roliga som helst.
  Nu ska min systerdotter få ett litet syskon och det vore fantastiskt om hon kunde få ge en Swingfix i present till sitt efterlängtade syskon (som hon för övrigt kallar för ”sin bebis”-så sött!).
  Kram på dig o trevlig sommar!

 87. För oss är bilåkande alltid att försöka undvika en katastrof. 4-åringen är extremt åksjuk och kaskadkräks i minsta kurva. 1-åringen verkligen hatar att åka bil och skriker tills hon kräks. Vi kan alltså inte erbjuda padda, roliga lekar, godis och snacks. Barnen får helt enkelt sitta i sina stolar. DET som funkar för oss är mätta barn och mätta vuxna. Lite mindre åksjuka, lite mindre hatiskhet och mer tålamod hos föräldrarna. En ny stol till 1-åringen skulle också säkert hjälpa oss att åka bil!

 88. Min man som är pappaledig säger att tricket är att ge dom en puss och lite gos precis innan man åker iväg❤️

 89. Jag har alltid sjungit i bilen och detta har smittat av sig på sonen. Så vi sjunger… och det är så himla roligt 🙂

 90. När vi åker bil får vårt äldre barn på 4år packa sin egen väska. Fått välja en tidning att läsa och vi leker lekar t. ex säga röd bil, blå bil när se olika bilarna kör förbi. Kolla skyltar och prata om de. Räkna aditionstal. Sjunga olika sånger.

  Det yngre barnet på 1 år får leksaker att leka och efter ett tag byts leksaker ut med saker som inte lekt med förut som kommer hemifrån t.ex träslev, sked, mugg osv. Sen sjunger vi sånger.

 91. Se till att barnen är mätta och ”nykissade” före avfärd. Stanna och bjud på glass – lite kladd i bilen har ingen dött av. Vi brukar peka på hus och så får man fantisera ihop en historia om vem som kan tänkas på där och vad de har gjort idag. Som vuxen, låt din egen smartphone vila – lyssna på barnen, de har så många tankar och idéer!

 92. Många pauser så själva resan också blir en del av semestern. Inte stressa.
  Vid ”kris” spela ipad/iphone. Annars passa på att åka vid sovtider om barnen är små 😀

 93. Ja snälla jag vill också ha de bästa tipsen. Har en 1åring som hatar bil. Tror det verkligen är dags att byta från babyskyddet nu så han kommer upp och ser lite mer.

  Stora barn är ju relativt ”enkla” ljudböcker och poddar mm i egna hörlurar räcker långt…. De som inte blir åksjuka kan ju titta på film också. Ha lite tävlingar som att räkna bilar i olicka färger mm.

  Små barn, som vår 1-åring är knepigare. Sjunga sånger, ramsor, babblarna på Spotify. Många pauser så de får springa och så lite iPad när helvetet brakar löst. Lättast att en vuxen sitter bak och roar och letar napp och plockar upp kastade leksaker om man e två.

 94. Mitt bästa tips om man ska åka långt är att åka senare på kvällen så barnen sover, då kan man ta sig en bra bit i lugn och ro och barnen slipper den ”tråkiga bilfärden”. Ska man en kortare sträcka är mätta barn en bra start och ha med lite pyssel, babblarna på paddan, snacks, en serietidning eller bara ha lite ”sing-along” med en go spellista vilket ju är roligt för hela familjen ☀️👌🏼

 95. Sätt en storebror (3 år) bredvid med en glass som han ger smakprov av med jämna mellanrum till lillasyster (11 månader)….. Först sa jag “Nej! Ge henne inte glass” men så blev det helt tyst från henne där bak efter myyycket gnäll och skrik så då kände jag “bra där brorsan! Låt gå!” 😉 Jag satte på musik och solglasögonen och njöt av en lugn bilfärd! 🙂

 96. Vår ettåring älskar när man sjunger Imse vimse spindel för honom. Oavsett var eller när så blir han lugn, tyst och glad av just den sången. När han blir större ser jag fram emot att leka bilbingo och tävla om att hitta bilen med lägst/högst registreringsnummer. Det gjorde jag och min familj på bilresor ner i Europa när jag var liten och resorna var alltid superroliga! Pipleken är ju också superkul förresten. En i bilen tänker på en sak och säger pip varje gång man passerar den/det och de andra i bilen ska gissa vad det är 🙂

