Nykär!

/ I samarbete med Britax /

Är ju lite NYKÄR den här sommaren – i att köra bil. Upp och ner till Marstrand, runt här i Skåne. Igår åkte barnen och jag på roadtrip till vackra Viken, Helsingborg och Höganäs. Stannade till och handlade solvarma grönsaker, tog en glass på ett litet hamnkafé. Hälsade på en kompis i Svedberga, rullade sedan hemåt i den ljusa julikvällen med sovande barn. Jag kände mig så nöjd när jag packade in barnen och drog iväg.

Det har liksom blivit så att Johan alltid kört senaste åren, jag har helt tappat bil-självförtroendet. Körförtroende, finns det ett sådant ord?! Hur som helst, så dumt egentligen, att tappa det. Men nu är jag alltså back on the road again. Älskar det. Skånetrafiken och SJ i all ära men frihetskänslan i att slänga in resevagnen i bakluckan och bara dra iväg!

Med tre små är jag noga med att de sitter bra, bekvämt och säkert i baksätet. Bekvämt för barnen = mindre gnäll = gladare (lugnare) mamma som kör…

Bilbarnstol_1.jpg

Här ser ni (tack för fina fotot, Nathalie Mitovski) nöjd lillpojke i Britax nya SWINGFIX i-SIZE, den smarta vridbara stolen. Och han kan fortsätta sitta i den ett bra tag till. Barn växer ju cirka 52 centimeter (åtta klädstorlekar!) de fyra första åren. Men SWINGFIX i-SIZE växer de inte ur, den kan användas upp till fyra år (eller 105 cm).

Med tre barn har jag testat en hel del olika babyskydd och bilbarnstolar, det jag också gillar med SWINGFIX i-SIZE är att den har olika “lutningslägen” och utökat benutrymme med upp till 10%, vilket gör att barnet kan åka bakåtvänt längre (det är alltid säkrast för små barn att åka bakåtvänt). Men favoritfunktion är ändå “vridet”, att den kan vridas 90 grader, så att man superenkelt lyfter in och ta ur barnet. Du vrider bara stolen mot bildörren, vips. Så smidigt!

Bilbarnstol_14

Alltså, vrid stolen mot dig, spänn fast lillplutten, vrid tillbaka stolen och klicka fast i rätt läge. Och yes, stolen går att vrida åt bägge håll, så den passar varsom i bilen…

Säkerheten? Britax interna säkerhetsstandarder är strängare än de lagen kräver. Just SWINGFIX i-SIZE har fått högsta betyg i Råd & Röns senaste bilbarnstolstest (nr 5, 2018). SWINGFIX i-SIZE är också enda vridbara stolen på marknaden som är plustestgodkänd (plustestet är ett frivilligt, kompletterande test – och ett av världens tuffaste tester – som görs på stolar avsedda för den svenska marknaden). Sedan har den också en justerbar rotationsbåge som hjälper att förhindra att bilbarnstolen tippar vid en bilolycka.

Bilbarnstol_23

SWINGFIX i-SIZE har också ett unikt integrerat sidokrocksskydd (”SICT inside”) som ger överlägset skydd vid eventuell sidokrock. “SICT inside” absorberar krockkraften och agerar som ett skyddande skal vid en sidokrock. Det är såklart hemskt att tänka på sidorkrockar och olyckor men så oerhört viktigt att vara noga med säkerheten när du köper babyskydd.

Nästa roadtrip med mitt nyvunna körförtroende blir nog mot västkusten och Marstrand. Jag längtar redan! Kanske allra mest efter ett riktigt salt bad från klipporna, hela min kropp behöver det…

Kommentera gärna! Missade jag några pärlor i trakten runt Viken?

8 reaktioner till “Nykär!

 1. Fina Viken, bosatt här sedan två år. Så synd att jag inte sprang på dig, hade så gärna velat säga vilken inspirationskälla du är. Hela du känns så äkta, där du försöker pussla med familj och karriär, ett pussel många av oss ägnar oss åt dagligen.
  Din blogg livar upp, full med äkthet! Tack!

 2. Åh vad roligt att du varit i mina hemtrakter! Hoppas du uppskattde besöket i mina ”tassemarker”.

 3. Heja dig! Jag tog körkort och började plugga o slutade köra bil.(1995) Jag blev livrädd för att köra, men 2010 ringde jag en körskola o tog ett par lektioner, senare på hösten köpte jag o min man en bil. Nu kör jag, kanske inte E6 till Helsingborg men rattar gärna till IKEA på Svågertorp, Bjärred ja lite överallt. Ja jag har tom övervunnit min rädsla o tanka. ( o det är sjukt svårt o stressigt o sätta i tanklocket) Jag är ingen mästare på att parkera men övning ger färdighet!

  1. Jösses vilken trist kommentar! Tycker du ska ta och ge dig ut i solen idag och försöka bli på bättre humör helt enkelt.

  2. Nu står det ju väldigt tydligt att detta är ett betalt samarbete, så vad är problemet?

  3. Jag hoppas verkligen att betalda samarbeten lönar sig betydligt bättre än att få en liten bilbarnsstol.

   Bra inlägg och fin text, trots samarbete! 😄

 4. Mölle båthus är nyöppnat för i år…
  Kullabygdens Choklad och Vanilj har makalöst god glass och fantastiska chokladpraliner. Farhults långgrunda strand är toppen för barnfamiljer – och mitt himmelrike på jorden …så jag är kanske lite partisk 💕

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.