Är du lycklig nu?

Hmmm, menar verkligen inget illa men kanske är så att du inte är så lycklig just nu om du hela tiden måste tänka på att just vara lycklig? Bara en tanke? Kanske något som behöver ändras på i livet för att det ska kännas bra. Som sagt. Bara en tanke som slog mig! Tack för bra blogg!

En kommentar på det här inlägget (tack för övrigt, alltid lika kul med kommentarer och input) och den fick mig att tänka…

…Fast inte så länge faktiskt. Först tänkte jag: Hjälp och fasen också, kanske är jag inte lycklig? Sen tänkte jag, rätt snabbt: oj, VERKAR det som att jag inte är lycklig? Sist, så tänkte jag: Men jag är ju ändå ganska lycklig. Det vet jag ju nästan helt säkert. Så säker som man blir på något, här i livet.

Hur kan jag då veta det, när jag ibland stressar livet ur mig, jobbar lite för mycket, inte får ihop det sabla pusslet och hela tiden strävar efter… Nåt? Som kanske inte betyder nåt alls i slutändan? Jomen kanske för att lycka för mig verkligen är de små stunderna. Där bor lyckan för mig. Att titta på “Talang” med dottern och dividera om vem i juryn vi håller med. Packa upp ett silvertejp-ihoptejpat paket med ett grönt garn-armband i. Att sjunka ner i soffan med en kopp te. Att komma ut och springa fem kilometer och känna att opererade foten håller. Rosa himmel och hålla en barnhand i min. Att skratta så tårarna rinner med Emilia, när vi jobbar ihop. Att snabbstäda hemma (slarvstäda, som Johan kallar det…) och sätta tulpaner i en vas, framför smutsiga fönsterrutor. Att vakna en ljus morgon till fågelkvitter. Japp, något så banalt duger fint för mig.

Så visst, säkert skulle (borde?) jag kunna lägga om ett och annat i livet. Det kanske kommer med nästa års födelsedag. Eller redan är på gång, hehe. Vad vet jag. Någon slags kris hör väl till när man fyller 40?! Tills vidare är jag tacksam över de små stunderna och över att det – ja, i livets bergodalbana – ändå är väldigt fint och att jag just nu är lycklig över att himlen nyss var rosa och jag hann dricka en kopp kaffe med mamma innan hon åkte tillbaka hem till Göteborg.

KOMMENTERA GÄRNA! Vad gör dig lycklig?

23 reaktioner till “Är du lycklig nu?

 1. Tacksamheten över min familj gör mig lycklig! Var är din underbara tröja ifrån? Tack för en fantastisk blogg! Kram Johanna

 2. Ordning och reda i hemmet.Vackert möblerat trevlig uppsätt ing och kvallite på gardinerna ,vackra mattor och golv harmonisk inrednig vackra lampor fin belysning.God vällagad mat ,besöka kompisar, ha gäster som ger trevligt utbyte med ,som en lär sig av och tvärt om.vara med barn barnbarn .inhämtandet av upplyftande i information, träffa intelligenta människor,djur är trevligt,kontrastar m.m,

 3. Lyckan är när en sjukdomsperiod är över, alla i familjen är bra och det går att hitta på roliga saker igen och att alla sover på normala tider. Inget jox och tvång av mediciner och annat stök, då är jag lycklig. Men lyckan är också som du säger, i det lilla. Uppleva sonens (4 år) stolthet över en teckning han gjort för förskolan, dotterns (2 år) manér vid spegeln då hon klätt ut sig med mina kläder…pooova (prova) säger hon.

 4. Ja det är jag. Jag håller på med förändring i mitt liv och försöker prioritera mig själv och mitt mående. Länge har jag bara sett till andra och inte att jag också ska må bra. Psykologen jag går hos hjälper mig med verktyg och det är bra och dåliga dagar. Idag var en tuff dag, där jag inte kunde fokusera men när sonen myser upp med mig i soffan värmer det i hjärtat och allt jobbigt försvinner. Sedan när dottern börjar kittla mig och vi bara skattar tillsammans blir det ännu bättre och jag känner mig så lycklig och tacksam för min familj.

 5. Jag tror inte man kan vara lycklig hela tiden, tänker att lycka är de stunder då man känner att nu vill jag inte vara nån annanstans än just här. Sen är man kanske nöjd med sitt liv även om det är toppar och dalar. Fint att kunna njuta av de små stunderna och känna tacksamhet över det! För övrigt ett intressant ämne att samtala om, detta med lycka och vad det betyder egentligen.

 6. Att vara frisk så man kan ta båten ut och fiska. Det är livskvalitet. Ger mig ro o lycka❤️❤️❤️

 7. Finns många saker att vara tacksam över och som kan kopplas till lycka. När jag läser din blogg är det hela tiden stress, jag hinner inte med osv. Man har väl ofta själv satt sig i en viss situation. Jobb och många barn. Tror nog att du, till skillnad från många andra, har möjlighet att råda ganska mycket över livspusslet.

 8. Mannen, barnet, hästen, att kunna ha möjlighet att träna och tävla, att känna mig stark, en middag ute med vänner, mitt jobb, livet i helhet helt enkelt inser jag… 🙂

 9. Jag har varit magsjuk och ringde till sjukvårdsupplysningen, det gått flera dagar och jag ville veta hur länge jag måste vänta tills det har gått över. Fick prata med en finlandssvensk kvinna(bara det gjorde mig lugn) som gav mig recept på olika soppor som hon tyckte jag skulle göra, sedan sa hon att hon kommer ringa upp mig två timmar senare. Det gjorde mig lycklig att veta att sjukvårdsupplysningen kan vara så fin och få människor att känna sig omhändertagna.