 97. Jag har en 1-åring, så det är en riktig utmaning att hålla honom nöjd längre stunder. För det första försöker vi tajma in bilåkandet till tupplurstiden, och för det andra planera in stopp så han får leka av sig. Man får helt enkelt ta det lite mer piano med barn i bilen, och upptäcker då kanske i gengäld nya platser längs vägen man inte sett annars (positivt tänkande är nyckeln 😉 ). Sen laddar vi förstås upp med ett emergency snack pack, och leksaker eller vad som helst han kan fingra på som är lite nytt och spännande…

 98. När jag var liten och vi ofta åkte till sommarstugan på Öland så hade jag och min syster alltid en färdig ”bilväska” redo. Den innehöll framför allt bilbingo, som var roligast. Vi hade till och med gjort eget bilbingo som vi klippt ihop själva. Sen kopierade vi upp det så att vi kunde använda det flera gånger. I väskan fanns även Tre-i-rad, Gameboy, Sänka Skepp, kortlek, penna och papper. Sen körde vi även en lek med att man valde en färg och sen skulle man räkna bilar i den färgen. Flest bilar i sin färg vann. Så en färdig ”bilväska” packad med roliga spel är mitt tips. Kommer använda det till dottern på 2,5 år i sommar. Lillasyster på 4 månader får vänta lite på att vara med i lekarna.

 99. Lära barnet redan från födsel att åka bil utan underhållning, som leksaker och iPad, och inte äta under färd. Våra barn (3 st, 1-6 år) är vana att ”ha tråkigt” i bilen så det blir inte så mycket gnäll och då åker vi sällan kortare resor än 13 mil. Vi stannar för toa och mat.

 100. Mitt bästa tips för glada barn i baksätet är att sjunga skojiga låtar tillsammans. Det funkar alltid 😀

 101. Då vår 1,5 åring är åksjuk så fort vi ska åka någonstans så är mitt bästa tips att köra mjukt i alla kurvor och att ha en spegel som barnet själv kan titta i och roa sig med. Att sjunga och göra rörelser tillsammans och ha en padda med babyloonz fungerar bra 🙂

 102. Åh fantastisk stol, blev helt lyrisk!

  Har en två åring som älskar att åka bil, mycket handlar om rätt kläder för oss. Inte för mycket med andra ord! Skor åker av vid längre resor och ytterkläder är alltid ett nej, både av skäkerhetsskäl och komfort.
  Sen pratar vi alltid om varför vi ska åka bil eller var vi ska åka innan vi sätter oss. Då blir hon extra peppad och kan prata länge om det, extra motivation när humöret tryter.
  Spegel så att man kan göra grimaser till varandra och bra musik gör alltid susen.

  Håller tummar å tår, skulle underlätta för ryggen nu när lillasyster har kommit till världen <3

 103. Åh vilken rolig tävling! Vi åker ofta över hela landet för att hälsa på släktingar i södra Sverige under sommaren. Mina bästa tips för glada barn i baksätet är följande: föräldrar som inför avresan tagit ett chillpill (obs, inga riktiga piller, bara på låtsas) och kan låta sig slappna av och ha roligt med barnen. Givet är att ha med sig en platta proppad med offlinematerial, leksaker som tex plusplus, skrivpapper för barn som lär sig skriva (föräldrar kan skriva/rita saker som barnen får försöka härma, så man gör det tillsammans). Gör barnen motiverade genom att längs vägen berätta om kommande stopp och väl där – belöna barnen om de utifrån sina förutsättningar varit härliga medresenärer 😉 mitt sista tips är att på förhand göra lite research. Förra sommaren planerade vi rutten innan och googlade fram att det fanns en Pelle Svanslös-lekpark i Uppsala där vi ändå tänkt stanna för att låta barnen springa av sig. Det blev succé, och Sverige är fullt av roliga lekparker. Visst blir det lite längre restid, men hallå – glada barn, glada föräldrar!

