En liten, fånig del inuti mig

Det började helt enkelt fel. Lite för att förra veckan var på randen, konstant. Både Caroline och Sofi, som jobbar i mitt bolag, var sjuka. Jag öste på och höll just näsan ovanför vattenytan. Av någon anledning var jag hela tiden säker på att min födelsedag var på ONSDAG den här veckan. Onsdag var liksom veckans viktigaste dag. Tills jag insåg att onsdagen var markerad med rött i kalendern och blockad för en heldags tv-inspelning!?

Tisdagen, alltså idag, DET var ju min födelsedag. Vilket Johan tydligen inte heller insett (?) eftersom han fick fram att “jo alltså, det är ju styrelsemöte på förskolan på tisdagskväll och jag är väl hemma till åtta, kanske halvnio…” och Marianne har sin simning och kommer hem åtta. Okej, alltså Klas, Ernst och jag hemma då och tja, världen rasar väl inte samma för det men… En liten, fånig del av mig, djupt inuti, rasade ändå ihop, lite grand. Pyttelite. Urfånigt, jag vet. Jag fyller 39 år, är en vuxen människa (trots att jag ibland inte alls känner mig vuxen) och vi har fem födelsedagar i familjen under typ tio veckor. I vabruari.

Jag önskar mig naturligtvis ingenting, visst kanske man villhöver de där bruna bootsen från Rodebjer som rymmer mina vader och drömmen är ju den gröna bokhyllan till kontoret och… Ja, lite annat sådant. Som jag såklart klarar mig utan. Men på det stora hela, nej. Jag behöver inte skämmas bort det minsta. För med min Johan, våra tre underbara barn, en plats vi älskar i Skåne i form av ett vitt hus i en väldigt grön trädgård och mitt liv och min vardag med två fantastiska bolag – Säker stil och Ebba von Sydow AB – mitt kontor och nu även läskiga men underbart spännande investeringen i Bookbinders Design (att vi ska åka och besöka våra butiker i Schweiz och Paris nästa vecka, nyp mig i armen!) så är jag givetvis så himla tacksam. Lycklig. Över allt. Nej, är då rakt inte lycklig jämt men om jag för ett ögonblick flyger upp i en luftballong och spanar ner på allt, så, jo. Då är jag ändå det. Lycklig över stort som smått. Jättekul samarbeten som rullas ut inför 2020, där jag får vara kreativ och lära mig nya saker – liksom att göra läsläxan med vår nyblivna 7-åring som nyfiket ljudar sig fram rakt in i böckernas underbara värld. Samtidigt som Ernst fått tag i en grön filtpenna och målat händer, fötter och kinder gröna. Och rusar iväg mot vår beigegrå soffa och… Livet liksom. Precis som det är och precis som jag vill att det ska vara. Även om det gärna fick vara lite mer ordning, välstädat, broccoli och bokläsning.

Så, detta tänkte jag igår kväll innan jag somnade. Att det är ju väldigt bra precis som det är. Trots glömda födelsedagar, utan Alla hjärtans dag-presenter och med bortglömd bröllopsdag (vilket jag såklart också kom på nu, så ligger även LIKA mycket på mig, puh). Men så vaknade jag imorse av sång, chokladtårta med tända ljus och tre randiga glada barn och rosa ballonger på köksbordet

Två hemgjorda halsband, ett grönt garn-armband av tusen knutar och en ask från Klas att ha dem i – och från Johan fick jag…

Teaterbiljetter, till Maxim. Blev sååå glad! Ända in i själen och in i den där lilla fåniga biten inuti mig som tinade upp. Tack och lov. Och sedan ringde mamma och meddelade att hon spontanreser upp till Stockholm sent i eftermiddag och följer med till tv-inspelningen imorgon!

Det allra bästa? Min tisdag visade sig vara obokad i kalendern så jag unnade mig själv något jag extremt sällan gör: en riktigt lat-lugn och skön dag. “Passade inte på” att klämma in ett endaste möte, förutom ett enda långt med mig själv. Jag gick till och med och tränade – klockan ett! I leggings och skön tröja hela dagen. Det KAN till och med ha blivit ett par nya boots, ehm…. Hurra och grattis till mig!

KOMMENTERA gärna!

48 reaktioner till “En liten, fånig del inuti mig

  1. Åh, vad bra det blev! Haha… du höll oss på halster! Ha den äran på din födelsedag, Ebba! Kram

   1. Åh grattis fina Ebba! Låter som en bra dag!🌷💕 kram

 1. Grattis på födelsedagen Ebba! Men alltså ååh! Jag älskar hur du skriver, så fina formuleringar. Din blogg är fantastisk, tack för den!

