Avslöjar jag årets julklapp?!

/ Betalt samarbete med Hövding Foto: Lisa Höök /

Med risk för att jag avslöjar årets julklapp, här kommer ett tips på en svårslaget bra gåva till... Ja, till dig själv? Till din partner! Faktiskt till alla cyklande personer, nära och kära, helt enkelt. Du hör ju, jag tycker att detta borde bli årets julklapp (och nej, storlek är inget att oroa sig för eftersom NYA Hövding kommer med smidig ratt där du justerar storlek).

Okej, som stolt Hövding-bärare och ambassadör får jag ofta frågor om min Hövding och i synnerhet min nya Hövding 3. Att fråga mig om den är liiite som att trycka på en knapp, för jag hör mig själv entusiastiskt berätta om varför detta är en sådan himla bra vardagshjälte. Jag tänkte sammanfatta det i fem punkter här, vi kör igång!

ETT: Hövding 3 är överlägset säker! Vi kommer till stilsäker, först och främst säker. Det unika airbagsystemet har visat sig ge upp till ÅTTA (!) gånger bättre skydd än traditionella cykelhjälmar. Om en olycka skulle inträffar blåser airbagen upp och skyddar huvudet. Hövdingen registrerar cyklistens rörelser 200 ggr/sek och OM en olycka skulle ske, så blåser airbagen inuti kragen upp sig på 0,1 sek, ja, ungefär som en blinkning…

TVÅ: Hövding 3 är 100% Säker stil. Okej, utöver att Hövding idag är klassad som världens säkraste huvudskydd för cyklister – så är den ju så snygg också, i all sin enkelhet. Diskret design och stilren på så sätt att du bär en “osynlig” hjälm. Hejdå “hjälm-frisyr”, tack vare denna schyssta “krage”. Och nästa punkt gör ju saken ännu bättre, nämligen att…

TRE: Du kan styla den som du vill OCH göra den personlig, med Hövdings snygga skal! HÄR hittar du Hövdings kollektion av skal, detta reflekterande är min favorit. Paisley är också så fint! Ett tips till, när vi är inne på skal? Om du vill hålla din Hövding fräsch så länge som möjligt, unna dig ett extra skal. Tvätta, torka, och trä på igen. Också för att det är kul att ha ett att växla mellan…

FYRA: Den kommer med garanti! Yes, en praktiskt fråga som ofta återkommer. Två år efter inköpsdatum får du utökad garanti vid upplåsning utan att en cykelolycka skett. Om du dessutom tecknar självrisk så får du en ny Hövding om olyckan är framme.

FEM: Sa jag att Hövdingen är otroligt praktisk och smidig? Och att Hövding-appen är super!? När du börjar använda din nya Hövding 3, så laddar du ner Hövding-appen. Där trackar du exempelvis din cykling, får notis när din Hövding behöver laddas OCH du bidrar till att skapa städer anpassade för cyklister. Viktigt och väldigt bra! En smidig , praktiskt sak till? Två timmars laddning räcker till 15 timmars aktiv cykling, gör det helt enkelt till en vana att sätta den på laddning när du kommer hem. Så, nu har jag NÄSTAN pratat klart här men…

…Hövding 3 kommer alltså i en justerbar storlek (perfekt att ge bort, med andra ord) och precis som en “vanlig hjälm” så ska den inte sitta för löst.

Sist men inte minst, så kan jag nästan lova att du kommer att bli som jag med din Hövding: En sådan där typ som gladeligen frälser andra i din närhet. Jag märker också hur jag liksom nickar lite och ler åt andra Hövding-bärare, när man stöter på någon i mataffären eller stannar intill varandra på cykelbanan. Fint, tycker jag!

Och glöm aldrig: Det är mer coolt att ha hjälm än att skippa den. Alltid. Med det vet ni ju, såklart. KOMMENTERA GÄRNA! Har du fler frågor, så ska denna stolta ambassadör försöka besvara dem . Eller så skickar jag vidare till de grymma experterna på Hövding nere i Malmö, så svarar de.

Cykla nu lugnt därute i november-slasket och glöm inte reflexer!

16 reaktioner till “Avslöjar jag årets julklapp?!

 1. Hehe jag köpte en till min man i julklapp ifjol, för han tycker vanliga hjälmar ser töntiga ut och att det är onödigt med cykelhjälm. Men han använder faktiskt sin hövding när han cyklar, så jag är nöjd. Själv har jag en vanlig hjälm, tycker inte det är töntigt alls 🙂

 2. Viktig att veta är att den är väldigt tung, jobbig att släpa runt på, otyplig helt enkelt. Sålde min direkt på blocket och njuter dagligen av min snygga säkra, lätta vanliga hjälm som lätt låses fast på cykeln vb.