 104. Bästa restipset är att matcha in resan med barnets sovtur på dag eller kväll. Annars skulle jag ta med ritplattan. Där kan barnet rita och du som vuxen kan måla o berätta påhittade sagor. 🙂

 105. iPad laddad med massor av filmer och favorit serierna och massor av snacks i olika former. Vi har alltid kört väldigt mycket vår dotter. Har alltid funkat supernova framför allt inget gnäll.

 106. Mitt tips vid bilresa är:
  – Disco. Barnens favoritmusik, lite diskokula där bak hos barnen. Sen är det bara att sjunga med och vicka på fötterna och vifta med händerna.
  – Brukar resa på tider när barnen vill sova.
  – packat sin egna lilla väska med leksaker.
  – riktar en skattkarta så där men kan tro att det är skattjakt och när vi kommer fram gömmer vi en lite sak som de då får.

 107. En sak som min mamma (som är 5-barnsmor) alltid gjorde när vi var små var att när vi frågade ”hur långt är det kvar” eller ”är vi framme snaaaart” svarade hon genom att visa på den invändiga backspegeln hur långt vi hade kvar. Där längst till vänster var ”hemma” och längst till höger var ”destinationen”. Genialiskt och vi höll oss alltid lugna! Något jag kommer använda när min lilla dotter Ebba blir äldre. 💕 I bilen spelades alltid Eros Ramazzotti! 🙈🎶

 108. Bra dansvänlig musik, favorit dockorna och glass (vid långa resor) gör att jag har en glad dotter bak i bilen nästan jämt. Hon är bara 1,5 år men sitter och diggar med dockorna i famnen när vi bilar runt Norrbotten i sommar.

 109. Jag har inga toppen knep, vi har nu sju barn och behöver verkligen en ny bilstol när lilla Iben ska byta från baby skyddet, så att alla som ska sitta bakåtvänd gör det. Vi har två åksjuka barn och det bästa knepet är att inte åka när de är nyätna och att åka när de ändå behöver vila middaf/sova. Håller tummarna!!

 110. Åhh vad spännande att läsa allas kommentarer. Vi har en 6 månaders tjej som HATAR o åka bil. Allt man hör är ju bara om hur alla barn tycker det är såå mysigt och hur gått de sover i bilen osv.. med svärföräldrarna på ca 5 h bilreseavstånd så är det jämt med vånda vi planerar de resorna. Vad vi hitills har lärt oss är dock
  – åka en tid som matchar en av de längre tupplurarna
  – mååånga pauser påvägen. Dvs ha inte bråttom
  – en klämmis e bra att ha tillhands
  – babblarna ❤ vad gjorde föräldrarna innan babblarna fanns?

 111. Ibland är de små sakerna livräddare, en flaska med vatten i att leka med, solglasögonfodral med nycklar i, klämmisar med korken på och så klart när inget annat fungerar – mobiltelefon eller iPad! Hade varit perfekt att vinna en ny bilstol den 18:e juli som både är bebis första födelsedag och min (inte första dock😂).

 112. Jag har faktiskt fått känna på den utmaningen i detta nu, jag och min sambo bestämde oss För att bila till Kroatien med våran precis fyllda vilda 2 åring, ja vad gör man då i en situation när man hamnar i en kö mitt i Alperna eller på tyska Autobahn; en kö som kan stå blixtstilla i minst 1 timme och folk tar ut stolar och fikar mitt på motorvägen…
  Ja jag säger bara en sak; massor med go-fika i bilen,(klämmisar(Guds uppfinning) en padda eller telefon nedladdad med barnens favoritspel och appar, massa barnslig musik i bilen på hög volym; gick utmärkt med Babblarna och Samir och Viktor och sen självklart låt barnen sova en blund också,gör absolut ingenting om man skjuter fram kvällsläggningen 1h eller 2 ,inte där och då 😀
  Hade blivit superdupermegaglad om min dotter fick sitta i ett sånt vrålåk kram

 113. Åh, den där stolen har jag spanat på till lillebror! 😍 Jag är inte nöjda med stolen som storasyster haft, men vet inte hur jag ska motivera ett köp…