 2. Grattis Ebba!
  Jag är en sådan som älskar att fira, fira det som firas kan typ. Behöver inte handla om storslagna firanden, men umgänge med de som man mår bra av, gott fika eller god mat räcker långt och väl! Allt som kan sätta guldkant på en vardag som ofta går i 120 behövs för att jag ska må bra och det vill jag gärna ge till mina barn.

 3. Grattis på födelsedagen! Förstår precis hur du kände dig igår. Skönt att det blev så bra till slut ändå!

 4. Grattis Ebba! Vilken fin morgon. Att bli uppvaktad av sina barn det slår allt!
  Och tack för er vardagsbild – se att kuddarna vägrar ligga operfekt hur man mycket man än försöker lägga dom i snygga formationer även hos er.
  Hoppas du fick härlig dag och lycka till imorgon

 5. Grattis finaste du🎂🎉🎁🥰så underbart att få bli överraskad på det sättet🙌🏻känns så igen 🤩Man överlever absolut en bortglömd födelsedag …men underbart med överraskning 🙉 😇
  Kram💞

 6. Grattis till dig! Älskar att följa dig i din vardag och har under den tid jag följt dig/er hittat min stil och fått ett härligt klädsjälvförtroende som gör inköp och vardagen mycket enklare, så tack!

 7. Grattis! Så bra du skriver… fångar läsaren. Vår yngsta familjemedlem fyller 1 år samma datum – 18 februari. ❤️
  I klädd i samma fina pyjamas från PoP som dina tre!

 8. Underbart och hög igenkänningsfaktor! Stort grattis på födelsedagen!

 9. Jag delar födelsedag med din mellersta, och du delar födelsedag med min yngsta! Grattis! Btw, älskade att läsa det här inlägget. Trots lång text med få styckenindelningar så var jag helt fängslad. Du är så bra på att skriva!! Kram från Elin, 33, Stockholm ✌️

 10. Grattis på födelsedagen! Vad fint du uttrycker dig! Det är klart att man får längta efter lite saker även om de egentligen inte behövs.

 11. Grattis! Hoppas du skaffade nåt som du ”villhöver ”😃😃
  Det är du väl värd🙏🏼

 12. Men åh grattis Ebba! Min senaste födelsedag (38) började med att jag gick upp typ kl 6 för att möta upp hantverkare i vår helvetesbadrumsrenovering (vi bodde i lånad lägenhet för allt hemma var byggdamm) har för mig de inte kom. Sen hastade jag till jobbet. Hömtade barn. Min man lyckades jobba en sällsynt kväll o kvällen var liksom upp till mig o styra upp. Presenten han beställt hade också försenats. Pga allt ovan (mest helvetesrenoveringen med hantverkare jag vill korsfästa) gick luften bara ur mig när min man kom hem på kvällen, o jag bara grät. Dagen efter när barnen o jag kom hem var hallen fylld med ballonger o en kladdkaka hade bakats som väntade på mig. Gör om, gör rätt liksom. Liiite ompysslad vill man ju bli.

 13. Grattis i efterskott!! ❤️ Vilken härlig dag du fick!
  Kram

 14. Grattis Ebba! Härligt att du blev ordentligt firad. Vet PRECIS hur du känner dig, jag fyller snart 42 känner precis som du…. Kram från Lisa

 15. Grattis i efterskott! Trots att man är vuxen så blir man ju lite ledsen när en födelsedag inte blir som man tänkt sig. Har några sådana i bagaget, varav den ena började med ambulansfärd och missfall i v 12 och den andra med matförgiftning. Men som tur är kan man ju faktiskt fira en annan dag 🙂

 16. Grattis i efterskott ❤️ jag undrar över ringen du köpte till dig (något jag ska göra när jag får möjlighet, kanske för att fira examen när den är genomförd), nåväl, jag blev så nyfiken när du poddade med Emilia!
  Det har skymtats en ring med en stor konjak färgad sten, är det den? Snälla skriv ett litet inlägg, eller visa i stories så vi får lite powerring inspiration ❤️

 17. Stort grattis i efterskott! Riktigt skönt att läsa att du blev firad! Oavsett ålder eller livssituation så är det viktigt att inte glömma bort att göra något speciellt på sin stora dag! 🙂 Det behöver ju inte vara mycket (jag unnade mig tex endast en krämig pasta med kyckling istället för att äta medhavd matlåda på jobbet på min dag) men att unna sig något litet extra är ju obligatoriskt.🙂

 18. Hej och jättestort grattis i efterskott! Tänkte bara säga att jag som läser här i Schweiz tycker att det är kul att du kommer hit för att besöka Bookbinders affärerna. Schweizare älskar Bookbinders Design och att handla där är en underbar möjlighet att sätta lite guldkant på typ nästan allting som har med jobb, papper och admin att göra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.