Att välja vad man ser

Rätt ofta handlar det ju om att välja vad man ser, eller hur?

Ja, här hemma KAN man välja att se smutsiga fönster och byggnadsställningar utanför vårt underbara fönster. Som stått där sedan i höstas. Snyft! Och japp, även en redig bygghiss som åker upp och ned om dagarna, varvat med bilande och borrande. Just det, ett smutsgrått balkongbord som en gång var vitt, det skymtar man visst också. Där finns också krukor med döda växter, vill jag lova. Kanske en och annan murgröna som mirakulöst överlevt. Men man kan också välja…

…Att se min inte super-perfekt piffade men ändå så vackra bukett som borde få nytt vatten men som ändå bara ropar vår, ljus och hopp om livet. Jag väljer den senare. Det påminner mig också om att jag också ska bli bättre på att välja att se rätt saker, i min vardag. Just nu. För jag behöver verkligen det, så som veckorna som kommer ser ut.

Jag behöver välja att se alla de mysiga stunder jag har med barnen, istället för att se i kalendern hur mycket jag kommer att jobba och vara borta från dem. Jag behöver välja att se vad jag faktiskt hinner med att uträtta, istället för det jag inte hunnit. Jag tänker välja att se den träning – allt från trappor till steg eller lite styrka – jag faktiskt hinner få till, istället för de två eller tre pass jag hade ambitionen att få till. Kort sagt, jag ser buketten och inte smutsiga fönsterrutor.

16 reaktioner till “Att välja vad man ser

 1. Hej Ebba!
  Allt har sin tid. Välj det du vill se. Se det vackra både i ord och bild och ignorera det andra. Krama din man och dina barn och njuut av det. Kram från Ritha från ett grått Malmö. Grått kan oxå vara vackert. Se bara på Lars Lerins akvareller

 2. Oj vad jag behövde läsa detta och så bra skrivet! Jag ska försöka göra likadant! 😍😘

 3. Hmmm menar verkligen inget illa men kanske är så att du inte är så lycklig just nu om du hela tiden måste tänka på att just vara lycklig? Bara en tanke? Kanske något som behöver ändras på i livet för att det ska kännas bra. Som sagt. Bara en tanke som slog mig! Tack för bra blogg

  Kram

 4. Och vad man väljer att se skiljer från person till person – all respekt för vars och ens val. Mina barn hade definitivt tyckt att det vore urhäftigt att bo med byggnadsställning utanför fönstret – mycket roligare än tulpaner. För att inte tala om bygghiss – vilken dröm!

 5. Haha, det första jag tänkte på när jag såg bilden var den spännande LEGO teknik (?) traktorn (?) i nedre vänstra hörnet. Jag blev nyfiken direkt – vem har byggt den; undrar om mitt syskonbarn är gammalt nog att klara teknik LEGO..? Osv. Intressant verkligen vad man kan se olika på saker och ting i livet. 🙂
  Tack för en bra blogg. Ser fram emot kungligt fredagsgodis.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.