  Eftersom våra barn blir åksjuka så behöver vi tajma bra sovtider och sedan är det ljudböcker som gäller för att få en trevlig bilresa! 🚗🚗🚗

 114. Många pauser med ”snack med tema”- första pausen RÖD (tex vattenmelon, jordgubbar), andra pausen GRÖN (tex äpple, gurkstavar..) osv. Roligt för de lite större barnen, kanske kan man förbereda matsäcken tillsammans med barnen och de får vara med att bestämma 👌🏼

 115. Jag har ännu inga supertips att dela med mig av då min pojkvän och jag väntar vårt första barn i september. Läser dock igenom alla goda tips och sparar i minnesbanken!
  Tänker än så länge att att säkert barn är det viktigaste – säker, trygg – ord som rullar runt som ett mantra i mitt ännu inte helt aktiverade mammasinne. Den materiella “tryggheten”, som ett välfungerande och allt igenom testat babyskydd att transportera hem sin bebis i kan ju i sig verka, lite naivt kanske, lugnande när man står inför en första förlossning med känslan av både förväntan och skräck….

 116. Min bebis ligger fortfarande i magen och beräknas komma i September❤️ Så har precis börjat kika på babyskydd/bilbarnstol och den här ser ju grym ut👌🏼 Så mina bästa tips är inte testade ännu🙈 men tänker såhär:
  • Se till att vara ute i god tid så att det alltid finns marginal med flera stopp
  • Mätta och utvilade föräldrar (så tålamodet är på topp;)
  • Ha en kräkpåse tillgänglig om en olycka skulle vara framme
  * Om inte amningen funkar, ha en termos med varmt vatten så det går att fixa ersättning längs vägen och när barnet är större så klämmisar/mellanmål tillgängligt
  * Till större barn, små delmål med små överraskningar varje timme
  * Se till att bilresan blir mysig och en del av semestern
  🚘👶🏻🍼❤️

 117. Mitt bästa tips för ett glatt barn ( och därmed glad familj) vid bilresan är en mätt mage och en skön bilstol! Vid bilresan bör man inte ha bråttom så det finns gott om tid för att stanna och sträcka på kroppen!

  Min kille växer snart ur sitt britax babyskydd som han älskar att mysa i, så ett byte nu vore guld:)

 118. Jag väntar mitt första barn och jag har inte ens ord för hur gärna jag skulle vilja vinna denna bilstol! Att bli mamma känns som en helt ny värld, men också som en stor djungel med allt som ska inhandlas och allt som ska läras. Att få ha ett sådan stort och viktigt köp som detta klart, skulle vara en otrolig lättnad från mina axlar.

  Jag har själv inga barn än som sagt, men med 11 syskonbarn har man samlat på sig ett och annat knep under årens gång.😅
  Mitt allra bästa tips (som mina systrar använt sig av flitigt😂):
  Se till att lura med sig barnens moster, helst ska hon vara pigg och utvilad, sätt henne i mitten i baksätet, det bästa är om hon har barn på båda sidor. Sedan kör, jag garanterar att mostern löser resten själv, för sin egen överlevnad.😂

 119. Mitt tips är nå bra barnmusik men även många pauser o sträcka på benen och fika.

 120. Hej mina bästa tips är följande :
  *Rätt klädd bebis/barn (trots AC kan det bli varmt och klibbigt i en bil. Framförallt babyskydd och bilbarn stol.)
  *Rolig leksak. Gärna hängande och låta kul och så barnet/bebis når den.
  * Rätt förbered, mätt och ny blöja/pottad innan avfärd är ett måste.
  *Ingen stress, barn och bebis känner av de vuxnas stress innan bilresan att komma iväg och det är ingen bra start för en harmonisk bil resa.
  * Trevlig stämmning i bilen, behaglig musik eller radioprat i bakgrunden skapar lugn. Och ingen tråkig diskussion eller gnäll på varandra.
  * Prata och sjung med din bebis/barn. För lite större barn kan man leka olika lekar som tex hitta färger på bilar.
  * Ta paus innan det blir tråkigt eller ledset så barnen och du får ladda batterierna i god tid.
  *Ett riktigt bra babyskydd /bilbarn stol som givetvis är säkert men ändå är bekvämt för bebis/barn.
  🙂

 121. Åh vilken härlig tävling!

