5 tips som trollar bort tröttheten

Artikeln innehåller affiliatelänkar. Samtliga produkter är valda av mig /

Okej, HUR trollar man då bort tröttheten? Utan att faktiskt sova, vilket förstås är det bästa knepet – men inte alltid det enklaste. Här är mina bästa tips och några favoriter i mitt sprängfyllda badrumsskåp som jag gillar lite extra just nu.

Kort sagt, 5 perfekta tips till alla er därute som, liksom jag, suckar lite (mycket) när någon säger “åh, men sömn och att dricka mycket vatten ÄR ändå det bästa”…

dsc6786.jpg

 1. Exfolierande pads. Solklar etta på listan. Alltså, jag älskar detta! Älskar! Jag tror icke på mirakel-produkter men – detta! Man ser verkligen löjligt snabbt fräschare, rosigare och piggare ut. Hur kan det funka så bra? Konsulterade min medicin-utbildade syster, och tydligen är det för att huden verkligen exfolieras, alltså peelas “kemiskt” med hjälp av glykolsyran (anses vara den mest effektiva AHA-syran). Två favoriter är Exuviance Skinrose Bionic Tonic, som grymma makeupartisten Elvira tipsade mig om. En riktig vitamin-shot för huden. Sedan hittade jag, på rekommendation av min kompis Mia som jobbar med skönhet och hudvård, dessa som också är magiskt bra: PIXI Glow Peel Pads. Mitt ansikte får direkt en lyster-kick av dem, kanske för att de innehåller 20% glykolsyra och därmed är mega-effektiva. Det finns från flera märken men just Exuviance och PIXI är så prisvärda!
  Glöm inte att padsen gör huden känslig, eftersom det är en peeling. Se till att ha en kräm med SPF. Jag är ju lite Paula’s Choice-frälst och deras RESIST-kräm med SPF 50 är sådär maxat krämig, tycker också det är så schysst pris för en suveränt bra produkt.
 2. Askungekrämen. Solklar tvåa. Nej, inte alls nån spännande nyhet – men den har ALLTID en given plats i mitt badrumsskåp: Clarins askungekräm Beauty Flash Balm. Nu dessutom på rea här, perfekt ju! Gillar också att ha den lite kyld, alltså slänga in den i kylen, kanske inte alls så man “ska” göra men den blir ännu mera askungekräm då…
 3. Dränk huden i fukt. Alltså verkligen DRÄNK. Jag för en ständig kamp mot envisa torra fläckar i ansiktet, från november till april. Rynkor runt ögonen, torrt och stramt, snyft. Men allt känns bättre när man maxar med fukt. Salongsmärket Babors ögonkräm blev jag tipsad om i TV4-sminket, kanonbra, speciellt mot torr hud och fina linjer = jag! Rätt rengöring är superviktigt för mig, i duschen har jag jämt Maria Åkerbergs milda rengöring stående. Utöver krämen kör jag också (när jag hinner / kommer ihåg) några droppar olja, efter ansiktskrämen på kvällen. Gillar Clarins Lotus-olja och återkommer alltid till klassikern Neroli från Decleor: några droppar efter rengöring, före ansiktskräm – eller som en extra-boost på kvällen, innan läggdags. På barnens torra kinder och kroppar har jag testat MYCKET och gillar alltid Locobase Repair från Apoteket, lånar även till mig själv.
 4. Ansiktsmask. Igår körde jag den här från Clarins, fick den som tester för ett tag sedan och blev kär. 10 minuters “lermask”, skölj med ljummet vatten – klart. Urbra! Sägs vara “lysterförstärkande” och det tycker jag stämmer (frågade även Johan som instämde på något ledande frågan “Visst har jag lite extra lyster?!“). Fick också en tester på Clarins SOS Comfort-mask, ska vara lugnande och ännu mer återfuktande, har ej testat ännu. Sist men inte minst, så testar jag hela rutinen från hudvårdsmärket Skinceuticals och deras mask är en HIT!
 5. Unna dig en mega-djuprengöring. Blev ju tipsad om PIXI av min kompis – och hon gav mig deras Glow Mud Cleanser. Nu såg jag att den innehåller 5% glykolsyra, vilket kanske förklarar den härligt djuprengörande effekten. Jag kör den på kvällen, masserar ordentligt (inte runt ögonen!) och sköljer med ljummet vatten. Sen… Brukar Ernst vakna för första, men icke sista, gången och så är vi igång.
 6. Sa jag fem tips!? Äh, måste skriva ett sjätte. För på kontoret har jag en återfuktande “face mist” stående, eftersom jag ändå trots allt rätt ofta har typ 67 sekunder i badrummet på morgonen. Att då spraya med en återfuktande “face mist” (som denna från Elisabeth Arden) är en perfekt panik-lösning. Blunda, spraya, klart! Cicameds fuktspray från Apoteket för 249 kronor är faktiskt fenomenal. Också ovärderligt när man bråttom-sminkat sig och känner sig lite pudrig och vill se sådär fräscht lagom “glowy” ut, räddningen stavas återigen: face mist.