 10. Inte världens snällaste kommentar… Och inte befogad tycker jag. INGEN inte ens personen med mest tur i hela världen är väl lycklig varje dag. Influensa, komma försent, bryta benet, punktering, kroniska sjukdomar, dödsfall, trasig diskmaskin, mardrömmar, stress, en elak kommentar… Som Alfons farmor säger. Om det var julafton varje dag kan man inte längta efter julafton…

 11. Det som slår mig när jag läser inlägget är att varför du bryr dig om huruvida det VERKAR som du är lycklig eller inte?? Du lever ju för din egen skull och inte för hur det verkar för andra. Så länge du själv vet att du är lycklig och du är nöjd med dina livsval så förstår jag inte varför det är viktigt att verka lycklig inför andra och räkna upp anledningar till varför du är det. Var trygg i dig själv och dina val och bry dig inte om huruvida folk tycker du verkar lycklig eller inte!

 12. Det som gör mig lycklig är det som du skriver, de små stunderna mitt i livet. En semla på ett café, en kopp morgonkaffe i den sköna soffan med min sambo, en promenad med stora dottern som bara vill gå längre och längre för att hon tycker att det är så mysigt att
  vara tillsammans med mamma. Eller när lilltjejen babblar på om ditten och datten och kommer på sig själv med att hon pratar mycket och jag frågar är du lycklig och den snart 11åriga flickan svara ja mamma det är jag! Att stanna upp och känna lyckan i det man har trots att allt rullar på i ett rasande tempo och man inte alltid hinner det man har tänkt!

 13. Att höra mina tjejer skratta tillsammans. Det sänder lyckorus i hela kroppen.
  Att höra jag älskar dig från mina barn.
  Att få en innerlig kram och puss från någon av dem.
  Att få en 25 sekunder kram av min man.
  Vänner.
  Blommor. Min trädgård. Renoveringsprojekt.
  Att alla jag känner är friska.
  Min mamma och min pappa.
  Min robotdammsugare.
  Grön färg.
  Rosa.
  Jag brukar försöka vara tacksam över allt jag kommer på är bra under en dag.
  Ja det var några saker som gör mig lycklig.

 14. Det viktiga är väl precis det, att hitta, känna och uppfatta lyckan, i de små vardagsstunderna som du beskriver. Att jaga någon slags illusion av vad lycka ”borde” vara leder nog bara till ökad stress över just jakten på lycka. Vakna till doften av nybryggt kaffe, att mannen sopat av bilen från snön och lagt i motorvärmaren och att höra barnen skratta okontrollerat och bubblande från hjärtat gör det för mig, lycklig alltså😊

 15. Jag tror att du ofta är lycklig på jobbet !

  För många av är faktiskt det en stor del av lyckan i livet : lyckan i att skapa något, diskutera med kollegor, hjälpa någon, bidra med något som man brinner för eller bara vara en del av samhället och se till att det funkar….

 16. Det är omöjligt att uppleva lycka hela tiden! Det kan ingen människa. För att uppleva lycka måste man även uppleva sorg, Det är jobbigt och krävande att ha tre yngre barn och samtidigt ett krävande arbete, men med arbtsglädje som du upplever! Du framhåller ofta dina/era lyckliga studer och den lycka det ger dig! Skulle du enbart skriva om tillvarons glädjeämnen, skulle det verka osannolikt och falskt! Det är givande att få ta del av de förtretligheter som uppkommer i vardagslivet! – att allt inte går som man planerat. Det gör att man läser din blogg med intresse och behållning! Du har en positiv inställning till livsmöjligheterna !
  Tack för en intressant blogg !

 17. Livet är ofta inte antingen eller utan både ock…. samtidigt

  Sorgen och glädjen, de vandrar tillsamman,
  medgång och motgång här ständigt följs åt.
  Skyar med solsken, och suckar med gamman
  skiftar alltjämt på vår jordiska stråt.
  Skönaste rosor på törnbusken glöder,
  vackraste ört kan ha gift som förgör.
  Kinden kan blomstra om hjärtat än blöder,
  morgonens glädje om aftonen dör.
  Ångest kan föda den frid som oss gläder.
  Plåga skall vändas i hälsa och hopp,
  armodet skrudas i rikaste kläder,
  svaghet förvandlas till kraft att stå opp.

 18. Lycklig? Vem är det? Jämt? Däremot; mår jag bra för det mesta? Har jag ett liv jag trivs med? Det tror jag är bättre frågor att ställa sig. Sen kommer de där små stunderna av lycka ibland, när man känner sig harmonisk och allt stämmer. En kaffe på altanen i vårsolen (önsk på den, liksom!), när man har extra fin kontakt med sin man eller barnen eller vad det kan vara. Men det är stunder av lycka, att vara lycklig jämt funkar inte för vår hjärna tror jag. Tänk bara när man är så där himlastormande nykär och knappt sover eller funkar på jobbet. Då är man ju så lycklig så man bara dööööör, men kroppen orkar ju inte det så länge… Man går ju på högvarv. Men mår jag bra? Har jag det bra? Trivs jag med livet eller känner jag mig ofta levande död? (som jag gjorde innan skilsmässan) Det är bättre fråga att ställa sig. Tycker jag. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.