  Vi som rullar mycket på vägarna till familjen som bor 30 mil bort har tvingats preppa med massor av olika saker.
  iPaden är såklart bra till de större barnen, en liten överraskningspåse med pyssel, god dricka och något gott ätbart. Sen är faktisk riktigt bra musik med allsång och bildans oslagbart alt. En spännande ljudbok.

  Ta det lugnt på vägarna nu!

 122. Glad barn i baksätet tips; vi är alltid redo med babblarna och en stor påse majskrok! Det är de enda som funkar för min 9 månaders dotter som har tänder som gör så ont. 🙂

 123. Glada barn i baksätet-tips: att slå in några ”paket-överraskningar” som de får öppna m jämna mellanrum. Inga dyra saker utan ett paket kan tex innehålla ett äpple el en pixi-bok. Ett annat kan innehålla några pennor och ett papper. Tycker dock det viktigaste är att anpassa resandet efter barnet, vi försöker ofta resa på kvällen om vi ska längre sträckor så de kan somna efter några timmar. Nu väntar jag vårt tredje barn o skulle bli superglad över en vinst ☀️☀️

 124. iPad såklart och vatten att dricka. Ett annat bra tips är att mormor (i detta fallet jag) möter upp på vägen med tåg eller buss (mitt barnbarn bor 35 mil bort och gillar inte att åka bil) och dyker upp som en glad överraskning!
  Sedan underhåller jag lilla prinsessan o baksätet, alternativt att jag tar över ratten o mamma hoppar bak. Efter att barnbarnet o jag kramats färdigt såklart!

 125. Som blivande pappa har man ett stort ansvar på många olika plan. Ett av dem är att se till så att barnen åker säkert i bilen! Att få lösa ett ”bekymmer” redan nu vore underbart och min underbara sambo som blivande mamma hade blivit så glad!

  När vi åker på längre bilturer så fördriver vi alltid tiden med att sjunga tillsammans! Det är någonting jag verkligen hoppas att vårat barn kommer att snappa upp och hänga med på. Fantastisk om hela familjen sjunger sig fram på vägarna, inget gnäll, inget tjat, inga sura miner från varken föräldrar eller barn. Bara glada miner och en härlig resa!

 126. Mitt bästa tips för en lugn resa är att försöka passa in längre resor till barnens sovtider. Om barnen somnar kan föräldrarna njuta av en podd eller ljudbok. Win win.

  Om de inte går att passa in så gillar jag att ladda en spellista med låtar jag vet hen tycker om och som jag själv kan så blir de disco och fullsång för hela slanten.

 127. Jag har hittills inte kört mer än max 1 timme med min 1,5-åring men nästnästa ska vi åka 4-5 timmar. Det blir bara vi två i bilen och han sitter i baksätet. Oftast somnar han när vi åker bil men tror och hoppas inte han sover hela resorna. En spegel så vi kan se varandra är uppsatt och jag tror att det får bli några stopp för att sträcka på benen och springa av oss lite.

 128. Vilken dröm för min reumatiska kropp! Vi har två, en på 9 år och en på 6 månader. Vi åker mkt till Stockholm från Helsingborg. Så vi har många timmar i vår bil tillsammans.
  Här kommer mina bästa tips.

  Äldre barn:
  – iPad med film, fast på hållare.
  – Bokstavslek (börja nästa ord med sista bokstaven på föregående ord) överraska med rolig kategori, typ ”äckliga saker” 😄 Bajs-kräk-kiss osv. Garanterat kul stund.
  – Musicquiz
  – Ha igång gps:en på mobilen så kan man lätt visa hur långt det är kvar.
  – Nedräkning i mil/tid till nästa glasspaus/fika/lunch.

