Ännu ett kapitel

Fasen, hinner ju inte med att besvara alla kommentarer här nedanför men jag gör mitt bästa. Har heller ingen som modererar kommentarer, eller hjälper mig med detta. Undrar egentligen hur många timmar i veckan jag ägnar åt att besvara kommentarer, mail och meddelanden? Mååånga – men samtidigt 100% värt det, alltid.  För den kommunikationen är så viktig i det jag gör. Och ändå gnager alltid de obesvarade, det där jag INTE hann svara på ordentligt. Well, sån är man väl funtad, helt enkelt.

Här, just nu? Hör glada barn ropa från poolen nedanför balkongen, där jag sitter med min dator och går igenom ännu ett kapitel till kommande boken. Har haft genomgång på telefon med Alexandra, som är redaktör, om hur vi ligger till med alltihop. Detta är den tionde (!) boken jag skriver och jag har med mig Amy och mamma som medförfattare vilket är superkul. Åh, jag har en riktigt bra känsla kring den här boken! Jag längtar så efter att den ska börja ta form, när formgivaren Lisa Kullberg sedan jobbar vidare med alla texter och bilderna vi kämpade så med i somras…

img_1400.jpg

Tänk att DETTA är en fredag i november. Fick just meddelande hemifrån, från ett gråmulet Stockholm. Om du har en stund över idag, lyssna gärna på nya podden. Berättar om en fullständigt galen Instagram-trend och om min utmaning till mig själv, som jag tänkte köra igång på måndag. Är det nån som är sugen på att haka på? Och kommer jag att klara det?!

Kommentera gärna!

13 reaktioner till “Ännu ett kapitel

 1. Angående din utmaning så antar jag att du kollat in un fancy. Hon är väl någon slags guru när man kommer till kapselgarderoben.

  Jag tycker att du så här mitt i den oberäkneliga årstiden och med tanke på att det är din första 10×10 göra det lite lättare för dig själv och inte inkludera ytterkläder och skor. Det är roligare med utmaningar om man slipper gå med blöta fötter och frysa. Men jag kan rekommendera att göra det. Det är roligt och man blir fasen så mkt bättre på att packa.

  Kina-podden fick göra mig sällskap på promenaden idag. Tack för ett spännande och tänkvärt avsnitt.

  1. Hej Sara! Ja, sant – men jag tar nog ändå med skorna? Jag vill ju dock inspirera genom detta, så jag verkligen försöka hitta på kul nya outfits varje dag och fota dem snyggt! Återkommer, TACK för din input! Kram!

 2. Hej, jag är glad att du tillsist tar upp detta ämne! Jag lyssnade på ett avsnitt av er podd för ett år sedan och häpnades över att du och din kollega så bekymmerslöst planerade och diskuterade framtida solresor på Seychellerna, Maldiverna och därimellan inrikesflyg och flyg till Köpenhamn där det finns självklara möjligheter att ta tåg. Jag blev allvarligt bekymrad över att lyssna på vettiga, unga människor som bygger sin karriär i offentligheten valde att inte alls problematisera detta. Visst- ni marknadsför er inom mode och kanske ytliga ämnen – men hade det då inte varit fantastiskt att kunna åtminstånde med en mening välja att diskutera detta? Men det som bekymrar mig än mer är nog att det är såhär det ser ut i vårt land: inom mycket starka socioekonomiska grupper är det normaliserat och accepterat att flyga i denna utsträckning och därav bristen av problematisering kring detta i dina inlägg. Det finns naturligtvis nödvändiga resor! Lycka till!

  1. Hej Anna! Vad bra att du tyckte att det var bra jag “till sist” tog upp ämnet! Tack för din kommentar, och precis som du skriver – det finns många nödvändiga resor. Men skrämmande många onödiga, tänker då inte minst på alla de “affärspendlare” som reser runt i Europa varje vecka i jobbet. Men givetvis också onödigt nöjesresande, som till exempel min resa hit till Spanien är enligt vissa / många. Kram från Ebba

 3. Alltså hur ORKAR du bemöta alla knasiga, och stundvis väldigt otrevliga, kommentarer? Jag håller inte med dina åsikter och agerande i allt – men vad gör väl det? Valet är ju att sluta följa? Du är en otroligt inspirerande och ärlig person som delar med dig av så mycket, dessutom ofta väldigt ofiltrerat vilket skapar förtroende. Jag är 33 år, mamma till två barn och har väl en ganska klassisk inkomst för min ålder, möjligtvis något högre än medel. Jag kan trots detta absolut inte göra allt det ni pratar om i er blogg och pod, men det är ett härligt avbrott från min vardag och det är därför jag följer er. Fortsätt med ditt härliga arbete! Kram och kämpa på!