  1. Jag fick min i födelsedagspresent och har nu haft den i 3,5 år. Jag har inte heller varit med om att den lösts ut vid inbromsning. Däremot tycker jag att den är tung och inte alls lika bekväm som vanlig hjälm. Jag kommer att fortsätta använda den tills den ger upp (vilket bör ske inom något år med tanke på hur mycket jag ändå använt den) men jag kommer inte köpa en ny hövding därefter utan gå tillbaka till vanlig hjälm. Jag förstår efter 3,5 år fortfarande inte alls hypen kring Hövding 🙂

  2. Hej Karin, åh – tack för din feedback, jag förstår givetvis DIN känsla men jag har inte alls upplevt det som att den är tung, jag har haft den i flera år och haft den nästan dagligen, tycker att den är smidig och kanske är det också en vanesak? Hur som helst, bra att du cyklar säkert! 🙂 Kram från Ebba

 3. Vill påpeka att den “löser ut ” vid minsta inbromsning. Alltså fungerar den inte när man fortsätter.
  Den är mycket opraktisk. Mycket bättre med vanlig hjälm.
  Vad då “säker stil”.

  1. Jag har haft min 2,5 år utan att den löst ut sig vid inbromsning så låter som du fått tag på ett måndagsexemplar, så ska det ju verkligen inte vara 🙂

   1. Hej Sofie, ja, det låter så! Har man den typen av frågor är min rekommendation att höra av sig till Hövding. Ha en fin vecka! / Ebba

  2. Hej Eva, om du har upplevt detta – hör av dig till Hövding, för så ska det INTE vara! Tusentals tester har iscensatts med både stuntutövare och krockdockor för att samla in cyklisters rörelsemönster vid en olycka, när man arbetat med att ta fram den avancerade tekniken. Bästa hälsningar från Ebba

 4. Jag har haft min hövding i flera år, båda mina föräldrar har och vi använder dem dagligen. En gång har den löst ut, när mor min gled av hojen på hal isgata. Att den skulle vara tung och klumpig håller jag inte med om, kanske lite ovant i början men denna produkt, denna uppfinning är i mitt tycke värd varenda krona!

  1. Hej N! Tack för din kommentar – jag håller helt med, det är verkligen en rätt otrolig uppfinning som är värd varenda krona. Jag är så enormt stolt över att få jobba ihop med Hövding och en väldigt glad ambassadör! Bästa hälsningar från Ebba

 5. Jag skulle bara glömma att aktivera eller deaktivera den. Skulle kännas otryggt på något sätt. Kör nog vidare med min mips hjälm och reflexväst.

 6. Är inte årets julklapp ett stormkök vill ja minnas? 🤔Har testat min kompis hövding och den var också väldigt tung och otymplig, kändes inte bra. Vet dock inte hur det skulle vara att använda den en längre tid, testade bara på skoj.

  1. Hej Louise! Haha, jorå, läste det jag med – stormköket! Inte dumt ju, jag blev sugen! 🙂 Men vad gäller känslan av tyngd, så upplever jag som trogen Hövding-bärare att det är smidig, enkel och helt enkelt suverän. Jag kan nu inte tänka mig ett liv med cykel UTAN Hövding! Kram från Ebba

 7. Bra att du lyfter fram detta med cykelhjälm. Jag är stenhård på att den som vill cykla med mig skall ha hjälm. Punkt. Utan hjälm kanske jag inte hade kunnat skriva här idag. Jag har spräckt två stycken hjälmar.

  Jag trivs väldigt bra i min vanliga cykelhjälm trots att de var jobbigt ibörjan, den märks knappt när den är på och frysyren håller sig sålänge man inte cyklar så långa sträckor. Samtidigt är den lite skön och de känns bra när man tar på sig den (samma känsla som när man tar på sig en skön mössa). Hövding är ett bra alternativ till de som ej vill ha en vanlig hjälm och kan vara en ingång i att börja använda hjälm. Dock tycker jag man främst skall lyfta fram hjälmanvändning överlag och inte bara Hövdingen trots att de sponsorerar dig.

  Lyft även gärna fram MIPS-tekniken som ger ett ytterligare skydd till vanliga hjälmar.

  En stor nackdel med Hövdingen är att den saknar skydd före den blåses upp och kan man garantera att den gör det 100/ 100 gånger. Och vad händer om man typ cyklar in i något?

 8. Har länge funderat på en Hövding. Men hur fungerar Hövding i samband med att man behöver hoppa av cykeln vid exempelvis ett övergångsställe eller en korsning? Riskerar den att lösas ut då?

 9. Vad heter modellen på skorna du har här? Också väldigt nöjd med min Hövding!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.