  Små barn:
  – iPad med babblarna och babyloonz
  – Prassliga böcker
  – Presentsnören
  – Våtservetter och kräkisar (för allas trevnad)
  – Gosedjur/mjuka skallror
  – Allt som prasslar och som går att smaka lite på 😊
  Och packa smart i bilen, för det sista du vill är att rota runt bland alla dessa saker. Typ en väska för mat, en för blöjor osv och en för leksaker.

 129. Min son är 2 år och han skulle verkligen behöva ha en stol som han blir glad att åka då han total vägrar åka bil. Han har 2 äldre bröder som vill åka på semester
  Men med en skrikhals där bak är de Inge skoj för dom. Så dom har lust att ge bort sin lillebror ibland. Så
  Tror denna stol skulle passa Melker perfekt

 130. Min fem månaders kan jag inte riktigt lirka med men min snart snart treåring och jag är lite inkörda (har haft några långresor på tu man hand). Då det ofta är fokus på trettio andra saker när man ska iväg så har jag sällan hjärna nog att planera leklåda och dylikt. Jag jobbar mycket med snick-snack. Bajsskämt, en evig vinnare. Sjunga sånger och berätta historier och byta ut ord mot bajs. Jag veeet, inte så flådigt men uppmärksamheten fångas ofta. Annars göra remixar (pluralisform?) av barnvisor. Tex bäbä vita lamm med electro-tema och spexiga ljudeffekter (tänk typ bäbäbäbäbäbä vita-a lam-m-m-mm haaar du nå-någon U-U-U-ULL?). Insett att more is more när det gäller avledning hos uttråkade barn! Sedan mellis i klämmisform så att det inte är någon risk för att sätta i halsen. Och helst en (fem?) extra napp eftersom de alltid ramlar ner i någon avgrund mellan stol och dörr.

 131. Jag skulle vilja säga att en bilbingo är bästa tipset, men ärligt, bingobrickan görs aldrig och stannar kvar i huvudet. iPaden laddas istället med film och egna hörlurar är ett måste för att undvika konflikt mellan barnen bak. Det märkliga är ju att när det är fri tillgång till iPaden så tröttnas det snabbt. Barnen brukar även ta med leksaker som de själva får välja. Det som alltid funkar hos oss, för stora som små, är att vrida upp ljudet på stereon och sjunga högt tillsammans. Då glöms det snabbt bort hur långt det är kvar. Hoppas att det kommer fungera lika bra på vår efterlängtade trea 👶🏼 som kommer i vinter.

 132. Vi har fått barnet som hatar att åka bil och redan när vi spänner fast henne så börjar det att skrikas och tårarna sprutar. Vi har testat alla knep och bästa trixet är stora syster på 4 år som sjunger och busar bredvid därbak så är lillasyster på 15 månader nöjd ett litet tag 😉

 133. Att undvika gnäll i baksätet låter nästintill omöjligt. Jag satte Lillan fram….

 134. Min dotter är nu 20 månader och vi bilar med jämna mellanrum mellan Stockholm – Rättvik. Mina bästa tips är:
  – Visa ALDRIG mobilen/paddan. Once you go digitalt – they never will gå tillbaka till analoga leksaker igen 🙂
  – Böcker! Helst sådana med speldosa i, så får mamma och pappa sjunga med.
  – Mellis, kex, frukt…ja mat ö h t. Stanna vid macken och köp en varmkorv.
  – Ljudböcker för barn. Vi lyssnar mycket på Pippi i högtalarna.

  Sen kanske det viktigaste av allt – dela upp resan i mindre delar och byt av i baksätet efter ett tag.

 135. Resan ner till Skåne varje sommar får vara god förbered när man åker ifrån Örebro till Smygehuk. Jag kör ofta själv så planerar in lek- och lunchstop hos vänner i Jönköping, iPad som är fulladdad och nerladdade offlineprogram ifrån Netflix. Lite smul- och kladdfritt fika. Böcker och leksaker som packats i egen liten ryggsäck så inte jag valt leksaker. Gärna inga leksaker med ljud då det blir störande moment. För mamma sä kör jag att jag sparar lite poddavsnitt ifrån säker stil så jag har lite tid att lyssna av då det blir tyst en stund av paddan eller sömn så kan jag ladda batterierna i mellan.

