98% snabbladdad

Japp, här ser ni en 98% snabbladdad… Mig. Osminkad men mycket glad. Efter ganska precis ett dygn nere i Skåne, i Falsterbo. Det är vad jag kallar snabbladdning. Som de där superladdarna till mobilen och paddorna vi har här hemma, eller elbilens “snabbladdare”…

För det tog faktiskt inte längre tid än ett dygn, för att i alla fall snabbladda batterierna. Gå från “neeej, nej, nej, jag VILL inte åka från Johan och barnen denna söndag” – till att landa i att det faktiskt blev väldigt bra. Att de hade det väldigt mysigt (förstås) hemma och att hela min kropp och själ verkligen njöt av en promenad på stranden. Ut till bryggan. En lugn eftermiddag. Gick till och med till Konsthallen och såg Dan Wolgers-utställningen i lugn och ro, som jag velat se hela sommaren men aldrig… Tagit mig för.

Skälet till att jag åkte ner var jobb i Köpenhamn, där jag senast lärde mig en läxa. Då hastade jag ner, hastade hem – och minns att jag tänkte “nästa gång SKA jag unna mig att ta tre andetag på vägen, verkligen njuta av ett sådant här roligt uppdrag, herregud, det handlar om 24 timmar“. Sådant hinner man ju glömma på ett år, oftast – men nu mindes jag faktiskt. Och bokade att resa ner redan söndagmorgon, för uppdraget på måndagen.

Läxan av detta? Ett dygn kan göra stor skillnad. En god natts sömn, i ett tyst, svalt sovrum utan minsta lilla sparkande barn i sängen, kan göra väääldigt stor skillnad. Har du kanske lyxen att få möjligheten till lite egentid i någon slags lugn och ro – ta den! Bara TA den! Eller bara en eftermiddag, för den delen.

Önskar alla en snabbladdning då och då, vad den än må bestå av. Hoppas att ni haft en bra start på veckan därute! Själv fortsatte jag vara hyfsat bra laddad idag, när solen sken i Stockholm, cyklade runt till roliga möten, hade ändå… Helt okej flow på saker och ting. Imorgon bär det av mot Dalarna (!) för mig. Tidigt tåg, så vid det här laget… Hade jag ju absolut bestämt att jag skulle sova. Så nu ska jag göra det. Gonatt!

3 reaktioner till “98% snabbladdad

  1. Härligt inlägg! Du får ju mycket kritik och feedback så då vill jag passa på att säga att detta var ett härligt inlägg. Vi har två små barn, snart 4 och smart 1 år. Vi har båda kommit fram till att det är viktigt med de ännu mindre pauserna också, en liten promenad, 15 minuter på soffan i lugn och ro för att nollställa lite. Har lovat varandra att alltid säga till när man behöver det och aldrig säga nej när den andra frågar om en paus😊 Skönt för dig att få ladda lite extra innan ett jobbuppdrag!

  2. Bra att du kände igen tillfället där du lovat dig att göra annorlunda.
    Håller helt med om att man behöver planera in en paus till sig själv då och då.
    Klokt beslut och roligt att det blev bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.