Var snäll mot din hud + mina 5 favoriter

/ I betalt samarbete med Vichy och Vichy Capital Soleil. Foto: Lisa Höök /

Nu så! Nu kan jag äntligen berätta om något jag jobbat mycket med senaste veckorna (hintade ju här) och hela våren. Något som vi fotograferade för en rolig heldag härnere i Falsterbo i förra veckan. Nämligen sommarens solsäkraste samarbete som jag gör tillsammans med Vichy – och en serie som ligger mig väldigt varmt om hjärtat...

Det handlar alltså om Vichy Capital Soleil solskydd. Är väldigt glad för att göra detta samarbete, då det verkligen är en fantastiskt bra serie solskydd. Dels att jag älskar att kunna njuta av att vara mycket utomhus. Och för att vi är NITISKA här hemma, när det kommer till bra solskydd. Som att borsta tänderna, detta tummar vi inte på. Punkt slut. För mig, för Johan, för barnen. Med tanke på hur viktigt detta är, så måste jag vara trygg med att det är riktigt bra produkter.

Vichy Capital Soleil har en härlig “familj” av produkter men jag tänkte bjuda på mina topp 5-favoriter. Ledtråd, det är bland annat en ljuuuvlig solskyddande spray du inte kommer att klara dig utan, när du väl testat och… Alright, bäst att jag kör igång.

Först ut, min “året runt”-kärlek i serien: Skin-Perfecting Velvety Cream 50+. Faktiskt en revolution för mig, eftersom jag äntligen hittat en kräm med solskydd som återfuktar, med lätt, mjuk och skön konsistens. Går utmärkt att använda istället för din vardagliga ansiktskräm. Det är också så jag använder den på sommaren. En av mina kompisar använder denna jämt, jämt, jämt, sedan år tillbaka, även i november – och har tjatat på mig att jag måste testa. Nu förstår jag varför. Hon har ju också rätt, eftersom UV-strålar når oss året runt, inte bara en solig julidag. Denna oranga vardags-hjälte är klart en tio-poängare!

Näst på tur? Ljuvligt lyxiga, härliga, smidiga sprayen Hydrating Protective Water SPF 30. Älskar denna! Alltid i väskan, perfekt att “fylla på med” under dagen. Inte minst bra att ha i strandväskan – eller tennisväskan då den är vattenresistent. En nyfrälst träningsnörds dröm! Thermalskt källvatten och olja i ett (skaka först, spraya sedan!) som är återfuktande, känns skönt uppfriskande och absorberas snabbt av huden…

Föga förvånande är Hydrating Protective Water SPF 30 en vinnare i Elle Beauty Awards. Ja, du måste helt enkelt testa!

Suveräna sprayen Enhanced Tan Protective Water SPF 50. Snarlik sprayen ovan, även denna favorit är vattenresistent – men innehåller även betakaroten = hjälper alltså till att få snyggt solkyssta brännan, samtidigt som den givetvis skyddar. Så smidigt med sprayen, enkelt att applicera, man slipper kladd och den torkar in i huden fort!

Mjuka, sköna hela kroppen-favoriten? Hydrating milk till ansikte och kropp SPF 30. Perfekt för hela kroppen, när man vill ha bra solskyddsfaktor och bra skydd men finessen här tycker jag också är att den återfuktar. Perfekt för torra sommarben, de får sig en dos fukt SAMTIDIGT som jag kan vara ute i solen utan att oroa mig för att bränna mig. Kolla in den här!

Måste här också slänga in ett tips om Wet Skin Gel från samma serie, en riktig favorit – perfekt för barnen. Mycket vattenresistent (vi har testat här på Falsterbo-stranden!) och lätt att applicera, vilket uppskattas här hemma med otåliga barn, som dessutom sedan är ute nästan hela dagarna…

Hur applicerar man solkräm rätt, för absolut bästa skydd? Ja, först och främst: Gör det. Skaffa bra produkter. Smörj sedan in dig rikligt med kräm. Det ska liksom fortfarande kännas att du har en kräm på.

Liksom alla Vichys serier så är Vichy Capital Soleil anpassad för känslig hud och har härliga konsistenser för att ge den bästa hudvårdsupplevelsen.

Viktig påminnelse? Solskydd är en fenomenal anti age-kur. Exponering av UV-strålar är orsaken till upp till 80% av synligt åldrande. Jag har inga som helst problem med skrattrynkor, eller andra rynkor, men det är onekligen lite onödigt att inte göra något så enkelt som att vara noga med bra solskydd.

Vichy Capital Soleil solskydd är utvecklad av experter, för att ge huden optimalt skydd mot UVA- och UVB-strålar (med andra ord ett bredspektrat skydd, vilket du ska ha) och rekommenderas av dermatologer.

Okej, en kort “throwback” får ni också! Vichy grundades för cirka 90 år sedan i – mais oui – den franska staden Vichy, i regionen Auvergne med sina vulkankällor. En spa-stad jag för övrigt blivit så sugen på att besöka, efter att ha läst mycket om den. Hur som helst. Sedan starten, år 1931, har ledorden för Vichy varit vetenskaplig dokumenterad effektivitet. Helt enkelt, effektiv hudvård – anpassad för känslig hud. Under våren har jag lärt mig mer om varumärkets historia, värden och om den framgångsrika spa-läkaren Prosper Haller som på 30-talet bestämde sig för att skapa produkter som kunde hjälpa människor att dagligen ta hand om sin hud på ett effektivt sätt, oavsett ålder eller hudtyp.