 136. Som nybliven mamma till en liten kille har jag redan nu, efter enbart 5 veckor, redan insett vikten av förberedelse inför bilfärden för att det ska bli en trevlig resa utan skrik. Tipsen blir således se till att blöjan är ny bytt, ingen vill sitta länge i en blöt blöja. Säkerställ att bilennibye är för varm och att barnet är skyddat den solen (suffletten på brutal römerär toppen) och att mamma eller pappa finns nära tillhands jämnts barnet i baksätet.

 137. För vår 2,5-åring laddar vi upp med lite för enkla böcker som vi läst flera gånger och som både han och vi kan utantill. Då kan han bläddra i boken själv och följa historien utan att vi läser. Ibland vill han att vi berättar historien för honom när han bläddrar. Han roar sig själv också genom att ställa massor av frågor om allt möjligt som vi får svara på. Då går tiden ganska fort för oss båda.

 138. Mitt bästa glada barn i baksätet-tips är utan tvekan olika väl genomtänkta spellistor med allt från klassiska barnvisor (2-åriga tvillingarnas favorit), partymusik (5-åringens favorit), spellista med klassiska Astrid Lindgrens sagor (mammans favorit) och white-noise/spa ljud för sövning av kids och avkoppling för föräldrarna. Alla i bilen förhoppningsvis nöjda!!

  Tack för en bra blogg!

 139. Glad barn i baksätet tips: att ha en spegel fastspänd så att barnen kan se sig själva och de som sitter i framsätet, då får man kontakt och kan busa (om man sitter i passagerarsätet), sjunga och göra roliga miner! De får på så sätt en helhet över bilen och situationen.

 140. Se till att ta små åandra pauser lite oftare! Så barnen får sträcka på sig och få lite frisk luft och därmed bli lite mindre rastlösa. Bra knep för oss vuxna med 😉

 141. Vår lilla är lite mer än ett år, det som funkat med henne från start är att sjunga, sjunga och sjunga. Nu funkar det mesta men helst Astrid Lindgrens alla barnvisor och så helst en marackas eller nått liknande. Och så självklart, en förälder att leka med i baksätet 😉

  När jag och mina syskon var mellan 9-16 så lyssnade vi på gemensam ljudbok, hela familjen, det blev tillslut så att ingen ville gå ur bilen för att boken var så spännande.

 142. Favoritleken är att komma överens om en grej vi ska leta efter, eller räkna antalet av. Som en ladugård, gula bilar eller en traktor.

 143. Mitt första tips: så utvilad och glad förälder som möjligt medtagandes egen godisgömma för att själv orka, ger helt klart nöjdare barn också. 😉 Och för barnen: snacks, många stopp på barnvänliga platser längs vägen, iPad laddad med favoriter och Spotify-lista med barnens val. Och alla mutor man i övrigt kan behöva uppmuntras å det bestämdaste! 🙂

 144. En skärm per barn, ett par hörlurar per barn och sommarprat till föräldrarna där fram. För de ska också få ha det lite gött.

 145. Mitt bästa tips för glada barn i bilen eller iallafall min dotter (2,5 år), säga “hej”(vinkar till dem) till alla djuren längs med vägen och när man inte ser dem längre så säger jag t ex “ser du kossan bland träden ” ellet “jag ser kossan där borta, ser du den?” brukar funka att avleda henne och fokusera på annat än gnäll.

 146. Vi har en liten 1åring som lätt blir uttråkad i bilen. Förutom fika pauser så kör vi med en Ipad som vi har fäst fast framför honom så att han kan se film och då behöver inte vi oroa oss att han ska slänga iväg ipaden som en 1åring gärna gör haha.

 147. Har en bonusprins på 9 år. Haft honom i mitt liv i 3 år, och för honom funkar iPad och lite snacks. Efter sommaren får han (och vi) ☺️ en lite prinsessa till familjen. Min första, så där blir det bara spännande och se vad som kommer fungera för henne genom tipsen här. Så istället för att jag ger dig tips, har du gjort så att jag fått massor!! Tacksam 😊 Ett tips iofs verkar vara babyskyddet från Britax, Gud så smidigt de verkar!
  Fortsatt glad sommar!