  1. Hej Emelie! Tack för din kommentar, så KUL att du gillar podden – vi kämpar på och så så himla glada över alla som lyssnar och följer! Så TACK! Kram!

 4. Jag ville bara skicka lite kärlek och styrka till dig eftersom jag verkligen uppskattar att du är den du är, bjuder oss läsare/lyssnare på det, och inte försöker hymla med det. Ingen är felfri, och det skapar en dynamik som vi helt säkert hade saknat om vi inte längre hade den.

  Kör på precis så som du gör, med kloka reflektioner och ödmjukhet. Och låt inte andra typer av kommentarer påverka dig för mycket! Heja dig! Heja oss alla som kämpar på olika sätt!

 5. Ebba, jag tycker inte att du ska ta åt dig för mkt av ”flyghatet”, du flyger inte ens i närheten så mkt som en del andra influencers (inga namn) som bara drar in stålar på att vara i olika städer, stränder mm. Men får de ngn skit? Nope… så som sagt- keep up the good work!

 6. Hej Ebba, väldigt bra att du skriver ett inlägg om flyg/resor/miljöns påverkan osv. Du är en förebild för många “där ute”, så fortsätt skriva och följa upp detta i den mån av tid och vilja du kan ge. Är det någon man vill lyssna/läsa om detta så är det på din blogg. Du står upp för dina val och är en vass och hårdhudad person som kan svara för dig, och samtidigt upplever man dig väl medveten om att du kan förbättra dig med t ex resor. Du ger oss läsare många vettiga tankar, härlig inspiration, skratt, eftertanke osv, skulle aldrig sluta läsa här för dina val av flygresor. Tror vi är många som kan lära oss av detta och förändra vårat sätt att resa. Är säker på att det som startats upp här i bloggen med våra beteenden kring flygresor kommer att ta fart ännu mer nu. Bloggare och influencers kommer att måste förklara mer och mer kring “bloggresor” osv. Eller så har jag helt fel såklart! Lycka till med sista delen av er kommande bok, heja dig! Kram

 7. Hej! Nej, det är inte kung Harald som barn. Han är född 1937, alltså två år efter Ingrids och Fredriks bröllop. Det kan vara Folke (Ockie) Bernadotte son till Estelle och Folke Bernadotte, som är jämnårig med Haralds systrar.

 8. Även om jag tycker att det är befogat att kritisera ditt och många andras resande i sak blir det ju liksom inte rimligt att lägga över allt klimatansvar på dig. Att bara sluta flyga from nu är kanske inte lösningen på allt och lättare sagt än gjort i ditt yrke. Jag tycker det är nödvändigt och superviktigt att du och vi reflekterar över vårt beteende och om det går att göra på andra sätt, i stort och smått. Jag flyger inte så mycket men gör andra val som med all säkerhet är dåliga för miljön. Så befogad kritik – men trist att det ska bli en så upptrissad och dömande diskussion där vissa passar på att slänga in kängor om lite allt möjligt kring dig. Jag tycker du är härlig, ärlig och vettig och blir inspirerad av dig som person. Jag har läst din blogg i flera år och lyssnar på podden för att det ger mig pepp och inspiration. Sen håller jag förstås inte alltid med om det du säger och skriver, men det vore väl också ganska ointressant att följa någon som alltid tycker som en själv? Fortsätt vara som du är, heja Ebba!

  1. Tack Emilia! Nej, så sant, vore ju trist om man höll med om allt… 🙂 Ja, det blev väldigt upptrissat kände jag också. Tack för din kommentar! Kram från Ebba

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.