Vardagssnygg look i svartvitt

Artikeln innehåller affiliatelänkar. Samtliga produkter är valda av mig /

Att få till den där “lagom” vardagssnygga jobb-looken får jag mycket frågor kring. Och jag fattar varför, det är knepigt. Ibland (ofta…) känner jag bara för att dra på mig helsvart – men då tänker jag ett varv till. VET att jag blir mer nöjd, känner mig bättre (och därmed levererar bättre!) om jag stylar till looken ett snäpp vassare.

I måndags var en sådan dag. Vaknade sååå trött, hade en lång dag framför mig, som började på TV4 och i Nyhetsmorgon. Då löste jag det såhär (när jag hade kört en omgång med de magiska peelande PIXI-padsen, vill säga):

img_7156.jpg

Körde på ett säkert kort: svart-vit look. Vit mohair-tröja från Acne (liknande i samma gräddiga ton finns hos Filippa K  och mer “chunky” hos & Other Stories) och denna svarta kjol från By Malene Birger, som jag använt sååå mycket. Kanske min bästa garderobsvän senaste tre åren. Matchade med svarta lårhöga mockastövlar, i stil med Polo Ralph Laurens, eller dessa från Sam Edelman. För övrigt ett superbra skoköp!

img_7225.jpg

Till det, svart armband och favorit-armbandet från Two Tone-kollektionen av Sophie by Sophie. Deras pärlarmband hade också varit så coolt till, står högt på min önskelista.

Fem svartvita tips till, för jobb-looken:
1. Svarta polon med trekvartärm. Jag älskar min, stylar den under skjorta eller under klänning! Kolla in Marville Roads i underbar kvalitet, nu på 50%
2. Svarta kavajen med twist. Marville Road rear också sin klassiska wrap-kavaj i svart sammet, även den perfekt till en svartvit look, bär med svarta kostymbyxor och vit polo, eller cool vit T-shirt under
3. Tvärrandiga klassikern i svartvitt. Busnels superfina hittade jag i deras fynd-hörna, kolla in. Styla med svart kjol och lårhöga bootsen, eller till kostymbyxan. Klar!
4. Låt vita skjortan hänga utanför, styla med kortare kofta. Typ såhär!
5. Mönstermixa i svartvitt. Gå loss, prickigt med randigt – håll dig inom svartvita färgskalan och du kommer inte trampa fel

KOMMENTERA gärna!

8 reaktioner till “Vardagssnygg look i svartvitt

 1. Väldigt snyggt! Jag är gravid och på jakt efter en svart pennkjol som gärna får funka länge i graviditeten. Är i v 17 nu (andra barnet, så har redan en liten kula), har du något tips på en snygg som funkar länge? Helst inte så dyr så gärna under 1000 kr, då jag troligtvis inte kommer känns mig bekväm i att använda den efter graviditeten. Tack 🙂

  1. Hej! Såg din kommentar och måste bara tipsa- när jag var gravid (visserligen några år sedan nu…) investerade jag i en kjol från BOOB “once on never off”, den var helt magisk – följsam hela graviditeten och gav lite extra stöd på slutet. Nu ser den inte exakt likadan ut men du kan hitta den här:

   http://www.boobdesign.se/produkter/gravidkjolar/once-on-never-off-kjol-med-sidrynk-svart-m

   En garderobsräddare;) Å grattis och lycka till med graviditeten!

 2. Å vilket härligt inlägg Ebba! Precis vad jag behövde, tips och länkar på så mycket som är lättmatchat och riktiga garderobsräddare. Kan alridg ha för många blåvitrandiga tröjar så ska klicka hem den från Busnel med en gång;) Heja dig!

 3. Älskade det här inlägget! Snygga kläder, jättebra tips och bra struktur! Kommer du ihåg var det svarta armbandet kommer ifrån? Ha en fin dag! 🙂

 4. Nu har jag köpt din bok! Hoppas få till det där lilla extra i stilväg. 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.