 148. Vi försöker minimera ipad tid och försöker därför undvika paddan även på bilresor, därför har vi gjort en egen “billista” på spotify där vi samlat både barnsånger och sagor! Fungerar oftast väldigt bra som tidsfördriv i bilen!

 149. En förutsättning hos oss innan vi åker är att ha mätta barn, samt att barnstolarna barnen sitter i är bekväma och att de kan sova ”gott” i dom (att dom sitter i en bekväm ställning så de kan sova utan att ”ramla” fram med kroppen när dom sover). Sedan under resans gång har vi packat med lite snacks (bananpengar etc). Lite leksaker, sedan leker vi lekar som ”vad tänker jag på för djur”?!

 150. Enkelt, men väldigt bra tips är barn som är mätta och trötta . Då brukar de somna väldigt fort och resan blir behaglig för alla.
  Annars är en spegel nästan ett måste så man ser barnen och de kan se mig som förare. Stora killen har också ett fodral för ipaden som sitter fast på nackstödet så han kan kolla på Ipad när vi åker riktigt långt.

 151. Mitt bästa tips är inte stressa man kommer fram när man kommer fram och BILBINGO! Alltid bra att engagera barnen under resan med vad man kan se 🙂

 152. ”Glada barn i baksätet”

  Utöver alla klassiska äldre och nyare knep så som den numera klassiska, men-ständigt-dåliga-samvetet-räddaren-i-nöden; iPaden och dom mer klassiska sakerna för att fördriva tiden så som bilbingo med olika teman, leksaker, musikquiz, ny tidning/bok, snacks/dryck och liknande har vi adderat två grymma saker!

  Det ena är en liten fiffig grej du sätter på solskyddet i fram eller annan lämplig plats där du på ett band kan förflytta en liten röd bil mellan ”start och mål”. Då kan dom små otåliga passagerarna titta på denna för att visuellt och pedagogiskt se hur långt en har åkt/hur långt det är kvar av den totala sträckan. Har minskat den ständiga frågan som alltid saknar tillfredställande svar ”hur långt är det kvar”, till i princip icke-existerande. Dessutom har vi köpt ett slags pysselbord som en kan lägga över knät, perfekt över en bilstol och som fungerar alldeles utmärkt att leka på, bygga lite lego, pyssla, måla eller pussla. Då det är kanter på minimeras risken att saker åker ner och orsakar mindre sammanbrott innan en hinner stanna. Smidigt att packa ihop platt och förvara hemma mellan dom längre turerna eller i bagaget. Två vinnande koncept i kombination med dom mer klassiska!

  Med den smarta bilstolen från Britax skulle mamma och pappa få än gladare bilturer då vi skulle slippa allt ryggont av alla oergonomiska lyft i och ur traditionella bilstolar. Vilken vinnande kombination!

 153. Mitt glada barn i baksätet tips är musiksagor med bok! Funkade super mig när jag var barn. Min dotter å andra sidan gillar babblarna i alla de former samt leka med en plastvisp.

 154. Mitt bästa tips är att sjunga sånger från Astrid Lindgrens alla bra sagor! Allt från Pippi, Emil, Rasmus på luffen, Karlsson på taket ja alla karaktärer och låtar! Både mysigt och kan få den mest ledsna bebis/barn att lyssna upp och bli nöjd. (Spotify kan vara till hjälp om man inte vill sjunga själv )

  Hoppas du får härliga bilresor!
  /Åsa

 155. Jag skulle verkligen behöva den här stolen till min dotter Alice då det snart är dax att byta ut babyskyddet. Det är gnäll redan innan bilen rullar så att kunna sätta in henne på ett smidigt sätt skulle underlätta för den här mamman något otroligt!
  Mitt bästa tips på att försöka hålla henne nöjd är att alltid sjunga mycket och högt! (Bästa är i och för sig om någon är med i baksätet och underhåller med dans🙈)

 156. Hej! Vem vann? Har inte sett att vinnare har utnämnts. 😃👍

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.