Sist men INTE minst, glöm inte: Snåla inte med solskyddet. Slösa hellre. Applicera rejält med solskydd och fyll på regelbundet under dagen. Speciellt efter att du badat eller torkar dig med handduk! Är du ute mycket, badar, svettas på tennisbanan eller träning, leker med barnen – ja då kanske det är varannan eller var tredje timme som gäller.

Stort tack till Vichy för förtroendet – i och med detta samarbete – och jag ser fram emot att hitta på mycket roligt och bra tillsammans framöver. KOMMENTERA GÄRNA!

22 reaktioner till “Var snäll mot din hud + mina 5 favoriter

 1. Ja! Nu är jag helt hooked på ansiktskrämen. Känns inte i konsistensen som en solkräm på något sätt utan bara som en ljuvlig ansiktskräm. Äntligen har jag börjat använda solskydd varje dag (jag vet -skäms att jag inte gjort detta innan!). Grymt samarbete Ebba och Vichy!

 2. Jag som jobbar på apotek har använt Vichys alla superbra produkter under många år, MEN vet du varför Vichy inte har någon after-sun i Sverige? Jag älskar den, god doft, härligt krämig men inte kladdig. Kan köpas i bl a Danmark… men inte Sverige!

   1. Kolla med norska Forbrukkerrådet! De har brännmärkt Vichy solkräm som allergframkallande och miljöskadlig. Liksom ju även Alcro färg är. Liksom Nestlé barnmat tillsammans med majoriteten av de produkter som Ebba är “ambassadör för! Influencers säljer vilken dynga som helst. Profiten har ersatt etiken. Borde leda till granskning av den enorma makt som oärliga flunsor har över aningslösa ungdomar. Please Camilla Gervide!
    Only you can do it!

 3. Så fina bilder och så fint samarbete! Kan bara hålla med när det gäller ansiktskrämen, en riktig vardagshjälte hela året runt! ☀️

 4. Jag har använt Vichys produkter i många år och kan intyga att min hud vid 76 års ålder är ovanligt slät och mjuk.

  1. Ti hi… Skrattretande support för miljöfarliga Vichy!
   Hur har Ulla Bogg överlevt?
   Genom att sitta i karantän..?
   Ebbas desperation för ekonomisk överlevnad – tar sigriktigt ostiliga uttryck!
   Motsatsen till Emilias “Säker stil”. Som aldrig skulle sälja sina barn för PoP eller poppig pizza.
   Smaklösheten med intensivbantning inför “fotosessionen i Falsterbo” blev “hälsoresan” .
   Etik och moral är tabu hos Kleberg von Obens .Liksom estetik…
   Fårskockarna som promotar förljugna “influencers” har tyvärr även rösträtt.

 5. Hejsan Ebba ja kommer gärna å hjälper dej bar jag får din adress har alltid viljat träffa dej☀️💖☀️💖☕🍰🥂🌺så skriv gärna om ja får träffa dej EBBA bor i Bjuv

 6. Yes! Kan vara hålla med. Använt Vichys spf30 med hyaluronsyra som solskydd till kroppen i ett par år och vill aldrig byta! Den är toppenbra och luktar dessutom fantastiskt. Helt lyckats tömma två flaskor och t.o.m fått min solskyddsskeptiska sambo att börja använda solskydd! 😂

  1. Den är hittills den enda ansiktssolkrämen som jag testat och som jag inte får finnar av 👌

 7. Jag blir galen på min hydrating milk från Vichy för jag blir vit när jag badar… alltså lotionen blir vit. Min man lyckas dessutom alltid ta den i ansiktet och får då vitt stubb 😄

  Men, jag bränner mig inte. Så ska ge ansiktskrämen med 50 en chans, men kommer inte köpa den andra nåt mer.

 8. Låter som bra grejer! Jag tycker absolut att du ska besöka Vichy! Jag bodde där och pluggade i två månader för flera år sedan. Jättemysig stad som helt satsar på hälsa och sport. Finns mycket fint att se i Auvergne också, och nära till Lyon som också är en toppenstad.

 9. Så fint samarbete med så bra produkter. Har använt Vichy solskydd de senaste 10 åren och skulle inte kunna tänka mig något annat

 10. Fantastiska produkter till hela familjen! Vi använder bara deras solskydd och det är dom enda som jag kan använda i ansiktet utan att få massa plitor.

 11. Älskar din blogg och även reklamen eftersom du får det att framstå som att bläddra i ett glossigt magasin (som ju är det bästa jag vet, men som jag avstår av ekonomiska- samt miljömässiga orsaker). Älskar ditt sätt att skriva och fota.

 12. Jag blev bara tvuungeen att springa till närmaste återförsäljare och köpa din topp1 favorit, ansiktskrämen. Får följa med mig i sommar.
  TACK för bra tips!! 🙏😍

 13. Försök att undvika solskydd som innehåller octocrylene som är ett kemiskt filter (som i Vichys produkter). Det är bäst för dig själv och för miljön att använda en solkräm med ett fysikaliskt filter (mineralfilter) och som är fritt från nanopartiklar. Bara för att en solkräm känns härlig att smörja in sig med, innebär det inte att den rent innehållsmässigt är bra för dig och för miljön. Så – med tanke på vad Vichys produkter innehåller, får de inte många poäng av mig…ett annat tips från mig är att välja ett solskydd som är svanenmärkt – då får du garanterat en bra produkt för dig och miljön!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.