  KOMMENTERA!

18 reaktioner till “5 tips som trollar bort tröttheten

 1. Toppen, tusen tack för värdefulla tips! Med den här kalla vintern blir ju huden rent ut sagt,,, ja, du fattar 🙂 Så tack och ha en riktigt fin dag!

 2. Ååh vilket bra inlägg! Ser fram emot att prova lite nya produkter när de andra tar slut. Mer skönhet i bloggen 😀

 3. Hej!
  Så kul att du är igång och bloggar ofta igen! En synpunkt bara på bloggen: det är svårt att se vad det står i länkarna när de är ljusblå mot vit bakgrund!

  Trevlig helg!

  1. Hej Malin! Åh, jag gjorde dem ljusare JUST för att de skulle synas bättre – innan var de mörka och då fick jag höra att man inte SÅG länkarna… Svårt!

 4. Ebba! Jag skulle verkligen behöva hjälp! Vi har gått ihop ett gäng och köpt en Gucci-väska till en kompis som fyller år, men nu behöver vi ett kort som matchar presenten. Vet du var det går att hitta (jag bor i Stockholm), tar gärna alla tips jag kan få!
  Kram

 5. Tack för tipsen!

  p.s Idag har din lille goding namnsdag, min son likaså 🙂

  Trevlig helg!

 6. ÄLSKAR detta inlägg! Så himla bra med tips som är i rimlig prisnivå också (eller kanske framförallt: så bra att du tipsar om lite olika märken och prisnivåer). Ha en bra helg!

 7. Ja, undra på att du slutade blogga på 4an. Reklam, reklam, reklam.

  1. Hej Eva, TV4 är en reklamfinansierad kanal – om du helt vill undvika att utsättas för reklam, välj då SVT, och inte bloggar som min heller. Men jag blir såklart glad om du fortsätter läsa ändå! Bästa hälsningar från Ebba

 8. Åh bästa inlägget! Är SÅ trött !! Att välja sömn är inget alternativ med en 2,5 månad gammal bebis och en 3,5 åring..får bli produkter istället. Köpte pads och mask direkt. Tack Ebba!

 9. Tack för tips! Har börjat med PIXI Glow Peel Pads för några veckor sedan och bara älskar dem! Hhelt fantastiskt att de ger effekt så snabbt. Åkte t o m osminkad ner på stan härom dagen, det har nog typ aldrig hänt tidigare. Nu blir jag sugen på att testa dina andra rekommendationer!

 10. Vilken bra och kul inlägg, jag läser gärna mer sånt! 🙂
  (Jag har dock också svårt att se vad det står i länkarna när de är så ljusa).

  Tack för du delar med dig! Trevlig helg.

 11. också dricka mycket vatten!! 🙂 tack för bra och kul inlägg Ebba!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.